Jump to content

Μα ποσο καλος ειναι ενας χαλασμενος κουβας?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μα ποσο καλος ειναι ενας χαλασμενος κουβας τελικα?Οπα μισο να εξηγησω.Χαλασμενος ειναι ο κουβας που δεν μαζευει νερα αλλα φως και στον οποιο για αγνωστους λογους αναφερονται ως τηλεσκοπιο.Μιλαω φυσικα για τα Dobsonian(κατα κοσμον Δοβσονιανα μαραφετια), τα οποια αποτελουν την πρωτη επιλογη της Λιτσα Πατερα και των συνεργατων της.

 

Προφανως το παραπανω κειμενο προκειται για πλακα(ισως λιγο χοντροκομενη :mrgreen: με αποτελεσμα να μεινετε ετσι :shock: για λιγο).Το θεμα ειναι το εξης:μου κεντρισαν το ενδιαφερον εδω και λιγες μερες τα δοβσονιανα μαραφετια και συγκεκριμενα το Δοβσονιανο 8" πυρεξικο το οποιο αποτι ακουω ειναι πολυ καλο.Θελω να ρωτησω ενα-δυο πραγματακια ομως.Πρωτον μεγιστο φαινομενο μεγεθος αντικειμενων που πιανει.Δευτερον χωραει στα πισω καθισματα αυτοκινητου μηκους περιπου 1,5 μετρου?Τριτον χρειαζεται να αγορασω βαση για το τηλεσκοπιο(σε βιντεο που ειδα δεν χρησιμοποιουνταν καποια βαση περα απο αυτη που ερχεται μαζι με το τηλεσκοπιο) και φυσικα μηπως χρειαζονται εξτρα προσοφθαλμιοι(περιλαμβανονται 25 και 10 mm)?

 

ΥΓ Τι ειναι η τιμη καταλογου και τι η τιμη πλανηταριου που αναφερονται εδω :arrow: http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=657 ?

 

ΥΓ2 Ευχαριστω για την κατανοηση που δειχνετε στο χιουμορ μου :mrgreen:

"Τα πράγματα είναι απλά, το μπέρδεμα είναι να το καταλάβεις... "
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Το 8αρι είναι εξαιρετικό all-around τηλεσκόπιο με πάρα πολύ καλές δυνατότητες εφόσον αυτό τοποθετηθεί κάτω από σκοτεινούς ουρανούς.Έχω το ίδιο τηλεσκόπιο αλλά υπό διαφορετική επωνυμία (Orion USA) και πέρσι στον Πάρνωνα έμεινα έκπληκτος με το τι μπορούσα να δω...και τότε είχα μόνο έναν plossl 25άρη (ερχόταν με το τηλεσκόπιο) και τον zoom της baader.

Η βάση περιέχεται και είναι μια ξύλινη, την οποία-προφανώς-κινείς μόνος σου.

Ο σωλήνας χωράει κατακόρυφα πίσω από τις θέσεις ,είτε του οδηγού είτε του συνοδηγού.Τουλάχιστον στα περισσότερα συμπεριλαμβανομένων του Volkswagen polo.

 

Φακούς για αρχή δεν θα χρειαστείς.

Καθαρούς ουρανούς.

12923506513ffaeef0ecd23.gif
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Γεια σου φιλε μου.Εχω το ιδιο τηλεσκοπιο και σε διαβεβαιωνω οτι ειναι παρα πολυ καλο ειδικα σε σκοτεινους ουρανους. ;) Λοιπον mag πιανει περιπου +14 υπο αριστες συνθηκες ουρανου.Βαση δεν χρειαζεσαι καποια αλλη για αρχη εκτος αν θες να φωτογραφισεις (ειναι νωρις για αυτο).Η βαση ειναι ξυλινη την οποια την συναρμολογεις μονος σου.Απο φακους δεν χρειαζεσαι τιποτα παραπανω για αρχη.Το μονο που χρειαζεσαι ειναι βιβλιο,καλο χαρτη (πχ.pocket sky atlas,The Cambridge Atlas of Astronomyκαι σκοτεινο ουρανο.Καλη συνεχεια και καλες παρατηρησεις :) Οτι χρειαστεις εδω ειμαστε :)

 

Καθαρους ουρανους ;)

Γιωργος Λεκκας

Tο προφίλ του προσωπικού μου αστεροσκοπείου στο Instagram:

https://www.instagram.com/specca_observatory

 

Η Σελίδα μου στο Facebook.

https://www.facebook.com/dailyastronomy1/

 

Specca Observatory,Ioannina

Λέκκας Γεώργιος.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης