Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Έχει ακριβώς το πεδίο του ES82 6.7 σε υψηλότερη μεγέθυνση. Και μεγέθυνση λίγο μικρότερη από του 4.7, ο οποίος είναι υπερβολικός σε πολλά f/5 τις περισσότερες νύκτες. Θα μπορούσε λοιπόν να αντικαταστήσει τον 6.7 και τον 4.7, κοστίζοντας περίπου τα ίδια χρήματα με το δημοφιλές ντουέτο.

Από την άλλη, παραπλήσια χαρακτηριστικά έχει ο ES100 9mm με τον Antares Barlow 1.6x. :-k

Όπως και να έχει, ο εμπλουτισμός της γκάμας της μόνης ικανοποιητικής εναλλακτικής πρότασης των Ethos είναι σημαντικό νέο.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Παντως οπου διαβαζω κριτικες (για τους 82 μοιρων πεδιου), θεωρουνται πολυ καλη επενδυση και σκεφτομαι να αγορασω κανα δυο. Εχει καποιος για να τους προτεινει, η οχι? Εχω ενα 8'' newt

Βρισκω ενδιαφερουσα ολη την σειρα

https://www.astronomics.com/explore-scientific-82-degree-wide-field-eyepieces_c67.aspx

Δημοσιεύτηκε

Όλες οι σημερινές σειρές είναι καλές (δηλαδή όλες εκτός της 70).

Έχω τους ES68 24, ES82 6.7 & 4.7 και ES100 20 & 9, είχα και τον ES82 14. Όλοι αυτοί οι φακοί είναι εντυπωσιακοί και χαρακτηρίζονται από εξαιρετική σχέση απόδοσης/ κόστους. Κατάλληλοι για πρώτη αγορά, αλλά και τελευταία, κατά τη γνώμη μου. Θα ήθελα 2-3 ακόμη.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
KKokkolis θα ηθελα την προσωπικη σου γνωμη με αφορμη το νεο αυτο φακο.Σκοπευα να αγορασω καποια στιγμη τον ES 82 6.7 για το Skywatcher 8'' Black Diamond που εχω με f5. Στη συνεχεια φυσικα σιγα σιγα θα εξοπλισω κ με μεγαλυτερα mm την συλλογη. Θα ηθελα ομως να μου πεις πριν ξεκινησω την αγορα μου ειναι καλυτερα να προβω στην αγορα του νεου αυτου φακου στις 100 μοιρες αντι του 6,7 στις 82?

Skywatcher 200mm Black Diamond

F1000mm

f/5

Δημοσιεύτηκε

Πριν σου απαντήσω θα πρέπει να σου δηλώσω πως ενώ έχω κάνει εκτεταμένη χρήση του ES82 6.7 (και του άλλου Διόσκουρου, του 4.7) σε 6 διαφορετικά τηλεσκόπια, τον ES100 5.5 τον έχω δει μόνο σε φωτογραφίες.

Εν ολίγοις και θεωρητικώς πάντα (εφόσον δηλαδή ο φακός είναι τουλάχιστον τόσο καλός όσο ο ES100 9 που έχω και γνωρίζω) ενώ θα δίσταζα να τον πάρω για το 8" f/6 (το γνωστό Dobson) για ένα ΚΑΛΑ ΖΥΓΙΣΜΕΝΟ 8" f/5 μοιάζει να είναι ένας ιδανικός φακός υψηλής μεγέθυνσης και μεγάλου πεδίου.

Η μόνη παραπλήσια εμπειρία είναι του ES100 9mm με τον Barlow Proxima 1.5x, που όμως είναι περίπου 1.7x και αποδίδει ισοδύναμο με 5.3mm το οποίο σε σκοτεινό ουρανό με f/5 (12'' όμως) ήταν εντυπωσιακό. Όπως και στον Πειραιά επί του Κρόνου και της Σελήνης. Θεωρητικά το 5.5 μόνο του, με λιγότερο γυαλί θα πρέπει να υπερτερεί.

Πάντοτε με επιφύλαξη καθώς ούτε review δεν έχω δει ακόμη. Αλλά όλοι οι υπόλοιποι φακοί της σειράς είναι καλοί, αν αυτός διαφέρει θα είναι έκπληξη.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
Σ'ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση σου!! Η αληθεια ειναι το σκεφτομαι πραγματικα γιατι η διαφορα τιμης που υπαρχει μεταξυ του 6,7 και του νεου 5,5 ειναι αρκετη. Θα μπορουσα να τα επενδυσω σε ενα καλο powermate αντ'αυτου. Απ'΄την αλλη ομως ενας καλος 5αρης φακος ειναι ενα must στην συλλογη. Ειδωμεν!!! Αναμενω κι εγω με ενδιαφερον να δω κανενα review απ'τους τρελαμενους αστροφιλους της Αμερικης!!

Skywatcher 200mm Black Diamond

F1000mm

f/5

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης