kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12, 2012 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12, 2012 Αυτό υποδηλώνει το μήκος του στην φωτογραφία. Για να βεβαιωθείς κάνε ερώτημα στο Πλανητάριο.Δεν βοηθά η προοπτική, φαίνεται όμως πως το μήκος του αντιστοιχεί περίπου σε 7 διαμετρήματα.Εκείνα με τον Barlow είναι πιο βραχύσωμα από όσο θα έπρεπε, σύμφωνα με τον εστιακό λόγο. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
minaskar Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12, 2012 Μολις έστειλα email I''ve seen things you people wouldn''t believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams glitter in the dark near the Tannhäuser Gate. All those moments will be lost in time, like tears... in rain. Time to die.
minaskar Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12, 2012 πηρα την απαντηση απο το πλανηταριο, το 130/900 δεν εχει ενσωματομενο barlow καθως τα 900mm ειναι το πραγματικο και εστιακο μηκος του "σωληνα" I''ve seen things you people wouldn''t believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams glitter in the dark near the Tannhäuser Gate. All those moments will be lost in time, like tears... in rain. Time to die.
Johnny Who Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12, 2012 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12, 2012 Θα μπορούσε άλλα λέει ότι διαθέτει 300-350 € οπότε η καλύτερη λύση είναι το dobson 8'' Συμφωνώ απόλυτα. Το 8άρι του πρότεινα κι εγώ τελικα... \"Έρχομαι από την έρημο των άστρων/Στερεύουν οι πηγές της πλάνης τα πάντα ξηραίνονται/Πλούσια απλώνεται η άμμος και μονάχα η άμμος...\" Γ. Υφαντής, Χαρούμενο Τραγούδι
gerofamily Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2012 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2012 Φίλε μου είμαι κι εγώ πρωτάρης σαν κι εσένα και η επιλογή μου με την βοήθεια των συνforumητών πήρα το dob 8" πάρα πολύ εύκολο στη μεταφορά και η τιμή προς την απόδοση είναι 6 με άριστα το 5 δεν θα κλάψεις ποτέ τα λεφτά. trust me που λένε και στο χωριό μου... away from city lights
gregohks Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2012 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2012 Και εγώ με την σειρά μου θα σου πω να πάρεις ένα 8άρι,άνετο στη μεταφορά,δεν θα κλαις τα λεφτά σου,σοβαρό όργανο το οποίο θα σε "μπάσει" για τα καλά στην ερασ. αστρονομία και με πολλές δυνατότητες.Βέβαια εκει που πραγματικά θα δείξει τα δόντια του είναι σε σκοτεινό ουρανό.Όχι όμως ότι στην πόλη είναι άχρηστο,απλά ο σκοτεινος ουρανός... είναι σκοτεινός .Αυτά απο εμένα.Καλή συνέχεια και καλώς ήρθες.
minaskar Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2012 τελικα πηρα το sky watcher 150/750 με βαση NEQ3-2 και σημερα εκανα την πρωτη μου παρατηρηση (νεφέλωμα του Ωρίωνα) I''ve seen things you people wouldn''t believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams glitter in the dark near the Tannhäuser Gate. All those moments will be lost in time, like tears... in rain. Time to die.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2012 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2012 Μην ξεχάσεις Άρη και Κρόνο, αύριο νωρίς Δία και Αφροδίτη. Να το χαρείς. Με 750 εστιακή προγραμμάτισε και έναν καλό Barlow. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
minaskar Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2012 προς το παρών θα συμβιβαστώ με τον barlow της sky watcher που είχε το πακέτο... προσπάθησα να δω τον αρη αλλά το μόνο που είδα ήταν μια φωτεινή σφαίρα με εναν σταυρό επάνω της σαν αυτο http://www.astro.caltech.edu/palomar/images/blog/unobstructed.jpg τι λάθος έκανα? το νεφέλωμα του Ωρίωνα το είδα κανονικά πάντως I''ve seen things you people wouldn''t believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams glitter in the dark near the Tannhäuser Gate. All those moments will be lost in time, like tears... in rain. Time to die.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2012 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2012 Τον σταυρό θα τον βλέπεις (η αράχνη). Ο Άρης είναι μικρός, χρειάζεσαι >200x, σαν να λέμε φακό 7-8mm και Barlow 2x. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα