nkarytia Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2005 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2005 Καλημέρα σας,Μια τελευταία ερώτηση όσον αφορά την επιλογή πρώτου τηλεσκοπίου. Μετά από αρκετό ψάξιμο το TS-GSO Newtonian 6" του ΑΚΤΙΣ για 380€ μου φαντάζει ιδανική λύση για πρώτο τηλεσκόπιο για έναν αρχάριο σαν εμένα. Μήπως γνωρίζετε τίποτα για την ποιότητά του; Συγκριτικά με το Celestron C6N αντί 460€ αξίζει το ποσό; Σας ευχαριστώ προκαταβολικά και σας υπόσχομαι ότι θα σταματήσω να σας πρίζω με ερωτήσεις αυτού του είδους. Νίκος. Save the darknessLet it never fade away!
Αργύρης Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2005 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2005 Καλημέρα φίλε nkarytia. Θα ήθελα να διορθώσω κάτι από τα λεγόμενά σου: Αρχάριο τηλεσκόπιο δεν υπάρχει. Ούτε "πρώτα τηλεσκόπια". Υπάρχουν "τηλεσκόπια" (που είναι φτηνά μεν αλλά με πολύ χαμηλής ποιότητας οπτικά και εξαρτήματα) και τηλεσκόπια (που πληρώνεις κάτι παραπάνω και- αν έχεις κάνει σωστή μελέτη ΠΡΙΝ την αγορά του- παίρνεις κάτι για μια ζωή). Το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο προσωπικά δε θα το αγόραζα. Θα προτιμούσα να περιμένω λίγο καιρό ακόμα και να πάρω κάτι καλύτερο ΚΑΙ μεγαλύτερο. Το 6ιντσο θα σε καλύψει πολύ γρήγορα. Ένα 8ιντσο ή και παραπάνω, θα γίνει πολύ νωρίς στόχος σου και είναι κρίμα να μη το έχεις πάρει από την αρχή.Η καλύτερη συμβουλή που μπορώ να σου δώσω είναι να πάρεις τον κ. Ηλιόπουλο της AKTIS και να ρωτήσεις αυτό που ρώτησες και εδώ. Πιστεψέ με πως θα καλυφθείς πλήρως με την απάντηση που θα σου δώσει. Εγώ προσωπικά θα σου πω να μπεις στην ίδια ιστοσελίδα και να δεις τα Orion Optics (Αγγλικά). Αν καταφέρεις να δώσεις 600 ευρώ παίρνεις 6ιντσο με τρίποδο και πολύ καλή στήριξη, αν καταφέρεις να δώσεις 800, παίρνεις 8ιντσο Dobsonian. Και τα 2 είναι βέβαιο πως έχουν καλύτερα οπτικά από το TS-GSO και το Celestron που ανέφερες. ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
aiolos Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2005 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2005 Θα συμφωνησω με τον Αργυρη.Και γω για ORION OPTICS προσανατολιζομαι.Εφτασε νομιζω η ωρα μετα απο 6 χρονια παρακολουθησης με κυαλια.Περιμενω να μαζευτουν τα 2000 ευρω για 12" dobs με λ/8 οπτικα.Αν δεν θες να δωσεις τοσα θα σου προτεινα 10" dobs 988 € η ενα 8" με 809 € με λ/4 (πολυ καλα οπτικα.Σκεψου οτι τα οπτικα της meade με το ζορι αγγιζουν το λ/3.).Δεν παιρνεις καθε μερα τηλεσκοπιο και επισης ενας τετοιος εξοπλισμος θα σου ειναι χρησιμος για μια ζωη, δεν ειναι οπως τα PC που θα σου ειναι αχρηστο σε 5 χρονια. Θεόδωρος Σπανός
nkarytia Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2005 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2005 Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά για την ανεκτίμητή σας βοήθεια. Φιλικά,Νίκος. Save the darknessLet it never fade away!
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2005 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2005 Φιλε nkarytia,γνωμη μου ειναι να παρεις ενα φτηνο dob.Οχι το 6" αλλα για λιγο παραπανω το 8".Εγω δεν θα δινα διπλα λεφτα για λ/8!Η διαφορα που θα δεις δεν αξιζει τα διπλα λεφτα (προσωπικη γνωμη). Καλα να περνας! Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
nkarytia Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2005 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2005 Φίλε Γιώργο σ'ευχαριστώ,Μετά από σκέψη και βλέποντας ότι απλά και μόνο το τηλεσκόπιο με ένα προσοφθάλμιο δεν θα είναι αρκετό για μια απολαυστική παρατήρηση, προσανατολίζομαι στην αγορά του TS-GSO 8" dobsonian μαζί με δύο ακόμα προσοφθάλμια κι ένα barlow 2x. Το σύνολο είναι και πάλι μικρότερο από αυτό ενός λ/8. Υποθέτω ότι μπορώ να αγοράσω αργότερα ένα κάτοπτρο που να φτάνει λ/8 και να το τοποθετήσω στο σωλήνα του. Ισχύει αυτό; Φιλικά,Νίκος. Save the darknessLet it never fade away!
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2005 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2005 Ισχυει αλλα για ποιο λογο;Ουτως η αλλως διαφορα που θα δικαιολογει την διπλασια τιμη δεν θα δεις.Ειδικα σε deep sky παρατηρηση.Το ξαναλεω: η δοξασια, γιατι περι δοξασιας προκειται, πως ενα τηλεσκοπιο ειτε ειναι τελειο ειτε δεν αποδιδει ειναι λανθασμενη,ενα τηλεσκοπιο πρεπει να ναι πολυ κακο ωστε να μην αποδιδει!Αγορασε καλους προσοφθαλμιους και barlow. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
KOSTAKIS Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2005 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2005 Νικο ειναι σαν να παιρνεις αυτοκινητο που κανει 0-100κμ σε 12'',ενω υπαρχει και το ενισχυμενο,που κανει 0-100κμ σε 11'',αλλα κοστιζει διπλα.Για το τηλεσκοπιο τωρα,οσον αφορα τα ''λ'',το μονο που θα καταλαβεις σαν διαφορα,ειναι η δαπανη.Υπαρχουν πολλοι φιλοι που επενδυουν σε ''λ'', αλλα αδιαφορουν στο θεμα ευθυγραμμισης,προσοφθαλμιων,καταρτισης,χειρισμου κ.λ.π. οποτε ολα τα υποσχομενα πανε περιπατο.Προφανως τα λ/8 ειναι καλυτερα απο τα λ/6,αλλα θα συμφωνησω με τους φιλους που προτεινουν απλο,τιμιο,και φθηνο(και σιγουρα καλο πλεον, οπως σωστα επισημαινει ο Γιωργος) 8''-10''.Καλη επιλογη.Κωστας.
nkarytia Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2005 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2005 Ευχαριστώ πολύ Κώστα,Μάλον τελικά το 8" dobsonian της TS-GSO είναι ιδανικό για μένα. Θα κάνω μια έρευνα για την τιμή του και τα προσοφθαλμια που θα το συνοδέψουν. Νίκος. Save the darknessLet it never fade away!
aiolos Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2005 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2005 Με παρεξηγησατε .Εγω δεν προτεινα να αγορασει τηλεσκοπιο με λ/8 αλλα orion optics 8'' η 10'' με στανταρ οπτικα.Παντως αυτο που του προτεινεται δεν ειναι κακη επιλογη αν και θα προτιμουσα skywatcher.Επισης αυτο που θελω να σου προτεινω για αρχη ειναι να αγορασεις το βιβλιο nightwatch.Αυτο με βοηθησε και μου ελυσε πολλες αποριες.Θα σου προτεινω και κατι αλλο που μου κανει εντυπωσει που δεν το προτηνει κανενας εδω μεσα σε αρχαριους.Χαρη σε αυτο και φυσικα στο astrovox αρχησα να ασχολουμε πριν 6 χρονια.Μιλαω για το αστρονομικο προγραμμα starry night.Θα τρελαθεις!!! Ενα ολοκληρο πλανηταριο στο PC σου.Θα μπορεις να βλεπεις τα αντικειμενα του ουρανου σε πραγματικο χρονο.Οτι και να σου πω ειναι λιγο.Θα μαθεις πολλα απο αυτο.εγω εκει εμαθα τα περισσοτερα.Αν θες μπορω να στο γραψω και να στο ταχυδρομισω.Δωσε μου τα στοιχεια σου με ενα προσωπικο μυνημα και τι PC εχεις για να σου στειλω και την αναλογη εκδοση αφου η τελευταια θελει δυνατο μηχανημα. Θεόδωρος Σπανός
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα