Bi2L Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 26, 2012 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 26, 2012 Διέλευση δύο σκιών δορυφόρων από το δίσκο του Δία Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
astrovox Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 2, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 2, 2013 Μην το χάσετε, ορατό λίγο μετά τις 20:30 οι σκιές από Ιώ και Γανυμήδη θα φαίνονται ταυτόχρονα πάνω στο δίσκο του Δία. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Stella7 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3, 2013 Πω πωωωωωω ................ Είναι Μ α γ ε ί α ! ! ! ! ! ! ! Να είσαστε καλά παιδιά για την ενημέρωση, μα και για την φωτογραφία- που εδώ στέκεται ως υποκατάστατο για εμάς που δεν διαθέτουμε τηλεσκόπιο Με την ευκαιρία, θα'θελα να κάνω και μια ερώτηση:Σε φωτογραφίες, η Κόκκινη Κηλίδα του Δία δείχνει να'ναι στο κάτω μέρος, κάτω δλδ απ'τον ισημερινό του πλανήτη.Κάποια φορά που έτυχε να δω τον Δία μέσα από τηλεσκόπιο στο Αστεροσκοπείο Πεντέλης,την είδα πάνω απ'τον ισημερινό του.. Πώς γίνεται αυτό??? Σπάω το κεφάλι μου από τότε μα δεν μου βγαίνει ... Είναι αντίστροφο είδωλο μέσα από τηλεσκόπιο, ή τι ;;; ... ??? ... Ευχαριστώ! Στέλλα ΥΓ - ωπ! Χρόνια πολλά και για τη γιορτή σου, Βασίλη! Η καρδιά & το μυαλό είναι σαν τα αλεξίπτωτα:Για να λειτουργήσουν, θέλει να είναι α ν ο ι χ τ ά !!! Are you SIRIUS ..?!!
nikos_f3n Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3, 2013 Ναι ειναι αντιστροφο το ειδωλο αναλογα με το τηλεσκοπιο.Ωραια ενημερωση, θα στησω εξοπλισμο μετα τις 20:00 στο μπαλκονι και θα βιντεοσκοπισω και με webcam... Μονο μην ειναι πολυ ψηλα ο διας γιατι δεν εχω πολυ περιθωριο προς το ζενιθ. Celestron 10" σε homemade dobsonian βαση.HEQ5 Pro synscanBresser skylux 70/700.Logitech webcam.A3 webcamSamsung pl70 12mp. compact cameraAcer Aspire One.
Stella7 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3, 2013 Ωραία!Σ'ευχαριστώ, Νίκο!Έτσι εξηγείται!!! Καλή παρατήρηση απόψε - κι ελπίζω να τα καταφέρεις,γιατί αν θυμάμαι σωστά την ώρα, προχτές, πρωτοχρονιά, κατά τις 8 ήταν που βγήκα κι ήταν σχεδόν μεσούρανα ο Δίας ... Η καρδιά & το μυαλό είναι σαν τα αλεξίπτωτα:Για να λειτουργήσουν, θέλει να είναι α ν ο ι χ τ ά !!! Are you SIRIUS ..?!!
astrovox Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3, 2013 Υπενθύμιση: Το φαινόμενο αρχίζει σε μια ωρίτσα. Βγάλετε σιγά σιγά τα τηλεσκόπια έξω να έρθουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
stelios_STI Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3, 2013 Να μια προχειρη εικονα με το 6αρακι μου! Διελευση σκιων
giannis60 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3, 2013 Πολύ ωραία Στέλιο. εδώ στην Σαρωνίδα συννεφιά και ψιχάλα. Εσύ να βγεις και να αποκριθείς παρών στο παρελθόν σου. Ρέα Γαλανάκη. Από το, Ελένη ή ο κανένας.
Bi2L Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3, 2013 Πολύ ωραίο Στέλιο Μπράβο!! Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
ioannisb Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2013 Η αραιή συννεφιά από Περιστέρι δεν επέτρεψε ουσιαστική παρατήρηση. Αφήστε, που τα αιωρούμενα σωματίδια από τις καμινάδες των τζακιών είναι απειλή για τα τηλεσκόπια!!!! Ούτε πλανητική δεν θα μπορούμε να κάνουμε από την ταράτσα τον χειμώνα!!!! Δεν μας έφτανε η φωτορύπανση!!!!!! ##$@#$@#%$!!!! The goal of planetary imaging is not to acquire beautiful images, but to capture useful scientific data !https://www.e-astronomer.com - Ιωάννης Α. Μπούχρας
MANOS Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2013 Μια χαμηλής ανάλυσης εικόνα 1min μέσα από σύννεφα και καπνό από τζάκια....πολύ γρήγορο στήσιμο υπό τον φόβο της ψιχάλας.... http://www.astrovox.gr/forum/album_pic.php?pic_id=15984 Μάνος Καρδάσηςhttp://kardasis.weebly.com/
nikos_f3n Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2013 Αν ειναι εκεινη χαμηλη τι να πω και γω, η δικια μου παρατηρηση απο βουνο... http://www.astrovox.gr/forum/album_pic.php?pic_id=15985 Celestron 10" σε homemade dobsonian βαση.HEQ5 Pro synscanBresser skylux 70/700.Logitech webcam.A3 webcamSamsung pl70 12mp. compact cameraAcer Aspire One.
MANOS Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2013 Νίκο κατά πάσα πιθανότητα φταίνε οι ρυθμίσεις σου. Μάνος Καρδάσηςhttp://kardasis.weebly.com/
nikos_f3n Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2013 Βασικα κατα πασα πιθανοτητα φταιει η webcam φιλε μου. Στο προσοφθαλμιο τα πραγματα ειναι πολυ καλυτερα, επισης ο barlow που εχω 1,5Χ κανει δεν κανει 20 ευρω... απο Lidl. Εχω και μια καλυτερη webcam αλλα στον δια ειναι πολυ φωτεινη η εικονα ακομα και με πολυ μικρο expossure, αν βαλω μια φιμε ζελατινα μπροστα στην καμερα για να κοψω φωτεινοτητα θα δουλεψει? Celestron 10" σε homemade dobsonian βαση.HEQ5 Pro synscanBresser skylux 70/700.Logitech webcam.A3 webcamSamsung pl70 12mp. compact cameraAcer Aspire One.
MANOS Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2013 Δεν είναι καλή ιδέα, θα σου θολώσει την εικόνα. Άυξησε το εστιακό μήκος με άλλο barlow η διπλό barlow(τον ένα μέσα στον άλλο).Υπάρχει και η ρήση τα εργαλεία κάνουν τον μάστορα....μην το ξεχνάμε! ΜΚ Μάνος Καρδάσηςhttp://kardasis.weebly.com/
Stella7 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2013 Στέλιο, Μάνο, Νίκο ΕΥΓΕ!!! Να'σαστε καλά παιδιά που μας το μοιραστήκατε Τέλειο - Τυχεράκηδες!!! Ευχαριστίες και πάλι,Στέλλα Η καρδιά & το μυαλό είναι σαν τα αλεξίπτωτα:Για να λειτουργήσουν, θέλει να είναι α ν ο ι χ τ ά !!! Are you SIRIUS ..?!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα