stelios010 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2013 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2013 καλησπερα παιδια!ειμαι νεος στο hobby και εxω εναν celestron travel scope 70mm..στην επιγεια παρατηρηση ειμαι πολυ ικανοποιημενος ως τωρα,στον ουρανο το φεγγαρι το δειχνει με αρκετες λεπτομεριες και καθαρη εικονα,με λιγα λογια πολυ ικανοποιημενος,αλλα το θεμα ειναι στους υπολοιπους πλανητες οπου το μονο που βλεπω ειναι φωτεινες μπαλες..p,ξερεις κανεις αν αξιζει να παρω ενα barlow γι αυτο το τηλεσκοπιο,θα εχω διαφορα ή οχι??
thodoris80 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2013 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2013 Ενας barlow θα σου κόψει λίγο την φωτεινότητα (εχεις είδη μικρό κάτοπτρο και συλλέγεις λίγο φως σε σχέσει με ενα μεγάλο)Αλλα θα δεις κάποιες λεπτομέρειες παραπάνω (εξαρτάτε και οι συνθήκες της ατμόσφαιρας εκείνης της στιγμής) Στο μικρό που εχω ενα saben 76/700 διαφορά είδα καλή στην παρατήρηση της σελήνης ,στον δία ειδα μια μικρή διαφορά και στον κρόνο αμελητέα .Αν θες να δοκιμάσεις εναν barlow βρες κάποιον μεταχειρισμένο για να μην δώσεις πολλά λεφτά και να δεις αν σου αρέσει το αποτέλεσμα.Σε ποια περιοχή μένεις? To find the truth lookup in the sky
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2013 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2013 Το τηλεσκόπιο προορίζεται για χαμηλές μεγεθύνσεις. Και αν χρησιμοποιήσεις τον Barlow με τα μητρικά προσοφθάλμια θα απογοητευτείς. Το μέγιστο που θα πρότεινα είναι ένας σχετικά φθηνός φακός 6mm όπως αυτός: http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1404. Από το εξωτερικό ή μεταχειρισμένος κοστίζει τα μισά χρήματα. Και ένας φθηνός και ελαφρύς zoom με καλό eye relief ταιριάζει στο τηλεσκόπιο και ας έχει σχετικά στενό φαινόμενο πεδίο http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=812. Και οι δύο είναι καλύτεροι από τους μητρικούς φακούς και ταιριάζουν στον χαρακτήρα του μικρού τηλεσκοπίου. Μην ζορίζεις τον εστιαστή με μεγάλο βάρος. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
stelios010 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2013 ευχαριστω για τις απαντησεις σας..οποτε με λιγα λογια να μην περιμενω και πολλες λεπτομερειες σε πλανητες και στην παρατηρηση γαλαξιων ,γνωριζετε αν υπαρχει καποιο σαιτ για μεταχειρισμενους φακους? *Βεροια μενω για τον φιλο που ρωτησε**υπαρχει κανενας αλλος που εχει στην κατοχη του το ιδιο τηλεσκοπιο,θα με ενδιεφερε η αποψη του..
stelios010 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2013 Το τηλεσκόπιο προορίζεται για χαμηλές μεγεθύνσεις. Και αν χρησιμοποιήσεις τον Barlow με τα μητρικά προσοφθάλμια θα απογοητευτείς. Το μέγιστο που θα πρότεινα είναι ένας σχετικά φθηνός φακός 6mm όπως αυτός: http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1404. Από το εξωτερικό ή μεταχειρισμένος κοστίζει τα μισά χρήματα. Και ένας φθηνός και ελαφρύς zoom με καλό eye relief ταιριάζει στο τηλεσκόπιο και ας έχει σχετικά στενό φαινόμενο πεδίο http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=812. Και οι δύο είναι καλύτεροι από τους μητρικούς φακούς και ταιριάζουν στον χαρακτήρα του μικρού τηλεσκοπίου. Μην ζορίζεις τον εστιαστή με μεγάλο βάρος. απο το εργοστασιο εχω εναν 10mm..,ποιες θεωρεις θα ειναι οι βελτιωσεις με αυτον τον φακο πχ τον 6mm?
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2013 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2013 Καλύτερο σχέδιο, μεγαλύτερο πεδίο, καλύτερο eye relief, λιγότερα οπτικά σφάλματα και η μέγιστη πρακτική μεγέθυνση που επιδιώκεις. 66.67 δεν είναι και τόσο μεγάλη αλλά με το τηλεσκόπιο αυτό δεν μπορείς να ελπίζεις για παραπάνω χωρίς έκπτωση στην εικόνα. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Alexander Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2013 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2013 ευχαριστω για τις απαντησεις σας..οποτε με λιγα λογια να μην περιμενω και πολλες λεπτομερειες σε πλανητες και στην παρατηρηση γαλαξιων Δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά αν προσπαθείς να δεις γαλαξίες μέσα από την πόλη και με τηλεσκόπιο 70mm δεν έχεις ελπίδες. Προσπάθησε να δεις τον γαλαξία της Ανδρομέδας από περιοχή χωρίς φωτορύπανση και χρησιμοποιώντας προσοφθάλμιο με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εστιακή απόσταση. Θα συμφωνήσω με τον kkokkolis σχετικά με το προσοφθάλμιο που σου πρότεινε για πλανητική παρατήρηση. Αν βάλεις μεγαλύτερη μεγέθυνση θα βλέπεις θολά. Επίσης χρησιμοποιώντας barlow μειώνεται το eye relief και το φαινόμενο πεδίο πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να βάζεις πολύ κοντά το μάτι σου στο προσοφθάλμιο και η παρατήρηση δεν θα είναι ευχάριστη. το θεμα ειναι στους υπολοιπους πλανητες οπου το μονο που βλεπω ειναι φωτεινες μπαλες Χρησιμοποιώντας το προσοφθάλμιο των 10mm που έχεις δεν μπορείς να δεις τα δακτυλίδια του Κρόνου ? Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοίαπό εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.S.P. Langley
stelios010 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 19, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 19, 2013 ευχαριστω για τις απαντησεις σας..οποτε με λιγα λογια να μην περιμενω και πολλες λεπτομερειες σε πλανητες και στην παρατηρηση γαλαξιων Δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά αν προσπαθείς να δεις γαλαξίες μέσα από την πόλη και με τηλεσκόπιο 70mm δεν έχεις ελπίδες. Προσπάθησε να δεις τον γαλαξία της Ανδρομέδας από περιοχή χωρίς φωτορύπανση και χρησιμοποιώντας προσοφθάλμιο με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εστιακή απόσταση. Θα συμφωνήσω με τον kkokkolis σχετικά με το προσοφθάλμιο που σου πρότεινε για πλανητική παρατήρηση. Αν βάλεις μεγαλύτερη μεγέθυνση θα βλέπεις θολά. Επίσης χρησιμοποιώντας barlow μειώνεται το eye relief και το φαινόμενο πεδίο πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να βάζεις πολύ κοντά το μάτι σου στο προσοφθάλμιο και η παρατήρηση δεν θα είναι ευχάριστη. το θεμα ειναι στους υπολοιπους πλανητες οπου το μονο που βλεπω ειναι φωτεινες μπαλες Χρησιμοποιώντας το προσοφθάλμιο των 10mm που έχεις δεν μπορείς να δεις τα δακτυλίδια του Κρόνου ? δεν εχω δοκιμασει στον κρονο,δοκιμασα στην αφροδιτη αλλα δεν μπορεσα να δω κατι...βεβαια το τηλεσκοπιο το εχω καποιες μερες και δεν εχω τον χρονο να ασχοληθω και πολυ προς το παρον...αλλα με την μικρη εμπειρια που εχω με το τηλεσκοπιο δεν νομιζω να κατεφερω να δω τα δαχτυλιδια στην παρουσα κατασταση γι αυτο και ζηταω βοηθεια στο τι μπορω να κανω για να το βελτιωσω... πιστευεις ισως θα ειναι εφικτο με τον 6mm προσοφθαλμιο?γιατι σκεφτομαι να προχωρησω καποια στιγμη στην αγορα του και οχι σε εναν barlow..
stelios010 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 19, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 19, 2013 δηλαδη παιδια καλυτερη επιλογη ειναι ο προσοφθαλμιος παρα ενα barlow??
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 19, 2013 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 19, 2013 Το σκεπτικό είναι πως αν βάλεις ένα μέτριο φακό σε ένα καλό Barlow θα έχεις το ισοδύναμο ενός μέτριου έως κακού φακού (αφού κάποιες ατέλειες θα μεγεθυνθούν). Δεν γνωρίζω πάντως την ποιότητα των οπτικών του τηλεσκοπίου. Αν βάλεις έναν Radian 6mm και βλέπεις μέτρια ή χάλια, τότε τα οπτικά θα είναι μέτρια ή κακά και δεν έχει νόημα η όποια αγορά εξοπλισμού. Αν έχει κάποιος γνωστός σου, ή μια τυχαία γνωριμία σε ένα βουνό, κάποιον καλό φακό να δοκιμάσεις, θα φανεί αν αξίζει να επενδύσεις, λαμβάνοντας υπόψιν πως θα χρησιμοποιήσεις τον φακό και σε ένα καλύτερο τηλεσκόπιο στο μέλλον.Οι δύο μεγάλες αμερικανικές εταιρίες, Meade και Celestron, κάνουν σημαντικές εκπτώσεις στην ποιότητα στη χαμηλή κατηγορία τιμής. Κατάλοιπο της Tasco ίσως. Το Skywatcher/ Orion 80ST είναι πολυδοκιμασμένο, ολομεταλλικό και αξιόπιστο. Αυτό είναι πλαστικό αλλά το πόσο καλός είναι ο φακός του είναι ένα μυστήριο. Οπότε κάθε πρόταση εμπεριέχει σημαντική πιθανότητα σφάλματος.Πέραν των αβέβαιων οπτικών, φαίνεται πως η εταιρία δεν το προορίζει για αστρονομική χρήση, αλλά για μια φθηνή φυσιολατρική διόπτρα. Γι αυτό το προικίζει με ένα ανορθωτικό πρίσμα 45 μοιρών το οποίο είναι κατάλληλο για επίγεια παρατήρηση και όχι αστρονομική. Κάτι ξέρουν αυτοί. Αν ακολουθήσεις αυτή τη φιλοσοφία, ξεχνάς τις υψηλές μεγεθύνσεις και θα επενδύσεις σε ένα τυπικό Plossl 32 (12.5x), 25 (16x) ή 20 (20x) μοιρών. Μεγεθύνσεις κιαλιών δηλαδή, κατάλληλες και για την Σελήνη.http://www.cloudynights.com/item.php?item_id=2563 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα