giorgosgr Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 24, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 24, 2012 Ποιο είναι το πιο άχρηστο αξεσουάρ που έχετε αγοράσει; που θεωρείτε πως την πάθατε; καταθέστε την εμπειρία σας να μην την πάθουν κι άλλοι...Εγώ ξεκινώ από τον Meade variable barlow 2-3x δεν εστιάζει με νευτώνια ενώ με SC και διοπτρικά εστιάζει μεν αλλά χρειάζεται και διαγώνιο για άνετη παρατήρηση οπότε γινεται περίπου 4-6x και δεν είναι βολικός. Σημειωτέων οι barlow δεν είναι χρήσιμοι με τους περισσότερους προσφοθάλμιους μεγάλης εστιακής απόστασης (πάνω απο 25mm) αυξάνεται η ήδη μεγάλη οφθαλμική απόσταση και ψάχνεις να κοιτάξεις 5-6 εκατοστά πίσω από τον φακό του προσοφθάλμιου. Οι κοντοί ειναι και χειρότεροι σε αυτό... Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
MARINOS Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 24, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 24, 2012 ...ένα κλασσικό Celestron 9X50 finder που σαπίζει κάπου στο πατάρι, μακριά απο άλλααστρονομικά αξεσουάρ. Προσπαθώντας να κατανοήσω πως θα μου κάνει την ζωή ευκολότερη από το red-dot,τραυμάτισα το μάτι μου στις γωνίες (!) του προσοφθάλμιού του, η εικόνα ήταν "τούμπα"και με διαφορετικό περιεχόμενο απο αυτό του γυμνού ματιού, η εστίαση αστεία δύσκολημέσα στη νύχτα, η αλλαγή μεγέθυνσης αδύνατη και η τιμή όχι πολύ μικρότερη απο έναμικρό μεταχειρισμένο αχρωματικό. Δεν το χαρίζω/πετάω, επειδή θέλω να κρατήσω αποκλειστικά για μένα την απόλαυση να το σπάσω ! Χρήστος Μαρινός
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 24, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 24, 2012 Έχω και εγώ ένα, το οποίο δεν έχει οποιαδήποτε τύχη δίπλα στον Stellarvue F50. Το κρατώ, καθώς σχεδιάζω να το μετατρέψω σε επίχειρο μονοκυάλι, με την προσαρμογή ενός διαγωνίου AMICI 45 μοιρών και του Baader Zoom. Αν φωτογραφίζει κάποιος μπορεί να το μετατρέψει σε οδηγητικό πάντως.Για εμένα άχρηστα αποδείχθηκαν όλα εκείνα τα παραφερνάλια που προορίζονταν για φωτογράφιση, όπως το Microstage. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26, 2012 Ωραίο θέμα! Λοιπόν ότι πιο άχρηστο, ηλίθιο και σπαστικό έχω πάρει ποτέ είναι το παρακάτω http://www.optcorp.com/product.aspx?pid=7203&tb=8 Αναγκαστικά το πήρα μαζί με τον φοβερό Stellarvue ερευνητή (9x50, RACI) ο οποίος δεν χωρούσε στην πολύ ωραία αντίστοιχη βάση της SW! Αυτή με τις 2 βίδες οι οποίες φέρνουν κόντρα με ένα μεταλλικό ελατήριο. Εκεί ευθυγραμμίζεις τον ερευνητή σε δευτερόλεπτα. Με το άθλιο αντικείμενο και τους 2 δακτυλίους ΘΑ ΔΕΙΝΟΠΑΘΗΣΕΤΕ!! Έφαγα 45 λεπτά πέρσι να το ευθυγραμμίσω και ακόμη και όταν τελικώς το κατάφερα, με το παραμικρό κούνημα την έχανε την ευθυγράμμιση και κουνιόταν όσο και να είχα σφίξει τις χαζές 6 βίδες του...ΓΙΑ ΠΕΤΑΜΑ!!!! Λύση: Μπήκε ο stellarvue στην SW βάση, αφού "έφαγα" την βάση εσωτερικά με μεταλλική βούρτσα και μεταλλική λίμα και άνοιξα την εσωτερική διάμετρο...ευθυγράμμιση σε δευτερόλεπτα!! «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26, 2012 Πάντως ο meade variable barlow ίσως (αν εστιάζει) να είναι χρήσιμος με webcam για φωτογράφιση πλανητών με SC και διοπτρικά... Θα τον δοκιμάσω έτσι. Στη θεωρία το 2-3x ακούγονταν πολύ θελκτικό μιας και θα έκανα όλους τους προσοφθάλμιους ζουμ. Δυστυχώς δεν δουλεύει έτσι...Μια και ανέφερες Τάσο τις έξι βίδες απορώ αν αυτοί που στηρίζουν οδηγητικά με τον ίδιο τρόπο κάνουν τίποτα... αιώνες να βρουν οδηγό αστέρα και όλο και θα γλυστράει. Το σύστημα της baader ή της skywatcher με μικροκίνηση στους δυο άξονες μοιάζει το μόνο κατάλληλο. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26, 2012 Τάσο, επειδή το είχα και εγώ αυτό, δεν ήθελε κόπο, ήθελε τρόπο. Συγκεκριμένα έπρεπε να κεντράρεις το σωλήνα στον πρόσθιο δακτύλιο σφίγγοντας αρκετά τις βίδες (οι οποίες διαθέτουν πλαστικά άκρα ώστε να μην πληγώνουν το χρώμα) και κατόπιν ρυθμίζεις μόνο με τις βίδες του οπίσθιου δακτυλίου. Εγώ το πούλησα επειδή σήκωνε πολύ ψηλά τον ερευνητή (κάτι που δεν χρειάζεται με έναν RACI) και προτίμησα την εφαπτόμενη βάση ταχείας εναλλαγής της Celestron. Με μια παρόμοια βάση τον χρησιμοποιώ και στο C6. Αν βρω άλλη μία θα τον βάζω και στο SW 8". Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26, 2012 Κώστα δεν συγκρίνεται με την original SW βάση ότι και να δοκιμάσεις...το έκανα αυτό που λες αλλά και πάλι είναι δύσχρηστο και πραγματικά αποτελεί πεταμένα λεφτά! Έχοντας σφίξει τον μπροστινό δακτύλιο (μου το είχες πει και τότε) δεν κρατούσε σταθερά την ευθυγράμμιση ο πίσω, έπαιζε αν τον άγγιζες κατά λάθος και πήγαινε η ευθυγράμμιση περίπατο. Η σταθερότητα και η στιβαρότητα της κωνικής original SW σχεδίασης είναι απλώς ασύγκριτη και ο μόνος λόγος που κρατώ ακόμη τους 2 δακτυλίους είναι για να μπαίνει ο stellarvue στο φωτογραφικό τρίποδο ως μονοκυάλι. Είχα πάρει και αντάπτορα που κάθεται πάνω το dovetail και μπαίνει μετά σε τρίποδα. «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
astrovox Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26, 2012 Εγώ χρησιμοποιώ τα δακτυλίδια της Stellarvue για τον ερευνητή και είμαι ευχαριστημένος, κρατούν την ευθυγράμμιση εφόσον είναι καλώς σφιγμένα. Η ευθυγράμμιση με το ζεύγος των τριών βιδών όντως θέλει λίγη προσπάθεια, ίσως είμαι εξοικειωμένος διότι το πρώτο μου τηλεσκόπιο (ΤΑΛ-2) είχε αυτό το σύστημα και το έχω συνηθίσει από παλιά. Νομίζω το μυστικό είναι αφενός να μην πειράζεις και τα δύο σετ βιδών ταυτόχρονα (διότι χάνεσαι), αφετέρου όταν ευθυγραμμίσεις να σφίξεις όλες τις βίδες χωρίς να χαθεί η ευθυγράμμιση το οποίο το κάνεις σφίγγοντας λίγο λίγο ζεύγη βιδών ταυτόχρονα έως ότου να είναι πολύ καλά σφιγμένο. Πάντως, η υλοποίηση της stellarvue είναι καλή, αν πάσχει κάτι ως δυσκολία είναι εγγενές του συγκεκριμένου συστήματος. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26, 2012 Ανδρέα και εγώ από την Stellarvue τα είχα πάρει, πακέτο μαζί με τον ερευνητή, είναι τα R50D. Τέλος πάντων, αφού κάποιοι βολεύεστε με αυτό το εντελώς αποτυχημένο σύστημα κατ'εμέ, πάω πάσο. Χαρά στο κουράγιο σας... Προσωπικά δεν πρόκειται να ξανασχοληθώ με το συγκεκριμένο αξεσουάρ... Έγραψα μάλιστα και αρνητική κριτική στο παραπάνω link της OPT..η δεύτερη.. «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα