White_Dwarf Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2012 Γύρω στις 21:10 στην ανατολή διέκρινα ένα κιμνούμε ''άστρο'' γύρω στα 2.0-2.5 mag ή κάτι λιγότερο ,πορτοκαλο-κόκκινο να είχε μια σταθερή αργή πορεία η οποία πήγαινε διαγώνεια και ολοένα προς τα κάτω...Το ακολούθησα με τα μάτια μου κάπου για 20-25'' αλλά μετά το έχασα.Τί ήταν fireball τεχνιτός δορυφόρος.Δεν μπόρεσα να καταλάβω. (Δεν πρόκειται για ψευδή τόπικ.) And every night someone.Moves all the clocks forward.And the sun seems to.Set always at the sunrise...
bellatrix Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2012 Καλησπέρα, Διαβάζοντας την αναφορά σου, θεωρώ πως δεν ήταν fireball γιατί κινείται με σχετικά μεγάλη ταχύτητα..Εσύ αναφέρεις πως η πορεία του ήταν αργή οπότε πιθανότατα να ήταν κάποιος μικρός τεχνητός δορυφόρος ή αεροπλάνο..Πάντως κοιτώντας στο stellarium παρατήρησα πως εκείνη την χρονική στιγμή ανατολικά περνούσε ο δορυφόρος COSMOS 2242.. Ίσως να ήταν αυτός.. Οι πιο έμπειροι στον χώρο πιστεύω θα σε βοηθήσουν περισσότερο
Thedkar Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2012 Αν ήταν 21:56 θα σου ελεγα πως ηταν ο διεθνης διαστημικος σταθμος που εκανε πολυ καλη διελευση πριν απο λιγο, αλλα απ' την αλλη λες οτι ειδες κατι αρκετα αμυδροτερο.
White_Dwarf Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2012 Προφανέστατα , αγαπητή μου , καταλαβαίνω τα αεροπλάνα διότι είναι νόμος να έχουν φώτα τα οποία αναβοσβήνουν.Το αντικείμενο δεν άφηνε "ουρά" γι'αυτό υπέθεσα πως ίσως είναι κάποιος δορυφόρος.Η πορεία του ήταν καθοδική.Επίσης th, έχω δει τον I.S.S. αλλά δεν μου φάνηκε να μοιάζει με αυτό που είδα.Λάβετε υπόψιν σας και τα mag του αντικειμένου(Έγινε ένα τυπογραφικό λάθος είναι -2.0,-2.5 mag ).Τέλος πάντων , μου φαίνεται αδύνατο να ήταν αεροπλάνο. And every night someone.Moves all the clocks forward.And the sun seems to.Set always at the sunrise...
bellatrix Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2012 Προφανέστατα , αγαπητή μου , καταλαβαίνω τα αεροπλάνα διότι είναι νόμος να έχουν φώτα τα οποία αναβοσβήνουν.Το αντικείμενο δεν άφηνε "ουρά" γι'αυτό υπέθεσα πως ίσως είναι κάποιος δορυφόρος.Η πορεία του ήταν καθοδική.Επίσης th, έχω δει τον I.S.S. αλλά δεν μου φάνηκε να μοιάζει με αυτό που είδα.Λάβετε υπόψιν σας και τα mag του αντικειμένου(Έγινε ένα τυπογραφικό λάθος είναι -2.0,-2.5 mag ).Τέλος πάντων , μου φαίνεται αδύνατο να ήταν αεροπλάνο. Η πρώτη σου περιγραφή δεν ήταν τόσο πλήρης οπότε θεώρησα την πιθανότητα να ήταν κάποιο μικρό αεροπλάνο Βέβαια όπως αναφέρθηκα και παραπάνω: Πάντως κοιτώντας στο stellarium παρατήρησα πως εκείνη την χρονική στιγμή ανατολικά περνούσε ο δορυφόρος COSMOS 2242.. Ίσως να ήταν αυτός.. Οι πιο έμπειροι στον χώρο πιστεύω θα σε βοηθήσουν περισσότερο Οπότε θα μείνω σε αυτό Σίγουρα υπάρχουν πιο έμπειροι που μπορούν να μας το διευκρινίσουν πλήρως
White_Dwarf Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2012 Ναι έχετε δίκιο...Αναμένουμε . And every night someone.Moves all the clocks forward.And the sun seems to.Set always at the sunrise...
Efstathios Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2012 Είσαι σίγουρος για την ώρα? Διότι εκεί γύρω στις 10 είδαμε απο Κόρινθο τον ISS πολύ φωτεινό, όπως τον περιγράφεις. starrynights.blog
bellatrix Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2012 Είσαι σίγουρος για την ώρα? Διότι εκεί γύρω στις 10 είδαμε απο Κόρινθο τον ISS πολύ φωτεινό, όπως τον περιγράφεις. @Thedkar, το ποστ έγινε 21:49.. Ποιά η πιθανότητα να το είδε 21:56 ή κάπου εκεί γύρω??
Thedkar Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2012 Δυστυχως ο browser μου για καποιο λογο δε δειχνει την ωρα του post. Αρα ακυρος ο ISS.
Bi2L Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2012 Γύρω στις 21:10 στην ανατολή διέκρινα ένα κιμνούμε ''άστρο'' γύρω στα 2.0-2.5 mag ή κάτι λιγότερο ,πορτοκαλο-κόκκινο να είχε μια σταθερή αργή πορεία η οποία πήγαινε διαγώνεια και ολοένα προς τα κάτω...Το ακολούθησα με τα μάτια μου κάπου για 20-25'' αλλά μετά το έχασα.Τί ήταν fireball τεχνιτός δορυφόρος.Δεν μπόρεσα να καταλάβω. (Δεν πρόκειται για ψευδή τόπικ.)Σε πιο σημείο έγινε η παρατήρηση; Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
antreas Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2012 Την Κυριακή στις 20:50 παρατήρησα και εγώ κάτι ανάλογο ,καθώς έριχνα μια ματιά στο ουρανό παρατήρησα ένα πολύ φωτεινό άστρο -8 στην αρχή υπέθεσα ότι είναι Iridium λόγω φωτεινότητας(έχω ξαναδεί) αλα στη συνεχεία παρατήρησα ότι δεν «έσβηνε» αλα συνέχισε να κινητέ στον ουρανό ,παρατηρώντας προσεκτικότερα αντιλήφθηκα αν και δύσκολα ένα φως να αναβοσβήνει ήταν αεροπλάνο!!!ο ήλιος που είχε μόλις δύση φώτιζε την κοιλιά του που αντανακλούσε τόσο έντονα το φως που σχεδόν δεν φαίνονταν τα φωτά του αεροπλάνου .Φίλε White_Dwarf μάλλον κάτι τέτοιο ειδές και εσύ με την διαφορά ότι το αεροπλάνο που παρατηρούσες πρέπει να πετούσε πόλη ψηλότερα κάτι που δικαιολογεί και την μικρότερη φωτεινότητα αλα και ότι δεν παρατήρησες τα φωτά του αεροπλάνου υ.γ. παιδιά ήταν φοβερό!!!
White_Dwarf Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2012 Εγώ αυτό το είδα την Δευτέρα γύρω στις 21:10 με 21:20 ήμουν σε ένα φιλικό σπίτι εντός της καστροπολιτείας στην Μονεμβασιά.Το ''άστρο'' (Δεν μ'αρέσει να το λέω αντικείμενο για προφανείς λόγους ) δεν αναβόσβηνε είχε σταθερή φωτεινότητα και θα μπορούσα να πώ οτι είχε και σταθερή ταχύτητα δεν ακολούθησε κάποιος ήχος ή κάτι τετοιο απλά ήταν ένα όμορφο πορτακαλί "αστεράκι" που έπεφτε,και χάθηκε όταν είχε κατέβει αρκετά στον ορίζοντα.Επειδή υπήρχε μεγάλο άνοιγμα ουρανού σε αυτό το σημείο το είδα να αρχίσει η κάθοδός του απο την Ασπίδα και να φτάνει λίγο πιο πριν Πήγασο.Αυτό.Σας έχω λίγο μπερδέψει ε; And every night someone.Moves all the clocks forward.And the sun seems to.Set always at the sunrise...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα