Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Η επιστημη και η θρησκεια παντα ηταν αντιπαλες
Πιο σωστά είναι (κάποιοι) Επιστήμονες και (κάποιοι) Θρησκευόμενοι. Η επιστήμη και η θρησκεία δεν έχουν κάτι να χωρίσουν μπορούν να συνυπάρχουν.

Βασικά, πιστεύω ότι η Επιστήμη κ η Θρησκεία δεν ήταν ποτέ αντίπαλες υπό την έννοια ότι η αλήθεια κ η φαντασία δεν είναι αντίπαλοι.

Κ Βασίλη, δεν είναι δυνατόν να συνυπάρξει η Θρησκεία με την Επιστήμη. Σόρρυ, αλλά δεν είναι εφικτό.

Γίνεται για λόγους συμβιβασμού κ συνύπαρξης, αλλά είναι παράλογο.

Όπως δεν μπορεί να συνυπάρξει η Θεωρία της Εξέλιξης με τη Γενεση το ίδιο ισχύει κ με την ΕΠιστήμη κ τη Θρησκεία

PixInsight 1.8 RC7

Δημήτρης Πλατής

• Απαντήσεις 85
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δημοσιεύτηκε

Βασικά, πιστεύω ότι η Επιστήμη κ η Θρησκεία δεν ήταν ποτέ αντίπαλες υπό την έννοια ότι η αλήθεια κ η φαντασία δεν είναι αντίπαλοι.

Κ Βασίλη, δεν είναι δυνατόν να συνυπάρξει η Θρησκεία με την Επιστήμη. Σόρρυ, αλλά δεν είναι εφικτό.

Γίνεται για λόγους συμβιβασμού κ συνύπαρξης, αλλά είναι παράλογο.

Όπως δεν μπορεί να συνυπάρξει η Θεωρία της Εξέλιξης με τη Γενεση το ίδιο ισχύει κ με την ΕΠιστήμη κ τη Θρησκεία

=D> =D>

Την επιστήμη μια χαρά μπορούμε να την προάγουμε και μέσα από τα blog μας και από τις συζητήσεις μας με κόσμο που δεν ανήκει στο χώρο. Γιατί τις δημοσιεύσεις μου (και "των άλλων από όλα τα πεδία έρευνας) χλωμό να τις διαβάσει ο διπλανός μου που δεν έχει σχέση με το επάγγελμα. Είναι καθήκον όμως και υποχρέωση του επιστήμονα να μην είναι αποκομμένος από τον περίγυρό του. Άμα δεν εξηγήσεις 5 πράγματα, πως θα επικοινωνήσεις; Ακόμα και χιουμοριστικά !

Όλος αυτός ο απίστευτος φόβος που έχει ο κόσμος για τους επιστήμονες και την έρευνά τους έχει βγει από αιώνες ολόκληρους γεμάτους 'δεν το καταλαβαίνω' - 'δε χρειάζεται, είναι του σατανά'.

Και συγγνώμη στον φίλο παραπάνω, αλλά μπορεί επιτεύγματα της επιστήμης να χουν χρησιμοποιηθεί για κακό σκοπό και για να θανατώσουν χιλιάδες ανθρώπων, αλλά δε σε είδα να λες με τέτοια ένταση για το πόσα εκατομμύρια ανθρώπων έχουν χάσει τη ζωή τους στο όνομα των θρησκειών ανά τους αιώνες.

Στο κάτω κάτω, κανένας επιστήμονας δεν έχει κηρύξει ποτέ ιερούς πολέμους.

Skywatcher 10 / ΝΕQ6
Δημοσιεύτηκε

Σε λάθος δρόμο οδηγείται η συζήτηση και δεν ξέρω αν αυτό γίνεται σκοπίμως πολλές φορές (όχι μόνο στο εδώ φορουμ) για να "θολώνουν" τα νερά να επέρχεται το υποφαινόμενο και λογικό αδιέξοδο και από ουσία τίποτα, τζίφος...

Εννοώ φυσικά την περί θρησκείας κλπ ανάμιξη στην όλη συζήτηση η οποία ως γνωστόν από πάμπολλες άλλες συζητήσεις, τίποτα δεν πρόσφερε παρά μόνο ανούσιους καυγάδες μεταξύ θρησκευόμενων και μή.

Το άν είπε κάτι ο παππάς καλά έκανε και το είπε γιατί διαφορετικά δεν θα ήταν παππάς.

Τό ότι αναπαράγεται εδω μέσα σε άτομα κάποιου επιπέδου νομίζω (όχι ότι ο εν λόγω παππάς η κι άλλοι παππάδες δεν είναι αντιστοίχου επιπέδου), έ αυτό δεν είναι κάτι που μας τιμά ιδιαίτερα και επιπλέον οδηγεί μια συζήτηση σε αδιέξοδο.

Εν κατακλείδι "μην τσιμπάτε"... αλλού είναι το ζουμί και περί άλλου τυρβάζουμε...

Οι επιστήμονες (τουλάχιστον κάποιοι από αυτούς) μπορεί πράγματι να αγωνιούν για μιά τέτοιου μεγέθους ανακάλυψη, πλην όμως επαναλαμβάνω ότι το ύψος της εν λόγω επένδυσης είναι τεραστίων διαστάσεων για να πιστέψω ότι τίποτα δεν βρίσκεται πίσω από αυτό παρά μόνο η εύρεση της αρχής των πάντων.

Διότι άντε και βρέθηκε, ε και λοιπόν τί μ'αυτό? Τι θα αλλάξει στην ζωή των κοινών θνητών?

Και για να μην μακρυγορώ, θα ήμουν έτοιμος να πιστέψω στην "αγαθότητα" του πειράματος ('οπως και κάθε πειράματος και έρευνας) αν μας έλεγε κάποιος ποίοι είναι οι χρηματοδότες.

Δημοσιεύτηκε

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Διότι άντε και βρέθηκε, ε και λοιπόν τί μ'αυτό? Τι θα αλλάξει στην ζωή των κοινών θνητών?

Και για να μην μακρυγορώ, θα ήμουν έτοιμος να πιστέψω στην "αγαθότητα" του πειράματος ('οπως και κάθε πειράματος και έρευνας) αν μας έλεγε κάποιος ποίοι είναι οι χρηματοδότες.

1. Ηλεκτρισμός : Όταν πρωτοπαρατηρήθηκε και περιγράφηκε, ήταν μια σπίθα σε ένα κομμάτι κεχριμπάρι. Και τότε "και τι έγινε; τι θα αλλάξει στη ζωή των κοινών θνητών".

2. Μαγνητισμός : "Και τι έγινε; τι θα αλλάξει στη ζωή μου;" ε.. άλλαξε, τι να κάνουμε τώρα;

Η δικιά μου, η προσωπική έρευνα έχει να κάνει με μη ευκλείδιες γεωμετρίες εφαρμοσμένες σε τεχνητή νοημοσύνη. Προφανώς κάποιος θα μου πει το ίδιο "και τι με νοιάζουν οι μη ευκλείδιες γεωμετρίες, τι χρησιμότητα έχουν;" ε εγώ τις εφαρμόζω για να διευκολύνω τη ζωή ανθρώπων με alzheimer.

Και δε με χρηματοδοτεί και κανας σκοτεινός άρχοντας γαμώτο να βγάλουμε κανα φράγκο..

Αγαπητέ κύριε, το οτι γράφετε αυτά τα πράγματα σε έναν υπολογιστή, χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο, δεν συνέβη τυχαία, ούτε μέσα σε 1 μήνα. Πίσω απο το μηχάνημα που έχετε στο γραφείο σας και μας τα λέτε αυτά, κρύβονται κυριολεκτικά αιώνες συσσώρευσης ανθρώπινης γνώσης και προσπάθειας. Το πλέον συνηθισμένο πράγμα που μπορεί να πει κανείς είναι "και τι με νοιάζει; που θα μου χρησιμεύσει εμένα αυτό;"

Η απάντηση είναι πάντα μία : ΘΑ ΔΟΥΜΕ. Περίμενε!

Τα περί "αγαθότητας" του πειράματος κλπ ε τι να πω, δεν έχω να απαντήσω κάτι.

Και το ηλεκτρόνιο στοιχειώδες σωματίδιο είναι αλλά κανείς δε βλέπει σκοτεινές δυνάμεις πίσω από το ρευματάκι που έχει σπίτι του. (ελπίζω δηλαδή γιατί έτσι όπως έχουμε γίνει...)

Skywatcher 10 / ΝΕQ6
Δημοσιεύτηκε

Προς αποφυγήν κάθε παρεξηγήσεως, δεν είμαι εναντίον κανενός είδους επιστημονικής έρευνας (ειδικά στην δική σας αγαπητέ Estarian), είμαι όμως επιφυλακτικός έναντι των χρηματοδοτών και των αγαθων προαιρέσεών τους.

Στον ηλεκτρισμό και τον μαγνητισμό βλέπω ότι αναφέρεστε αγαπητέ Estarian, ουδεμία αντίρηση φυσικά, δεν αναφέρετε όμως την πυρηνική ενέργεια καθώς ως γνωστόν η χρήση της και η κατάχρησή της έχει εξαφανίσει ολόκληρες πολιτείες από προσώπου γης και έπεται συνέχεια.

Οσο για το ιντερνετ αγαπητε Estarian οπως ισως γνωρίζετε δεν τό έφτιαξε για μας ούτε μας το χάρισε η επιστημονική κοινότητα αλλά κάποιοι που σκέφτηκαν ότι είναι η "κονομησιά" του μέλλοντος αφού ξεκίνησε και πρωτολειτούργησε στον Αμερικανικό στρατό σαν αποτέλεσμα άλλης μιας επιστημονικής έρευνας για "αγαθούς σκοπούς".

Δημοσιεύτηκε

Μου αρεσουν πολυ οι συζητησεις που ανακατευουν πεποιθησεις και κοσμοθεωρησεις.

Ισως γιατι εκει ... φαινεται τι αντιληπτικο ευρος κουβαλαει ο καθενας μας (και οχι σκετες γνωσεις).

Εαν υπαρχει θεος τοτε, ΛΟΓΙΚΑ, πρεπει να γνωριζει την αρχη, διαδρομη και τελος του συμπαντος.

Εαν λοιπον γνωριζει ΟΧΙ μονο το αποτελεσμα των (σχεδον) απειρων συγκρουσεων φωτονιων σε ολη

την ιστορικη διαδρομη ενος συμπαντος, ΑΛΛΑ και την εξελιξη πιο συνθετων γεγονοτων, οπως την

ψυχολογια και συμπεριφορα ανθρωπινων οντων ... τοτε ... ΓΙΑΤΙ θυμωσε με τα Σοδομα και Γομορα ?

Γιατι επνιξε ολοκληρο τον κοσμο μεσα σε 40 μερες με τον κατακλυσμο του Νωε ?

ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ οτι ολα θα οδηγουσαν εκει ? Νομοτελειακα ? Ο Αρχων του Χωρου και Χρονου ?

Τρεις υποθεσεις απομενουν :

1) Δεν γνωριζε, γιατι το πειραμα που λεγεται Συμπαν ξεφυγε, καποια στιγμη, απο τα χερια του !

Οποτε δεν ειναι τελειος, οποτε δεν ειναι θεος.

2) Γνωριζε αλλα ΔΕΝ θυμωσε, και τα αφησε ολα να συμβουν ... γιατι ηταν φυσικες διαδικασιες

(καθε καταστροφη) και ως τετοιες ΩΦΕΙΛΑΝ να συμβουν ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ !

3) Δεν υπαρχει καποιος θεος (η κοσμικη προνοια) που το ανθρωπινο πνευμα μπορει να κατανοησει.

Υπαρχει "κατι" που εμεις το αντιλαμβανομαστε ως "τυχαιοτητα" ... αλλα ΔΕΝ εχει καμια σχεση με

πατερικες φιγουρες και ανθρωποκεντρικες θεωρησεις. Ειναι κατι που το ντυσαμε με θεολογικες

ερμηνειες γιατι ειναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ και συνδιαλαγουμε μαζι του.

Διαλεξτε και παρτε ....

(Δεν με ικανοποιει καμια απο τις τρεις ... και πιστευω αυτο ειναι το ορθοτερο :

επρεπε να υπαρχουν 7 δισεκατομμυρια κοσμοθεωρησεις και ΟΧΙ εξι-εφτα !!!!)

I''m the least significant timeline of all timelines.

Yet ... I''m the only timeline possible to me !

Δημοσιεύτηκε
XB70A σκέφτεσαι όμως με το δικό σου ανθρώπινο μυαλό. Η νόησή μας δεν φτάνει για να καταλάβουμε έννοιες όπως το άπειρο, την αιωνιότητα, πόσο μάλλον το πώς Δρά ο Θεός. Γι'αυτό απο κεί και πέρα η θρησκεία σου λέει έχε πίστη, δηλαδή εμπιστοσύνη σε αυτό που σου λέει, γιατί αυτα δεν θα τα καταλάβεις σαν άνθρωπος. Άν θές εμπιστεύεσαι, άν δεν θές, όχι. Είναι απλά τα πράγματα. Η επιστήμη και η θρησκεία είναι διαφορετικοί τομείς.
starrynights.blog
Δημοσιεύτηκε

Μεγαλη η αγωνια της εκκλησιας,αρα προκειται για σημαντικη ανακαλυψη,που μπορει να αλλαξει τις ισορροπιες υπερ της επιστημης(και αλλο).Σε ολες τις μεγαλες ανακαλυψεις υπηρχε αντιδραση της εκκλησιας(συνηθως οχι τοσο ηπια και πολιτισμενη),αλλα οσοι εχουν προσβαση χρησιμοποιουν την επιστημη και την τεχνολογια(απο την τηλεοραση και τα αυτοκινητα μεχρι τους αξονικους τομογραφους).

Σημασια εχει η ανακαλυψη και η γνωση που θα παρουμε και θα αξιοποιησουμε.Αν διναμε σημασια στις αντιδρασεις των μη επιστημονικων κυκλων,θα μεναμε ακομα σε σπηλιες.

Απλα μια διαμαχη βολευει τον τυπο,γιατι το να ασχοληθει με την κατανοηση του πεδιου Higgs απαιτει

γνωσεις και οχι απλα κουτσουμπολιστικη διαθεση.

Εμεις ειμαστε στην ευχαριστη θεση να χαιρομαστε και να κατανοουμε(εγω στο περιπου,να πω την αληθεια)τετοιες νεες ανακαλυψεις,μιλαμε για τον δικο μας κοσμο,της αστρονομιας και της φυσικης ευρυτερα. :D

Η αστρονομια μας βοηθαει να κοιταμε ψηλα. www.astrotheory.gr :D
Δημοσιεύτηκε
Stop believing and start thinking....

The Richard Dawkins Foundation for Reason and Science

Και κάπου όταν εμπλέκεται ο Dawkins πρέπει το thread να κλειδωθεί. Βασικά το thread θα έπρεπε ήδη να έχει κλειδωθεί απο την αναφορά στον Σεραφείμ. Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε πλέον με το σωματίδιο higgs αλλά με φανατικούς άθεους εναντίον φανατικών ή μή, ένθεων.

/lock

starrynights.blog
Δημοσιεύτηκε
Παρακαλώ ας αφήσουμε την θρησκεία και ας μείνουμε στο το μποζονιο του Χιγκς!

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Χαχαχα ... συμφωνω !

Επαναφερω εαυτον εις κοσμικην ταξιν [-o<

(Ευσταθιε, οι θρησκειες τα εχουν κανει κουλουβαχατα, ΟΧΙ οι αντιληψεις του καθενος)

Δημοσιεύτηκε

Πιστεύω πως αυτή η ανακάλυψη θα έχει και συνέχεια, εδραιώνοντας τον επιταχυντή στη συνείδηση του κόσμου, όπως ακριβώς συνέβη με το υπέροχο Hubble. Το ταξίδι της επιστήμης μέσα στον ωκεανό της άγνοιας συνεχίζεται, πάντοτε επικίνδυνο, πάντοτε περιπετειώδες, πάντοτε συναρπαστικό.

Καλό θα ήταν (ΔΗΛΩΣΗ: κατά την προσωπική μου γνώμη εννοείται, πάντοτε αυτήν εκφράζω όπως όλοι μας κλπ, κλπ, κλπ) να αναπτύσσαμε ενδιαφέρουσες συζητήσεις χωρίς να χρειάζεται να αναφερθούν η θρησκεία, οι εξωγήϊνοι ή πόσο αντιπαθούμε κάτι. Θα ήθελα να γράψω περισσότερα για το μποζόνιο αλλά γνωρίζω ελάχιστα γιαυτό. Δεν είναι ο τομέας μου. Αρκετοί γνωρίζουν περισσότερα και θα ήθελα να τους διαβάσω. Όπως είπα τη γνώμη μου κατά την ανακάλυψη εκείνων των ακρόφιλων, περιμένω γνώμες από τους φυσικούς, χημικούς, μαθηματικούς και μηχανικούς του forum. Ξεκινώ από εδώ http://en.wikipedia.org/wiki/Higgs_boson όπου με συγκίνηση ανακαλύπτω πως η είδηση ήδη ενσωματώθηκε. Πείτε μου, ποιά η σημασία αυτής της ανακάλυψης;

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Το link του Bi2L (απο το Physics4U) ειναι υπεροχο. Κατανοητο και περιεκτικο.

Ιδιως εκει με τις εκλαϊκευσεις και τις "συναθροισεις" γυρω απο το ωραιο φυλλο.

Ποιος τα σκεφτεται αυτα, ρε παιδια ? Δεν εχουν ολοι οι φυσικοι τετοιο χαρισμα.

Μου κανει εντυπωση !

Το μποζονιο περιμενει και μια δευτερη πιστοποιηση (Οκτωβριο νομιζω)

αλλα δεν νομιζω να δουμε να φοριουνται ... πλερεζες !

Δημοσιεύτηκε

Τα συμπεράσματα που προκύπτουν μέσα από αυτό το θέμα "Βρεθηκε το μποζονιο του Χιγκς;;" δείχνει ότι ακόμα και οι ερασιτέχνες αστρονόμοι βρίσκονται σε σύγχυση για την σπουδαιότητα του εγχειρήματος.

Γιατί άραγε?

Δεν είναι ακόμα πεπεισμένοι για την αναγκαιότητα της επιστήμης και τη συμβολή της στην εξέλιξη του ανθρώπινου είδους?

Ο πρωτόγονος άνθρωπος όταν διατύπωνε μια θεωρία για το τι ήταν αυτά τα φωτεινά σημαδάκια στον ουρανό , αυτό δεν είχε κανένα απολύτως αντίκρυσμα στην ποιότητα της ζωής του. Αυτή του όμως η ενασχόληση και μέσα στη προσπάθεια να διερευνήσει και να αγγίξει το άγνωστο τον έκανε να εξελιχθεί σαν είδος. Είναι σαν να προσπαθείς να αγγίξεις τον ορίζοντα , δηλαδή αδύνατον αλλά σε κάνει να προχωράς μπροστά και να μη τελματώνεις!

Το πείραμα του CERN θα είχε επιτύχει είτε ανακαλύπτονταν το σωματίδιο , είτε δεν ανακαλύπτονταν ακόμη αρνητική καταγραφή να είχαν κι αυτό αποτελεί επιστημονικό δεδομένο.

Τα πειράματα αυτού του τύπου αποτελούν μια προσπάθεια του τρισδιάστατου ανθρώπου να αντιληφθει το τετραδιάστατο σύμπαν.Μετά από αυτή την επιστημονική προσπάθεια θα επαναπροσδιοριστεί ολοκληρη η θεώρηση του ανθρώπου για την ύλη και τις ιδιότητες της.

Ανακαλύφθηκε λοιπόν το σωματίδιο του Θεού? Αλλα τόσα σωματίδια περιμένουν να πιστοποιηθεί η υπαρξή τους γιατί όπως είπε και ο Ηράκλειτος "Φύσις κρύπτεσθαι φιλεί" (Της φύσης της αρέσει να κρύβεται)

Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
Δημοσιεύτηκε
Είναι σαν να προσπαθείς να αγγίξεις τον ορίζοντα , δηλαδή αδύνατον αλλά σε κάνει να προχωράς μπροστά και να μη τελματώνεις!

...................................................................

Αλλα τόσα σωματίδια περιμένουν να πιστοποιηθεί η υπαρξή τους γιατί όπως είπε και ο Ηράκλειτος "Φύσις κρύπτεσθαι φιλεί" (Της φύσης της αρέσει να κρύβεται)

=D> =D> =D>

Δημοσιεύτηκε
Τα συμπεράσματα που προκύπτουν μέσα από αυτό το θέμα "Βρεθηκε το μποζονιο του Χιγκς;;" δείχνει ότι ακόμα και οι ερασιτέχνες αστρονόμοι βρίσκονται σε σύγχυση για την σπουδαιότητα του εγχειρήματος.

Γιατί άραγε?

Δεν είναι ακόμα πεπεισμένοι για την αναγκαιότητα της επιστήμης και τη συμβολή της στην εξέλιξη του ανθρώπινου είδους?

Ο πρωτόγονος άνθρωπος όταν διατύπωνε μια θεωρία για το τι ήταν αυτά τα φωτεινά σημαδάκια στον ουρανό , αυτό δεν είχε κανένα απολύτως αντίκρυσμα στην ποιότητα της ζωής του. Αυτή του όμως η ενασχόληση και μέσα στη προσπάθεια να διερευνήσει και να αγγίξει το άγνωστο τον έκανε να εξελιχθεί σαν είδος. Είναι σαν να προσπαθείς να αγγίξεις τον ορίζοντα , δηλαδή αδύνατον αλλά σε κάνει να προχωράς μπροστά και να μη τελματώνεις!

Το πείραμα του CERN θα είχε επιτύχει είτε ανακαλύπτονταν το σωματίδιο , είτε δεν ανακαλύπτονταν ακόμη αρνητική καταγραφή να είχαν κι αυτό αποτελεί επιστημονικό δεδομένο.

Τα πειράματα αυτού του τύπου αποτελούν μια προσπάθεια του τρισδιάστατου ανθρώπου να αντιληφθει το τετραδιάστατο σύμπαν.Μετά από αυτή την επιστημονική προσπάθεια θα επαναπροσδιοριστεί ολοκληρη η θεώρηση του ανθρώπου για την ύλη και τις ιδιότητες της.

Ανακαλύφθηκε λοιπόν το σωματίδιο του Θεού? Αλλα τόσα σωματίδια περιμένουν να πιστοποιηθεί η υπαρξή τους γιατί όπως είπε και ο Ηράκλειτος "Φύσις κρύπτεσθαι φιλεί" (Της φύσης της αρέσει να κρύβεται)

Σωστά Θανάση. Με την επισήμανση ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι ολοτελώς κατασκευασμένος για να παράγει σοφία, γνώση και παντογνωσία, ενώ οποιοσδήποτε εγκέφαλος οποιουδήποτε ζώου είναι περιοριστικός και ατομικός.

Η Αλήθεια είναι Υπέρλογη!
Δημοσιεύτηκε

Πάντα απολαμβάνω τις τοποθετήσεις του kkokkolis!!!

Εκείνος έδωσε πρώτος το λινκ του Σεβασμιώτατου. Μετά γράφει ένα ασχολίαστο. Και λίγες δημοσιεύσεις μετά που άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου του Θεού και του Διαβόλου, προτρέπει να μην αναφέρεται η θρησκεία στις ενδιαφέρουσες συζητήσεις μας! :mrgreen:

Helloooo! H χώρα μας ξεκινάει από Ελ... αλλά δεν είναι η Ελβετία! Κάποιος μας κάνει πλάκα εδώ! :P

Σχετικά με το θέμα τώρα, εμένα με εντυπωσιάζουν περισσότερο δύο πράγματα.

Το πρώτο είναι πως μιλάμε για μια θεωρία που γράφτηκε πριν σχεδόν 50 χρόνια! Τι αναλαμπές είναι αυτές που έχουν κάποια φωτισμένα μυαλά ή πόσο μακριά μπορούν να δουν!

Ακόμα κι αν δεν είναι το συγκεκριμένο σωματίδιο, μοιάζει να είναι κάτι παρόμοιο. Το ίδιο μου κάνει.

Και το δεύτερο αφορά το στοίχημα του Χόκινγκ. Αν κάποιος είναι σίγουρος για κάτι, γιατί βάζει στοίχημα μόνο 100 δολλάρια ;

Δημοσιεύτηκε

Τα μπέρδεψες αγαπητή Κατερίνα. Ο Βασίλης ζήτησε να μην αναφέρεται η θρησκεία στη συζήτηση. Εγώ απλώς είπα αυτολεξί

Καλό θα ήταν να αναπτύσσαμε ενδιαφέρουσες συζητήσεις χωρίς να χρειάζεται να αναφερθούν η θρησκεία, οι εξωγήϊνοι ή πόσο αντιπαθούμε κάτι.

Δεν λέω να μην αναφέρονται αυτά, αναρωτιέμαι όμως γιατί να μπαίνουν διάφοροι στη συζήτηση μόνο όταν αναφέρονται αυτά (και άλλοι ούτε όταν αναφέρονται αυτά). Στις συνήθεις συζητήσεις το ενδιαφέρον ανάβει όταν γίνεται αναφορά σε πτυχές της σεξουαλικής συμπεριφοράς και διαμάχες όλων των ειδών. Σε συγκεκριμένους χώρους το μενού εμπλουτίζεται και με ειδική θεματολογία και έχει φανεί από παλιά πως αυτά τα θέματα είναι ιδιαιτέρως αγαπητά στους θαμώνες του Astrovox.

Εμένα δεν με απασχολεί το ότι αυτό συμβαίνει, με απασχολεί όμως σοβαρά η χαμηλή συμμετοχή και η υψηλή απαγορευτικότητα που ισχύει εδώ. Μην πεις αυτό, μη λες εκείνο και μη μιλάς για το άλλο. Και μιλώ για απαγορεύσεις και περιορισμούς που θέτουν τα μέλη, όχι το σώμα των Administrators & Moderators. Προσωπικά ουδέποτε μου ζητήθηκε από εκείνους να μη μιλώ ενώ -το γνωρίζεις καλά- πολλάκις μου απαγορεύτηκε (!!!) να μιλήσω από ανθρώπους που ουδεμία εξουσία έχουν. Και καλά. Αν οι άνθρωποι αυτοί ήταν κινητήριες δυνάμεις και κρατούσαν το forum ζωντανό η γνώμη τους θα είχε κάποια βαρύτητα και θα τη δεχόμουν ως συμβουλή. Όταν ο χαρακτήρας τους είναι ανασταλτικός όμως, με συγχωρείτε, δεν θα πάρω, αλλιώς αλλάξτε την περιγραφή του Astrovox και αντί για forum ονομάστε το "Ιστοσελίδα μικρών αγγελιών και βουβής αναρτήσεως αστροφωτογραφιών".

Δεν με ενοχλούν αυτά που γράφτηκαν για την θρησκεία και αν με ενοχλούσαν να μην σας καιγόταν καρφί καθώς είμαι αναρμόδιος να σας πω τι να μην γράφετε όπως όλοι είναι αναρμόδιοι να λένε στους άλλους τι να (μην) κάνουν εκτός των Admin & Mods. Αφού το ζητά ο Βασίλης θα το σεβαστούμε. Mας προτρέπω ωστόσο να συνεχίσουμε τη συζήτηση, εφόσον κάτι έχουμε να πούμε για το συγκεκριμένο θέμα.

Και σε εσένα Κατερίνα ουδέποτε θα πω "μην γράφεις" αλλά ακριβώς το αντίθετο (και μάλιστα αυτό λέω ετούτη τη στιγμή).

Ελπίζω τώρα να είναι ξεκάθαρο. :cheesy:

Εγώ πάντως συγκινήθηκα από την ανακοίνωση. Κάθε ανακάλυψη ξεκινά αλυσιδωτές αντιδράσεις και ουδείς μπορεί να διανοηθεί ποιές άλλες ανακαλύψεις ή εφευρέσεις θα προκύψουν. Όπως έχουμε σήμερα Τομογραφία Εκπομπής Ποζιτρονίων που οδήγησε την Νευροβιολογία (και όχι μόνο) σε αλματώδη εξέλιξη. Ποιός ξέρει που μπορεί να φανεί χρήσιμος ένας φορητός ανιχνευτής μποζονίων στο μέλλον;

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Κατερίνα, εμένα με εντυπωσιάζει και ένα τρίτο θέμα:

Φτάνουμε, πλέον (και αισίως), στο πρώτο τρισεκατομυριοστό του πρώτου δευτερολέπτου μετά την Μεγάλη Έκρηξη!

(Μόνο μαθηματικά μπορούμε να νοήσουμε αυτή την προσέγγιση, οχι πραγματικά)

Όλη της τη ζωή μελετούσε το σύμπαν, αλλά είχε παραβλέψει το πιο ξεκάθαρο μήνυμά του.

Για τα μικρά πλάσματα σαν εμάς η απεραντοσύνη του γίνεται υποφερτή μονάχα μέσω της αγάπης.

C. Sagan. Επαφή.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης