Δροσος Γεωργιος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2012 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2012 Τι είναι η πραγματικότητα; http://physicsgg.wordpress.com/2012/11/01/%cf%84%ce%b9-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%b7-%cf%80%cf%81%ce%b1%ce%b3%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1/ Φίλοι του AstroVox αποφάσισα να θέσω αυτο το θέμα γιατι πιστευω οτι τα χιλιάδες μέλη του (6628 ατ.)αλλα και οι χιλιάδες αναγνώστες του θα το βρούν ακρως ενδιαφέρον και πραγματικά μοναδικό θέμα για μια πλατιά συζήτηση στα πλαίσια του fourm.Σας προτρέπω πριν γραψετε οτιδήποτε διαβαστε το προσεκτικά.Πραγματικά αξίζει!!! Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο. Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.
dp297 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2012 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2012 Εχω την εντύπωση ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα όλων είναι οι λέξεις κ η κατανόηση των λέξεων. Η ανθρώπινη γλώσσα κ ο ανθρώπινος εγκέφαλος δεν έχουν φτιαχτει εξελικτικά για να περιγραψουν τετοιες έννοιες. Κ αυτό αποδεικνύεται από το λεγόμενο κυματοσωματιδιακο δυισμός που προφανέστατα είναι κάτι 'παράλογο' κ δεν υπάρχει. Υπάρχει κάτι που δεν είναι ουτε σωματίδιο, ούτε κύμα κ μπορεί να περιγραφεί μόνο μαθηματικά. Η προέκταση αυτού του πράγματος φιλοσοφικά κ εννοιολογικά δημιουργει τεράστια προβλήματα κ περισσότερες ερωτησεις απ'ότι απαντήσεις. Οπότε αναρωτιέμαι ..... όταν δεν μπορείς να ορίσεις τι είναι η πραγματικότητα...πως μπορείς να απαντήσεις στο αν υπάρχει η όχι? PixInsight 1.8 RC7 Δημήτρης Πλατής
Efstathios Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2012 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2012 Χωρίς παρεξήγηση προς τον γράφοντα εδώ ή στην πηγή έχω να πώ μία διάσημη προσφώνηση απο ένα γνωστό μας αμερικάνικο καρτούν: Doh! Τέτοιου είδους φιλοσοφικές ερωτήσεις είναι κατ'εμέ άστοχες και ανήκουν στην κατηγορία τύπου Ντεκάρτ. Επίσης και η γάτα του Shrondiger μια χαρά υπάρχει όταν κλέινει το κουτί, ή το ερημονήσι στον ειρηνικό ή όπως κι εγώ και εσείς μιά χαρά υπάρχουμε όταν ήμαστε στο δωμάτιο και δεν μας βλέπει κανείς. Συμπέρασμα: τέτοιες ερωτήσεις είναι σαν κάποιος να θέλει απλώς να εντυπωσιασει με το ευφυολόγημά του σε μία διάλεξη και τίποτε άλλο, σύν οτι η ενασχόληση με τέτοιες ερωτήσεις για πολύ μπορεί αρχίσει να σε τρελαίνει. Κατ'εμ'ε πάντα η συζήτηση αυτή σε ένα open week στη ΝΑΣΑ είναι άστοχη, καλύτερα μία συζήτηση για την εξωγηίνη ζωή, που φαντάζομαι θα έγινε. starrynights.blog
dp297 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2012 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2012 Χωρίς παρεξήγηση προς τον γράφοντα εδώ ή στην πηγή έχω να πώ μία διάσημη προσφώνηση απο ένα γνωστό μας αμερικάνικο καρτούν: Doh! Τέτοιου είδους φιλοσοφικές ερωτήσεις είναι κατ'εμέ άστοχες και ανήκουν στην κατηγορία τύπου Ντεκάρτ. Επίσης και η γάτα του Shrondiger μια χαρά υπάρχει όταν κλέινει το κουτί, ή το ερημονήσι στον ειρηνικό ή όπως κι εγώ και εσείς μιά χαρά υπάρχουμε όταν ήμαστε στο δωμάτιο και δεν μας βλέπει κανείς. Συμπέρασμα: τέτοιες ερωτήσεις είναι σαν κάποιος να θέλει απλώς να εντυπωσιασει με το ευφυολόγημά του σε μία διάλεξη και τίποτε άλλο, σύν οτι η ενασχόληση με τέτοιες ερωτήσεις για πολύ μπορεί αρχίσει να σε τρελαίνει. Κατ'εμ'ε πάντα η συζήτηση αυτή σε ένα open week στη ΝΑΣΑ είναι άστοχη, καλύτερα μία συζήτηση για την εξωγηίνη ζωή, που φαντάζομαι θα έγινε. Κ εγω συμφωνω κατ'ουσίαν με τον προλαλήσαντα....Μάλιστα στις περίφημες διαλέξεις του Φευνμαν στο Ωκλαντ της Νέας Ζηλανδίας είχαν κάνει την παραπάνω ερωτηση κ αυτός απάντησε ότι 'οι φιλόσοφοι που έκαναν αυτή την ερώτηση πέθαναν από την πείνα αδυνατώντας να κατανοήσουν την ύπαρξη μίας μπριζόλας"!!!! PixInsight 1.8 RC7 Δημήτρης Πλατής
panos - LX12 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2012 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2012 Μετα απο ένα εφιδρωτικο δεκάλεπτο θα έλεγα οτι δυο πράγματα διάλεξα ΄΄το non-exact science ΄΄ και την κλότσια στον τοίχο .. ισος γιατι στην συνέχεια ακολούθησα τον ειρμο του γράφων ... Γενικότερα θεωρώ εσφαλμένη την προσπάθεια όπου έννοιες - κατασκευάσματα , καδρου , να προσπαθούν να αυτοπροσδιοριστουν και στον απείρου αίσθησης χώρο εκτός καδρου , ειναι δηλαδη σαν το επαναλαμβανομενο αντικείμενο που εμφανίζεται σε δυο αντιδιαμετρικους καθρέφτες , να προσπαθεί να προσδιοριστεί ως επαναλαμβανόμενο σε απόλυτο μέγεθος .. Πράγμα ανέφικτο ! Έτσι όλες οι έννοιες ειναι κατασκευάσματα - μυθευματα της ανθρωπίνου λογικής και υποκειμενικης αίσθησης . Το αντικείμενο υπάρχει και άνευ προσδιορισμού . Τα ερεθίσματα που δέχομαι απο το αντικείμενο ειναι η πραγματικότητα , η δικιά μου ! Ειναι η οριοθέτηση του αποκοπτομενου τμήματος του αντιληπτού απο εμένα φάσματος , απο το οποίο δεν μπορω να παρεκκλινω διότι κινδυνευω ! Ίσως ένα άλλο ερώτημα θα ήταν ΄΄γιατι θα έπρεπε να κινδυνευω ?΄΄Έτσι θεωρούμε λογικο το γεγονός οτι δεν βλέπουμε τα υπό ατομικά σωματίδια μας να αλλοιλοσκοτωνονται με αυτα του τοιχου , όπως και η ανδρομεδα δεν θα δίνεται να αντιληφθεί εμενα κατα τη φάση της σύγκρουσης . Αλήθεια ποια ειναι η πραγματικότητα της ανδρομεδας ? ... Μπράβο ωραίο το ερώτημα που εθεσες , γιατι με κάνει να διαφερω απο την εργαστηριακή μπριζολα που εφαγα προχτές . Σήμερα για αλλαγη μπήκα στην πραγματικότητα ή αλλοιως στον μικροκοσμο της εξαφανισμενης γάτας και εφαγα επιστημονικό μπιφτεκι σόγιας . ... Όσον αφορά τους προλαλησαντες .. Σκεφτείτε οτι ο κύκλος ειναι το ΟΛΟΝ και η διάμετρος η ΠΟΡΕΙΑ , ο σταθερός παράγων που προσδιορίζει την πορεία προς το όλον ειναι ατελης ! Η φιλοσοφια ειναι αρρηκτα συνδεδεμένη με την επιστήμη , μην το λησμονούμε ! ... αντικρίζοντας το σύμπαν , αντιλαμβάνεσαι τη θέση σου .. και συνάμα , πόσα ακόμα να ψάξεις ...με την αβίαστη μελέτη Του .. χωρίς αγκυλώσεις , ιχνηλατείς στις εσχατιες του πεπερασμένου απείρου Σου ... www.spartastronomy.gr
sportikus Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2012 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2012 Τι είναι η πραγματικότητα μας; Μην είν'οι κάμποι; Μην είναι τ΄ άσπαρτα ψηλά βουνά; Μην είναι ο ήλιος της, που χρυσολάμπει; Μην είναι τ' άστρα της τα φωτεινά; Μην είναι κάθε της ρηχό ακρογιάλι και κάθε χώρα της με τα χωριά; κάθε νησάκι της που αχνά προβάλλει; κάθε της θάλασσα, κάθε στεριά; Μην είναι τάχατε τα ερειπωμένα αρχαία μνημεία της, χρυσή στολή που η τέχνη εφόρεσε και το καθένα μια δόξα αθάνατη αντιλαλεί; Όλα είναι η πραγματικότητα μας! κι αυτά κι εκείνα, και κάτι πού'χουμε μες την καρδιά και λάμπει αθώρητο σαν ήλιου αχτίνα και κράζει μέσα μας: Εμπρός παιδιά! ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!! «Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν.
Efstathios Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2012 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2012 Σκεφτείτε οτι ο κύκλος ειναι το ΟΛΟΝ και η διάμετρος η ΠΟΡΕΙΑ , ο σταθερός παράγων που προσδιορίζει την πορεία προς το όλον ειναι ατελης ! Άν έφτιαχνες ένα πρόγραμμα βάση λογικής θα έπρεπε να ορίσεις τον σταθερό παράγοντα, ποιός είναι αυτός? Η φράση σου δεν έχει λογική. starrynights.blog
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2012 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2012 Η πραγματικότητα είναι πως με το ακατάσχετο copy paste τέτοιων άσχετων με την αστρονομία θεμάτων και την επακολουθούμενη "συζήτηση"-τρολλάρισμα το φόρουμ χάνει το χαρακτήρα του... Λυπηρή πραγματικότητα... Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
panos - LX12 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2012 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2012 Σκεφτείτε οτι ο κύκλος ειναι το ΟΛΟΝ και η διάμετρος η ΠΟΡΕΙΑ , ο σταθερός παράγων που προσδιορίζει την πορεία προς το όλον ειναι ατελης ! Άν έφτιαχνες ένα πρόγραμμα βάση λογικής θα έπρεπε να ορίσεις τον σταθερό παράγοντα, ποιός είναι αυτός? Η φράση σου δεν έχει λογική. Άνετα και λογικά το φτιαχνεις , ακόμα και στο excel π= Ε/(d/2)^2ή 3,1(0)4............... ...... ααααααα και παίζοντας με τους αριθμούς θα λέγαμε 1ο το 3: οι τρεις διαστασεις2ο το 10: τα δάκτυλα μας 3ο το 4: το άμεσος επόμενο επίπεδο ισορροπίας απο το τρίγωνο .................. ... αντικρίζοντας το σύμπαν , αντιλαμβάνεσαι τη θέση σου .. και συνάμα , πόσα ακόμα να ψάξεις ...με την αβίαστη μελέτη Του .. χωρίς αγκυλώσεις , ιχνηλατείς στις εσχατιες του πεπερασμένου απείρου Σου ... www.spartastronomy.gr
Efstathios Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2012 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2012 Η πραγματικότητα είναι πως με το ακατάσχετο copy paste τέτοιων άσχετων με την αστρονομία θεμάτων και την επακολουθούμενη "συζήτηση"-τρολλάρισμα το φόρουμ χάνει το χαρακτήρα του...Λυπηρή πραγματικότητα... Έτσι είναι παιδιά, ας μή γεμίζουμε το φορουμ με παντώς είδους φιλοσοφικές αναζητήσεις που στην τελική δεν έχουν να κάνουμε με την αστρονομία. Καλύτερα να μένουμε στο "υπάρχουν εξωγηίνοι ή όχι" παλιό κλασσικό. starrynights.blog
sportikus Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2012 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2012 Καλύτερα να μένουμε στο "υπάρχουν εξωγηίνοι ή όχι" παλιό κλασσικό. Ή πάρε 6" νευτώνιο σε ισημερινή ή Dob 8"!!!!!!!!!!! ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!! «Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν.
panos - LX12 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2012 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2012 Ειναι γεγονός οτι τέτοιου είδους συζητήσεις ειναι χωρίς τέλος και στο τέλος χαλάνε , γιατι στο τέλος μένει πάντα ένας ... Βέβαια το αν ενδιαφέρει εναν ερασιτέχνη αστρονομο το τι ειναι πραγματικότητα ή το πως collimαρω , νομίζω οτι ειναι στην προσωπική του επιλογή και διάθεση για μελέτη . Τελικά υπάρχει άποψη , για τους εξωγήινους μιας το θέσατε ? ... αντικρίζοντας το σύμπαν , αντιλαμβάνεσαι τη θέση σου .. και συνάμα , πόσα ακόμα να ψάξεις ...με την αβίαστη μελέτη Του .. χωρίς αγκυλώσεις , ιχνηλατείς στις εσχατιες του πεπερασμένου απείρου Σου ... www.spartastronomy.gr
sportikus Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2012 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2012 Ρώτα τον Γιώργο που έχει φιλμάτη μηχανή να σου πεί. ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!! «Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν.
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2012 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2012 Βέβαια το αν ενδιαφέρει εναν ερασιτέχνη αστρονομο το τι ειναι πραγματικότητα ή το πως collimαρω , νομίζω οτι ειναι στην προσωπική του επιλογή και διάθεση για μελέτη . Και τα δύο και άλλα 1002 μπορεί να τον ενδιαφέρουν άσχετα το θέμα είναι πως εδώ είναι το κατάλληλο μέρος για να συζητήσει το πως "collimάρεις" και όχι τα υπόλοιπα... Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
panos - LX12 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2012 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2012 Βέβαια το αν ενδιαφέρει εναν ερασιτέχνη αστρονομο το τι ειναι πραγματικότητα ή το πως collimαρω , νομίζω οτι ειναι στην προσωπική του επιλογή και διάθεση για μελέτη . Και τα δύο και άλλα 1002 μπορεί να τον ενδιαφέρουν άσχετα το θέμα είναι πως εδώ είναι το κατάλληλο μέρος για να συζητήσει το πως "collimάρεις" και όχι τα υπόλοιπα... Δηλαδη εννοείς οτι το αρθρο που παρέθεσε ο pit.g , ειναι μπαρουφα και άσχετο με την κοσμολογια ?Δηλαδή η κοσμολογια δεν ειναι μια πραγματικότητα ???... άποψη μου βέβαια αλλα νομίζω οτι δεν σωστό να το απαξιωνεις .. ... αντικρίζοντας το σύμπαν , αντιλαμβάνεσαι τη θέση σου .. και συνάμα , πόσα ακόμα να ψάξεις ...με την αβίαστη μελέτη Του .. χωρίς αγκυλώσεις , ιχνηλατείς στις εσχατιες του πεπερασμένου απείρου Σου ... www.spartastronomy.gr
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2012 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2012 Πάντως ένα σημαντικό μέρος του άρθρου προσωπικά το θεωρώ άσχετο με το astrovox, όπως κι αυτό εδώ. http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=12092&start=11100&postdays=0&postorder=asc&highlight= Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2012 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2012 Πάντως ένα σημαντικό μέρος του άρθρου προσωπικά το θεωρώ άσχετο με το astrovox, όπως κι αυτό εδώ. http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=12092&start=11100&postdays=0&postorder=asc&highlight= +1 Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2012 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2012 Ζήτα από τους διαχειριστές να τα σβήσουν τότε. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2012 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2012 Δε με προσβάλει για να υητήσω τη διαγραφή του. Απλά για εμένα δε κολλάει. Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Efstathios Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2012 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2012 Το ερώτημα που τέθηκε εδώ έχει τόση σχέση με την κοσμολογία όση και το άν η καμηλοπάρδαλη πετάει. starrynights.blog
Προτεινόμενες αναρτήσεις