Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Μετα απο ενα παραξενο παιχνιδι της τυχης προσπαθοντας να βγαλω το καπακι απο τον προσαρμογεα προσοφθαλαμιων επεσε μεσα στο τηλεσκοπιο (flextube....) ](*,) και με τρομο το ακουσα να κανει τρεις αναπηδησεις...Με μια πρωτη ματια διέκρινα δυο γρατζουνιες. :oops: Μιλαμε για μια γρατζουνια 1mm και μια μικροτερη περιπου σε αποσταση 4cm απο το κεντρο του κατοπτρου.

Ποσο θα επιρρεασουν την παρατηρηση;

Θα σβήσουμε τα φώτα της πόλης των σπιτιών

θα έχουμε απόψε Γιορτή των αστεριών...

Η Πούλια θ’ αναλάβει το μπαρ και τα ποτά

και η Μεγάλη Αρκούδα θα φτιάχνει παγωτά

Δημοσιεύτηκε

Την καρδιά σου είμαι σίγουρος πως την επηρέασαν ήδη, την παρατήρηση είναι απίθανο, ιδίως αν είναι γραμμικές με ασήμαντη επιφάνεια. την μεταπωλητική αξία φυσικά την επηρεάζουν κάτι τέτοια πράγματα.

Το φωτοχιτώνιο εξυπηρετεί και την ασφάλεια του κατόπτρου από παρόμοια ατυχήματα, οπότε μην το καθυστερήσεις πολύ.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
Την καρδιά σου είμαι σίγουρος πως την επηρέασαν ήδη, την παρατήρηση είναι απίθανο, ιδίως αν είναι γραμμικές με ασήμαντη επιφάνεια. την μεταπωλητική αξία φυσικά την επηρεάζουν κάτι τέτοια πράγματα.

Το φωτοχιτώνιο εξυπηρετεί και την ασφάλεια του κατόπτρου από παρόμοια ατυχήματα, οπότε μην το καθυστερήσεις πολύ.

Δεν νομιζω να το πουλησω ποτε :D Αλλα ναι. ενιωσα μια μαχαιρια...

Το φωτοχυτονιο ειναι στα σχεδια μου αλλα πραγματικα ο τροπος που εφυγε απο τα χερια μου το καπακι, χτυπησε πανω μου και επεσε μεσα ειναι πραγματικα κινηματογραφικος, αφου επίτηδες να το προσπαθουσα δεν θα ηταν ευκολο.

Δημοσιεύτηκε
Μην ανησυχείς, είναι ασήμαντη η επίδραση μιας-δυο μικρών γρατσουνιών στην απόδοση του τηλεσκοπίου σου.
«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε
Ησυχασα( καπως) . Ειναι κριμα γιατι ειναι μιας εβδομαδας τηλεσκοπιο, να παθαινε με τετοιο τροπο σοβαρη ζημια.

Δημοσιεύτηκε

Μην αγχώνεσαι, δεν θα έχεις διαφορά στο είδωλο απο δυο μικρές γρατσουνιές, φυσικά δεν θα σου έλεγα το ίδιο εάν οι γρατσουνιές θα ήταν στο δευτερεύων.

Με προσοχή την επόμενη φορά και καλορίζικο το νέο εργαλείο!! :wink: :P

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης