bellatrix Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 9, 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 9, 2012 Καλησπέρα σε όλο το φόρουμ Θα ήθελα να ρωτήσω πού μπορώ να βρω αστρονομικούς χάρτες που διαθέτουν όλους τους αστερισμούς (Βόρειο και Νότιο Ημισφαίριο)..Γιατί στο astronomy.gr οι περισσότεροι (βασικά όλοι ) έχουν εξαντληθεί Μπορώ να τους βρω σε μορφή βιβλίου??? Ευχαριστώ προκαταβολικά...
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 9, 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 9, 2012 Λοιπόν έχουμε και λέμε: Ο εύκολος και πιο φορητός και πιο φθηνός:http://www.bookdepository.co.uk/Sky-Telescopes-Pocket-Sky-Atlas-Roger-Sinnott/9781931559317 Οι πιο δημοφιλείς σε μεγάλο μέγεθος, προτείνω αυτόν με το λευκό φόντο και μαύρα αστέρια. Είναι θέμα γούστου όμως. ΠΛΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!! Ως Laminated θα τον αναφέρει.http://www.shopatsky.com/category/sky-atlases/?m=leftnav_sky-atlases Οι πιο προχωρημένοι που θα σε πάνε πολύ βαθιά και σε πολύ αμυδρά αντικείμενα, στα όρια της διαμέτρου του τηλεσκοπίου σου. Η περίφημη Uranometria κατευθείαν από τον εκδοτικό της Οίκο.http://www.willbell.com/atlas/index.htm Tην έχει και το Astroshop Γερμανίας όμως...http://www.astroshop.eu/sky-atlas/willmann-bell-atlas-uranometria-2nd-edition-3-book-set/p,12553 Αυτά του εμπορίου. Υπάρχουν και οι free που κατεβάζονται, του Torres, ο Triatlas Α, Β και C. Αν ψάξεις θα βρεις κάποιο thread που είχε ανοίξει ο Θανάσης (HOMO), ο φίλος μας από την Κέρκυρα. Πάρα πολύ καλοί ΚΑΙ αυτοί... Αυτά νομίζω αρκούν! «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
bellatrix Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 9, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 9, 2012 Αγαπητέ Τάσο, σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση σου Το θέμα είναι οτι δεν μπορώ να κανω κάποια αγορά από το εξωτερικό γιατί δεν διαθέτω πιστωτική κάρτα..Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος που θα μπορούσα να παραγγείλω ή θα πρεπει να αναζητήσω σε κάποιο ελληνικό κατάστημα? Τα δυο πρώτα που μου παρεθεσες ικανοποιουν πλήρως τις απαιτησεις μου Ποιό απο τα δυο είναι το πιο καλό (πληρέστερο)? Ειναι καλυτερα απο το Nightwatch? Ζητώ προκαταβολικά συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις
akisn Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 9, 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 9, 2012 Βασικά ως προς το επίπεδο αμυδρότητας και δυσκολίας των στόχων είναι: (κατά αύξουσα σειρά): 1.Pocket Sky Atlas2.Sky Atlas3. Uranometria Sky Watcher 60/700 Skywatcher Dobsonian 10''''
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 9, 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 9, 2012 Φυσικά και υπάρχει! Δεν χρειάζεται να έχεις απαραίτητα πιστωτική για να πάρεις από εξωτερικό. Μπορείς να βγάλεις ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ και χωρίς πολλή γραφειοκρατεία (σε σχέση με την πιστωτική) μια χρεωστική προπληρωμένη για το Internet κάρτα. Φτάνει να έχεις τραπεζικό λογαριασμό σε κάποια τράπεζα. Όλες δίνουν τέτοιου τύπου κάρτα που δεν έχει απαραίτητα πλαστική φυσική μορφή, είναι ιδεατή (virtual) και αποτελεί απλά ένα νούμερο. Την φορτίζεις με το απαραίτητο ποσό και πληρώνεις με αυτή όταν σου ζητηθεί κάρτα από τα Online καταστήματα. Μπορείς να την "δέσεις" και με το Paypal και να πληρώνεις μέσω αυτού. Εναλλακτικά, αν έχεις τραπεζικό λογαριασμό ταμιευτηρίου απλό, μπορείς εύκολα να τον δηλώσεις στο paypal, να επιλέγεις το paypal σαν τρόπο πληρωμής και εκείνο θα τραβάει κατευθείαν λεφτά (και μάλιστα χωρίς προμήθεια στην περίπτωση αυτή!) από τον λογαριασμό σου. Με άλλα λόγια ΜΗΝ απορρίψεις τις online αγορές νομίζοντας πως μόνο με πιστωτική κινείσαι. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι. Ρώτα την τράπεζά σου για το θέμα της προπληρωμένης, ειδικής για ιντερνετικές συναλλαγές κάρτα, θα βγεις κερδισμένη σίγουρα! Όλοι οι χάρτες που σου έδειξα είναι ανώτεροι και έτη φωτός μπροστά από το Nightwatch.O Pocket Sky Atlas είναι καλός και υπερφορητός, όμως θεωρώ ότι είναι στριμωγμένα τα πάντα σαν απεικόνιση, τον έχω αλλά τελικά ο Sky Atlas 2000.0 με λευκό φόντο με κέρδισε για τα "φυσιολογικά" αντικείμενα. Για τα εξωτικά και πολύ αμυδρότερα, αλλά και δυσκολότερα, η Uranometria είναι ένα αριστούργημα. Φτάσε εκεί όμως πρώτα με σταθερά βήματα και τα ξαναλέμε... «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
bellatrix Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2012 Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας Αγαπητέ Τάσο, έχω κάρτα ταμιευτηρίου και για κατάθεση και για ανάληψη...Θα μπορούσα να την χρησιμοποιήσω?? Το Paypal είναι αξιόπιστο σε συναλλαγές χρημάτων?? Το Pocket Sky Atlas και το Sky Atlas 2000.0 έχουν χάρτες από το Νότιο Ημισφαίριο??
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2012 Αγαπητέ Τάσο, έχω κάρτα ταμιευτηρίου και για κατάθεση και για ανάληψη...Θα μπορούσα να την χρησιμοποιήσω?? Αγαπητή Bellatrix του Ωρίωνα, Όχι, η συγκεκριμένη κάρτα είναι μόνο για χρήση σε ΑΤΜ. Εκτός αν η τράπεζα επιτρέπει online συναλλαγές με αυτήν, θα πρέπει να τους ρωτήσεις για σιγουριά. Συνήθως δεν επιτρέπουν ιντερνετικές συναλλαγές γιατί ακριβώς υπάρχουν οι προπληρωμένες web κάρτες για αυτό το σκοπό. Το Paypal είναι αξιόπιστο σε συναλλαγές χρημάτων?? Φυσικά. Είναι διεθνής φορέας με μεγάλη οργάνωση και χρησιμοποιείται καθημερινά από χιλιάδες ανά τον πλανήτη. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και να συνδέσεις με το Paypal είτε πιστωτική κάρτα, προπληρωμένη κάρτα ή τραπεζικό λογαριασμό. Σύμφωνα με το Paypal, προμήθεια (fees) δεν υπάρχει όταν χρησιμοποιείς λογαριασμό για τις συναλλαγές σου προς τα έξω. Το Pocket Sky Atlas και το Sky Atlas 2000.0 έχουν χάρτες από το Νότιο Ημισφαίριο?? Ναι, και οι δύο καλύπτουν ολόκληρο τον ουρανό, όπου και να βρεθείς. «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
HOMO Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 11, 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 11, 2012 Πράγματι Τάσο ο Sky Atlas 2000.0 είναι από τους πιο χρηστικούς χάρτες με μεγάλο κάδρο αλλά είναι λιγάκι ακριβός. Αν θέλεις δωρεάν και περιπου στα επίπεδα του Sky Atlas 2000.0 κατέβασε δωρεάν και εκτύπωσε σε Α3 τον Α -set http://www.uv.es/jrtorres/triatlas.html Εγώ κατέβασα τον B/C - SET και τον χρησιμοποιώ παράλληλα με τον Sky Atlas. Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
bellatrix Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 11, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 11, 2012 Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια σας Αγαπητέ Τάσο, ρώτησα για συναλλαγές με το εξωτερικό και μου είπαν πως έπρεπε να κάνω αίτηση για άλλη κάρτα... Οπότε δεν βολεύει... Χμ, θα το σκεφτώ για το Paypal γιατί δεν το έχω ξαναχρησιμοποιήσει
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 11, 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 11, 2012 Προσωπικά πιστεύω πως σε βολεύει γιατί δεν μιλάνε για πιστωτική αλλά web κάρτα που ΠΡΟπληρώνεις και "φορτίζεις" όπως έλεγα πριν, με το ποσό που θες. Δεν έχει κάτι να φοβηθείς, όπως σε βολεύει όμως. Στην θέση σου, θα "έδενα" τουλάχιστον έναν απλό καταθετικό λογαριασμό ταμιευτηρίου με το Paypal. Καλή αρχή και καλές online αγορές! «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
astrovox Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 11, 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 11, 2012 Τα τελευταία χρόνια, πολλές τράπεζες δίνουν κάρτες ΑΤΜ που γίνονται δεκτές σε ηλεκτρονικές συναλλαγές. Αν η κάρτα ATM έχει πάνω το σήμα Visa ή Mastercard το πιο πιθανό είναι πως γίνεται δεκτή και σε ηλεκτρονικές συναλλαγές. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
bellatrix Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2012 Τα τελευταία χρόνια, πολλές τράπεζες δίνουν κάρτες ΑΤΜ που γίνονται δεκτές σε ηλεκτρονικές συναλλαγές. Αν η κάρτα ATM έχει πάνω το σήμα Visa ή Mastercard το πιο πιθανό είναι πως γίνεται δεκτή και σε ηλεκτρονικές συναλλαγές. Η συγκεκριμένη κάρτα που έχω έχει το σήμα της Visa πάνω, δεν την έχω όμως χρησιμοποιήσει για ηλεκτρονικές συναλλαγές.. Αγαπητέ Τάσο, σε ευχαριστώ για άλλη μια φορά για την βοήθεια σου Το συζήτησα και με έναν πολύ καλό γνωστό και μου είπε πως είναι η πιο απλή και αξιόπιστη επιλογή για παραγγελίες στο εξωτερικό Οπότε προς τα εκεί θα κινηθώ.. Ευχαριστώ πολύ και πάλι
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2012 Μαρία μη το συζητάς. Εύχομαι καλές αγορές και ενημέρωσε εδώ πως πήγε και πως σου φάνηκε ο χάρτης. «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Mr Pseiras Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 24, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 24, 2012 Καλημερα και καλως σας βρηκα.Σαν νέος στο αθλημα και μην θελοντας να κουρασω απο την αρχη ανοιγοντας καινουργιο θεμα , θα ηθελα μια ερωτηση να κανω χρησιμοποιωντας αυτο εδω το τοπικ. Απο οτι καταλαβα διαβαζοντας αρκετα το φορουμ , τα σωστα βηματα για να ασχοληθει κανεις με την ερασιτεχνικη αστρονομια ειναι πριν παρει τηλεσκοπιο , να διαβασει καποιο βιβλιο. Ποιο απο τα δυο θα προτεινατε σε εναν πραγματικα ασχετο σαν εμενα για να ξεκινησει ?NIGHTWATCH ή The Backyard Astronomer's Guide ? Αφου το διαβασω και αποκτησω με το καλο το πρωτο μου τηλεσκοπιο (σκεφτομαι για dob 10") θα επανελθω με μπολικες ερωτησεις πονταροντας στην μεγαλη υπομονη σας Ευχαριστω πολυ.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 24, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 24, 2012 Το Backyard Astronomer's Guide είναι ΚΤΤΜΓ (IMHO) πιο χρήσιμο.Αλλά και το Nightwatch έχει χρησιμότητα στο πεδίο καθώς περιέχει κάποιους βασικούς χάρτες. Οι συγγραφείς φρόντισαν να είναι συμπληρωματικά τα βιβλία, ώστε να αγοράζεις και τα δύο.Εγώ θα αγόραζα το Backyard Astronomer's Guide για το σπίτι και το Monthly Sky Guide για το πεδίο. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Mr Pseiras Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 24, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 24, 2012 Εκει που μπερδευτηκα ειναι στην αναλυση των δυο βιβλιων.Παρουσιαζει το Backyard's Guide σαν πιο προχωρημενο και φοβαμαι μηπως χασω καποιες πληροφοριες για αρχαριους.Αν δεν ισχυει θα προχωρησω στην αγορα του τοσο για την διπλη υλη αλλα και για το εξτρα βιβλιο προσφορα ΣΕΛΗΝΗ Οδηγός παρατήρησης. Ευχαριστω για την αμεση απαντηση.
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 24, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 24, 2012 Ένα είναι το βιβλίο για αρχαρίους (και όχι μόνο!) Turn left at Orion! http://www.amazon.com/Turn-Left-Orion-Hundred-Telescope/dp/0521781906 Από χάρτες ο pocket sky atlas είναι πολύ καλός ενώ ο sky atlas 2000 είναι τεράστιος και όχι πρακτικός για χρήση στο τηλεσκόπιο.Παράγγειλέ τον pocket sky atlas μαζί με το Turn left at Orion και θα είσαι κομπλέ!Κατά τη γνώμη μου αυτά τα δύο πρέπει να αγοράζει κάποιος που αρχίζει να ασχολείται με την αστρονομική παρατήρηση. Το Turn left at Orion περιλαμβάνει και οδηγίες για παρατήρηση αντικειμένων του ηλιακού συστήματος και όχι μόνο βαθύ ουρανό, έχει γλωσσάριο και πρακτικές οδηγίες για τηλεσκόπια και εξοπλισμό. Η νέα έκδοση έχει ως βάση τον ερασιτέχνη με 8"-10" νευτώνιο. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Mr Pseiras Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 24, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 24, 2012 Να εισαι καλα Γιωργο.Θα το σκεφτω γιατι αν και τα αγγλικα μου ειναι σχετικα καλα , τα ελληνικα βιβλια που καθονται πιο αναλαφρα και τα πιανω με μεγαλυτερη ορεξη.
astroMAn2001 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 24, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 24, 2012 ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ MONTHLY SKY GUIDE.ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ(ΓΑΛΑΞΙΕΣ,ΝΕΦΕΛΩΜΑΤΑ ΣΜΗΝΗ...),ΟΔΗΓΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΣ ΠΛΑΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΕΛΗΝΗΣ.ΑΠΕΥΘΕΙΝΕΤΕ ΣΕ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ.ΘΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΜΙΚΡΟ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ(3-6 ΙΝΤΣΕΣ)Η ΚΥΑΛΙΑ.ΤΟ ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ.ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΟΜΩΣ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΒΙΒΛΙΑ(ΕΓΩ ΘΑ ΛΕΓΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ)ΕΙΝΑΙ ΤΟ BACKYARD ASTRONOMY KAI TO URANOMETRIA
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 24, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 24, 2012 Το Monthly sky guide ουσιαστικά ειναι για παρατήρηση με γυμνο μάτι... Ελάχιστα deep sky έχει και τους πλανήτες τους βρίσκεις εύκολα με τόσα προγράμματα αστρονομίας που κυκλοφορούν ελεύθερα. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
astroMAn2001 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 24, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 24, 2012 το οτι εχει λιγα πραγματα το ξερω κι εγω.οχι ομως πως ειναι και για παρατηρηση ΜΟΝΟ με γυμνο ματι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα