jerichoriginal.21 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2012 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2012 Καλησπέρα σήμερα μου ήρθε από θεσσαλονικη αυτόhttp://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=517και θα ήθελα να κάνω μερικές ερώτησης, μέχρι να αγοράσω βιβλία και ποια θα μου προτείνεται. 1.την ημέρα μπορώ να δω η χρειάζεται κάποιο φίλτρο προστασίας. 2.επειδή μένω λίγο έξω από τι πόλη και έχω σοβαρό πρόβλημα με τι σκόνη τι χρειάζομαι για να το προστατεύω και με τι να το καθαρίζω και που. 3.πρέπει να είναι σε δροσερό μέρος όταν δε το δουλεύω. 4.εκτός από τον ουρανό μπορώ να κάνω παρατήρηση και αλλού. είναι πολλά τα ερωτήματα απλά τώρα δε μου έρχονται στο μυαλό, γενικά τι πρέπει να προσέξω. αυτά και εύχομαι να μη σας ζάλισα.με απλά λόγια γιατί είμαι άσχετος με το αντικείμενο . ΕΙΝΑΙ ΟΔΥΝΗΡΟ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2012 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2012 1.την ημέρα μπορώ να δω η χρειάζεται κάποιο φίλτρο προστασίας. Ναι, αν και δεν είναι ιδανικό. ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟ ΦΙΛΤΡΟ!!! 2.επειδή μένω λίγο έξω από τι πόλη και έχω σοβαρό πρόβλημα με τι σκόνη τι χρειάζομαι για να το προστατεύω και με τι να το καθαρίζω και που. Για 2-4 χρόνια δεν θα το καθαρίσεις καθόλου. Όταν έρθει η ώρα θα γνωρίζεις αρκετά. Φύσα το με ένα φυσερό μόνο, ελαφρά, υπό γωνία και από απόσταση 10-25cm 3.πρέπει να είναι σε δροσερό μέρος όταν δε το δουλεύω. Καλό είναι, ειδικά όταν υπάρχει υγρασία. Αλλά το δικό μου (130 επίσης) είναι σε ένα ντουλάπι που έχω καταγράψει από 5 έως 42 βαθμούς κελσίου και δεν έχει πάθει κάτι επί 3 καλοκαίρια. 4.εκτός από τον ουρανό μπορώ να κάνω παρατήρηση και αλλού. Όπως είπαμε και στο 1 μπορείς να δεις την θάλασσα, το βουνό κλπ, αλλά δεν είναι ιδανικό επειδή1) Έχει την αράχνη και την κεντρική παρεμπόδιση (πρόβλημα σε χαμηλές μεγεθύνσεις)2) Θα τα δείχνει όλα ανεστραμένα3) Η στήριξη είναι ισημερινή, ειδική για επουράνια παρατήρηση (για επίγεια προορίζεται η υψαζιμουθιακή ή αλταζιμουθιακή)4) Η παρατήρηση από το πλάι ξενίζει στην επίγεια5) Την ημέρα τα θερμικά ρεύματα από τον ανοικτό σωλήνα μπορεί να ενοχλούν (βράσιμο ειδώλου) Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
bellatrix Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2012 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2012 Καλησπέρα σήμερα μου ήρθε από θεσσαλονικη αυτόhttp://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=517και θα ήθελα να κάνω μερικές ερώτησης, μέχρι να αγοράσω βιβλία και ποια θα μου προτείνεται. 1.την ημέρα μπορώ να δω η χρειάζεται κάποιο φίλτρο προστασίας. 2.επειδή μένω λίγο έξω από τι πόλη και έχω σοβαρό πρόβλημα με τι σκόνη τι χρειάζομαι για να το προστατεύω και με τι να το καθαρίζω και που. 3.πρέπει να είναι σε δροσερό μέρος όταν δε το δουλεύω. 4.εκτός από τον ουρανό μπορώ να κάνω παρατήρηση και αλλού. είναι πολλά τα ερωτήματα απλά τώρα δε μου έρχονται στο μυαλό, γενικά τι πρέπει να προσέξω. αυτά και εύχομαι να μη σας ζάλισα.με απλά λόγια γιατί είμαι άσχετος με το αντικείμενο . Καλησπέρα Καταρχήν καλώς ορίσατε στο φόρουμ Ας τα πάρουμε ένα ένα.. 1) Το βιβλίο που προτείνεται συνήθως είναι το " Νightwatch".Είναι πληρέστατο και αρκετά κατανοητό για κάθε αρχάριο παρατηρητή.. http://astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1598 Επειδή έχω το ίδιο τηλεσκόπιο μπορώ να σας πω μερικά πράγματα που παρατήρησα μέσα στα 5 χρόνια που το έχω Αρχικά δεν παρατηρούμε πότε την ημέρα ΧΩΡΙΣ ειδικό ηλιακό φίλτρο ( και στο κάτοπτρο και στον ερευνητή). Απαγορεύεται διότι υπάρχει πολύ μεγάλος κίνδυνος τύφλωσης. Προσωπικά το τηλεσκόπιο, το έχω μέσα στο κουτί σε μια γωνία του δωματίου μέσα στα σελοφάν ( όπως μου ήρθε) και όταν χρειάζεται να κάνω παρατήρηση τα βγάζω Το έχω 5 χρόνια και μέχρι στιγμής δεν δημιουργήθηκε κανένα απολύτως πρόβλημα (όπως σκόνη σε κάτοπτρο κλπ)..Δεν χρειάζεται να το βάλετε σε κάποιο ιδιαίτερο μέρος αρκεί να μην έχει πολύ υγρασία και είναι εκτεθειμένο στον ήλιο για πολλές ώρες.Το μόνο θέμα που μου δημιουργήθηκε ήταν με τον ερευνητή, αλλά με μια μικρή πατέντα το διόρθωσα.. Νομίζω πως ναι, αν και νομίζω πως υπάρχουν ειδικά τηλεσκόπια γι' αυτό το σκοπό Ελπίζω να βοήθησα έστω και λίγο στο να λύσω τις απορίες σας
jerichoriginal.21 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2012 Καλησπέρα σήμερα μου ήρθε από θεσσαλονικη αυτόhttp://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=517και θα ήθελα να κάνω μερικές ερώτησης, μέχρι να αγοράσω βιβλία και ποια θα μου προτείνεται. 1.την ημέρα μπορώ να δω η χρειάζεται κάποιο φίλτρο προστασίας. 2.επειδή μένω λίγο έξω από τι πόλη και έχω σοβαρό πρόβλημα με τι σκόνη τι χρειάζομαι για να το προστατεύω και με τι να το καθαρίζω και που. 3.πρέπει να είναι σε δροσερό μέρος όταν δε το δουλεύω. 4.εκτός από τον ουρανό μπορώ να κάνω παρατήρηση και αλλού. είναι πολλά τα ερωτήματα απλά τώρα δε μου έρχονται στο μυαλό, γενικά τι πρέπει να προσέξω. αυτά και εύχομαι να μη σας ζάλισα.με απλά λόγια γιατί είμαι άσχετος με το αντικείμενο . Καλησπέρα Καταρχήν καλώς ορίσατε στο φόρουμ Ας τα πάρουμε ένα ένα.. 1) Το βιβλίο που προτείνεται συνήθως είναι το " Νightwatch".Είναι πληρέστατο και αρκετά κατανοητό για κάθε αρχάριο παρατηρητή.. http://astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1598 Επειδή έχω το ίδιο τηλεσκόπιο μπορώ να σας πω μερικά πράγματα που παρατήρησα μέσα στα 5 χρόνια που το έχω Αρχικά δεν παρατηρούμε πότε την ημέρα ΧΩΡΙΣ ειδικό ηλιακό φίλτρο ( και στο κάτοπτρο και στον ερευνητή). Απαγορεύεται διότι υπάρχει πολύ μεγάλος κίνδυνος τύφλωσης. Προσωπικά το τηλεσκόπιο, το έχω μέσα στο κουτί σε μια γωνία του δωματίου μέσα στα σελοφάν ( όπως μου ήρθε) και όταν χρειάζεται να κάνω παρατήρηση τα βγάζω Το έχω 5 χρόνια και μέχρι στιγμής δεν δημιουργήθηκε κανένα απολύτως πρόβλημα (όπως σκόνη σε κάτοπτρο κλπ)..Δεν χρειάζεται να το βάλετε σε κάποιο ιδιαίτερο μέρος αρκεί να μην έχει πολύ υγρασία και είναι εκτεθειμένο στον ήλιο για πολλές ώρες.Το μόνο θέμα που μου δημιουργήθηκε ήταν με τον ερευνητή, αλλά με μια μικρή πατέντα το διόρθωσα.. Νομίζω πως ναι, αν και νομίζω πως υπάρχουν ειδικά τηλεσκόπια γι' αυτό το σκοπό Ελπίζω να βοήθησα έστω και λίγο στο να λύσω τις απορίες σας Καλησπέρα δε βρίσκω λόγια ήσασταν και οι 2 άψογη,σας ευχαριστώ πολύ.θα κάνω κατά γραμμα αυτά που μου είπατε, ευχαριστώ και πάλι. ΕΙΝΑΙ ΟΔΥΝΗΡΟ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ.
gk70190 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2012 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2012 Σκέφτομαι και εγω να πάρω αυτό το τηλεσκόπιο σαν πρώτο .Πρόλαβες το δοκίμασες ? Θα ήθελα να ακούσω την γνώμη σου.
jerichoriginal.21 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2012 Σκέφτομαι και εγω να πάρω αυτό το τηλεσκόπιο σαν πρώτο .Πρόλαβες το δοκίμασες ? Θα ήθελα να ακούσω την γνώμη σου.Καλησπέρα φίλε μου πριν κα να 30λεπτο το έφτιαξα και το βραδάκι θα επιχειρήσω να το δουλέψω,αν τα καταφέρω τελικά γιατί είμαι άσχετος με το αντικείμενο. ότι καταφέρω θα σου πω. ΕΙΝΑΙ ΟΔΥΝΗΡΟ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ.
Johnny Who Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2012 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2012 Καλή επιτυχία και καθαρούς ουρανούς!!! \"Έρχομαι από την έρημο των άστρων/Στερεύουν οι πηγές της πλάνης τα πάντα ξηραίνονται/Πλούσια απλώνεται η άμμος και μονάχα η άμμος...\" Γ. Υφαντής, Χαρούμενο Τραγούδι
bellatrix Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2012 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2012 Τίποτα δεν κάνει Καλή Αρχή στο νέο σας ξεκίνημα στην Αστροπαρατήρηση Περιμένουμε εντυπώσεις από την πρώτη φόρα Και ότι χρειαστείτε εδώ είμαστε
jerichoriginal.21 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2012 Τίποτα δεν κάνει Καλή Αρχή στο νέο σας ξεκίνημα στην Αστροπαρατήρηση Περιμένουμε εντυπώσεις από την πρώτη φόρα Και ότι χρειαστείτε εδώ είμαστε Καλησπέρα σε όλους καλησπέρα gk70190, με ρώτησες να σου πω τι γνώμη μου,στο λεω και παλι ειμαι άσχετος,με πολλές προσπάθειες κατάφερα να δω το φεγγάρι πολυ καλα δεν κατάφερα να δω τίποτα αλλο γιατι δε ξερω,εμενα μου αρεσει και επειδη δεν θελω να σε παρω στο λαιμο μου καλυτερα να ρωτησεις τα παιδια στο site που ξερουν καλυτερα.αυτα πιστευω να βοηθησα καπως.εχω καποια ερωτήματα,1. γιατι τα βλέπω ανάποδα,εχω κανει καποιο λαθος?2. τι χρειάζομαι για να βλεπω ποιο βαθια?3. τι χρειαζομαι για να τραβαω φωτογραφιες και αν δέχεται βιντεοκαμερα η φωτογραφικη μηχανη.μ'αρεσει που ρωταω απο τωρα για αυτα τα πραγματα που ακομα δεν ξερω τιποτα.Αυτα ευχαριστώ εκ των προτέρων. ΕΙΝΑΙ ΟΔΥΝΗΡΟ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ.
jerichoriginal.21 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2012 Τίποτα δεν κάνει Καλή Αρχή στο νέο σας ξεκίνημα στην Αστροπαρατήρηση Περιμένουμε εντυπώσεις από την πρώτη φόρα Και ότι χρειαστείτε εδώ είμαστε Καλησπέρα σε όλους καλησπέρα gk70190, με ρώτησες να σου πω τι γνώμη μου,στο λεω και παλι ειμαι άσχετος,με πολλές προσπάθειες κατάφερα να δω το φεγγάρι πολυ καλα δεν κατάφερα να δω τίποτα αλλο γιατι δε ξερω,εμενα μου αρεσει και επειδη δεν θελω να σε παρω στο λαιμο μου καλυτερα να ρωτησεις τα παιδια στο site που ξερουν καλυτερα.αυτα πιστευω να βοηθησα καπως.εχω καποια ερωτήματα,1. γιατι τα βλέπω ανάποδα,εχω κανει καποιο λαθος?2. τι χρειάζομαι για να βλεπω ποιο βαθια?3. τι χρειαζομαι για να τραβαω φωτογραφιες και αν δέχεται βιντεοκαμερα η φωτογραφικη μηχανη.μ'αρεσει που ρωταω απο τωρα για αυτα τα πραγματα που ακομα δεν ξερω τιποτα.Αυτα ευχαριστώ εκ των προτέρων. ΕΙΝΑΙ ΟΔΥΝΗΡΟ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ.
gk70190 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2012 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2012 ok Eυχαριστώ.Στις επόμενες ημέρες θα αντιμετωπίσω τα ίδια θέματα όπως εσύ .Για να δούμε...
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2012 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2012 1. γιατι τα βλέπω ανάποδα,εχω κανει καποιο λαθος? Όχι. Στον ουρανό δεν υπάρχει επάνω και κάτω. Αν θέλεις να κάνεις επίγεια παρατήρηση χρησιμοποιείς έναν ανορθωτή ειδώλου αλλά δεν το συνιστώ. Ότι και να κάνεις πάντοτε ένα μικρό διοπτρικό με διαγώνιο 45 μοιρών σε υψαζιμουθιακή βάση είναι η καλύτερη επιλογή για την επίγεια παρατήρηση. Το δικό σου τηλεσκόπιο είναι εξειδικευμένο αστρονομικό όργανο, όπως όλα τα Νευτώνια σε ισημερινή βάση. 2. τι χρειάζομαι για να βλεπω ποιο βαθια? Ένα φακό 7mm και ίσως ένα ακόμη 4mm 3. τι χρειαζομαι για να τραβαω φωτογραφιες και αν δέχεται βιντεοκαμερα η φωτογραφικη μηχανη. Με έναν προσαρμογέα Τ2 μπορείς να προσαρμόσεις μηχανή ή κάμερα, το ίδιο και με μερικούς φακούς (όπως οι Hyperions). Αλλά ανοίγεις ιστορίες με την εστίαση και την χειροκίνητη παρακολούθηση και ο εστιαστής σου αλλά και η EQ2 έχουν ένα όριο βάρους που δεν μου είναι γνωστό. Μια Web cam είναι καταλληλότερη λόγω μικρού βάρους. Ας μιλήσουν οι ειδικοί γιαυτό. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
jerichoriginal.21 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2012 1. γιατι τα βλέπω ανάποδα,εχω κανει καποιο λαθος? Όχι. Στον ουρανό δεν υπάρχει επάνω και κάτω. Αν θέλεις να κάνεις επίγεια παρατήρηση χρησιμοποιείς έναν ανορθωτή ειδώλου αλλά δεν το συνιστώ. Ότι και να κάνεις πάντοτε ένα μικρό διοπτρικό με διαγώνιο 45 μοιρών σε υψαζιμουθιακή βάση είναι η καλύτερη επιλογή για την επίγεια παρατήρηση. Το δικό σου τηλεσκόπιο είναι εξειδικευμένο αστρονομικό όργανο, όπως όλα τα Νευτώνια σε ισημερινή βάση. 2. τι χρειάζομαι για να βλεπω ποιο βαθια? Ένα φακό 7mm και ίσως ένα ακόμη 4mm 3. τι χρειαζομαι για να τραβαω φωτογραφιες και αν δέχεται βιντεοκαμερα η φωτογραφικη μηχανη. Με έναν προσαρμογέα Τ2 μπορείς να προσαρμόσεις μηχανή ή κάμερα, το ίδιο και με μερικούς φακούς (όπως οι Hyperions). Αλλά ανοίγεις ιστορίες με την εστίαση και την χειροκίνητη παρακολούθηση και ο εστιαστής σου αλλά και η EQ2 έχουν ένα όριο βάρους που δεν μου είναι γνωστό. Μια Web cam είναι καταλληλότερη λόγω μικρού βάρους. Ας μιλήσουν οι ειδικοί γιαυτό.Καλημέρα και ευχαριστώ για της απαντησης.μπορεις να μου στείλεις τα λινγκ για τους φακούς και τα υπόλοιπα που μου γράφεις,αν είναι εύκολο φυσικά. ΕΙΝΑΙ ΟΔΥΝΗΡΟ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ.
stelios_STI Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5, 2012 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5, 2012 Για φωτογράφηση μην ελπιζεις πολλα, δεν εστιάζει ούτε dslr ούτε webcam παρα μόνο με barlow. Οπότε το μόνο που θα μπορέσεις να κανεις είναι λίγο πλανητικη.
nikos_f3n Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5, 2012 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5, 2012 Εγω νομιζα οτι κανενα τηλεσκοποιο δεν εστιαζει χωρις να βαλεις barlow στην dslr, επισης μπορει να ειναι λιγο βαρια η dslr αλλα με webcam δεν νομιζω να εχει προβλημα με μοτερ για πλανητες.. Celestron 10" σε homemade dobsonian βαση.HEQ5 Pro synscanBresser skylux 70/700.Logitech webcam.A3 webcamSamsung pl70 12mp. compact cameraAcer Aspire One.
filfilip Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2012 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2012 Το συγκεκριμένο εστιάζει με webcam αλλά δεν εστιάζει με dslr. Φίλιππος Φιλιππόγλουhttp://www.erasitexniki-astronomia.eu/https://www.facebook.com/groups/333116270119918/
nikos_f3n Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7, 2012 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7, 2012 Αν κανεις οτι δειχνει σε αυτο το βιντεο? Celestron 10" σε homemade dobsonian βαση.HEQ5 Pro synscanBresser skylux 70/700.Logitech webcam.A3 webcamSamsung pl70 12mp. compact cameraAcer Aspire One.
filfilip Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7, 2012 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7, 2012 Και πάλι δεν θα εστιάσει. Χρειάζεται να μπει η εστίαση ακόμα πιο μέσα. Ο μόνος τρόπος να εστιάσει το 130/900 με DSLR είναι να φέρεις το πρωτεύων 1,5 εκατοστό περίπου πιο πάνω και δεν στο προτείνω να το κάνεις! Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να φωτογραφίζεις με προσοφθάλμια προβολή. Δηλαδή με την DSLR πάνω στο προσοφθάλμιο. Φίλιππος Φιλιππόγλουhttp://www.erasitexniki-astronomia.eu/https://www.facebook.com/groups/333116270119918/
nikos_f3n Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7, 2012 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7, 2012 δηλαδή τι χρειάζεται για DSLR? 150/1000 και πάνω άσ πουμε? Celestron 10" σε homemade dobsonian βαση.HEQ5 Pro synscanBresser skylux 70/700.Logitech webcam.A3 webcamSamsung pl70 12mp. compact cameraAcer Aspire One.
filfilip Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7, 2012 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7, 2012 Όχι!!! Δεν έχει τόση σημασία η διάμετρος όσο ο εστιακός λόγος (ή ο συνδυασμός αυτών των 2). Γενικά τα νευτώνεια είναι δύσκολα για DSLR. Φίλιππος Φιλιππόγλουhttp://www.erasitexniki-astronomia.eu/https://www.facebook.com/groups/333116270119918/
filfilip Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7, 2012 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7, 2012 Επίσης δεν σου προτείνω να χρησιμοποιήσεις DSLR ακόμα και αν καταφέρεις να εστιάσεις λόγω βάρους. Η DSLR προσθέτει πολύ βάρος στον εξοπλισμό και σε συνδυασμό με την στήριξη EQ2 η φωτογράφιση γίνεται πολύ δύσκολα. Φίλιππος Φιλιππόγλουhttp://www.erasitexniki-astronomia.eu/https://www.facebook.com/groups/333116270119918/
gk70190 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7, 2012 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7, 2012 Kαλησπέρα το πήρα και εγώ χθές (ευχαριστώ Φίλλιπε ).Τελικά ύστερα απο ταλαιπωρία για ζύγιση ευθυγράμμιση και όλα τα σχετικά και μπόλικο διαβασμα.Φυσικά ουτε είμαι σίγουρος τι έχω κάνει , είδα μόνο την σελήνη αλλά το πρόβλημα είναι πως θα βρω τα υπόλοιπα και ειδικά πως θα ρυθμίσω αυτα που λεεί το stellarium πανω στην βάση .Οτι και να λέμε αυτά είναι δύσκολα ή μάλλον εγώ είμαι παντελώς άσχετος (μάλλον χρείαζωμαι βοήθεια). Αυτή είναι η πρώτη μου εμπείρια με το τηλεσκόπιο... την καταγράφω αυτή την εμπειρία για όταν ελπίζω θα ξέρω περισσότερα θα την βλέπω και θα γελάω..
nikos_f3n Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2012 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2012 Δηλαδη το διοπτρικο skylux 70/700 που εχω ειναι καλυτερο για dslr? Επισης τι λεει αυτο το εξαρτημα για compact? θα κανει δουλεια?Εχω κανει αστροφωτο με compact και αφηνοντας την πανω στο προσοφθαλμιο, βεβαια δεν εστιαζει με τιποτα και ειναι τραγικη αλλα κατι καταφερα να βγαλω..http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1037 Celestron 10" σε homemade dobsonian βαση.HEQ5 Pro synscanBresser skylux 70/700.Logitech webcam.A3 webcamSamsung pl70 12mp. compact cameraAcer Aspire One.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα