Jump to content

Μικρες και γρηγορες εξορμησεις με μοτο


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μια πολυ στιβαρη και ασφαλης θηκη για τηλεσκοπιο και περιφεριακα.Το τηλεσκοπιο,δεν πρεπει να ερχεται σε επαφη με το ξυλο παρα μονο μεσω λαστιχων και μικρων μαξιλαριων.Οι συμπλεκτες πρεπει να ειναι χαλαρωμενοι,και ολα τα κινητα μερη πρεπει να ''παιζουν'' 1-2 μμ.Οι κραδασμοι απο λακουβες,σαμαρακια κ.λ.π. δεν καταπονουν το τηλεσκοπιο γιατι οι ιμαντες του σακου ειναι αριστοι αποσβεστηρες κραδασμων.Οχι ιδιαιτερα ευκολη κατασκευη ,αλλα αξιζει τον κοπο.

box-web-1.jpg.1b154260bc9e55a95378e6fa4433393c.jpg

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φίλε Κωστάκη, συγχαρητήρια για το μεράκι σου στην ξυλουργική.

 

Την ίδια διάταξη υλικών έχω κάνει κι εγώ για το ΕΤΧ-105ΑΤ που έχω, η εσωτερική επένδυση όμως δεν είναι από ξύλο, αλλά από ειδικό σφουγγαράκι. Δηλαδή, αρχικά, αγόρασα μια τσάντα φωτογραφικών (λ.χ. Σταυρινάκης – Πατησίων), λίγο μεγαλύτερη από το τηλεσκόπιο. Μετά, αγόρασα μια πλάκα σπογγώδους μονωτικού υλικού (δεν θυμάμαι πώς ονομάζεται ακριβώς - Praktiker) και την έκοψα κατάλληλα, ώστε να διαμορφώσω το σχήμα του κάτω τμήματος του τηλεσκοπίου, όπως κι εσύ το έχεις ξαπλωμένο, τοποθετώντας και κολλώντας «φέτες» από τα κομμάτια της πλάκας το ένα πάνω στο άλλο. Αριστερά και δεξιά του σωλήνα περίσσεψε χώρος για το go to χειριστήριο και τους προσοφθαλμίους. Καλώδια και αντάπτορες βρήκαν την θέση τους στην μεγάλη επιμήκη εξωτερική θήκη της τσάντας.

 

Το τελικό αποτέλεσμα δίνει μια στέρεα, όμορφη και αρκετά μαζεμένη – πάντα στα όρια του δυνατού - τσάντα (οι διαστάσεις είναι μικρότερες από το ίδιο το κουτί του ΕΤΧ), που εύκολα χωράει στο αυτοκίνητο μαζί με άλλες αποσκευές σε κάποια εκδρομή. Δεν την έχω τοποθετήσει όμως ποτέ πάνω σε μηχανή, παρά τις μεγάλες αντικραδασμικές ιδιότητές της.

 

Φιλικά

 

PapGeo

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αγαπητέ KOSTAKIS,

 

πολύ καλό και ευρηματικό design !

Φαίνεται ασφαλές και εντελώς ... φορητό. Σιγουρα μια καλή ιδέα για όλους όσους έχουν παρόμοιο εξοπλισμό.

Περιμένουμε και άλλες σου πατέντες ... :D

 

Φιλικά,

 

Μαρίνος - Starguider

http://uk.geocities.com/starguider1/astro.htm

Φιλικά,

 

Μαρίνος - Starguider

http://uk.geocities.com/starguider1/astro.htm

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Πατεντα σιγουρα δεν ειναι.Οταν αγοραζουμε τηλεσκοπιο, το πρωτο πραγμα που σκεπτομαστε (ολοι)ειναι πως θα το πακεταρουμε και θα το μεταφερουμε με ασφαλεια σε σκοτεινα η σε λιγοτερα φωτεινα σημεια.Εγω προσωπικα εχω στερηθει το τηλεσκοπιο μου ,επιλεγοντας μετακινηση με μοτο σε διαφορες ''εξοδους'' απο Αθηνα,(με προορισμο Κυκλαδες ).Η δημοσιευση της κατασκευης εχει σαν σκοπο την δηλωση, οτι το τηλεσκοπιο μεταφερεται ασφαλεστατα,και απευθυνεται στους κατοχους που θελουν ''παρεα'' αλλα λογω δισταγμων,περιοριζονται στα κυαλια.

Χρειαζεται μονο λιγη προσοχη στην κατασκευη αλλα το αποτελεσμα αποζημιωνει.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης