Django Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24, 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24, 2012 Σκέφτομαι να αγοράσω τον Siebert SSS 5,9mm αποκλειστικά για πλανήτες και Σελήνη. Έχω διαβάσει καλές κριτικές και δείχνει να έχει ικανοποιητικό FOV και ER για πιο ξεκούραστη παρατήρηση με το Dob μου.Παρ'όλα αυτά παραμένω επιφυλακτικός. Τον έχει δοκιμάσει κανείς σας; Έχετε κάποια γνώμη για την σειρά SSS που θα θέλατε να μοιραστείτε;
Bi2L Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24, 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24, 2012 Νομίζω ότι ο Κωνσταντίνος είναι αυτός που θα σου πει με σιγουριά για τον Siebert δες κι εδω ένα σχετικό Θέμα με παρόμοιο ένα δίλημμα που είχα εγωhttp://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=13474&postdays=0&postorder=asc&start=37 Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
KonstantinosM Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24, 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24, 2012 Θα επιβεβαιώσω μετά από τόσο καιρό, τα όσα έγραψα για τους Siebert Optics Modified Orthos. Θα μπορούσα να πω πολλά γι αυτούς τους φακούς αλλά τα περισσότερα τα έγραψα ήδη στο λινκ που έδωσε ο Βασίλης. Δεν έχω δει από πολλούς ορθοσκοπικούς, αλλά το κοντράστ, η οξύτητα και η άνεση των 60 μοιρών των Siebert MO είναι καταπληκτικές. Πράγματι όταν οι συνθήκες seeing το επιτρέπουν έχω υπέροχες εικόνες πλανητών και σελήνης. Δυστυχώς για τα 3.9mm αυτό συμβαίνει σπανίως. Ελπίζω εν καιρώ στην απόκτηση των 4.9 και 5.9mm. Τον UO που είχα αγοράσει ταυτόχρονα για να κάνω την σύγκριση μεταξύ τους, δεν τον χρησιμοποιώ και τον έχω μετατρέψει από τότε με το κόλπο του Thompson από το Astronomy Hacks #51 και αλουμινόχαρτο για παρατήρηση αμυδρών διπλών. Τώρα για τον νέο SSS να υποθέσω ότι η μόνη διαφορά του είναι ότι ανασηκώνεται το ελαστικό παρέκταμα με περιστροφή; Σε αυτόν που έχω αναδιπλώνεται. Δυστυχώς δεν έχω τον SSS, αλλά δεν πιστεύω να είναι χειρότερος. Η επιλογή σου στα 5.9mm νομίζω ότι είναι η καλύτερη, επιτρέποντας τακτική θέαση των στόχων που αναφέρεις. Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος *Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.Prem Rawat
Django Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24, 2012 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, θα τον παραγγείλω
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24, 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24, 2012 Κωνσταντίνε, κοστίζουν όσο ένας μεταχειρισμένος Radian και τα διπλά από τους Celestron XCel-LX και Meade HD-60 με τους οποίους μοιάζουν σε μέγεθος και πεδίο. Αξίζει λες ο SSS σε σχέση με αυτούς;Με προβληματίζει πως ούτε οι Αμερικάνοι τους συζητούν ιδιαίτερα.Θέλω έναν πλανητικό 5mm με καλό eye relief, να συμπληρώσει τον Radian 8. Ο Lunaraid λέει πως ο Radian 5 έχει πρόβλημα ανακλάσεων. Τον Celestron δεν τον τόλμησα ακόμη, αν και το οικονομικό ρίσκο είναι μικρό. Ο SSS 4.9 είναι καλή εναλλακτική άραγε; Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
MARINOS Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24, 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24, 2012 Κώστα, έχω εμπειρία απο Celestron X-Cel σε Maksutov- είναι πολλοί μέτριοι ως κακοί σε σχέση με Hyperion ή Ploessl, μόνο καλό eye-relief έχουν. Χρήστος Μαρινός
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24, 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24, 2012 Καλά που μου το είπες. Στο Cloudy Nights έγραφαν θετικά σχόλια και όλο ήθελα να δοκιμάσω. Έξω αυτοί, έξω και ο Radian, ο SSS φαίνεται μια καλή λύση. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15, 2012 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15, 2012 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, θα τον παραγγείλω Τι έγινε τελικά, τον αγόρασες; Δείτε και εδώ όσοι ενδιαφέρεστε: http://www.brayebrookobservatory.org/BrayObsWebSite/HOMEPAGE/Star%20Splitter-review.html Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Django Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15, 2012 Όχι ακόμα, περιμένω να πληρωθώ από τους πελάτες μου οι οποίοι με φεσώνουνε κανονικά! Πιστεύω μέχρι το τέλος του μήνα να τον έχω παραγγείλει..
Django Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2012 Μόλις τον παρέλαβα!! Θα τον τσεκάρω σήμερα. Ωστόσο δεν πιστεύω πως έχω τα προσόντα να κρίνω έναν φακό μιας και οι μόνοι φακοί που έχω δει είναι οι δικοί μου. Κώστα αν ακόμα σε ενδιαφέρει η αγορά ενός SSS μπορώ να στον δανείσω για μερικές μέρες.
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2012 Στους προσοφθάλμιους που έχουμε για να παρατηρούμε πλανήτες το έξτρα οπτικό πεδίο δεν ειναι το ζητούμενο. Ακόμα και αν παρατηρείς λίγο περισσότερο τον πλανήτη σε μεγάλη μεγέθυνση αν σου φεύγει στα άκρα του πεδίου η οξύτητα θα είναι περιορισμένη. Δεν πιστεύω πως το ωφέλιμο πεδίο για πλανητική παρατήρηση θα είναι μεγαλύτερο από αυτό ενος κλασσικού ορθοσκοπικού. Ο καλύτερος πλανητικός προσοφθάλμιος που είναι σε παραγωγή (λέω πλανητικός παρότι θεωρώ τον όρο αδόκιμο διότι εφόσον έχει οξύτητα όλα καλύτερα θα τα δείχνει και όχι μόνο πλανήτες) παραμένει ο Brandon. Made in USA φυσικά. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2012 Μόλις τον παρέλαβα!! Θα τον τσεκάρω σήμερα. Ωστόσο δεν πιστεύω πως έχω τα προσόντα να κρίνω έναν φακό μιας και οι μόνοι φακοί που έχω δει είναι οι δικοί μου. Κώστα αν ακόμα σε ενδιαφέρει η αγορά ενός SSS μπορώ να στον δανείσω για μερικές μέρες. Εύχομαι να τον χαρείς. Με ενδιέφερε αλλά τελικά πήρα την απόφαση και παρήγγειλα τον Delos 6 για την δουλειά αυτή. Μόνο που τον περιμένω ακόμη και έχει αργήσει.Ευχαριστώ για την προσφορά. Αν συναντηθούμε σε καμμιά παρατήρηση θα του ρίξω μια ματιά. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
PanosSky Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2012 Ο καλύτερος πλανητικός προσοφθάλμιος που είναι σε παραγωγή (λέω πλανητικός παρότι θεωρώ τον όρο αδόκιμο διότι εφόσον έχει οξύτητα όλα καλύτερα θα τα δείχνει και όχι μόνο πλανήτες) παραμένει ο Brandon. Made in USA φυσικά. O Brandon παράγεται ακόμα;; Τι είδους φακός είναι;; ΜΑΝΟΥΣΟΣ : ΚΑΤ΄ΟΝΟΜΑ «ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ» ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΩΝ-----ΠΡΟΣΟΧΗΟι κατασκευές του :https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=26016=asc&start=165https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=26016=asc&start=150
PanosSky Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2012 Θέλω έναν πλανητικό 5mm με καλό eye relief, να συμπληρώσει τον Radian 8. Η παραπάνω ανάγκη καλύφθηκε με τον Delos 6;;Τα 5mm με τα 6mm δεν έχουν διαφορά που να την αναζητάς;; ΜΑΝΟΥΣΟΣ : ΚΑΤ΄ΟΝΟΜΑ «ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ» ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΩΝ-----ΠΡΟΣΟΧΗΟι κατασκευές του :https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=26016=asc&start=165https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=26016=asc&start=150
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2012 Θέλω έναν πλανητικό 5mm με καλό eye relief, να συμπληρώσει τον Radian 8. Η παραπάνω ανάγκη καλύφθηκε με τον Delos 6;;Τα 5mm με τα 6mm δεν έχουν διαφορά που να την αναζητάς;; Τα 6mm με το 12ρι δίνουν 250x και τα 5mm 300x. Και οι δύο μεγεθύνσεις είναι επαρκείς ως μέγιστες και η πρώτη επιτρέπεται συχνότερα από το σύνηθες seeing. Και αυτό το αντιλήφθηκα στην πράξη, χρησιμοποιώντας τους ES 6.7 και 4.7, οι οποίοι τα καταφέρνουν αρκετά καλά στην πλανητική ώστε να είμαι καλυμμένος και σε αυτές τις εστιακές. Αυτό που τους λείπει είναι το eye relief, κάτι που περισσεύει στους Delos. Αλλά αυτόν τον 6 δεν τον έχω λάβει ακόμη. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα