Jump to content

Σαν σήμερα 14 Απριλίου...100 Χρόνια Πριν...Τιτανικός!


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν ξέρω πόσοι από εσάς το γνωρίζετε, αλλά σήμερα είναι μια μαύρη επέτειος για την Ιστορία όταν το βράδυ της 14ης Απριλίου 1912, βυθίστηκε ο Τιτανικός στο παρθενικό του ταξίδι από το Southampton της Αγγλίας προς την Νέα Υόρκη των ΗΠΑ.

Ακριβώς 100 χρόνια πριν και το περιοδικό Sky & Telescope αναφέρεται σε κάποια αστρονομικά φαινόμενα που θεωρείται ότι μπορεί να ήταν και η αιτία του μεγάλου αυτού δυστυχήματος.

 

Το παγόβουνο δεν βρέθηκε εκεί τυχαία, οι παλλίροιες που προκάλεσε η Σελήνη στην συγκεκριμένη περίοδο σε συνδυασμό με έναν θερμό χειμώνα, έκανε το παγόβουνο να αποκολληθεί από τα βόρεια και να βρεθεί στο υδάτινο μονοπάτι του Τιτανικού εκείνη την μοιραία νύχτα! :shock:

Επιπρόσθετα λένε, πως η Σελήνη στις 4 Ιανουαρίου 1912, ως Πανσέληνος ήταν στο περιήγιο ταυτόχρονα με την Γη η οποία ήταν στο περιήλιο! Αυτά τα φαινόμενα έδρασαν συνδυαστικά, εντείνοντας τα φαινόμενα παλλίροιας που αλυσιδωτά, έφεραν το γιγαντιαίο παγόβουνο μπροστά στον Τιτανικό...φοβερό!

 

Διαβάστε λοιπόν μερικά ΑΚΡΩΣ ενδιαφέροντα γεγονότα τα οποία δένουν αστρονομικά με το πολύ θλιβερό αυτό συμβάν.

 

Επισυνάπτω και ένα pdf το οποίο διερωτάται: "Μήπως η Σελήνη βύθισε τον Τιτανικό;" - Did the Moon sink the Titanic?

 

Φανταστικό άρθρο από τους εκδότες του Sky & Telescope, αξίζει την προσοχή σας.

 

Titanic's Celestial Connections

http://www.skyandtelescope.com/community/skyblog/newsblog/iTitanicis-Celestial-Connections-147339175.html

 

Titanic_341px.jpg

Titanic_1912_perigean_tides_f.jpg

 

Did the MOON Sink the Titanic.pdf

Καταπληκτικό άρθρο!

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Μεταφέρω από το Σύμπαν της Τέχνης

 

 

Titanic 3D, James Cameron, 2012

 

Επί τη ευκαιρία της συμπλήρωσης των 100 ετών από την βύθιση του Τιτανικού, πρόκειται να επανεκδοθεί η γνωστή ταινία του James Cameron. Η μετασκευή της με την βοήθεια τρισδιάστατης τεχνολογίας δεν αποτελεί την μόνη μετατροπή. Μετά την διαμαρτυρία (!) του αστρονόμου Neil deGrasse Tyson ο σκηνοθέτης τροποποίησε τον νυκτερινό ουρανό ώστε να ταυτίζεται με εκείνον της ημερομηνίας και ώρας βύθισης του πλοίου!

Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη: "There is one shot that I fixed. It's because Neil deGrasse Tyson, who is one of the U.S.' leading astronomers, sent me quite a snarky email saying that, at that time of year, in that position in the Atlantic in 1912, when Rose is lying on the piece of driftwood and staring up at the stars, that is not the star field she would have seen, and with my reputation as a perfectionist, I should have known that and I should have put the right star field in. So I said, 'All right, you son of a b**ch, send me the right stars for the exact time, 4.20am on April 15, 1912, and I'll put it in the movie.' So that's the one shot that has been changed." --James Cameron"

 

Ακούστε τι δήλωσε ο αστρονόμος (μην το χάσετε):

 

Οὖτιν με κικλήσκουσι

 

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ενδιαφέρουσα θεωρεία, αν και δεν το διάβασα ακόμα το άρθρο (θα το κάνω όταν βρεθώ στο Pc)

 

Θα μπορούσε η παλίρροια να είχε επηρεάσει λίγο την πορεία του παγόβουνου αλλά ας ξεχνάμε ότι τα παγόβουνο για να βρεθεί σε αυτό το σημείο θέλει και αρκετό χρονικό διάστημα, δεν έρχεται απ'τη μια μέρα στην άλλη. Ίσα ίσα πιστεύω ότι εφόσον ταξίδευε με Πανσέληνο και πόσο μάλλον στο περιγειο με τέτοια φωτορυπανση πού κάνει η Πανσέληνος θα έπρεπε να το είχαν δει από χιλιόμετρα μακριά...αν θα ήταν κάποιος στην γέφυρα και αν θα έκαναν όλοι σωστά τη δουλειά τους.

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Λάθος μου Αλέξανδρε, opps

26-27 ημερών Φεγγάρι είχε την νύχτα που βυθίστηκε.

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Χρόνια πλλά σε όλους! Μπράβο Τάσο, ΑλέξανδρεQV για όλη την ιστορία και Κώστα για το χιουμοριστικό ένθετο με τον σωστό ουρανό. Σαν πλανητικός ομοιοστατικός μηχανισμός μου μοιάζει. Ο Τιτανικός συγκρούεται με το παγόβουνο του φυσικού μέτρου σε προκαθορισμένο ραντεβού, με επιβάτες την αλαζονεία και την χλιδή ενώ άφησε πίσω στο λιμάνι την δικαιοσύνη, την ηθική και την σωφροσύνη! :)
Η Αλήθεια είναι Υπέρλογη!
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ο Τιτανικός (RMS TITANIC ή SS TITANIC), που γνώρισε πριν από 100 ακριβώς χρόνια την τραγική μοίρα της απόλυτης καταστροφής με 1517 νεκρούς επιβάτες ήταν ένα βρετανικό υπερωκεάνιο επιβατικό πλοίο, που ναυπηγήθηκε από τα ναυπηγεία Harland και Wolff, στο Μπέλφαστ, για την εταιρία "White Star Line".

Τα αρχικά RMS (Royal Mail Steamer) σήμαιναν ότι το πλοίο αναλάμβανε τη μεταφορά ταχυδρομείου για τα Βασιλικά Ταχυδρομεία (Royal Mail) του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως τα ελληνικά επιβατηγά πλοία τα λεγόμενα "ποστάλια".

titanikos3.jpg.da6a94d39c0a37f36f5cd3a15a5482e5.jpg

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ο Τιτανικός έχασε τη μάχη με το υγρό στοιχείο και τους νόμους της φυσικής και παρέσυρε για πάντα στο βάθος του ωκεανού, τα σώματα και τις προσδοκίες 1517 ανθρώπινων υπάρξεων, που ήθελαν καθεμιά με τον τρόπο της να κάνει το μεγάλο πέρασμα στο νέο Κόσμο.

Το γνωστό τετράστιχο του ποιητή Χαίλντερλιν, γραμμένο το 1798, νομίζω, πως μπορεί να αποτελέσει τη λακωνικότερη αφιέρωση που μπορούμε να κάνουμε, στην εκατοστή επέτειο της μνήμης των 1517 επιβατών εκείνου του ταξιδιού.

 

«ΤΟ ΑΣΥΧΩΡΕΤΟ», σε μετάφραση Ζήσιμου Λορεντζάτου, εκδόσεις Ίκαρος, Αθήνα 2006

"Να λησμονήσης φίλους, να περιγελάσης τον τεχνίτη,

Και το βαθύτερο μυαλό να το περνάς μικρό και τιποτένιο,

Ο Θεός το συχωράει -μην ταράξεις μόνο

Ποτέ σου την ειρήνη των αγαπημένων."

 

Titanikos.jpg.31588294eb8dd33ff49c1c7c5357a89e.jpg

Μια από τις τελευταίες ίσως φωτογραφία του Tιτανικού στις 10.04.1912

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης