Jump to content

Mια γνώμη γι αυτο....


EVILSTAR

Προτεινόμενες αναρτήσεις

θα ήθελα μια γνώμη σας...

 

ΚΩΔΙΚΟΣ: SK1025AZ3

ΜΑΡΚΑ: Sky-Watcher

ΜΟΝΤΕΛΟ: SK1025AZ3

ΤΥΠΟΣ: Διοπτρικό αχρωματικό

ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ ΦΑΚΟΥ: 102mm

ΕΣΤΙΑΚΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 510mm

ΕΣΤΙΑΚΟΣ ΛΟΓΟΣ: f/5

ΜΕΓΙΣΤΗ ΩΦΕΛΙΜΗ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ: 204 x

ΜΕΓΙΣΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΑΣΤΕΡΑ: 13.1

ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ: 1.15

ΣΤΗΡΙΞΗ: Αλταζιμουθιακή

MIKTO ΒΑΡΟΣ: 11 Kg

2003007584.jpg.b64954e5a7d4ca7f0e7af207ddeb5bb1.jpg

"Όποιοι κι άν είστε σας χαιρετάμε..."
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ποιες ειναι οι απαιτησεις σου?Εχει καποιο χαρακτηριστικο που σου προκαλεσε το ενδιαφερον?Προφανως εχει μεγαλο πεδιο, αλλα μικρη αντιθεση (καλο για βαθυ ουρανο,κακο για πλανητες)ευκολια μεταφορας,αλλα κακη βαση,μικρη εστιακη αποσταση(περιορισμενη ικανοτητα μεγενθυνσης),.Επισης σχετικα μεγαλη διαμετρο για διοπτρικο(καλο) που συνεπαγεται εντονο χρωματικο σφαλμα(κακο).Αν σκεφτεσαι και φωτογραφηση,θα απογοητευθεις,μια που η φυση του συγκεκριμενου ''γρηγορου'' τηλεσκοπιου προσανατολιζεται σε βαθυ ουρανο,και προυποθετει μεγαλες εκθεσεις,με καλη βαση.Ολα αυτα γενικως,σε ενα φθηνο φανταζομαι πακετο,που ενδεχομενως,(αν οι απαιτησεις σου ειναι ανω του μετριου)συντομα θα σε βαλει σε αναζητηση πιο ποιοτικου(και ακριβοτερου φυσικα)τηλεσκοπιου.

Φιλικα Κωστας.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Μακριά από αυτό το τηλεσκόπιο.

 

Μερικοί φίλοι αγόρασαν αυτό το τηλεσκόπιο (ενάντια στις συστάσεις μας) και ήταν απογοητευμένοι.

 

Μια καλύτερη επιλογή για το Skywatcher 4" refractor τηλεσκόπιο θα ήταν το f/10 version.

Φιλικά, Frank

http://www.oaog.ca/

http://www.rascmontreal.org/

 

"Imagination is more important than Knowledge"

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Από το πρώτο τηλεσκόπιο (το Skywatcher f/5) το SKYWATCHER 102/1000 EQ 3-2 είναι καλύτερη επιλογή.

Φιλικά, Frank

http://www.oaog.ca/

http://www.rascmontreal.org/

 

"Imagination is more important than Knowledge"

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Συμφωνώ με τον φιλο ngc4565.

Αν προχωρήσεις αργότερα και σε "βαρύτερο" εξοπλισμό, δεν πρόκειται να "πετάξεις" κάτι!

Τουναντίον το 102/1000 θα είναι ένα εξαιρετικό οδηγητικό!

Η δε βάση - αν μάλιστα πάρεις και τα μοτέρ της- θα φιλοξενει ανετότατα τις φωτ/κες σου μηχανες.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο το αγόρασα πριν ενάμιση χρόνο περίπου, επειδή έψαχνα για κάτι φορητό, με διάμετρο μεγαλύτερη ή ίση από 4 ίντσες (το άλλο μου τηλεσκόπιο - 8ιντσο νευτώνειο με ισημερινή στήριξη - δεν είναι ακριβώς αυτό που λέμε "φορητό"...). Το χρησιμοποιώ μέχρι σήμερα όποτε θέλω να βγω για λίγο στην ταράτσα της πολυκατοικίας, ή να πάω μια σύντομη βόλτα πιο έξω από την πολή. Φυσικά οι κύριοι στόχοι μου είναι τα πιο φωτεινά deep-sky αντικείμενα. Η απόδοσή του είναι αρκετά καλή στις χαμηλές μεγεθύνσεις, και μπορεί μάλιστα να «χωρέσει» μερικά πολύ εκτεταμένα αντικείμενα που συνήθως δεν μπορεί να δει κανείς σε ένα πεδίο προσοφθαλμίου με άλλο τηλεσκόπιο.Για πλανήτες δεν θα το συνέστηνα ποτέ, λόγω του τεράστιου χρωματικού σφάλματος και της μειωμένης ευκρίνειας των οπτικών του. Επίσης δεν θα το συνέστηνα ποτέ σαν πρώτο τηλεσκόπιο, αφου υπάρχουν πολύ καλύτερης ποιότητας τηλεσκόπια με μεγαλύτερη διάμετρο σε πιο προσιτή τιμή. Το μοναδικό μεγάλο πλεονέκτημά του είναι η εκπληκτική ευκολία με την οποία μεταφέρεται οπουδήποτε, ο πολύ μικρός όγκος του (λόγω της εστιακής απόστασης), και η πολύ ελαφριά και σταθερή στήριξή του. Ειδικότερα για την ΑΖ3, θεωρώ ότι είναι μια πολύ καλή αλταζιμουθιακή στήριξη, εντελώς απλή στη λειτουργία της, και απόλυτα σταθερή (ακόμα και με δυνατό αέρα δεν κουνιέται τίποτα!).

 

Αν κανείς λοιπόν ψάχνει για ένα ελαφρύ πακέτο ικανό για την παρατήρηση αρκετών αντικειμένων, σαν «συμπλήρωμα» σε ένα μεγαλύτερο και καλύτερο τηλεσκόπιο, είναι πιθανό να αγοράσει το Skywatcher. Δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση ότι είναι ένα «ακατάλληλο» τηλεσκόπιο. Απλώς πρέπει κανείς να γνωρίζει τα όριά του και να μην προσπαθήσει να τα ξεπεράσει. Μπορείς να το φανταστείς περισσότερο σαν ένα μεγάλο μονόκυαλο, που δίνει πολύ καλές εικόνες ευρέος πεδίου, αλλά δεν μπορείς ποτέ να το χρησιμοποιήσεις με μεγεθύνσεις πάνω από 100x (γι’αυτό ακριβώς χρειάζεται οπωσδήποτε και ένα άλλο τηλεσκόπιο). Προσωπικά χρησιμοποιώ το διοπτρικό σαν «πειραματόζωο» για την αστροφωτογράφηση κύριας εστίας που αρχίζω τώρα, αφού έχει πολύ μικρή εστιακή απόσταση και είναι πολύ μικρότερο από το νευτώνειο (σημείωσε όμως ότι έχω ήδη μια ισημερινή στήριξη από το άλλο τηλεσκόπιο). Σίγουρα δεν περιμένω τα καλύτερα αποτελέσματα, αφού το χρωματικό σφάλμα γίνεται πιο έντονο στις μεγάλες εκθέσεις, αλλά μπορώ να στήσω πολύ πιο γρήγορα τον εξοπλισμό μου για να κάνω δοκιμές. Επίσης μπορεί να το χρησιμοποιήσω και σαν οδηγητικό τηλεσκόπιο αργότερα.

 

Φυσικά οι απόψεις αυτές είναι καθαρά προσωπικές, και στηρίζονται στην σχετικά μικρή πείρα μου με τα τηλεσκόπια. Πάντως αν η ερώτησή σου αφορά την αγορά πρώτου τηλεσκοπίου, τότε θα σου πρότεινα οπωσδήποτε κάτι άλλο εκτός από αυτό το τηλεσκόπιο (όπως ένα νευτώνειο dobsonian).

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης