Jump to content

Σπουδές αστρονομίας


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θέλω να σπουδάσω αστρονομία-αστροφυσική αλλα στην Ελλάδα μας δυστυχώς δεν υπάρχει κάτι τέτοιο

Για ρώτησε τους κ.κ. Σειραδάκη και Αυγολούπη στο Φυσικό Θεσ/νίκης!

Μπορούν να σε βοηθήσουν?

Είναι καθηγητές.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αφού είπες για αστροφυσική θα σου πω το αποθυμένο μου.Θέλω να σπουδάσω αστρονομία-αστροφυσική αλλα στην Ελλάδα μας δυστυχώς δεν υπάρχει κάτι τέτοιο,παρά μόνο κάποια μαθήματα στο Πολυτεχνείο

 

Φιλε Παναγιωτη,το αντικειμενο της Αστρονομιας-Αστροφυσικης θελει αρκετες γνωσεις σε επιπεδο μαθηματικων κ φυσικης κ γενικα ενα καλο υποβαθρο σε αυτους τους κλαδους.Στο εξωτερικο υπαρχουν κολλεγια Αστρονομιας τα οποια διαμορφωνουν ετσι το προγραμμα τους κ ξεχωριζουν απο τη φυσικη κ τα μαθηματικα τις γνωσεις που χρειαζεται ενας αστροφυσικος για να δουλεψει.Αλλα στη Ελλαδα οπως σωστα ανεφερες δεν υπαρχει κατι αντιστοιχο (τωρα καλυτερα ή χειροτερα ειναι μια αλλη κουβεντα),οποτε ο δρομος που πρεπει,καποιος που ενδιαφερεται,να ακολουθησει ειναι ο εξης:Nα περασει σε καποιο τμημα φυσικης* των Πανεπιστημιων μας (υπαρχουν 5:Αθηνα,Πατρα,Ηρακλειο,Γιαννενα,Θεσσαλονικη) να παιρνει τα μαθηματα επιλογης που εχουν σχεση με Αστρονομια-Αστροφυσικη,ή να ακολουθει την συγκεκριμενη κατευθυνση (τα περισσοτερα τμηματα φυσικης εχουν χωρισμενες κατευθυνσεις) κ αφου παρει πτυχιο να κανει στην συνεχεια Μaster στην Ελλαδα ή στο εξωτερικο στην Αστρονομια (στους αντιστοιχους τομεις διαφορων Παν/μιων ή αστεροσκοπειων ή ερευνητικων κεντρων/ινστιτουτων).Απ την στιγμη που παρεις το Μaster εισαι αστρονομος κ απο κ περα εξαρταται απο σενα εαν θες να συνεχισεις κ να κανεις διδακτορικο (Ph.D.) κατι που θα ηταν οτι καλυτερο αφου εχεις καλυτερες κ περισσοτερες εναλλακτικες για δουλεια.Απο προσωπικη πειρα κ απο αυτα που βλεπω κ ακουω στν Ελλαδα τα πραγματα δεν ειναι κ τα καλυτερα για να δουλεψεις σαν αστρονομος,δυστυχως..Δεν μιλαω για τις σπουδες αλλα για το μετα.

 

*Παλιοτερα εκανες μεταπτυχιακα στην αστρονομια ευκολα κ απο το μαθηματικο.Αλλα τωρα δεν εδεικνυται,εξαιρειται η μαθηματικη αστρονομια βεβαια.

 

παρά μόνο κάποια μαθήματα στο Πολυτεχνείο

:?: Δυστυχως ειναι πολυ λιγα (κ μονο στο Εφαρμοσμενων Μαθηματικων κ Φυσικων Επιστημων) αυτος ηταν κ ο λογος που δεν πηγα Πολυτεχνειο.Δεν βγαινεις Αστροφυσικος απο εκει,παλι τα ιδια με αυτα που ανεφερα παραπανω πρεπει να γινουν.. Εξαλλου η Αστροφυσικη κ η Αστρονομια ειναι καθαροι κλαδοι φυσικης.

Φιλικά,

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Παναγιώτη δες αυτά που σου λέει ο φίλος Πάνος (quendi) μαζί με όσα σου απάντησα στο πμ. Γενικά ας μην απαξιώνουμε την Ελλάδα, τα τμήματα των διαφόρων σχολών δίνουν ένα πολύ καλό υπόβαθρο γνώσεων για να μπορέσει κανείς να ακολουθήσει ότι θέλει στο εξωτερικό, προυπόθεση η συστηματική δουλειά σε κάθε επίπεδο.

 

Κώστας

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δεν είναι ανάγκη να περάσεις σε παναπιστήμειο για φυσική στην Ελλάδα. :lol:

 

Μώλις τελειώσεις το λύκειο απλά δωκίμασε να έλθεις, ότι έκανα και εγώ μετά απο πολύ σκέψη μηνών.:wink:

 

Είναι καλύτερα να μπείς σε κολέγιο στην Αμερική και να μάθεις και την Γλώσσα, παρα να "τρώς" τον χρόνο σου για να μπείς σε ελληνικό πανεπιστήμειο για φυσική.

 

Τα αγγλικά που χρησιμοποιούμε εδώ είναι πολύ ανώτερα σε ορολογία απο τα αγγλικά που μαθαίνουμε κάτω στην Ελλάδα.

 

Αυτό το κατάλαβα όταν ήλθα στις Πολοιτείες της Αμερικής.

 

Εκτός απο την φυσική ως μάθημα, έχεις και ένα απο τα μάθηματα που το λέμε (Composition 1-2) όπου μας λένε να γράψουμε ( ESSAY) ή (έκθεση στα ελληνικά) 15 σελίδες το λιγότερο καμιά φορα.

 

Και ηδικότερα ο κόσμος, που όλοι μιλάνε με προφορά, και ειδηκά στο Texas! :roll: :idea: :x :shock: :o :D

 

Καλύτερα να έλθεις τώρα που είσαι μικρός, και το σημαντικότερο να εθελοντείς σε Αστεροσκοπεία όπως κάνω και εγώ 30ώρες την εβδομάδα. :)

 

Ετσι κάνεις και εμπιρείες, που είναι το σημαντικότερο πράγμα που θα πρεπει να έχεις εαν θέλεις να δουλέψεις για την ΝΑΣΑ ή για οποιοδήποτε αλλο κέντρο στην Αμερική που έχει να κάνει σχεση με το space. :D

 

Αυτό μου έχουν πεί φίλοι μου που δουλέυουν μέσα στην ΝΑΣΑ JSC/ISS/ και Lockheed Martin.

 

Σταύρος Μ

 

:arrow: Παρακαλώ ας επιστρέψουμε στο θέμα με τις καλύτερες γνώμες για Film

 

-- Thank You--

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δεν είναι ανάγκη να περάσεις σε παναπιστήμειο για φυσική στην Ελλάδα

 

Είναι καλύτερα να μπείς σε κολέγιο στην Αμερική και να μάθεις και την Γλώσσα, παρα να "τρώς" τον χρόνο σου για να μπείς σε ελληνικό πανεπιστήμειο για φυσική.

 

Σταυρο,τη γλωσσα μπορεις να την μαθεις οπουδηποτε,αν κ συμφωνω οτι αποκτας αλλη ευχερεια οταν ζεις εξω.Αλλα ειναι θεμα καθαρα προσωπικης προσπαθειας το ποσο καλα θα τη μαθεις.Τωρα για την αποψη οτι ολοι εμεις που ξεσκιστηκαμε στο διαβασμα στο λυκειο για να βγαλουμε καλο βαθμο κ να μπουμε στο Πανεπιστημιο ειναι χασιμο χρονου..προσωπικα δεν με βρισκει συμφωνο..

 

Κ μην ξεχναμε οτι δεν εχουν ολοι τα λεφτα να πληρωσουν τα πολυ υψηλα διδακτρα της Αμερικης.Τελος,ο καθενας απο οποιαδηποτε (σχεδον) πανεπιστημιακο ή κολλεγιακο ιδρυμα κ αν αποφοιτησει αν αξιζει κ το κυνηγησει στο τελος θα πετυχει!!Κ ξερω πολλες τετοιες περιπτωσεις..

 

Και ηδικότερα ο κόσμος, που όλοι μιλάνε με προφορά, και ειδηκά στο Texas

 

Σορρυ κιολας,αλλα εχοντας συγγενεις Αμερικανους,εχοντας μιλησει με Τεξανο κ εχοντας παει στην Αγγλια θεωρω την τεξανη προφορα αθλια κ μη συγκρισιμη με αυτηνς της Αγγλιας!! :lol: :lol: Αλλα γουστα ακουστικης ειναι αυτα.. :D

 

αι το σημαντικότερο να εθελοντείς σε Αστεροσκοπεία όπως κάνω και εγώ 30ώρες την εβδομάδα.

 

Αυτο γινεται κ στην Ελλαδα αν καποιος ενδιαφερεται

 

θέλεις να δουλέψεις για την ΝΑΣΑ ή για οποιοδήποτε αλλο κέντρο στην Αμερική που έχει να κάνει σχεση με το space

 

..Δεν υπαρχει μονο η USA που εχει σχεση με το space,μπορει καποιος να δουλεψει στην Ευρωπη πx στην ΕSA,στο ΕSO,στο Max Planck Institute ktl.Υπαρχουν εκατονταδες ισαξια ιδρυματα κ οργανισμοι,για αυτο μην δινεις λανθασμενες εντυπωσεις οτι μονο εκει γινεται δουλεια.Κ να μην ξεχναμε τη Κινα,τον Καναδα,την Ιαπωνια..

 

Παρακαλώ ας επιστρέψουμε στο θέμα με τις καλύτερες γνώμες για Film

 

Αν καποιος θελει να συζητηθει το ζητημα των σπουδων (Παναγιωτης πχ) καλυτερα να ανοιχτει ενα αλλο topic,δεν ειναι σωστο να κανουμε αυτη τη συζητηση απ την στιγμη που το θεμα ειναι αλλο..

Φιλικά,

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αγαπητέ φίλε,

 

Και εγώ ξεσκιστηκα στο διαβασμα για να φτάσω στο σημείο που είμαι σήμερα και όχι μόνο... :)

 

Κ μην ξεχναμε οτι δεν εχουν ολοι τα λεφτα να πληρωσουν τα πολυ υψηλα διδακτρα της Αμερικης.Τελος,ο καθενας απο οποιαδηποτε (σχεδον) πανεπιστημιακο ή κολλεγιακο ιδρυμα κ αν αποφοιτησει αν αξιζει κ το κυνηγησει στο τελος θα πετυχει!!Κ ξερω πολλες τετοιες περιπτωσεις..

 

Υπάρχουν ξέρεις και τα μαθητικά δάνεια που σου προσφέρουν αρκετά μεγάλα ποσά και δεν χρέιάζετε να τους ξεχρεώσεις μέχρις ότου τελειώσεις το BS or Masters ή όταν πιάσεις κάπου δουλειά. (2nd Option)

 

Στο μήνυμα μου δεν αναφέρθηκα για αστεροσκοπεία η διαστημικά κέντρα του κόσμου, αλλα αναφέρθηκα μόνο για της Αμερικής. :o (See message title )

Δεν συμφωνώ ότι τις εμπηρείες αυτές μπορείς να τις κάνεις στην Ελλάδα σαν αυτές που θα έκανες στην Αμερική.

 

Μπορείς ίσως να τις κάνεις σε ένα βαθμό. πχ, Διαγωνισμός Αστροφυσικής.

 

Τότε να είχαμε κάτσει όλοι εμείς στην Ελλάδα και να θαυμάζαμε μόνο τον όμορφο ουρανό :roll:

 

Είναι ξέρεις πολύ οραίο να θαυμάζεις τον ωραίο ουρανό αλλα να έχεις και το Bs ή Master :)

 

 

Ώσο αναφορά για την γλώσσα ας μην το συζητάμε

Αγγλία αντίθετο Αμερικής σε πολλούς παράγοντες.

 

Πολλοί Αμερικάνοι δεν καταλαβαίνουν τους Αγγλούς και αντοίστροφα. :lol: :lol: :lol:

 

Γιατί πειστέυεις ότι η αγγλική προφορά ειναι καλύτερη της Αμερικάνικης? :lol: :D :) :wink: :idea: :?:

 

Όσο και να θέλουμε να τα ταιριάξουμε είναι αταίριαστα. :idea:

 

Να ξέρεις ότι η ESA συνεργάζεται με την NASA για να φτάσει στο σημειο που είναι σήμερα.

Απο που νομίζεις ότι οι Ευροπαίοι πέρνουν άδεια για να χρησιμοποιήσουν το Διαστημικό Τηλεσκόπειο Hubble?

 

USA Space Telescope Istitute

 

:arrow: www.stsci.edu/resources/

Check it out

 

 

Υπαρχουν εκατονταδες ισαξια ιδρυματα κ οργανισμοι,για αυτο μην δινεις λανθασμενες εντυπωσεις οτι μονο εκει γινεται δουλεια.Κ να μην ξεχναμε τη Κινα,τον Καναδα,την Ιαπωνια..

 

 

 

 

Πάντα θέλουμε να τονίσουμε κάτι για πράγμα που έχει να κάνει σχέσει με το διάστημα και ταυτόχρονα ξεχνόντας την λέξη ΝΑΣΑ, αλλα όταν κάποιος αστεροηδής θα είναι σε πορεία με την Γηινη τροχιά, θα λέμε που είναι η ΝΑΣΑ για να μας σώσει!!! :shock: :shock: :shock: :o N :o A :o S :o A

 

Και να μήν ξεχνάμε που είναι τα No 1 διαστημικά κέντρα στον κόσμο.

 

Ας μήν υπήρχε ΝΑΣΑ και θα σου έλεγα εγώ που θα ήμασταν σήμερα...:D :o :shock: :? :x :cry: :idea: :!: :?:

 

Και όχι πες μου πιο άλλο διαστημικό κέντρο του κόσμου είχε ποτέ τέτοιο πλήρωμα? (STS-114)

Ολοι τους ήρωες... και ακόμα καλύτερα εάν τους γνωρίσεις και απο κοντά οπως έκανα εγω. :D

 

Διάβασε άρθρο μου

 

:arrow: www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=1735

Φιλικά,

 

Σταύρος Ν.Μαλιαράκης

1949161715_STS-114Crew.jpg.6fbdd11179c57cc347124a8263e9c14f.jpg

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Mερικα πραγματα κ προτεινω να σταματησει η συζητηση για να μην κουραζουμε τους υπολοιπους..

 

Και εγώ ξεσκιστηκα στο διαβασμα για να φτάσω στο σημείο που είμαι σήμερα και όχι μόνο

 

Δεν το αμφισβητησε κανεις αυτο αγαπητε,κ μπραβο σου,εσυ θεωρεις οτι καποιοι "τρωνε τον χρονο τους" κ υποβιβαζεις τις σπουδες της Ελλαδας οι οποιεςς προσφερουν πολυ γερες βασεις κ θεωρητικο υποβαθρο σε σχεση με πολλα κολλεγια του εξωτερικου,ωστε να μην εχεις προβληματα οταν πας εξω για μεταπτυχιακα.Κ κανεις δεν ειπε οτι οτι ειναι ολα τελεια,καθε αλλο βεβαια, υπαρχουν πολλα προβληματα.

 

γιατί πειστέυεις ότι η αγγλική προφορά ειναι καλύτερη της Αμερικάνικης?

 

Εκτος οτι εκανα humor για μην παρεξηγουμαι,απλα δεν μ'αρεσει ακουστικα..

 

Απο που νομίζεις ότι οι Ευροπαίοι πέρνουν άδεια για να χρησιμοποιήσουν το Διαστημικό Τηλεσκόπειο Hubble?

 

:shock: :shock: :shock: ????????? Ολοι ξερουν οτι το προγραμμα του Διαστημικου Τηλεσκοπειου Hubble αρχισε κ ειναι μεχρι σημερα συνεργασια ΝASA k ESA,οτι υπαρχουν συντονιστικα κεντρα στην Ευρωπη,υπαρχει συγκεκριμενος αριθμος Ευρωπαιων στην επιτροπη που αποφασιζει σε ποιους δινει χρονο για ερευνα, κ καθορισμενο ποσοστο χρονου στην ΕSA,k οχι επειδη την αφηνει NASΑ αλλα επειδη ετσι εχει υπογραφει συμφωνια απο παλια!!Μονη της εφτιαξε η NASA το Hubble??Μην τρελαθουμε,κοιτα ποιοι εχουν φτιαξει καποια οργανα,για ψαξε καλυτερα:

 

Εuropean Homepage

http://www.spacetelescope.org/

Ονομαζεται Νasa/Esa Hubble Space Telescope

"The Hubble Space Telescope is a collaboration between ESA and NASA" λεει καπου..

 

 

Οσο για ολα τα αλλα..GOD BLESS AMERICA!!!

 

Καλη σου μερα..

 

Υ.Γ. Α ξεχασα να πω μια λεξη..ΚΙΝΑ!! :wink:

Υ.Γ.1.

αλλα όταν κάποιος αστεροηδής θα είναι σε πορεία με την Γηινη τροχιά, θα λέμε που είναι η ΝΑΣΑ για να μας σώσει!!

 

Με τι διαστημοπλοια θα μας σωσει??? :lol: :lol:

Φιλικά,

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ξέρω καλά γιατί μιλάω εγω και δεν χρειάζομαι να ψάξω τίποτα, αντίθετα εσύ που συνεχεια υποστηρίζεις τους άλλους και ξεχνάς την Αμερική!!!

 

Ας μην υπήρχε Αμερική και θα έβλεπα τι θα κάναμε σήμερα :lol: :lol: :lol: :D

 

 

Και δεν ενοώ ότι η Ελλάδα μας δεν μας έχει δώσει γερές Βάσεις.

 

 

Και για να ξέρεις η συμφωνεία για το HST δεν έγινε σε διεθνή Κοκρέσσο αλλα στο Αμερικάνικο άσχετα εάν υπάρχει συνεργασία μεταξύ όλων των χορών.

 

See the NASA's IMAX movie: Destiny in Space

 

Οσο αναφορά για το www.spacetelescope.org ο φίλος που το έχει φτιάξει το site ονομάζεται( Lars Christenesen) και ο εξέρετος Αστρονόμος και φίλος Bob Fosbury που με έχουν καλεσει να πάω Γερμανία του χρόνου μιας και έδειξα το έργο τους Hubble 15 of Discovery στο θεατρο με 2 χιλιάδες κόσμο.

 

Η ΚΙΝΑ μόλις ξύπνησε :lol: :lol: :lol:

 

Αν θές να ξέρεις η NASA ΄΄εχει ξεκηνίσει εδώ και καιρό τις ενέργιες για κατασκευή διαστημοπλοίων όχι μόνο για αστεροηδής αλλα και αποστολές πίσω στην σελήνη μεχρι το 2020.

 

Για ψάξε καλύτερα το παρακάτω link:

 

:arrow: www.nasa.gov

κάνε click εκεί που λέει : How We'll Get Back to the Moon

 

Σε λίγο θα μας πείς ότι η ESA ή ΚΙΝΑ έστειλε πρώτη Ρομποτικά Οχήματα στον Αρη.

Που στείλανε την τροχιακή διαστημοσυσκευή Beagle 2 και δεν είχε επικοινωνία για μέρες μην πω μήνες με το Κέντρο Ελένχου Αποστολής :lol: :lol: :lol:

 

Δεν θα συνεχίσω αυτό το μήνυμα γιατί βλεπω ότι δεν καταλήγουμε πουθενα ως συνηθως :idea: :idea: :idea: :idea:

 

και δεν μπορώ να ασχολούμεθα με "μπάλια-μπούλιου"

 

Α καημένε Περικλή :lol: :lol:

 

Καλή σου μέρα και σε εσένα, και καλή τύχη στο μέλλον σου!

 

Steve M

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Μάξιμε τι ομηρικό απόφθεγμα είναι τούτο- ει δύνασαι μετάφρασον χάριν ημών των μειρακίων;

 

Σταύρο, με συγχωρείς αλλά θα διαφωνήσω μαζί σου. Η θέωρηση είναι μονόπλευρη. Εφόσον θέλει από την αρχή να ακολουθήσει αστρονομία το ιδανικό είναι να αρχίσει με σπουδές αστρονομίας. Φαντάζομαι όμως ότι θα έχεις υπόψιν σου ότι σπουδές αστρονομίας απαιτούν ένα πολύ καλό υπάβαθρο σε εφαρμοσμένα μαθηματικά και θεωρητική (τουλάχιστον) φυσική. Αυτά μπορεί να στα δώσει άριστα ένα τμήμα φυσικής, δεν είναι χαμένος χρόνος. Η προσφορά της ΝΑΣΑ είναι δεδομένη και δεν αγνοείται από κανένα ούτε υποτιμάται, αν υπάρχουν κάποιοι που μπορεί να έχουν παράπονο είναι κάτι σοβιετικοί επιστήμονες που οι μεταφράσεις των εργασιών έφτασαν μετά από πολλά χρόνια στη δύση (ευθύνες για αυτό υπάρχουν αμοιβαία στην ανατολή και στη δύση)...

 

Όσο για την ακαδημαική δουλειά που γίνεται στην Ελλάδα σε επίπεδο έρευνας αξίζει να δει κανείς τις βάσεις δεδομένων δημοσιεύσεων και να βάλει ενδεικτικά 2-3 ονόματα Ελλήνων Αστρονόμων από τα Πανεπιστήμια μας -που τόσο τα υποτιμάμε μερικοί μερικοί- σε αυτή τη διεύθυνση:

 

http://adsabs.harvard.edu/abstract_service.html

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δεν θα σχολιάσω τίποτα απ΄τα παραπάνω, απλά θα πώ στο φίλο Παναγιώτη να περάσει μια βόλτα απ΄το τμήμα φυσικής της πόλης του και να ενημερωθεί για τις σπουδές στην Αστροφυσική, που όχι μόνο υπάρχουν, αλλά είναι και πολύ υψηλού επιπέδου.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Μάξιμε τι ομηρικό απόφθεγμα είναι τούτο- ει δύνασαι μετάφρασον χάριν ημών των μειρακίων;

 

"Βαστα καρδιά μου, άντεξες και χειρότερα"

"μειρακίων"???

Απο τον "Μεγάλο Ανατολικό" του Εμπειρίκου έχω να συναντήσω τη συγκεκριμμένη λέξη!

Εντύπωση προκαλει βεβαίως το "καδρίη" και όχι "καρδίη" 'οπως θα νομίζουν μερικοί φίλοι!!!Μόλις έγινε σαφής η προέλευση ενός σωρού "ξένων" λέξεων!!!

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δεν διαφονώ με κανέναν και ούτε είπα ότι η Ελλάδα είναι άσχετη περι φυσικής.

 

Να'ναι καλά οι Έλληνες Επειστήμονες τις Αρχαιώτητος.

 

Αυτό που θελω να τονείσω και κλείνω αυτο το θέμα,είναι ότι στις ξένες χώρες είναι καλύτερα να έχεις αρχάριο δίπλωμα τις χώρας που πας.

 

πχ. Όταν έχεις το καλύτερο ελληνικό διπλωμα στα Αγγλικά όπως είχα εγώ, όταν ήλθα στην Αμερική δεν το δέκτηκαν, παραμόνο μου έδωσαν δικό τους διαγώνισμα στα Αγγλικά.

 

Η δική μου γνώμη είναι να σταματήσουμε να μιλάμε για το θέμα αυτό.

 

Οταν κάποιος άλλος έλθει να κάνει αυτο που έκενα κ'εγώ τότε θα καταλάβει γιατι πράγματα μιλάω.

 

Σας παρακαλώ ασ κλήσει αυτό το θέμα ή αν συνεχιστεί ας μην λέμε για άτομα αλλά να δείνετε τις συνβουλές σας

 

--Ευχαριστώ--

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Παιδιά sorry που άργησα να μπω στο forum αλλά είχα μαθήματα.Αν κατάλαβα καλά το θέμα των σπουδών σας έφερε σε πολαπλές αντιγνωμίες.Ευχαριστώ όλους που απαντήσατε και από τις συζητήσεις σας έβγαλα χρήσιμα συμπεράσματα.Μην τσακώνεστε.
Την ώρα που εμείς κοιτάμε τα :cheesy: , τα βλέπουν και κάποιοι άλλοι, ίσως όχι από τον δικό μας κόσμο... :cheesy: :cheesy: :cheesy:
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φίλε Παναγιώτη έχεις δίκιο.

 

Αποδώ και στο εξής δεν αξήζει να γραφω τίποτε.

 

Αλλα μόνο να ακούω και να διαβάζω μηνύματα αλλονών.

 

Εχω μίνει πραγματικά έκπληκτος απο τις απαντησεις που λαμβάνω.

 

Η μόνη συμβουλή που θα σου πώ είναι εαν έχεις γνωστούς στην Αμερική να τους ρωτίσεις αυτό ακριβώς που ρώτησες και εμένα.

 

Μόνο έτσι θα πάρεις μια καλή απάντηση περι : Πως το Αμερικάνικο σύστημα λειτουργεί και τι χρειάζεσαι να κάνεις η να έχεις ετσι ώστε να μπείς σε Αμερικάνηκο κολέγιο εάν ενδιαφέρεσαι.

 

--Ευχαριστώ--

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δυστυχως ειναι πολυ λιγα (κ μονο στο Εφαρμοσμενων Μαθηματικων κ Φυσικων Επιστημων) αυτος ηταν κ ο λογος που δεν πηγα Πολυτεχνειο.Δεν βγαινεις Αστροφυσικος απο εκει,παλι τα ιδια με αυτα που ανεφερα παραπανω πρεπει να γινουν.. Εξαλλου η Αστροφυσικη κ η Αστρονομια ειναι καθαροι κλαδοι φυσικης.

_________________

 

H ΣΕΜΦΕ παρέχει στον φοιτητή ένα ισχυρότατο μαθηματικό υπόβαθρο, ενώ παράλληλα αν επιλέξεις κατεύθυνση φυσικού εφαρμογών έχεις όλες τις γνώσεις που έχει και ένας φυσικός. Επιπρόσθετα η ΣΕΜΦΕ παρέχει ένα επίσης ισχυρό υπόβαθρο σε προγραμματισμό (Java, mathematica, matlab, c κλπ) αλλά και σε μηχανική. Αν δει κάποιος το πρόγραμμα σπουδών θα δει ότι ο Σεμφίτης κάνει 28-32 ώρες την εβδομάδα μάθημα, ενώ για να τελιώσει πρέπει να έχει συμπληρώσει περίπου 60 μαθήματα. Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που επέλεξα τη ΣΕΜΦΕ. Τέλος η ΣΕΜΦΕ παρέχει πάρα πολλές ευκαιρίες για μεταπτυχιακό. Αν κάποιος θέλει να πιστεί, μπορεί να περάσει από τις γενικές Έδρες του πολυτεχνείου και να δει πόσες αφίσες-προκυρήξεις από ξένα πανεπιστήμια για θεσεις μεταπτυχιακών φοιτητών υπάρχουν (υπάρχουν και για αστρονομία/αστροφυσική).

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Εντύπωση προκαλει βεβαίως το "καδρίη" και όχι "καρδίη" 'οπως θα νομίζουν μερικοί φίλοι!!!

 

Ομ. Οδύσσεια - υ, στ. 18:

 

«ΤΕΤΛΑΘΙ ΔΗ, ΚΡΑΔΙΗ: ΚΑΙ ΚΥΝΤΕΡΟΝ ΑΛΛΟ ΠΟΤ' ΕΤΛΗΣ. ...

Αν το Ηλιακό Σύστημα είναι 900.000 φορές μεγαλύτερο από τη Γη, ο γαλαξίας μας 90.000.000 φορές μεγαλύτερος από το Ηλιακό Σύστημα και το Σύμπαν 300.000 φορές μεγαλύτερο από το γαλαξία μας, τότε ποιά η σημασία του ανθρώπου μέσα στο Σύμπαν;
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Eυχαριστώ ΠΟΛΥ :D για τη διόρθωση!

Δεν το επαληθεύω , υποθέτω οτι το έχεις ψάξει!

Εχουν περάσει 27 χρόνια απο τότε που ήμουνα 17άρης!

Ο ΚΟΥΤΟΣ, νομίζω οτι η μνήμη μου παρέμεινε ανέπαφη!

Πες μου τώρα και κάτι άλλο:τί ώθησε έναν νέο- εν έτει 2005- να μελετήσει Οδύσσεια???(κάτι που με χαροποίησε!!! :D )

Φυσικά , δεν αναιρειται η ετυμολογικη μου παρατήρηση.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Μακάρι να είχα τον χρόνο και το... κουράγιο να ασχοληθώ με τα Ομηρικά Έπη! Απλώς όταν διάβασα την δημοσίευση έψαξα την ετυμολογική προέλευση των λέξεων και βρήκα ότι είναι κραδίη και όχι καδρίη. Ακόμη (λάθος δικό μου) είναι «...ΚΑΙ ΚΥΝΤΕΡΟΝ ΑΛΛΟ...» και όχι ΑΛΛΟΝ, όπως αρχικά είχα γράψει. Πάντως θαυμάζω πραγματικά το γεγονός ότι θυμάσθε ύστερα από τόσα χρόνια στίχους της Οδύσσειας, που είχατε διδαχθεί στο σχολείο. :o

Αν το Ηλιακό Σύστημα είναι 900.000 φορές μεγαλύτερο από τη Γη, ο γαλαξίας μας 90.000.000 φορές μεγαλύτερος από το Ηλιακό Σύστημα και το Σύμπαν 300.000 φορές μεγαλύτερο από το γαλαξία μας, τότε ποιά η σημασία του ανθρώπου μέσα στο Σύμπαν;
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης