Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Την περασμένη Τετάρτη πήρα το τηλεσκόπιο sky-watcher heritage truss 130. Μέσα για ερευνητή είχε έναν red dot finder.Χθες το βραδύ καθώς τον ανοιγα για παρατήρηση λειτουργούσε αλλά όταν τον έκλεινα και τον ξανανοιγα (για να μην καταναλωθεί η μπαταριά του) δεν λειτουργούσε. Σήμερα το πρωί που τον άνοιξα δεν λειτουργουσε καθόλου.Τι μπορεί να φταίει?(σίγουρα όχι η μπαταριά καθώς δεν τον έχω χρησιμοποιήσει πολύ ούτε τον είχα ξεχάσει ανοικτό)

Who are we? We find that we live on an insignificant planet of a humdrum star lost in a galaxy tucked away in some forgotten corner of a universe in which there are far more galaxies than people.

Carl Sagan

Δημοσιεύτηκε

1)Κούνησε το κουμπάκι λιγο μέσα εξω μήπως δεν κάνει καλή επαφή.

2)Βγάλε την μπαταρία και τρίψε τις επαφες .

3)Αντικατέστησε τις μπαταρίες.

Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
Δημοσιεύτηκε

Καλορίζικο!

Αφού ο ερευνητής λειτουργούσε και χάλαγε την ίδια ώρα, κατά την παρατήρηση, δεν πρόκειται για αδύναμη μπαταρία. Έχω κι εγώ έναν ιδίου τύπου και η μπαταρία κρατάει πάρα πολύ, ακόμα κι αν έχεις τον ερευνητή διαρκώς ανοικτό κατά την παρατήρηση (ενδείκνυται). Άρα, κάποιο πρόβλημα στις επαφές υπάρχει, στη ροδέλα δηλαδή που ανοίγει και κλείνει το κύκλωμα. Αν το τηλεσκόπιο είναι καινούργιο, εξέτασε την πιθανότητα αντικατάστασης του ερευνητή από τον πωλητή σου. Αλλιώς, αν πιάνουν τα χέρια σου… mastrovox!

Δημοσιεύτηκε
Ευχαριστώ. Δηλαδή αν επικοινωνήσω με τον πωλητή υπάρχει περίπτωση να τον αντικαταστήσει?

Who are we? We find that we live on an insignificant planet of a humdrum star lost in a galaxy tucked away in some forgotten corner of a universe in which there are far more galaxies than people.

Carl Sagan

Δημοσιεύτηκε
Δεν χάνεις τίποτα να προσπαθήσεις. Πιθανόν να πρόκειται για κατασκευαστικό ελάττωμα. Κινεζοκατασκευή είναι, δεν είναι ελβετικό ρολόι... :)
Δημοσιεύτηκε

Εμένα μου άλλαξαν αμέσως το RRF του Celestron που είχε πρόβλημα.

Ένα από τα RDF μου κάνει επαφή μόνο όταν το πιέζω από το πλάι (στο κέντρο της ροδέλας). Είναι πολύ απλές και φθηνές κατασκευές.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
Και εγω!Αρα υπαρχουν ελπιδες για να μου το αντικαταστήσουν! :D :D :D

Carl Sagan

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης