Montana Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2012 Σκέφτομαι να αγοράσω μια διαγώνιο 2" για το τηελεσκόπιό μου (SCT 9,25).Έχετε να μου προτείνετε κάποια; Επίσης όποια και να πάρω θα χρειαστώ και επιπλέον αντάπτορα, ή υπάρχει και επιλογή που είναι μαζί με τη διαγώνιο; Ευχαριστώ! Keep your friends close, and your enemies closer...
B.D. Foxmoor Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 9, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 9, 2012 Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος με το 2'' της Televue.http://www.optcorp.com/product.aspx?pid=152-10924 Compact, τέλεια οπτικά, και δυστυχώς ακριβό. Επίσης πολύ καλό και της Baader.http://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p2434_Baader-2--ClickLock-star-diagonal---99----1-10-Lambda.html Θυμάμαι και ένα καλό και πιο φθηνό από τα προαναφερθέντα, της William Optics αλλά δεν το βρίσκω τώρα. Αν έχεις 2'' προσοφθάλμια, δεν θα χρειαστείς κανένα αντάπτορα.Το διαγώνιο "φοριέται" κατευθείαν στο πίσω μέρος του σωλήνα (αρκεί να βγάζει ο σωλήνας έξοδο 2''). Άγγελος Μακρής www.aggelosmakris.comwww.facebook.com/aggelosmakrisnightscapeswww.instagram.com/aggelos_makris
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 9, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 9, 2012 Εννοείται πως θα πάρεις διαγώνιο 2".Αυτοί παράγονται σε 2 εκδόσεις.1). Με σπείρωμα SCT θηλυκό (thread on). Βιδώνουν απ' ευθείας στο τηλεσκόπιο2). Με κάννη 2" (push to). Απαιτούν προσαρμογέα SCT to 2".Προτιμάς τους SCT αν θα είναι μόνιμα ο διαγώνιος στο τηλεσκόπιο (είναι σταθερότεροι και χαμηλότερου προφίλ) και τους 2" αν θα αλλάζεις συχνά αξεσουάρ. Μερικοί προσφέρονται και με τις 2 επιλογές, όπως της William Optics. Επίσης έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε ανακλαστικότητα περί τα 89% και περί τα 99%. Η διαφορά ίσως δεν είναι διακριτή, οι 99% ωστόσο διαθέτουν διηλεκτρικές επιστρώσεις που είναι ανθεκτικές στο καθάρισμα και τον χρόνο και δεν απαιτούν επαλουμίνωση. Έχουν δηλαδή μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.Σχετικά με την εταιρία: Έχω δύο μοντέλα, ένα της William Optics και ένα της OPT. Και τα δύο τα έχω δει και με άλλες μάρκες (πχ το πρώτο ως Stellarvue και το δεύτερο ως telscope Service). Οπτικώς δεν αντιλαμβάνομαι διαφορά. Της William Optics είναι πιο όμορφο, ελαφρύτερο, χαμηλότερου προφίλ, πιο ευέλικτο (δέχεται διαφόρους προσαρμογείς 2" to 1.25" ενώ της OPT μόνο τον δικό του), έχει καλύτερη σπείρωση (βιδώνει άνετα, το άλλο κολλά λίγο), μετατρέπεται σε push to. Σίγουρα είναι καλύτερο στα μηχανικά μέρη, αλλά μπορείς να το ξεπεράσεις αυτό αν θέλεις να εξοικονομήσεις χρήματα. http://www.optcorp.com/product.aspx?pid=7750http://www.williamoptics.com/diagonalPrism/dielectricCF_features.php Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Montana Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 9, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 9, 2012 Ποια η γνώμη σας για αυτό; Χρειάζεται αντάπτορα ή το αγοράζω και τέλος; Από TS μου είπαν πως δε χρειάζεται. Ισχύει; Keep your friends close, and your enemies closer...
akisn Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 9, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 9, 2012 Ποια η γνώμη σας για αυτό; Χρειάζεται αντάπτορα ή το αγοράζω και τέλος; Από TS μου είπαν πως δε χρειάζεται. Ισχύει;Δεν χρειάζονται αντάπτορα οι διαγώνιοι. Ο εστιαστής σου έχει άνοιγμα 2''; Sky Watcher 60/700 Skywatcher Dobsonian 10''''
Montana Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2012 Τι λέτε για αυτό http://astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1266 ; Keep your friends close, and your enemies closer...
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2012 Δεν το έχω δει αλλά μου φαίνεται ακριβό. Δεν λέει αν είναι διηλεκτρικό, αναφέρει 96% ανακλαστικότητα μόνο. Το Skywatcher στο ίδιο κατάστημα είναι φθηνότερο και αναφέρει τις επιθυμητές προδιαγραφές. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Montana Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2012 Δεν το έχω δει αλλά μου φαίνεται ακριβό. Δεν λέει αν είναι διηλεκτρικό, αναφέρει 96% ανακλαστικότητα μόνο. Το Skywatcher στο ίδιο κατάστημα είναι φθηνότερο και αναφέρει τις επιθυμητές προδιαγραφές. Πόσο πήρες το William Optics και από που; Keep your friends close, and your enemies closer...
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2012 Το πήρα μεταχειρισμένο από χρήστη του Astrovox, περίπου στη μισή τιμή. Και καινούριο είναι φθηνότερο του Celestron πάντως. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Montana Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2012 177€ από First Light Optics με μεταφορικά, αντάπτορες κομπλε.Είναι αξιόπιστοι οι τύποι; Keep your friends close, and your enemies closer...
Montana Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2012 http://www.firstlightoptics.com/diagonals/william-optics-2-dielectric-diagonal-with-sct-adaptor.html Keep your friends close, and your enemies closer...
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2012 Ναι (απ'όσο γνωρίζω). Περιλαμβάνει προσαρμογέα SCT. Κομπλέ. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Montana Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2012 Λίγο offtopic, αλλά στο Ακτις το έχουν κλείσει το μαγαζί; Μια ερώτηση προσπαθώ να κάνω εδώ και μια εβδομάδα και δεν απαντάει κανείς! Keep your friends close, and your enemies closer...
DimitrisV Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13, 2012 Καλημέρα, Και εγώ χρησιμοποιώ της William Optics το 2'' που αναφέρει και ο Κώστας και είμαι ευχαριστημένος. Ελαφριά κατασκευή με πολύ καλό φινίρισμά (χρησιμοποιεί και ανθρακονήματα). Παλαιότερα είχα και αυτό της Baader 2" με το Click lock, πιο βαριά και στιβαρή κατασκευή και ακριβότερο χωρίς αντάπτορα για 1&1/4. Οπτικά δεν βρήκα κάποια διαφορά. To AKTIS όπως λέει στο site τους θα είναι κλειστό έως 16/7. Δημήτρης “The Truth Is Out There” "Stardust" Observatory - Chalkidiki
Montana Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27, 2012 Μόλις παρέλαβα τη διαγώνιο, η οποία ομολογώ πως είναι εντυπωσική τουλάχιστον από θέμα ποιότητας στην κατασκευή! Σε σχέση με την 1.25" που έχω κάνει απίστευτο upgrade στο τηλεσκόπιο. Απομένει να δω και την διαφορά στην παρατήρηση. Keep your friends close, and your enemies closer...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα