gregohks Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 4, 2012 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 4, 2012 Τι συμβαίνει με αυτούς τους φακούς;Γιατί αναφέρονται τόσο συχνά σε ξένα φόρουμς;Τι το ιδιαιτερο έχουν;Τους έχει δοκιμάσει κανείς;
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 4, 2012 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 4, 2012 Ναι έχω δύο τον 24 και τον 12mm. Είναι "ξυραφάκια" όπως είδα τον Κρόνο με τον 12mm Brandon και τον 2.8x Klee barlow δεν τον είχα ξαναδεί. Αξίζει η αγορά τους ειδικά αν σε ενδιαφέρουν πλανήτες και διπλοί αστέρες και θέλεις την καλύτερη δυνατή απόδοση. Σε γρήγορα τηλεσκόπια χαλάνε λίγο στα άκρα αλλά πλανήτες δεν βλέπει κανείς στην άκρη του πεδίου. Και στον βαθύ ουρανό είναι άριστοι αν δεν έχεις κόλλημα με το μεγάλο πεδίο. Επίσης οι στροφές που έχουν για φίλτρα είναι διαφορετικές από τις καθιερωμένες και παίρνουν μόνο τα δικά τους ωστόσο υπάρχει κατάλληλο δαχτυλίδι-αντάπτερ με το οποίο προσαρμόζεις τα φίλτρα που κυκλοφορούν στην αγορά. Επίσης γράφουν επάνω USA ούτε Κίνες ούτε Ταιβάν ούτε Ιαπωνίες ούτε Ταϋλάνδες! Αν ήταν από όλους τους προσοφθάλμιους που διαθέτω να κρατήσω μόνο δυο θα ήταν οι δύο Brandon μου. Ευελπιστώ να συμπληρώσω όλο το σετ. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Maniot Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 4, 2012 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 4, 2012 http://www.cloudynights.com/item.php?item_id=2419
astrovox Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 4, 2012 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 4, 2012 Πάντως μπορείς να δεις άριστα τους πλανήτες με προσοφθάλμιους που κοστίζουν το μισό ή ένα τρίτο από τους brandon, όπως με τους baader genuine ortho με τους οποίους έχω κάνει εγώ τις καλύτερες πλανητικές μου παρατηρήσεις (δεν έχω brandon, πάντως). «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 4, 2012 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 4, 2012 Από ένα σημείο και πάνω, σε όλα τα πράγματα και όχι μόνο στον αστρονομικό εξοπλισμό, η μικρή αύξηση στην ποιότητα-απόδοση συνεπάγεται δυσανάλογα μεγάλη αύξηση στην τιμή... Εκεί ο καθένας κάνει τις επιλογές του ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητές του και τις προτεραιότητες που θέτει... http://www.cloudynights.com/item.php?item_id=1934 εδώ βγάζει νικητή μέσα από πολλούς προσοφθάλμιους τον Meade 7mm research grade orthoscopic που είναι δακαετίες εκτός παραγωγής με πολύ κοντινό ισοπαλο σχεδόν τον Brandon 8mm... Αν τον εξαιρέσουμε επειδή δεν παράγεται πια ο οξύτερος προσοφθάλμιος που παράγεται στις μέρες μας είναι ο Brandon νικώντας Pentax ortho και TMB monocentric (παρεμπιπτόντως ούτε αυτοί είναι πλέον σε παραγωγή).Brandon Made proudly in the USA! (Μόνο και μόνο για το USA θα τους αγόραζα!) Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 4, 2012 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 4, 2012 Τι συμβαίνει με αυτούς τους φακούς;Γιατί αναφέρονται τόσο συχνά σε ξένα φόρουμς; Όχι σε ξένα φόρουμ, σε ένα ξένο φόρουμ: το cloudynights.. Τι το ιδιαιτερο έχουν; Μεταξύ σοβαρού και αστείου: το ότι είναι made in USA.. Σοβαρά τώρα, είναι εξαιρετικοί φακοί και από τους τελευταίους πραγματικά κλασικούς προσοφθάλμιους που παράγονται ακόμα. Θα ήθελα να είχα ένα πλήρες σετ, αλλά από την άλλη θεωρώ ότι είναι πολύ ακριβοί γι αυτό που προσφέρουν. Έχει περάσει από τα χέρια μου ένας 8άρης Brandon αλλά για πρακτικούς λόγους προτίμησα να μείνω με το σετ των BGO τους οποίους - πρακτικά πάντα - θεωρώ τουλάχιστον ισάξιους με τους Brandon. Πάντως αν τελικά αποφασίσεις να επενδύσεις σε έναν Brandon δεν θα χάσεις.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 4, 2012 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 4, 2012 Έχουν και μια ιστορία η οποία γράφτηκε στον εστιαστή ενός επίσης ιστορικού Maksutov, του Questar. Ότι είναι καλό σε ένα Maksutov δεν είναι αυτομάτως και για ένα Νευτώνιο. Επίσης δεν είναι πολυεπιστρωμένα, αλλά αυτό δεν πειράζει και τόσο επειδή διαθέτουν λίγα οπτικά στοιχεία. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
lunaraid Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3, 2013 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3, 2013 Δυστηχως εχει δημιουργηθει ενας μυθος οσο αφορα τους Brandon και αυτο λογω μερικων φανατικων στο Cloudynights.Ειχα ολο το Brandon σετ μαζι με τους ΤΜΒ Supermonocentric ,BGO orthos ,TV plossls, Pentax XWs και ΤV Radian. Επι δυο χρονια εκανα ασταματητα πειραματα και συγκρισεις στους 6,8,10,12mm απο τους παραπανω σε Δια και Κρονο.Τους πουλησα ΟΛΟΥΣ εκτος απο τους Radians! Μην δινετε και πολυ βαση σε οσα διαβαζετε στο Cloudynights γιατι η υπερβολη παει συννεφο.Ολοι οι παραπανω φακοι ειναι καλοι αλλα οι υπερβολες που εχουν ειπωθει κατα καιρους αποπροσανατολιζουν τον κοσμο που εχει μεγαλες προσδοκιες. Ειδικα για Δια πιστευω οτι ο ταπεινος TV Plossl βαζει γυαλια στους παραπανω ( Brandon, TMB SM ,BGOs).Μερικες φορες ψαχνουμε για το 'τελειο' μεσα απο τα γραπτα κειμενα αλλων. Σαν αποτελεσμα μπορει να ξοδεψουμε μια περιουσια αναζητοντας κατι που θα μπορουσε να μας ικανοποιησει ισαξια με τα μισα η και λιγοτερα χρηματα. GT
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα