Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Όπως βλέπετε στην φωτογραφία παρακάτω σχηματίζονται κάτι περίεργες μαύρες αχτίδες πάνω από το σύννεφο. Ο Ήλιος μόλις έχει κρυφτεί πίσω από το βουνό.Από τι προκαλούνται αυτές οι μαύρες αχτίδες; Μήπως από το πέρασμα των ακτίνων του ηλίου μέσα από το σύννεφο;

2043784037_2012-07-0819_59_38.jpg.5c6353fca27b422dfc3feac2ceaa2f95.jpg

Sky Watcher 60/700

Skywatcher Dobsonian 10''''

Δημοσιεύτηκε

Νομίζω αγαπητέ πως είναι προφανές το φαινόμενο, οι μαύρες αχτίδες είναι μια απλή σκια απο την ''κορυφή'' το σύννεφου λόγω της πυκνότητας (του συννέφου) αλλα και λόγω της θέσης του ήλιου.Πρέπει να παίζει και κάποιο ρόλο ο λόφος αλλά μου διαφεύγει κάτι...Δεν είναι τίποτα τρομακτικό...Θα ζήσουμε. :lol:

Αν κάνω κάποιο λάθος ας με διορθώσει κάποιος.

And every night someone.Moves all the clocks forward.And the sun seems to.Set always at the sunrise...
Δημοσιεύτηκε
Νομίζω αγαπητέ πως είναι προφανές το φαινόμενο, οι μαύρες αχτίδες είναι μια απλή σκια απο την ''κορυφή'' το σύννεφου λόγω της πυκνότητας (του συννέφου) αλλα και λόγω της θέσης του ήλιου.Πρέπει να παίζει και κάποιο ρόλο ο λόφος αλλά μου διαφεύγει κάτι...Δεν είναι τίποτα τρομακτικό...Θα ζήσουμε. :lol:

Προφανώς δεν είναι κάτι τρομακτικό απλώς είχα την περιέργεια πως σχηματίζονται αυτές οι μαύρες αχτίδες και μου κίνησε την περιέργεια να το ψάξω περαιτέρω.

Sky Watcher 60/700

Skywatcher Dobsonian 10''''

Δημοσιεύτηκε

Προφανώς δεν είναι κάτι τρομακτικό απλώς είχα την περιέργεια πως σχηματίζονται αυτές οι μαύρες αχτίδες και μου κίνησε την περιέργεια να το ψάξω περαιτέρω.

Πλάκα έκανα :cheesy:

And every night someone.Moves all the clocks forward.And the sun seems to.Set always at the sunrise...
Δημοσιεύτηκε
Υπόθεση εργασίας: Δεν υπάρχουν"σκοτεινές" ακτίνες, όπως και το βουνό δεν είναι τόσο μαύρο όσο φαίνεται. Είναι φαινόμενο που σχετίζεται με την φωτομέτρηση. Αν φωτομετρούσε ο φωτογράφος επάνω στο βουνό, τότε ο ουρανός και όλες οι ακτίνες θα ήταν ακόμη φωτεινότερες. Τώρα το φαινόμενο μεταξύ των φωτεινών και σκοτεινών περιοχών όπως το αντιλαμβάνεται το μάτι ή η μηχανή είναι μια απλή οφθαλμαπάτη τύπου σκίασης σκακιέρας που σχετίζεται με τον τρόπο που ενισχύει την αντίθεση ο οφθαλμός, ο εγκέφαλος και/ ή η μηχανή.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης