Angry_Punisher Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9, 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9, 2012 ΓΕια σε ολους!Πρωτα απο ολα να πω ενα μεγαλο μπραβο για το site πολυ καλη δουλεια παιδια!Ειμαι σχετικα καινουργιος στον τομεα αυτο και θελω λιγο helP στο πια φωτογραφικη να αγορασω..Μεχρι τωρα τραβαω με μια ψηφιακη παλια βεβαια 5 megapixels νομιζω,Sucks.. Η ερωτηση μου : Να αγορασω μια ψηφιακη μηχανη καλυτερη?Η να μαζεψω χρημα και να αγορασω μια dslR? Στο plaisio μου προτεινανε αυτες εδω.. Για ψηφιακη :http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Photography/Digital-Camera/Compact-Digital-Camera/Canon-Digital-Camera-SX-220HS-Purple-5047B002.htm Και dslr μου δειξανε αυτη εδω :http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Photography/Digital-Camera/DSLR-Digital-Cameras/Nikon-Digital-Camera-D5100-Kit-18-55-VR-137087.htm
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9, 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9, 2012 Θα φωτογραφιζεις πλανητες ή βαθυ ουρανο;Τι εξοπλισμο εχεις; Παντως απο τις επιλογες που εχεις θα διαλεγα DSLR.Με μια τετοια μποριε ςνα τραβας εκθεσεις μεγαλης διαρκειας.Με την απλη ψηφιακη θα δεις οτι περιοριζεσαι. Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
dp297 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9, 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9, 2012 Να σου πω τι θα έκανα εγώ....θα πήγαινα εδώ http://stores.ebay.co.uk/DigiGood/Digital-Cameras-/_i.html?rt=nc&_fsub=5966326&_sid=55627949&_trksid=p4634.c0.m14&_sop=15&_sc=1 κ θα αγόραζα μια Canon 550D με 360 ευρώ κ έναν φακό με καμιά 50 ευρώ...κ είσαι έτοιμος για τα πάντα. PixInsight 1.8 RC7 Δημήτρης Πλατής
astrovox Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9, 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9, 2012 Αν σε ενδιαφέρει η αστροφωτογράφιση, οποιασδήποτε μορφής ή επιπέδου, η αγορά DSLR θα σε ανταμείψει πλήρως και είναι σχεδόν μονόδρομος. Για γενικότερη φωτογράφιση, μπορεί οι compact μηχανές να βγάζουν αξιοπρεπή αποτελέσματα πλέον στην καθημερινή φωτογράφιση, αλλά η ποιότητα, ο δημιουργικός έλεγχος, η απόδοση σε δύσκολες συνθήκες φωτισμού και η επιλογή φακών των DSLR τις κάνουν πολύ πολύ καλύτερες. Αν θες να ασχοληθείς με τη φωτογραφία και όχι απλά να βγάλεις μερικές φωτογραφίες στις διακοπές ή σε μια συγκέντρωση φίλων, η DSLR θα σε ανταμείψει πλήρως. Σε εισαγωγικές σειρές, οι DSLR βγαίνουν ακόμα και με λιγότερο από 400 ευρώ (πχ Canon 1000D ή η εισαγωγική σειρά της Olympus). Εδώ στο forum πάρα πολλοί έχουν Canon και αρκετοί Nikon (οι δύο "γίγαντες" του είδους). Εγώ έχω την Canon Eos 550D (μεσαία σειρά της Canon) και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Πάντως να ξέρεις ότι επειδή η ποιότητα των φακών είναι εξαιρετικά σημαντική και οι καλοί φακοί κοστίζουν, το κόστος των DSLR δεν είναι αμελητέο αν βάλεις μέσα και τους φακούς. Συνήθως μπορείς να αγοράσεις τη μηχανή με έναν φακό σε kit σε κάπως καλύτερη τιμή αλλά πολύ πιθανό σύντομα να σε "γαργαλάει" και η αγορά ενός δεύτερου ή τρίτου. Ψάξε και βρεις τις καλύτερες τιμές και κάνε ένα αναλυτικό προϋπολογισμό μαζί με φακούς. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Angry_Punisher Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9, 2012 Θελω για πλανητες αλλα και επιγεια φωτογραφιση! Εχω το skywatcher 90/900 AZ3.Αγορες απο εξωτερικο δεν εμπιστευομαι πολυ.. :/ οποτε καλυτερα μια dslR ε?
dp297 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9, 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9, 2012 Θελω για πλανητες αλλα και επιγεια φωτογραφιση! Εχω το skywatcher 90/900 AZ3.Αγορες απο εξωτερικο δεν εμπιστευομαι πολυ.. :/ οποτε καλυτερα μια dslR ε? Πάντως εγώ πρόσφατα αγόρασα από το συγκεκριμένο κ είμαι πολύ ευχαριστημένος. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πληρώσεις 200-300 ευρώ παραπάνω για to ίδιο μοντέλο πχ από το πλαίσιο. Μπορείς να τα επενδύσεις αυτά τα λεφτά σε έναν καλό φακό. PixInsight 1.8 RC7 Δημήτρης Πλατής
Angry_Punisher Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9, 2012 Με καλυψατε!Θα το ψαξω το θεμα για dslR!
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9, 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9, 2012 Για πλανητες θα εισια καλυτερα με μια webcam.Ομως θα χρειαστεις και στηριξη ικανη να ακολουθει τον στοχο. Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
kookoo_gr Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9, 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9, 2012 για πλανητική για αρχή καλό ειναι να ξεκινήσεις με μια webcam και βάση με μοτέρ όπως είπε και ο βολιώτης. διάβασε και αυτό το κέιμενο για την πλανήτική http://www.astrovox.gr/avat/pdf/webcam.pdf καλό είναι να διαβάσεις και τα άλλα εισαγωγικά αρθρά της avat http://www.astrovox.gr/avat/ Φιλικά Κώστας http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/
giorgos83 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9, 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9, 2012 Καθαρα οσον αφορα σε θεμα τεχνολογιας...η Νικον ειναι ΤΡΟΜΕΡΗ.Την ιδια ακριβως εχω και εγω και δεν μπορεις να φανταστεις τις δυνατοτητες της..Απο αστροφωτογραφηση δεν εχω ιδεα , την Νικον ομως την δουλευω 2 χρονια και ειναι ΕΡΓΑΛΕΙΟ... Στη νεα ταξη πραγματων,τα πραγματα ειμαστε εμεις...
Angry_Punisher Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9, 2012 Ευχαριστω πολυ παιδες για τα Info σας!Δν ψηνομαι πλ για web cam και τετοια, μαλλον οπως λεει και ο Γιωργος θα κοιταξω για nikon μαλλον.Thanks και παλι!
dp297 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9, 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9, 2012 Πάντως να έχεις υπόψιν σου ότι η Nikon, από ότι έχεω ακούσει έχει ένα προβληματάκι με τα αστέρια (star eater) (δεν ξέρω εαν έχει λυθει) που αφορά το Noise reduction το οποίο 'καταπίνει' αστέρια ουσιαστικά στο processing εντοςτης μηχανής http://stargazerslounge.com/imaging-discussion/151112-nikon-d5100.htmlhttp://stargazerslounge.com/imaging-discussion/154493-canon-vs-nikon-dslr.html PixInsight 1.8 RC7 Δημήτρης Πλατής
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9, 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9, 2012 Επίσης έχε υπόψην οσυ ότι με webcam θα βγαλεις πολλη καλή δουλειά. Όπως προτεινε ο Κωστας είναι πολύ ωραίο.http://www.astrovox.gr/avat/pdf/webcam.pdfΡίξτου μια ματιά. Επίσης ψαξε στο ιντερνετ και θα δεις οτι για πλανητική η πλεοψηφία χρησιμοποιέι webcams. Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Vasilis_90 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9, 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9, 2012 Έψαχνα και εγώ για φωτογραφική μηχανή πριν λίγες βδομάδες, αλλά για καθημερινή χρήση όχι για αστροφωτογραφίση, και στο πλαίσιο μου πρότειναν το παρακάτω μοντέλο.http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Photography/Digital-Camera/Compact-Digital-Camera/Nikon-Digital-Camera-L120-Black-1370670.htm Εχεί μεγάλο οπτικό ζουμ και σπειρώματα για να εφαρμόζεται σε τηλεσκόπια με T-ring. Δεν είμαι σίγουρος αν όντως κάνει για αστροφωτογραφία, ας μας πει κάποιος που είναι πιο έμπειρος σε τέτοια θέματα. Ένα τηλεσκόπιο.... ....για να κοιτάς πλανήτες μακρινούς κομήτες και αστέρια και να ονειρεύεσαι κάτω από το φώς του φεγγαριού κόσμους μαγικούς και αλλιώτικους!!!
Angry_Punisher Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10, 2012 wow! πολυ χρησιμα Links παιδες θα ασχοληθω λιγο περισοτερο στο ψαξιμο γτ οπως βλεπω ειναι παρα πολλα ! ;S Vasili? ! Αυτην την Digital που εκανες Post τωρα που σου πρωτηνανε την ειδα νομιζω δεν περνει αυτο το T-ring.. Thanks παιδια πολυ για τα info !!
Bi2L Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10, 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10, 2012 Θελω για πλανητες αλλα και επιγεια φωτογραφιση! Εχω το skywatcher 90/900 AZ3.Αγορες απο εξωτερικο δεν εμπιστευομαι πολυ.. :/ οποτε καλυτερα μια dslR ε?Εαν σε ενδιαφέρει για για γενική χρηση αλλά και για γενική αστροφωτογραφιση η Dslr είναι μονόδρομος, βέβαια για Πλανήτες με την Dslr δεν θα πετύχεις τρελά αποτελέσματα αλλά είναι μια καλή αρχή... περισσότερο βέβαια Σελήνη θα βγάζεις καλά αποτελέσματα. Στην αρχή μην απογοητευτείς απο το αποτέλεσμα διότι κανείς μας δεν έβγαλε παπάδες απ'την πρώτη φωτο που τράβηξε, σιγά σιγά όμως όλα γίνονται. Οι Nikon και οι Canon έχουν κάποια πολύ καλά μοντέλα και σχετικά προσιτά (Pentax, Olympus, Sony κτλ δεν έχω ασχοληθεί). Γνώμη μου είναι να μην πάρεις το πιο "μικρο" μοντέλο της εταιρείας αλλά το μεσαίο π.χ αντι για την Canon eos 1100D που είναι το "μικρότερο" μοντέλο είναι καλύτερα να πας για την Canon eos 600D, βέβαια έχει μια διάφορα στην τιμή αλλά μπορείς να πας για την 550D (το ίδιο ισχύει και για τις Nikon) Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
AstroGEO Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10, 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10, 2012 Θα συμφωνησω με τουs περισσοτερουs μια dslr ειναι μονοδρομοs. Αν ψαξειs στο διαδυκτιο θα βρειs nikon-canon μεταχειρισμενεs σχεδον καινουργιεs σε τιμεs πολυ καλεs.
DimitrisV Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11, 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11, 2012 Θα συμφωνήσω πλήρως με τον Βασίλη. Διαθέτω δύο DSLR: Canon EOS 550D Mod. και Olympus E-520. Τις έχω χρησιμοποιήσει και τις δύο για αστροφωτογράφηση και την Canon EOS 550D αρχικά χωρίς μετατροπή (αφαιρέθηκε το φίλτρο IR σε ειδικό κέντρο service φωτογραφικών μηχανών στην Αθήνα). Στη φωτογράφηση της Σελήνης δεν υπάρχει διαφορά. Στη φωτογράφηση όμως DSO η διαφορά είναι τεράστια!!! Ο θόρυβος σε ISO 400 και πάνω είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα στην Olympus. Για να σου δώσω μια πιο σαφή εικόνα του τι εννοώ, παραθέτω δυο φωτογραφίες του νεφελώματος του Ωρίωνα (Μ42) τραβηγμένες με το ίδιο τηλεσκόπιο Vixen VMC200L και από την ίδια τοποθεσία - Διονυσίου Χαλκιδικής μακριά από φωτορύπανση. Η λήψη με την Canon έγινε πριν από τη μετατροπή της. Η διάρκεια λήψης καθώς και το ISO είναι διπλάσια με την Canon. Επάνω στις φωτογραφίες αναγράφονται οι τιμές. Κάνε μόνος σου τη σύγκριση! Το μέγεθος των φωτογραφιών έχει μικρύνει για το upload Φιλικά, Δημήτρης “The Truth Is Out There” "Stardust" Observatory - Chalkidiki
konpan Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11, 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11, 2012 Canon με κλειστά μάτια και αν έχεις αμφιβολία ρίξε μια ματιάhttp://www.cloudynights.com/ubbthreads/postlist.php/Cat/0/Board/DSLRνα δεις ότι οι περισσότεροι (αν όχι όλοι) που αστροφωτογραφήζουν χρησιμοποιούν κάποια Canon, μάλιστα επι το πλείστον την 1000άρα όπως βλέπω.Προσωπικά έχω μια Canon 450d unmodified και είμαι πολύ ευχαριστημένος
astrovox Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11, 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11, 2012 Δε χρησιμοποιούν όλοι canon στην αστροφωτογραφία αλλά σίγουρα περισσότερο από κάθε άλλη μάρκα. Πάντως, αν θες μια καλή ισορροπία όχι πολύ υψηλής τιμής και με αρκετά "επαγγελματικά" χαρακτηριστικά, η σειρά Canon 550D/600D είναι ιδανική νομίζω. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Angry_Punisher Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2012 Wow!πολυ αναλυση σε αυτο το θεμα εχετε ασχοληθει παρα πολυ βλεπω!Ευχαριστω πολυ για τα Infο παιδες!Ετσι οπως το βλεπω και ετσι οπως τα λετε μαλλον για Canon Θα παω..Πουθενα στην Ελλαδα μπωρο να βρω καμια μεταχειρισμενη;Γιατι αγορες απο εξωτερικο δεν εμπιστευομαι...
dp297 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2012 Wow!πολυ αναλυση σε αυτο το θεμα εχετε ασχοληθει παρα πολυ βλεπω!Ευχαριστω πολυ για τα Infο παιδες!Ετσι οπως το βλεπω και ετσι οπως τα λετε μαλλον για Canon Θα παω..Πουθενα στην Ελλαδα μπωρο να βρω καμια μεταχειρισμενη;Γιατι αγορες απο εξωτερικο δεν εμπιστευομαι... Φίλε μου να σου πω την αλήθεια δεν βλέπω κανένα λόγο να μην εμπιστεύεσαι αγορές από το εξωτερικό. πχ θα μπορούσες να βρεις μία καινούργια μηχανή στο εξωτερικό μπορεί κ στα λεφτά που θα κόστιζε μία μεταχειρισμένη Ελλάδα. Θέλει προσοχή παντού. Απλά δεν το έχεις κάνει γιαυτό φοβάσαι. Καλύτερα να ρωτήσεις κ τις γνώμες κ άλλων κ σκέψου ακόμα. Μην βιαστείς κ δώσεις λεφτά που δεν χρειάζεται να δώσεις. PixInsight 1.8 RC7 Δημήτρης Πλατής
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα