Stella7 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2013 Καλημέρα!Αποφάσισα, τελικά, παρόλες τις δυσκολίες των καιρών να πάρω τηλεσκόπιο! Με βάσει τα χρήματα που θα'θελα να διαθέσω, την τοποθεσία μου (μένω Αθήνα), αλλά και την δυσκολία μου να κουβαλάω (προβλήματα στην πλάτη, ώμο) στην περίπτωση κάποιας εξόρμησης (άρα κάτι ελαφρύ)απ'όλα όσα 'είδα' (όχι από κοντά ακόμη)κόλλησα σε δύο τηλεσκόπια! Αρχικά, λόγω μικρού βάρους (6,5 κιλά), στο Dobsonian Truss 130 mmhttp://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1691 & στη συνέχεια -μετά από προτροπή του καλότατου μέντορά μου σ'αυτά- στο Skywatcher 130/900 EQ2 http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=517 Τείνω να καταλήξω αφού πρώτα τα δω και τα δύο 'από κοντά' στο μαγαζί,αλλά θα εκτιμούσα να ακούσω και τις απόψεις σας!! (ναι, έχω ήδη ακούσει/διαβάσει για την "τρεμάμενη" EQ2 ... Σαν σύνολο, όμως, τι νομίζετε εσείς??? Ευχαριστώ εκ των προτέρων όσους μοιραστούν τη γνώμη τους μαζί μου!! ΥΓ - εννοείται ότι μια που είμαι φανατική της φωτογραφίας, σύντομα θα θελήσω να κάνω και φωτογραφήσεις!!! Το λέω, γιατί αυτό είναι σίγουρα στο πίσω μέρος του μυαλού μου, ήδη!! Η καρδιά & το μυαλό είναι σαν τα αλεξίπτωτα:Για να λειτουργήσουν, θέλει να είναι α ν ο ι χ τ ά !!! Are you SIRIUS ..?!!
silverhawk Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2013 καλημερα εφοσων εχεις κλιση προς την φωτογραφια σαν πρωτη επιλογη ειναι το Skywatcher 130/900 EQ2 αλλα ειναι επιβεβλημενη η μελλοντικη του αναβαθμιση για να μπορεσεις να το δουλεψεις με ικανοποιητικο αποτελεσμα.... http://WWW.FeelTheCosmos.com
Stella7 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2013 σ'ευχαριστώ silverhawk! Η καρδιά & το μυαλό είναι σαν τα αλεξίπτωτα:Για να λειτουργήσουν, θέλει να είναι α ν ο ι χ τ ά !!! Are you SIRIUS ..?!!
rem54397 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2013 Γειά σου και απο εμένα!Όπως έχει ειπωθεί πολλές φορές δυστηχώς δεν υπάρχει τηλεσκόπιο που να κάνει για όλα....και νομίζω πως η συγκεκριμένη στηριξη δεν κάνει για φωτογραφία. Θα χρειαστείς πολύ πιό στηβαρή και μεγαλύτερο ανοιγμα σε διάμετρο τηλεσκοπίου για να έχεις κάποια αποτελέσματα σε θέμα φωτογραφίας.Πραγμα που σημαίνει και πιό πολυ βάρος και αρκετά μεγαλο κόστος, και αν σε ολα αυτά βάλουμε και το κόστος φωτογραφικής και οτι αλλο συνεπαγεται παει αρκετα ψηλα... το θέμα της φωτογράφισης ειναι αρκετά μεγάλο και σίγουρα υπάρχουν πολλοι εδω που μπορουν να σου απαντήσουν καλυτερα.Επίσης αλλο φωτογραφιση πλανητών, αλλο βαθέως ουρανου.Δές και εδώ...http://www.astrovox.gr/avat/Εγώ θα σου πρότεινα να δείς και αυτό.... το οποίο βέβαια δεν κάνει για φωτογραφίαhttp://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1890Αλλά κυμαίνεται στην ίδια τιμη περίπου και σου δίνει περισσοτερο ανοιγμα που νομίζω πως είναι και το ελάχιστο που μπορεί να ξεκινησει κάποιος νεοεισερχόμενος σάυτο το χώρο. Πάρε το χρόνο σου, προσπάθησε να πάς σε κάποια εξόρμηση συλλόγου (δε χρειάζεται να εχείς τηλεσκόπιο) και να τα δείς στην πράξη και να μιλήσεις απο κοντά με τα παιδία. We can judge our progress by the courage of our questions and the depth of our answers, our willingness to embrace what is true rather than what feels good.— Carl Sagan
Aggelos Kechagias Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2013 Το πρώτο πες πως δεν το είδες καν οπότε πάμε παρακάτω Το δεύτερο για παρατηρησούλα θα είναι οκ (για την στήριξη τα ξέρεις) αλλά για αστροφώτο θα σου βγάλει το λάδι μιας και θα έχεις προβλήματα στην καμπυλότητα του πεδίου δηλαδή η φωτογραφία θα σου έχει κόμη στις άκρες (παραμόρφωση) που ίσως να μην σε ενδιαφέρει και τόσο τελικά http://www.astrovox.gr/forum/album_pic.php?pic_id=13629Η στήριξη δεν είναι για πολλά (για να μην πω δεν κάνει για τίποτα) πόσο μάλλον για να κάνεις αυτόματη οδήγηση ώστε να βγει μια ακούνητη φωτογραφία σαν αυτές που βλέπεις εδώ στο αστροβόξ. Απο την στιγμή που δεν έχει μοτέρ go to κλπ για να παρακολουθεί την κίνηση της γης και να πηγαίνει στους στόχους που θέλεις αμέσως καταλαβαίνεις ότι είναι άκυρη επιλογή για αστροφωτογραφία .Οπότε για να κάνεις κάτι σοβάρο θα χρειαστείς μια ρομποτική στήριξη eq5 pro ή heq5 pro ή neq6 pro.Σχετικά με το τηλεσκόπιο υπάρχει και το θέμα με την ευθυγράμμιση των κατόπτρων κάτι που πρέπει να κάνεις οπωσδήποτε με το που παραλάβεις το τηλεσκόπιο και να μάθεις να το κάνεις ακόμη και με κλειστά μάτια ανα πάσα ώρα και στιγμή μιας και με την μεταφορά τα κάτοπτρα θα είναι κουνημένα και απορρυθμισμένα.Βλέπω πως σε ενδιαφέρει η αστροφώτο όπως λες αλλά μάλλον δεν γνωρίζεις σε τι μπελάδες μπλέκεις.Χωρίς λοιπόν να θέλω να σε τρομάξω και να σου κόψω τα φτερά διάβασε αυτό και θα καταλάβεις ακόμη περισσότερα για το τι ακριβώς χρειάζεσαι για να αστροφωτογραφίσεις http://www.astrovox.gr/avat/types.php Ότι χρειαστείς πάντως εδώ είμαστε να σου λύσουμε κάθε απορία http://pegasusastro.com/
scott Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2013 + 1 για το Dobson 6'' το οποίο αργότερα ανεβαίνει σε ισημερινή. Κων/νος Σιδηρόπουλος Το πεπρωμένο μας είναι τ''άστρα.
Stella7 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2013 Άγγελε, σ'ευχαριστώ πολύ για την άκρως εποικοδομητική σου απάντηση! ΟΚ, για το 1ο - άκυρο - νομίζω συμφωνούν όλοι σ'αυτό. Τώρα, για τα όσα μου λες για την αστροφωτογράφηση:Βεβαίως κι έχεις δίκιο, & βεβαίως ξέρεις πολύ καλά τι λες, κρίνοντας τόσο απ'την απάντηση που δίνεις, αλλά κι απλώς βλέποντας τις άπαιχτες δικές σου φωτογραφίες!! Το θέμα μου, αυτή τη στιγμή, είναι ότι επειδή ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΑΠΗ κι ο ΟΥΡΑΝΟΣ, σίγουρα θα μου αρκεί να τον παρατηρώ, αν και (μια και που και της φωτογραφίας το μικρόβιο το'χω από μικρή) σίγουρα πολύ γρήγορα θα θελήσω να τ'απεικονίζω κιόλας.Αυτός είναι κι ο λόγος που το έβαλα σαν ΥΓ, αν και αυτή τη στιγμή το πρώτο μου ζητούμενο δεν είναι η φωτογράφιση μα το τηλεσκόπιο. (ΔΕΝ κάνει και τα μύρια, άλλωστε, και ό,τι σούπερ αναβάθμιση κι αν μπορούσα να κάνω στο μέλλον με άλλα "μηχανάκια", νομίζω πως σίγουρα αυτό θα μπορούσε να είναι ένα αξιοπρεπές 2ο??? ... Να σημειώσω ότι ούτε στην αστροπαρατήρηση(γυμνό μάτι) δεν είμαι σκράπα ή νέα, ούτε στη φωτογραφία ... για μένα το ότι σύντομα θα θελήσω να τα συνδυάσω, είναι απλώς ασφαλής εκτίμηση, κι όχι απλώς μια σκέψη ή 'πρόθεση' ... Άλλο βέβαιο είναι, ότι αυτή την ώρα ΔΕΝ μπορώ να διαθέσω τέτοια χρήματα ώστε ν'αξιώσω να χρησιμοποιώ την λέξη Αστροφωτογράφηση. γι'αυτό και χρησιμοποιώ τη λέξη φωτογραφία κυρίως ... Τώρα, όσον αφορά την πρώτη, για παράδειγμα,που δείχνει σαν καρα-φλουταρισμένη, που βάζεις στην απάντησή σου ... ε, με μια μεγαλύτερη μεγέθυνση για καλύτερο καδράρισμα- ακόμα και την "κόμη" θα χρησιμοποιούσα για μια καλή φωτογραφία! (νομίζω), αλλά σίγουρα - θα δείξει!!! Την ευθυγράμμιση ΔΕΝ τη γλιτωνω, ό,τι κι αν πάρω - φαντάζομαι. Έχω ήδη παρακολουθήσει κάτι βιντεάκια που έχουν βάλει εδώ στο φόρουμ, αλλά επιφυλλάσσομαι για το τι θα δείξει στην πράξη! Να'στε καλά που "εδώ είσαστε" και με τεράστια υπομονή εσείς οι παλιοί για τα στραβάδια, οπότε ό,τι θέλει προκύψει -θ΄'σαστε απ'τους πρώτους που θα το μάθουν!!! Σ'ευχαριστώ και πάλι για το μήνυμα, τη βοήθεια και τις προτάσεις σου!! Η καρδιά & το μυαλό είναι σαν τα αλεξίπτωτα:Για να λειτουργήσουν, θέλει να είναι α ν ο ι χ τ ά !!! Are you SIRIUS ..?!!
HOMO Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2013 Στελλα , έχω δουλέψει και με τα δύο τηλεσκόπια( Dobson 6 , 130/900 EQ2) τα οποία τα είχαν φίλοι βέβαια και έχω να σου προτείνω το Dobson 6. Το 130/900 EQ2 μου έδωσε την αίσθηση μιας πολύ πρόχειρης κατασκευης. Ασε που είναι πιο περίπλοκο και μικρότερο σε διαμετρο απ το πρώτο και έχουν και την ίδια τιμή. Επίσης το Dobson μεταπωλείται πιο εύκολα. Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
Stella7 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2013 Χμμ σ'ευχαριστώ ΗΟΜΟ & σκόττ ...Ήμουνα σίγουρη ότι θα συνέβαινε αυτό ... ΧΑΧΑΧΑΧΑ Κατά τη γνώμη σου, δεν έχει και το άλλο καλύτερα οπτικά απ'το ένα?? Όσο για τη βάση, ε και στα δύο αναβαθμίζεται απ'όσα διαβάζω, έτσι δεν είναι;;; Η καρδιά & το μυαλό είναι σαν τα αλεξίπτωτα:Για να λειτουργήσουν, θέλει να είναι α ν ο ι χ τ ά !!! Are you SIRIUS ..?!!
silverhawk Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2013 εγω εχω να σου προτεινω και κατι ακομα...ενα καλο ζευγαρι κυαλια με ενα τριποδακι....και μπορεις σιγα σιγα μεσα απο τις αγγελιες στο astravox να φτιαξεις οικονομικα, σιγανα και ταπεινα ενα πολυ καλο τηλεσκοπιο που σιγουρα θα μπορεσεις να το αξιοποιησεις και για αστροφωτο...... http://WWW.FeelTheCosmos.com
Stella7 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2013 χαχαχαχαχα ΌΧΙ, ωρέ φίλε, silverhawk Για το Πυρεξάκι - τι λέτε???http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=657 Ούτε κουβέντα για να μεταφέρω τα κιλά από τέτοιο γομαράκι ... (με το συμπάθειο) ... Και το'χα ψιλο-βγάλει απ'τη σκέψη μου, κατ'αρχάς λόγω αδυναμίας να το μεταφέρω με τέτοιο (?) βάρος& κατα 2ον, αφού δεν έχω εδώ που μένω τους σκοτεινούς ουρανούς που θα'θελα Η καρδιά & το μυαλό είναι σαν τα αλεξίπτωτα:Για να λειτουργήσουν, θέλει να είναι α ν ο ι χ τ ά !!! Are you SIRIUS ..?!!
Stella7 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2013 Από τα παραπάνω δύο, ψηφίζετε το 3ο, έτσι;;; Χαχαχαχαχα Οπότε, η επόμενη ανάρτηση που θα βάλω έτσι και πάρω αυτό, θα είναι: ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΤΡΑΣ ΝΑ ΜΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ!!! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ Η καρδιά & το μυαλό είναι σαν τα αλεξίπτωτα:Για να λειτουργήσουν, θέλει να είναι α ν ο ι χ τ ά !!! Are you SIRIUS ..?!!
giorgos83 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2013 Χωρις φυσικα να ειμαι ο απολυτος ειδικος , εχω να πω οτι η παρατηρηση απο το 8αρι ειναι υπεροχη.Θα στο προτεινουν πολλοι.Ειναι λιγακι πιο βαρυ απο το 6αρι ( εχω και εγω προβληματα μεσης δυστυχως...) αλλα νομιζω αξιζει με κλειστα ματια! Στη νεα ταξη πραγματων,τα πραγματα ειμαστε εμεις...
Stella7 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2013 Μμμ Σ'ευχαριστώ, Γιώργο. Ένα άλλο που σκέφτομαι, ότι περισσότερη θα'ναι η μανούρα του στήνω-ξεστήνω παρά το βάρος αυτό-καθεαυτό, γιατί έτσι κι αλλιώς (απ'ό,τι διαβάζω σε ποστς) :1-δεν κουβαλάς ΤΙΠΟΤΑ σε ένα κομμάτι - θα'ναι τουλάχιστον σε δύο απ'ότι αντιλαμβάνομαι???Άρα, μοιράζεται και το "κουβάλημα"? ...&2-ΔΕΝ κουβαλάς και πολύ, παρά κυρίως προς-&-από το αυτοκίνητο ... κι έχεις και τη 'γλύκα' του στήνω/ξεστήνω (?) !!? ΥΓ - το πρόβλημα που έχω είναι γενικά με σπονδυλικά στήλη & με αυχένα + χέρι/ώμο ... (γενικά επισκευή και πέταμα, όσον αφορά "βάρη" - το ξέρεις??? Η καρδιά & το μυαλό είναι σαν τα αλεξίπτωτα:Για να λειτουργήσουν, θέλει να είναι α ν ο ι χ τ ά !!! Are you SIRIUS ..?!!
Django Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2013 Στέλλα, καλό ξεκίνημα ότι κι αν πάρεις! +1 για αγορά από τις αγγελίες, σιγά-σιγά. Υπ'όψιν, θα χρειαστείς και κάποια χρήματα ακόμη για διάφορα πραγματάκια: ερευνητή 1Χ, ίσως κάποιο καλύτερο φακό από τα μαμίσια, collimator, ίσως κάποιο φίλτρο UHC κτλ. Μην βιαστείς, έτσι κι αλλιώς μπορεί να έχει συννεφιά για καιρό ακόμα.Εάν περιμένεις λίγο ακόμα και μεγαλώσεις το μπάτζετ σου θα έχεις και περισσότερες επιλογές.Το πρώτο σου τηλεσκόπιο πιθανόν να σε συντροφεύσει για αρκετό καιρό και το ιδανικό θα ήταν να πας σε μία-δυο-τρεις εξορμήσεις όταν με το καλό φτιάξει ο καιρός και ναι δεις μέσα από όλα τα τηλεσκόπια που θα βρίσκονται στο πεδίο. Εάν κάποιο σου κάνει "κλικ" αλλά είναι κάπως πιο ακριβό, ίσως αξίζει να κάνεις υπομονή μερικούς μήνες ακόμα. Anyway, καλό ξεκίνημα και πάλι και καθαρούς ουρανούς.
songless_bird Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2013 Αν προτιμησεις ενα τυπου dobson το στησιμο ειναι τοσο οσο να βαλεις το τηλεσκοπιο πανω στη βαση και να βιδωσεις τις χειρολαβες. Δυο κομματια ειναι. Η βαση που ειναι ενα ογκωδες κομματι μπορω να πω και το τηλεσκοπιο. Βαζεις τη βαση εκει που θες. Βαζεις επανω το τηλεσκοπιο. Βαζεις τις χειρολαβες και εισαι ετοιμη. Εγω εχω το 10" flextube. Δεν στο συνιστω για την μεση σου παντως αλλα παρε ενα παραδειγμα πως το μεταφερω με το αυτοκινητο. Θα σβήσουμε τα φώτα της πόλης των σπιτιώνθα έχουμε απόψε Γιορτή των αστεριών... Η Πούλια θ’ αναλάβει το μπαρ και τα ποτάκαι η Μεγάλη Αρκούδα θα φτιάχνει παγωτά
Stella7 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2013 Γειά σου Django κι ευχαριστώ για τη σκέψη σου!! Δυστυχώς, το να περιμένω να μαζέψω κι άλλα φράγκα ΔΕΝ παιζει στην περίπτωσή μου..Μάλλον μειώνεται το μπάτζετ, παρά ανεβαίνει... Για παράδειγμα, με το 8άρι -το Πυρεξάκι, όπως το'χω βαφτίσει- η διαφορά στα χρήματα δεν είναι και τεράστια ... (υπολόγιζα ότι θα'παιρνα και τον barlow Televue, π.χ. αν έπαιρνα το 2ο).Αν μπορώ να 'ξεπεράσω' το θέμα με το βάρος, τότε σίγουρα πιστεύω θα το προτιμούσα, γιατί κι εγώ είμαι της άποψης (μια που έχω σχετική, έστω, αντίληψη του αντικειμένου) ότι ίσως είναι προτιμότερο να πάρω κάτι που και να μου μείνει αξιοπρεπώς γι'αρκετό καιρό, & να'χει δυνατότητες ή αναβάθμισης, ή μεταπώλησης. Τώρα, το ζήτημα του καιρού, δεν το πολυ-υπολογίζω αφού έτσι κι αλλιώς κι αύριο να το'παιρνα θέλω λίγο χρόνο ώστε να εξοικειωθώ με το τηλεσκόπιο! Η καρδιά & το μυαλό είναι σαν τα αλεξίπτωτα:Για να λειτουργήσουν, θέλει να είναι α ν ο ι χ τ ά !!! Are you SIRIUS ..?!!
nikos_f3n Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2013 Η καλυτερη λυση φαινεται αυτη, παιρνεις το 6αρι το dob και παρατηρεις, μαθαινεις να βρισκεις αντικειμενα στον ουρανο πραγμα που ειναι πολυ ωραιο. Μετα λοιπον παιρνεις και μια EQ5 goto και εισαι ετοιμη και για φωτογραφιση με dslr αλλα και πλανητες. Επισης να σου πω οτι εχω φωτοφραφισει πολλες φορες φωτεινα deep sky ακομα και απο το dob. Απλα θελει μικρο χρονο εκθεσης, πολυ ψηλο ISO. Εχω φωτογραφισει οριωνα, ανδρομεδα, τον αστεροειδη τουτατη, και κατι σμηνη με το dob αυτα και με κομπακτ μηχανη.. βεβαια οχι οπως στις περισσοτερες τελειες αστροφωτογραφιες που βλεπεις εδω μεσα αλλα εκανε δουλεια. Αν ειχα μια dslr θα ηταν ακομα καλυτερα, τωρα εχω και heq 5 goto αλλα χωρις dslr τσαμπα κοπος, το dob ειναι ποιο ωραια εμπειρια για παρατηρηση... Celestron 10" σε homemade dobsonian βαση.HEQ5 Pro synscanBresser skylux 70/700.Logitech webcam.A3 webcamSamsung pl70 12mp. compact cameraAcer Aspire One.
roryt Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2013 Εχω σταματησει εδω και καιρο να προτεινω γιατι τελικα περισσοτερο κακο κανεις παρα καλο. Θα κανω μια εξαιρεση γιατι ακριβως σε βλεπω να μπλεκεις και εσυ με το μαρτυριο αυτο το τρομερο, CCD και autoguiding Αστα ντοπσον και ασε και τα ημιμετρα του στυλ EQ2 και κοψε δρομο. Προσανατολισου με τελικο σκοπο τον homo CCDιους , και ξεκινα απο την βαση. Γερμανικη με GOTO και δυνατοτητα autoguiding. Θα σου ελεγα EQ3 με syscan upgrade ΜΟΝΟ αν εχεις σφιξες στο προτοφολι, αλλιως το ελαχιστο, οτι ειπε ο Αγγελος (EQ5 και παλι με το syscan goto upgrade ή HEQ5). Μετα κοιτα τι ΟΤΑ θα βαλεις πανω να γλυκαθεις με παρατηρηση για την ωρα και με φωτογραφιση αργοτερα. Δεν ειναι αναγκαη να παρεις απο τωρα ακριβα οπτικα, κατι απλο να σε γλυκανει, ουτως ή αλλως απο Αθηνα δεν θα δεις και πολλα πραγματα, οτι κανεις απο επαρχια. Υποψην, και παρα τα οσα σου ειπανε, η φωτογραφιση ΔΕΝ θελει ντε και καλα διαμετρο, ενας απλος τηλεφακος 135mm ή 200mm (piggyback στην σωλήνα ή και μονος του πανω στην βαση) κανει μια χαρα.
nikos_f3n Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2013 "ενας απλος τηλεφακος 135mm ή 200mm (piggyback στην σωλήνα ή και μονος του πανω στην βαση) κανει μια χαρα." Δηλαδη που ο κουμπαρος μου εχει canon 450d με tamron 250mm ειμαι ανοητος που δεν την χρησιμοποιησα ειδη για φωτογραφιση? Περιμενω να παρει t-ring και καλα αλλα αν μου λες οτι ο 200mm φτανει τοτε με ξυπνησες... Θα δοκιμασω αμεσα... Celestron 10" σε homemade dobsonian βαση.HEQ5 Pro synscanBresser skylux 70/700.Logitech webcam.A3 webcamSamsung pl70 12mp. compact cameraAcer Aspire One.
stelios_STI Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2013 Νικο ριξε μια ματια στις αστροφωτογραφιες εχει πολλες που ειναι με τηλεφακο.αν ψαξεις και λιγο σε κατι παλαιοτερα θεματα θα δεις οτι καλυτεροι φακοι ειναι οι σταθερης εστιασης και οχι οι ζουμ.
roryt Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2013 CCD claculator του Wondaski http://www.newastro.com/downloads/ccdcalc/ccdcalcfull.exehttp://www.newastro.com/book_new/camera_app.php και το προαπαιτουμενο : http://www.astrovox.gr/avat/
Stella7 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2013 Ευχαριστώ Νίκο& roryt - κι εκτιμώ που κάνεις αυτή την εξαίρεση!!! Στην πραγματικότητα, λες κι ήσουνα μεσ'στο μυαλό μου αυτή τη στιγμή roryt!Κοίταγα τις τιμές της EQ5 κι ετοιμαζόμουνα να δω πόσο θα'κανε κι ένας οπτικός σωλήνας, όταν είδα το μήνυμά σου!! χαχαχαχαχαΕκτιμώ τη συμβολή σου!! Δεν δίνει τιμές για την EQ5 synscan (ούτε για την 3), αλλά την EQ5 (τη σκέτη την δίνει 350, την ΗEQ5 στα 1000 -ΔΕΝ το συζητάω- αποκλείεται! Τέλος πάντων, μου κάνει το "κόψε δρόμο" που μου λες!!Μένει, φυσικά, να τσεκάρω τις τιμές στο σύνολο - οπότε, επανέρχομαι!!! Ευχαριστώ πολύ, πάντως!!! Η καρδιά & το μυαλό είναι σαν τα αλεξίπτωτα:Για να λειτουργήσουν, θέλει να είναι α ν ο ι χ τ ά !!! Are you SIRIUS ..?!!
Stella7 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2013 Σωστός ο Στέλιος!(γειά σου συνονόματε! ΌΧΙ ΖΟΥΜ, ΜΕ ΤΙΠΟΤα!!! Έχω εμπειρία με τέτοιους κι από επίγεια φωτογράφηση ... Μόνον την δουλειά σου ΔΕΝ κάνεις μ'αυτούς!!! Η καρδιά & το μυαλό είναι σαν τα αλεξίπτωτα:Για να λειτουργήσουν, θέλει να είναι α ν ο ι χ τ ά !!! Are you SIRIUS ..?!!
roryt Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2013 Ολοι μας εχουμε κατα καιρους ζοριστει στο πορτοφολι σε αυτο το #$#-χομπυ που εχουμε μπλεξει. Για αυτο και η ενωτητα "Αγορες απο Αμερικη" και ή αλλη για αγορες απο Αστρομαρτ κρατανε καλα ολα αυτα τα χρονια. Και οι αγορες μεταχειρισεμενων, και το astrobuysell και οι αγγελιες εδω μεσα, και οι γνωσεις εισαγωγων εντος και εκτος EU, και χειρισμου των διαδικασιων του τελωνειου (ΩΩΩΧΧΧΧ, τωρα το εστριψα το μαχαιρι, 27 μερες περιμενω και ακομη να ερθει γμτ !! ) ) ειναι κοινες σε αυτο το φορουμ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα