Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Μήπως θα μπορούσατε να με βοηθήσετε με την εύρεση κάποιου laser που να ειναι ικανό για κατάδειξη αστερισμών στον νυχτερινό ουρανό.Σχετικα με ενα 50mW 650nm Mid-open Kaleidoscopic Red Laser Pointer Pen ποια ειναι η γνωμη σας.Ευχαριστώ πολυ!!!!!!!
  • 3 μήνες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε
Μήπως θα μπορούσατε να με βοηθήσετε με την εύρεση κάποιου laser που να ειναι ικανό για κατάδειξη αστερισμών στον νυχτερινό ουρανό.Σχετικα με ενα 50mW 650nm Mid-open Kaleidoscopic Red Laser Pointer Pen ποια ειναι η γνωμη σας.Ευχαριστώ πολυ!!!!!!!
Δημοσιεύτηκε

Πρέπει να είναι πράσινο ή μπλε το Laser για να είναι ορατό τη νύκτα, 532nm ή μικρότερο. Τα νόμιμα στις ΗΠΑ είναι 5mW 532nm και είναι ορατά μόνο σε σκοτεινό ουρανό.

Εγώ έχω αυτό: http://agenaastro.com/celestron-laser-finderscope-kit-93774.html

Στο βουνό είναι άριστο, στον Πειραιά αόρατο.

Το καλύτερο είναι αυτό: http://agenaastro.com/hotech-astro-aimer-g3-green-laser-and-flashlight.html

Για να είναι ορατό ένα τέτοιο laser στην πόλη, θα πρέπει να είναι ισχυρότερο, έστω 50mW. Αυτά δεν κυκλοφορούν νομίμως, τα βρίσκεις από πλανόδιους πωλητές. Είναι αναξιόπιστη η σήμανσή τους και μπορεί να γράφουν 5mW ενώ είναι ισχυρότερα. Είναι επικίνδυνα και ευαίσθητα, καταστρέφονται με ένα πέσιμο. Πρόκειται για τα laser με τα οποία επιχειρούν να τυφλώσουν τους μπασκεμπωλίστες οι κάφροι στα γήπεδα. Αλλά τα έχω δει και σε ιατρικά συνέδρια. Δεν μπορώ να στα συστήσω, αλλά αν πάρεις κάποιο τέτοιο να προσέχεις πολύ. Και να μην το στρέψεις σε αεροσκάφη, ανθρώπους, ζώα, κάτοπτρα.

Τα μπλε έχουν ακόμη περισσότερη υπεριώδη ακτινοβολία από τα πράσινα.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης