Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Συνεχώς διαβάζω ότι για φωτογράφηση το ED80 της Sky-Watcher είναι πολύ καλό επειδή έχει μεγάλο οπτικό πεδίο επειδή είναι αποχρωματικό και διάφορα άλλα. Προσωπικά έχω ένα ETX-80 το οποίο έχει ίδια διάμετρο άλλα μικρότερη εστιακή απόσταση F400 mm. Οι δυνατότητές του συγκριτικά με το ED80 είναι συντριπτικά λιγότερες?? Επειδή βλέπω φωτογραφίες με το ED80 - ΤΡΟΜΕΡΕΣ- και αναρωτιέμαι αν με το ταπεινό μου τηλεσκοπιάκι έχω πιθανότητες αν όχι να φωτογραφίσω να παρατηρήσω τουλάχιστον κάποια από τα αντικείμενα που παρατηρούνται με το ED80 :?:
Δημοσιεύτηκε
Συνεχώς διαβάζω ότι για φωτογράφηση το ED80 της Sky-Watcher είναι πολύ καλό επειδή έχει μεγάλο οπτικό πεδίο επειδή είναι αποχρωματικό και διάφορα άλλα. Προσωπικά έχω ένα ETX-80 το οποίο έχει ίδια διάμετρο άλλα μικρότερη εστιακή απόσταση F400 mm. Οι δυνατότητές του συγκριτικά με το ED80 είναι συντριπτικά λιγότερες?? Επειδή βλέπω φωτογραφίες με το ED80 - ΤΡΟΜΕΡΕΣ- και αναρωτιέμαι αν με το ταπεινό μου τηλεσκοπιάκι έχω πιθανότητες αν όχι να φωτογραφίσω να παρατηρήσω τουλάχιστον κάποια από τα αντικείμενα που παρατηρούνται με το ED80 :?:

Το δικό σου έχει μεγαλύτερο πεδίο αν έχει μικρότερο εστιακό λόγο.

Το αποχρωματικό είναι καλύτερο στην απόδοση των χρωμάτων αλλά το πλήθος των παρατηρήσιμων

αντικειμένων γιατί να διαφέρει;

Χρήστος Μαρινός
Δημοσιεύτηκε
Το δικό σου έχει μεγαλύτερο πεδίο αν έχει μικρότερο εστιακό λόγο.

Το αποχρωματικό είναι καλύτερο στην απόδοση των χρωμάτων αλλά το πλήθος των παρατηρήσιμων

αντικειμένων γιατί να διαφέρει;

Επομένως η μόνη διαφορά είναι στην απόδοση των χρωμάτων??

Δημοσιεύτηκε

Υπάρχουν και άλλες διαφορές. Το ED είναι f/6 και οι φακοί του είναι λειασμένοι με μεγαλύτερη προσοχή. Δεν το έχω δει παρά μόνο φευγαλέα, αλλά η διαφορές μεταξύ των δικών μου 6ED και ST80 (ίδια οπτικά με του Meade) ήταν εμφανείς. Έχουν και διαφορετικούς εστιαστές φυσικά.

Πάντως οι περισσότερες από τις διαφορές αξιοποιούνται κυρίως σε αστροφωτογραφική χρήση.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
Θα συμφωνήσω με τον Κώστα πως το αποχρωματικό έχει καλύτερη ποιότητα οπτικών. Το παρατήρησα κι εγώ σαν διαφορά ανάμεσα στο 102/500 (που είχα παλιώτερα) και το ED100. Αυτό όμως σημαίνει μόνο ποιοτικότερα είδωλα. Αν το ED80 σου δείξει κάποια αντικείμενα παραπάνω (λόγω καλύτερων επιστρώσεων άρα λόγω μικρότερης απώλειας φωτός), αυτά θα είναι ελάχιστα. Η αλλαγή θα αξίζει τον κόπο μόνο αν θέλεις να το γυρίσεις σε αστροφωτογραφία.

Νίκος Κουρούνης

Celestron C8 XLT

Helios Apollo 15X70

Vixen Ultima 7X50

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης