dp297 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2012 Βασικά επειδή έχω φτάσει στο αμην με την άρνηση κάποιων από το γνωστό site να στείλουν internationally, σκεφτόμουν....δεν μπορούμε ως astrovox να στείλουμε κάτι που να δείχνει πόσο ασφαλής είναι η αποστολή στην Ελλάδα (υπό συγκεκριμένες συνθήκες) κ ότι ο πωλήτης δεν έχει να χάσει τίποτα απολύτως?? Δημήτρης PixInsight 1.8 RC7 Δημήτρης Πλατής
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2012 Εννοείς κάποιο κείμενο που να δηλώνει κάτι τέτοιο; Δεν είναι άσχημη ιδέα αν και οι περισσότεροι που δεν στέλνουν δύσκολα θα αλλάξουν γνώμη γιατί δεν έχει να κάνει με την Ελλάδα αυτή καθεαυτή το θέμα. Έχουν κακές εμπειρίες από συναλλαγές με Ασία κυρίως. Όμως επειδή ως γνωστόν οι περισσότεροι είναι εντελώς αγεωγράφητοι, θα υπάρξουν και περιπτώσεις που δεν θα γνωρίζουν που πέφτει η χώρα μας στον παγκόσμιο χάρτη και από φόβο θα εφαρμόσουν την ισοπεδωτική τους άποψη ότι "όλοι οι international buyers αποκλείονται", CONUS Only και λοιπές μπούρδες... Σε καταλαβαίνω Δημήτρη, είναι απίστευτα σπαστικό να μην μπορείς να πάρεις κάτι που πολλές φορές είναι ευκαιρία, εξαιτίας αυτού. Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που έχω κάνει μέχρι στιγμής 7 συναλλαγές όλες από ΗΠΑ στο Astromart και κατάφερα να πάρω αυτά τα πολυπόθητα πρώτα ratings ώστε να σε εμπιστεύονται και οι επόμενοι. Έτυχα σε κόσμο καλό απλά. Υπάρχουν όμως και πολλοί "κάλοι" που είναι κάθετοι στο θέμα αυτό λόγω προηγούμενων εμπειριών. Τι να τους κάνεις... Υπάρχει και θέμα στο astromart forum, το είχα αναρτήσει και λίγες μέρες πριν πάλι σε κάτι αντίστοιχο.Έχει τίτλο "another reason I DON'T LIKE International Shipping..." κατάλαβες τώρα πως τα χώνουν εκεί μέσα...οι υπέρμαχοι μάλιστα της ιδέας ότι πράγματι δεν υπάρχει πρόβλημα στις διεθνείς αποστολές είναι μια αγγλίδα Stacey Roberts και ο δικός μας Αντώνης Αγιομαμμίτης. Προσπαθούν οι άνθρωποι και οι 2 να τους πείσουν με επιχειρήματα..αλλά μάταια... Δες το εδώhttp://www.astromart.com/forums/viewpost.asp?forum_post_id=744058&poll_id=&news_id=&page=56 «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
dp297 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2012 Κείμενο ναι, επίσημα ως astrovox....να συνεχίσουμε την προσπάθεια. Καταντά γελοίο... PixInsight 1.8 RC7 Δημήτρης Πλατής
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2012 Εγώ συμφωνώ μαζί σου και θα είμαι από τους πρώτους που θα βοηθήσουν στην σύνταξή του αν αποφασιστεί από Ανδρέα και λοιπά παιδιά. Όμως μην ξεχνάς πως σαν κοινότητα είμαστε πολύ μικρή μπροστά τους (μιλάμε ούτε μιας πολιτείας τους οι ερασιτέχνες δεν είμαστε όλοι μαζί της Ελλάδας!) και έχουν και το κόμπλεξ του ισχυρού, που αυτομάτως τους δημιουργεί μια άρνηση γενική.Αυτό το έχω παρατηρήσει σε πολλά γραφόμενά τους σχετικά με το θέμα. Δεν ξέρω δηλαδή πόσο θα δώσουν σημασία σε ένα τέτοιο αίτημα από ένα μικρό συγκριτικά forum σε σχέση με τα δικά τους. Επαναλαμβάνω πως συμφωνώ απόλυτα με την ιδέα, δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε αλλά δεν θα περιμένω καμία ανταπόκριση...ακόμη και το ύφος των διαχειριστών του astromart είναι καθαρά εθνικιστικό, μιλιταριστικό και το μόνο που ξέρουν οι αλήτες είναι να ζητάνε ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ support, support, support! Χρηματικό εννοείται...για αυτό σου λέω πως αμφιβάλλω αν θα συγκινηθούν και αν θα αποκτήσουν μια άλλη ματιά στο θέμα ή θα περάσουν στον κόσμο εκεί την άποψη ότι: "Στείλτε άφοβα στην Ελλάδα, είναι ασφαλής χώρα, δεν χάνονται τα δέματα, στέλνετε πάντα και μόνο με USPS" Δεν έχουμε παρά να δοκιμάσουμε βέβαια... Μπορεί αν τους τα σκάγαμε όλοι μαζί κάπως να βάζανε κάνα banner στην σελίδα τους που θα έλεγε το παραπάνω! «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
astrovox Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2012 Δημήτρη, μιας και έχεις την ιδέα φτιάξε ένα προσχέδιο αποστολής να την δούμε και τη στέλνω ως astrovox, δεν υπάρχει αντίρρηση. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2012 "Στείλτε άφοβα στην Ελλάδα, είναι ασφαλής χώρα, δεν χάνονται τα δέματα, στέλνετε πάντα και μόνο με USPS" Δεν θα μπορούσα να το δηλώσω αυτό πλέον με βεβαιότητα. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
astrovox Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2012 Αν έχω καταλάβει καλά, το αίτημα δεν αφορά στο ότι δε στέλνουν με απλό ταχυδρομείο στην Ελλάδα αλλά στο ότι δε στέλνουν καθόλου. Άρα, στις αποστολές με tracking δεν υφίσταται σημαντική πιθανότητα απώλειας. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
dp297 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2012 Αν έχω καταλάβει καλά, το αίτημα δεν αφορά στο ότι δε στέλνουν με απλό ταχυδρομείο στην Ελλάδα αλλά στο ότι δε στέλνουν καθόλου. Άρα, στις αποστολές με tracking δεν υφίσταται σημαντική πιθανότητα απώλειας.Ακριβώς.. PixInsight 1.8 RC7 Δημήτρης Πλατής
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2012 Τις ζημιές τις φορτώνεται ο αγοραστής ούτως ή άλλως, οπότε δε διαφωνώ.Νομίζω τους αποθαρρύνει και η γραφειοκρατία. Έτσι μου είχε πει κάποιος που δεν μου έστειλε τελικά τον φακό (έναν Antares 8-5) μολονότι έμενε αδιάθετος για άλλους 2 περίπου μήνες. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
dp297 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2012 Τις ζημιές τις φορτώνεται ο αγοραστής ούτως ή άλλως, οπότε δε διαφωνώ.Νομίζω τους αποθαρρύνει και η γραφειοκρατία. Έτσι μου είχε πει κάποιος που δεν μου έστειλε τελικά τον φακό (έναν Antares 8-5) μολονότι έμενε αδιάθετος για άλλους 2 περίπου μήνες. Συγνώμη γιατί θα τρελαθούμε...ποια γραφειοκρατεία?Εμένα μου παίρνει 5 λεπτά να στείλω με tracking ένα δέμα PixInsight 1.8 RC7 Δημήτρης Πλατής
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2012 Μην τα λες σε εμένα, πες τα σε εκείνους. Συμπληρώνουν κάποια έγγραφα παραπάνω λέει... Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
dp297 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2012 Μην τα λες σε εμένα, πες τα σε εκείνους. Συμπληρώνουν κάποια έγγραφα παραπάνω λέει...Τωρα θα έλεγα κάτι για τους Αμερικανούς (κ Ελληνοαμερικανούς ...σόρρυ αλλά έτσι είναι).....άντε...όλη η βλακεία συγκεντρωμένη σε μία χώρα. PixInsight 1.8 RC7 Δημήτρης Πλατής
roryt Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2012 Δηλαδη τι θα λεμε; Λυπηθητε μας και εμας τους κακομοιρηδες στην Ελλαδα και στειλτε; Πλακα μου κανετε ; Ποιος δινει μια πενταρα ; Το αστρομαρτ ειναι απλα ενα service. Ο καθε ιδιωτης απο εκει και περα εχει την δικια του αποψη. Και πολλες φορες -απο την πλευρα του- δικαιολογημενη. Ποια γραφειοκρατια ; το customs declaration form συν τις αλλες διατυπωσεις που πρεπει να συπληρωσουν (συν ειδικο δεμα κλπ κλπ). Και σου λεει ο αλλος, γιατι να το κανω ; αφου CONUS δεν μου κοστιζει τιποτα, θα πουλησω σιγουρα ουτως ή αλλως (η Αμερικη ειναι ΜΕΓΑΛΗ αγορα, καταλαβετε το), δεν εχω να κανω αυτες τις μ@#2ε$ και δεν εχω να φοβαμαι οτι θα μπλεξω με -ποιος ξερει τι μπανανιας- αλλης χωρας τα ταχυδρομεια. Αδικο εχει νομιζετε; Για δοκιμαστε να στειλετε πχ εδω διπλα, πχ Ιταλια, να δειτε τι ωραια που ειναι!! Το ρισκο το παιρνει μονο ο αγοραστης ; ΛΑΘΟΣ. Ο σοβαρος πωλητης παντα θα αναλαβει μερος (ή ολο) του ρισκου σε περιπτωση στραβης οταν ΔΕΝ φταιει ρητα ο αγοραστης. Παιδια, αυτη ειναι η ζωη, υπαρχουν οι υπηρεσιες που τα στελνεις USA και στα στελνουν (αν και ποτε δεν τις δοκιμασα), υπαρχει η εμπιστοσυνη μεσω καλου σκορ (για δειτε τι εχω εγω ή πχ ο Ηλίας ο Γαλανης, γιατι νομιζετε μας εμπιστευονται ; και οχι παντα; ) , υπαρχει και το δεν μπορω να κανω τιποτα και το δεχομαι. Χομπυ και αγορα μεταχειρισμενων ειναι, οχι εθνικό ζητημα !!
dp297 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2012 Δηλαδη τι θα λεμε; Λυπηθητε μας και εμας τους κακομοιρηδες στην Ελλαδα και στειλτε; Πλακα μου κανετε ; Ποιος δινει μια πενταρα ; Το αστρομαρτ ειναι απλα ενα service. Ο καθε ιδιωτης απο εκει και περα εχει την δικια του αποψη. Και πολλες φορες -απο την πλευρα του- δικαιολογημενη. Ποια γραφειοκρατια ; το customs declaration form συν τις αλλες διατυπωσεις που πρεπει να συπληρωσουν (συν ειδικο δεμα κλπ κλπ). Και σου λεει ο αλλος, γιατι να το κανω ; αφου CONUS δεν μου κοστιζει τιποτα, θα πουλησω σιγουρα ουτως ή αλλως (η Αμερικη ειναι ΜΕΓΑΛΗ αγορα, καταλαβετε το), δεν εχω να κανω αυτες τις μ@#2ε$ και δεν εχω να φοβαμαι οτι θα μπλεξω με -ποιος ξερει τι μπανανιας- αλλης χωρας τα ταχυδρομεια. Αδικο εχει νομιζετε; Για δοκιμαστε να στειλετε πχ εδω διπλα, πχ Ιταλια, να δειτε τι ωραια που ειναι!! Το ρισκο το παιρνει μονο ο αγοραστης ; ΛΑΘΟΣ. Ο σοβαρος πωλητης παντα θα αναλαβει μερος (ή ολο) του ρισκου σε περιπτωση στραβης οταν ΔΕΝ φταιει ρητα ο αγοραστης. Παιδια, αυτη ειναι η ζωη, υπαρχουν οι υπηρεσιες που τα στελνεις USA και στα στελνουν (αν και ποτε δεν τις δοκιμασα), υπαρχει η εμπιστοσυνη μεσω καλου σκορ (για δειτε τι εχω εγω ή πχ ο Ηλίας ο Γαλανης, γιατι νομιζετε μας εμπιστευονται ; και οχι παντα; ) , υπαρχει και το δεν μπορω να κανω τιποτα και το δεχομαι. Χομπυ και αγορα μεταχειρισμενων ειναι, οχι εθνικό ζητημα !! Δεν διαφωνώ βρε αδελφέ.....αλλά κ για το γαμώτο ας γίνει κ ποτέ δεν ξέρεις. Ας μην το υπεραναλύουμε. PixInsight 1.8 RC7 Δημήτρης Πλατής
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2012 Δεν ξέρω παιδιά αλλά δεν νομίζω ότι είναι μονάχα θέμα "στενοκεφαλιάς" ή αποκλειστικά θέμα "αμερικάνικης κουλτούρας". Πολλοί - μα πάρα πολλοί - φίλοι εδώ στο φόρουμ διστάζουν και να αγοράσουν αλλά και να πουλήσουν κάτι μέσω internet στο εξωτερικό. Δεν θα πρέπει να μας ξενίζει που οι Αμερικάνοι φοβούνται να στείλουν εκτός ΗΠΑ. Προσωπικά σπάνια μπαίνω στον κόπο να στείλω μήνυμα σε κάποιον πωλητή που σημειώνει "CONUS only", αλλά αν το κάνω φροντίζω να καταστήσω σαφές από τις πρώτες γραμμές του μηνύματος ότι θα αναλάβω πλήρως τα εξτρά μεταφορικά και ότι αν προχωρήσουμε η ευθύνη της αποστολής και το ενδεχόμενο απώλειας ή ζημιών θα βαρύνει αποκλειστικά και μόνο εμένα. Συνήθως μετά από μια τέτοια εξήγηση η απάντηση είναι θετική. Τα τελευταία 7+ χρόνια που είμαι μέλος στο astromart σε καμιά 10αριά περιπτώσεις (ίσως και παραπάνω) έχω λάβει μια ευγενική αρνητική απάντηση και σε ακόμα λιγότερες φορές καμία απάντηση - ναι, υπάρχουν γαϊδούρια διεθνώς...Αντι επιλόγου, έχω κάνει καμιά 20αριά αγορές και ακόμα περισσότερες πωλήσεις μέσω astrovox και γύρω στις 140 αγοραπωλησίες στο astromart. Ειλικρινά και λυπάμαι που το λέω, αλλά έχω μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον οποιονδήποτε Αμερικανό πωλητή παρά στο σπίτι μου... ΥΓ. Κάτι σχετικό με το θέμα: έχετε ποτέ "χάσει ratings" στο astromart; Όταν κάποιος χρήστης για κάποιο λόγο διαγράφεται, μαζί του χάνονται και τα ratings έχει δώσει σε άλλους χρήστες όσον καιρό ήταν ενεργός.
KonstantinosM Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2012 Θα συμφωνήσω με όσα γράφεις Ηλία. Αυτός είναι και ο τρόπος που αγοράζω γενικότερα από το εξωτερικό χωρίς προβλήματα ως επί το πλείστον. Όμως υπάρχουν κάποιες παράμετροι που καλό είναι να τις συνυπολογίσουμε. Για παράδειγμα, στην περίπτωση που τους δηλώνουμε ότι αναλαμβάνουμε πλήρως την ευθύνη αν χαθεί, έχοντας πληρώσει με Paypal, αν πραγματικά χαθεί τι κάνουμε; Το παρατάμε ή ζητάμε από Paypal να μας καλύψει όπως υποχρεούται; Για να γίνει πιο απλό, αναφέρομαι στο όταν δεν έχει δηλωθεί από μεριά του πωλητή χαμηλότερη αξία. Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος *Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.Prem Rawat
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2012 Κωνσταντίνε, το σενάριο που περιγράφεις μου έχει ...περίπου τύχει δυο φορές μέχρι τώρα και στις δύο περιπτώσεις με αντικείμενα σχετικά μικρής αξίας (ένα Celestron radial guider και το βιβλίο Cosmos του Carl Sagan). Και στις δύο περιπτώσεις έστειλα μήνυμα στον πωλητή λέγοντας του ότι μάλλον το δέμα χάθηκε και να έχει το νου του αν μια στις χίλιες επιστραφεί στον αποστολέα, να συνεννοηθούμε για νέα αποστολή. Το πρώτο εμφανίστηκε μετά από 1μισι μήνα και το δεύτερο μετά από ...3 μήνες! Το είχε στείλει ο αθεόφοβος με USPS surface mail!!! Εδώ και πολύ καιρό (ευτυχώς) η συγκεκριμένη επιλογή έχει καταργηθεί και τα πάντα στέλνονται πια με airmail..Τώρα, ΑΝ η αξία ήταν μεγαλύτερη και ΑΝ μπορούσε να γίνει κάτι μέσω paypal (από τη στιγμή που υπάρχει η απόδειξη αποστολής και το δέμα είναι κανονικά δηλωμένο) χωρίς το κόστος να περάσει στον πωλητή και σε συνεννόηση μαζί του, θα εξέταζα την περίπτωση να το κυνηγήσω παραπάνω. Σε κάθε περίπτωση όμως θα ήταν δικό μου "κυνήγι" και δεν θα μπορούσα να ζητήσω ευθύνες από τον πωλητή ότι και να έχει γίνει.
KonstantinosM Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2012 Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό πιστεύω από όλους μας, ότι δηλαδή αν του υποδείξουμε τον τρόπο που θα το στείλει και δηλώσουμε ότι η ευθύνη είναι δικιά μας, είναι δικιά μας. Δεν μπορούμε να τον ταλαιπωρούμε αν χαθεί, γιατί έτσι θα επιτύχουμε μόνο να συνεχίσει να υπάρχει αρνητική διάθεση από μεριά τους για αποστολή εκτός CONUS. Πρώτα από όλα σε μια τέτοια περίπτωση ρισκάρουμε το rating που μας δίνουν. Απλώς Ηλία το έχω σκεφτεί αρκετές φορές και δεν μου έχει συμβεί ευτυχώς… σχετικά με το "αν θα μπορούσαμε να το κυνηγήσουμε μέσω paypal αν η αξία ήταν μεγάλη", νομίζω πάλι το paypal δεν θα βάλει τον πωλητή σε μια διαδικασία ταλαιπωρίας και αποδείξεων, μέχρι να μας επιστρέψει τα χρήματα ; Με λίγα λόγια αν χαθεί, μήπως πρέπει να τελειώσει εκεί το θέμα αν δεν μπορέσουμε να το βρούμε από το ταχυδρομείο μας ή αν δεν επιστρέψει σε αυτόν; Μια σκέψη. Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος *Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.Prem Rawat
Kiriakos1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2012 Απλα για να ξερετε, Το USPS ειναι σε κακη κατασταση ακομη και μεσα στην Αμερικη. Ειναι μερος των Αμερικανικων Ταχυδρομειων και κινδυνευει με κλεισιμο. Και εκει κανει πολλα λαθη και εχει πεσει σε επιπεδο. Προτιματε την UPS που εχει και παραρτημα στην Ελλαδα.
astrovox Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2012 Αν θες, μπορείς να μοιραστείς την εμπειρία σου μαζί μας πιο συγκεκριμένα; Αυτό το λέω διότι τα λεγόμενά σου είναι αντίθετα προς αυτά που έχω διαβάσει εγώ στο forum μας αλλά και τη δική μου εμπειρία με τα USPS σε δεκάδες διεθνείς αποστολές που με έχουν αφήσει ικανοποιημένο. Ελάχιστα δέματα έχουν χαθεί αλλά αφορά το απλό ταχυδρομείο που πάντα έχει ρίσκο. Όποιος θέλει μπορεί να πάρει υπηρεσία τύπου courier και από USPS. Με την UPS δεν έχω αντίρρηση ότι προσφέρει καλή υπηρεσία αλλά είναι πιο ακριβή και, το κυριότερο, πολλές φορές έχει χρεώσει πολύ υψηλά τέλη εκτελωνισμού (όχι το δασμό προς το κράτος, στη δική της αμοιβή αναφέρομαι) ενώ από USPS πλήρωνες μόνο 3 ευρώ στα ΕΛΤΑ ακόμα και για αποστολές express. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2012 Κωνσταντίνε εν κακτακλείδι κι εγώ αυτό πιστεύω... Αν χαθεί μάλλον τελικά χάθηκε... Δεν μου έχει πραγματικά τύχει και δεν το έχω ψάξει. Αλλά το ενδεχόμενο για το οποίο μίλησα παραπάνω και άφησα ανοιχτό, δεν νομίζω τελικά να είναι πιθανό. Αποκλείεται δηλαδή το paypal να φορτωθεί το κόστος της αποζημίωσης αν δεν υπάρχει απάτη εκ μέρους του πωλητή. Ωπότε γυρνάμε πάλι στο αρχικό ...αν χαθεί, χάθηκε και τέλος... Για την USPS, ναι όντως υπάρχουν προβλήματα με μειώσεις προσωπικού και κλείσιμο υποκαταστημάτων που σημαίνει ότι υπάρχει μεγαλύτερος φόρτος εργασίας, αλλά αυτό απέχει κατά πολύ από το "χάνονται δέματα" και "προτιμήστε το ΧΧΧΧ courier". Θα συμφωνήσω ότι ειδικά αυτή την εποχή καλό είναι να αποφεύγεται το USPS first class - priority ή express είναι προτιμότερο και ασφαλέστερο.
Kiriakos1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2012 Αν θες, μπορείς να μοιραστείς την εμπειρία σου μαζί μας πιο συγκεκριμένα; Αυτό το λέω διότι τα λεγόμενά σου είναι αντίθετα προς αυτά που έχω διαβάσει εγώ στο forum μας αλλά και τη δική μου εμπειρία με τα USPS σε δεκάδες διεθνείς αποστολές που με έχουν αφήσει ικανοποιημένο. Ελάχιστα δέματα έχουν χαθεί αλλά αφορά το απλό ταχυδρομείο που πάντα έχει ρίσκο. Όποιος θέλει μπορεί να πάρει υπηρεσία τύπου courier και από USPS. Με την UPS δεν έχω αντίρρηση ότι προσφέρει καλή υπηρεσία αλλά είναι πιο ακριβή και, το κυριότερο, πολλές φορές έχει χρεώσει πολύ υψηλά τέλη εκτελωνισμού (όχι το δασμό προς το κράτος, στη δική της αμοιβή αναφέρομαι) ενώ από USPS πλήρωνες μόνο 3 ευρώ στα ΕΛΤΑ ακόμα και για αποστολές express. Ζω προσωρινα στην Αμερικη. Δεν λεω οτι to USPS ειναι κακο, απλα εχει προβληματα τελευταια οπως λεει ο φιλος πιο πανω και προσωπικα εχουν επιστραφει 2 δεματα εδω χωρις να δωσουν γραπτη ειδοποιηση ως οφειλαν για επαναπαραδοση την αλλη μερα. Ουτε τα κρατανε στο Ταχυδρομειο να πας να τα παρεις.Για τα υπολοιπα στην Ελλαδα περι τελωνειου, τιμων κλπ. δεν ξερω. Μη ξεχνατε οτι η UPS ειναι ιδιωτικη. Και επισης μη ξεχνατε οτι απλα ειναι η δικη μου εμπειρια.
Kiriakos1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2012 Κωνσταντίνε εν κακτακλείδι κι εγώ αυτό πιστεύω... Αν χαθεί μάλλον τελικά χάθηκε... Δεν μου έχει πραγματικά τύχει και δεν το έχω ψάξει. Αλλά το ενδεχόμενο για το οποίο μίλησα παραπάνω και άφησα ανοιχτό, δεν νομίζω τελικά να είναι πιθανό. Αποκλείεται δηλαδή το paypal να φορτωθεί το κόστος της αποζημίωσης αν δεν υπάρχει απάτη εκ μέρους του πωλητή. Ωπότε γυρνάμε πάλι στο αρχικό ...αν χαθεί, χάθηκε και τέλος... Για την USPS, ναι όντως υπάρχουν προβλήματα με μειώσεις προσωπικού και κλείσιμο υποκαταστημάτων που σημαίνει ότι υπάρχει μεγαλύτερος φόρτος εργασίας, αλλά αυτό απέχει κατά πολύ από το "χάνονται δέματα" και "προτιμήστε το ΧΧΧΧ courier". Θα συμφωνήσω ότι ειδικά αυτή την εποχή καλό είναι να αποφεύγεται το USPS first class - priority ή express είναι προτιμότερο και ασφαλέστερο. Ποτε δεν ισχυριστηκα οτι χανονται πραγματα. Και εναλλακτικα συνεστησα τη UPS σε οποιον εχει προβλημα. Επισης υπαρχει και η Fedex με γραφεια στην Ελλαδα.
astrovox Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2012 Καλά κάνεις και μας γράφεις την εμπειρία σου. Απλά υπάρχει λόγος που δε χρησιμοποιούμε FedEx/UPS, διότι έχουν χρεώσει 70 και 80 ευρώ έξοδα εκτελωνισμού σε πακέτα εξωτερικού. Αλλιώς συμφωνούμε ότι προσφέρουν καλές υπηρεσίες. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
dp297 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2012 Προσωπικά δεν υπάρχει περίπτωση να χρησιμοποιήσω FEDEX/UPS ποτέ διότι πάντα θα έχεις πρόβλημα με τελωνεία οπότε δεν έχει νόημα να παραγγείλεις από εξωτερικό .Η USPS με tracking είναι μια χαρά. PixInsight 1.8 RC7 Δημήτρης Πλατής
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα