Jump to content

Alexandros Mpenetatos

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    104
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με Alexandros Mpenetatos

  • Γενέθλια 02/18/1998

του/της Alexandros Mpenetatos Επιτεύγματα

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Εννοείς πως με ένα κατοπτρικό έχεις ατέλειες στις φωτογραφία ??? Αν πάρω δηλ. ένα dob αρχικά για παρατήρηση και μετά το βάλω σε ισημερινή δεν θα έχω καλά αποτελέσματα σε φωτογράφιση??? Όσο αφορά τον τηλεφακό το έχω υπ' όψην μου.
  2. Έχω στη κατοχή μου ένα ρομποτικό τηλεσκόπιο (ΕΤΧ 80) και μου έχουν δημιουργηθεί αρκετές απορίες.!!! Κατ'αρχας, θα ήθελα να ασχοληθώ με την αστροφωογραφία, και επομένως απο ότι μου παν τα παιδια στο φορουμ αμα δεν εχω ισημερινή βάση να το ξεχάσω.!! Έτσι λοιπον έφτιαξα μια ισημερινή σφήνα και πήγα στη Χιο προσπαθώντας καταρχας να ευθυγραμμίσω και κατα δεύτερον να δω πως πάει το τηλεσκόπιο. Με τα πολλά ζόρια πέτυχα μια σχετικά ικανοποιητική ευθυγράμμιση, αλλα μετά απο την δεύτερη φορα που το χρησιμοποίησα στη σφήνα μου παρουσίασε ένα πρόβλημα στην περιστροφική κίνηση (μετά απο ένα σημείο κόλαγε και συνέχιζε να κινείται συνέχεια...) και θεώρησα πιθανό να είναι λόγω του τρόπου που το τηλεσκόπιο είναι πάνω στη σφήνα και της παραπάνω δύναμης που ασκούνταν στο μοτερ κατα την περιστροφική κίνηση. Περιτό να πω ότι δεν το ξαναχρησιμοποίησα μέχρι που ήρθα πειραια και το πήγα στον κ.νομικό και άκουσα το εξής παράλογο...πως ενω η meade σε όλα τα άλλα ΕΤΧ (90 125 ακομα και το μικρότερο 70) υποστηρίζει ισημερινή ευθυγράμμιση, στο δικό μου ETX 80 δεν υποστηρίζει (άρα λόγω ισημερινής σφήνας παρουσιάστηκε το πρόβλημα στην κίνηση???..??-όπως και να χει δεν το ξαναδιακινδυνεύω...). Αρχικά λοιπόν, ήθελα να ρωτήσω αν έχει κανείς στην κατοχή του αντίστοιχο τηλεσκόπιο και αν είχε τέτοιο πρόβλημα, κατα δεύτερον αν είναι εφικτή αστροφωτογράφιση με ρομποτικό τηλεσκόπιο αλλα χωρίς ισημερινή, και τρίτων ποιόν εξοπλισμό θεωρείται κατάλληλο και για τις ανάγκες μου αλλα και για τις δυνατότητες της ατμόσφαιρας του Πειραια (μάλλον σπάνια θα βρίσκομαι σε σκοτεινό ουρανο...). Δεν αναφέρομαι σε φωτογραφικές μηχανές κλπ αλλά σε οδηγητικό και κύριο τηλεσκόπιο καθώς και βάση. Επίσης, κάτι που δεν καταλαβαίνω είναι, γιατί οι περισσότεροι αστροφωτογράφοι (απο όσο έχω δει) προτιμούν ένα μικρό αποχρωματικο παρά ένα μεγάλο κατοπτρικό?? Υ.Γ. συγγνώμη για τη μακρηγορία!!
  3. http://photographiagr.wordpress.com/2012/12/16/olympus-35rc/ Θα δοκιμάσω και θα σας πω!!!
  4. Ευχαριστώ! Τα έχω δει και εγώ στο ebay απλά έλεγα μήπως τα βρω και εδω!!
  5. IEC LR9, MR9 JIS MR9 Kodak KX625 Mallory PX625 NEDA 1124MP Panasonic EPX625HD, H-D, MR9, MR9(p) Pentax PX13 Rayovac 625R, RPX13, RPX625 Renata LR9 Toshiba MR9, MR9P, UCAR EPX13 Varta V625PX, V625U Ναι, το πρόσεξα..!! αλλά ο σκοπός που θέλω την μπαταρία είναι για ένα φωτόμετρο φιλματης SLR το οποίο είναι σχεδιασμένο για 1.3 volt μπαταρία και απο όσο ξέρω δεν έχει σταθεροποιητή τάσης.. επομένως άμα του βάλω 1.5 βολτ μπαταρία δεν θα μου έχει άλλες ενδείξεις??>..
  6. Το 2ο λινκ δεν μπορώ να το δω, και η 1η μπαταρία δεν κάνει καθώς είναι 1.5 volt..!!(και νομιζω εχει και αλλο σχημα...)
  7. Ξέρει κανείς αν μπορώ να βρω στην Ελλάδα τέτοια μπαταρία??? http://www.kenrockwell.com/tech/wein-epx-625.htm
  8. Αν και μαλλον δεν ειναι το κατάλληλο φόρουμ για τέτοιου είδους θέματα... παρόλα αυτά πιστεύω ότι όσοι έχουν Canon Dslr κάμερα (δεν ειναι και λίγοι..!!!) θα ήρθαν αντιμέτωποι με κάποιο αντίστοιχο ερώτημα με το δικό μου. Γνωρίζετε τί διαφορά έχουν οι φακοί 18-55 IS 18-55 IS2 18-55 DC3 18-55 USM 18-55 STM κτλπ. όσο αφορά και την τεχνολογία που χρησιμοποιούν αλλα και την ποιότηα της εικόνας??
  9. είναι εύκολο να μου πεις ένα όνομα ή μια διεύθυνση για το μαγαζι???!! Δεν θυμάμαι ούτε το ένα ούτε το άλλο. Αλλα είναι λίγο μετά την Alphabank επι της Αθηνάς (που τώρα είδα ότι δεν το είχα γράψει) και θα το βρείς εύκολα. Το τετράγωνο (ή μάλλον τρίγωνο όπως θα το δείς ) περιβάλεται απο τις οδούς Αθηνας - Βύσσης - Καίρη, όπου και στη Βυσσης εκεί έχει και άλλα τέτοια καταστήματα. Αυτό που σου λεω είναι επι της Αθηνάς. Οκ. Ευχαριστώ!!
  10. είναι εύκολο να μου πεις ένα όνομα ή μια διεύθυνση για το μαγαζι???!!
  11. Ευχαριστώ πολύ!!!!! Τα ψάχνω αρκετό καιρο!!! Όσο αφορά τα κομπάσα βρίσκω κυριως τέτοια http://www.apostolou-bros.gr/image.php?image=boukalitsa.jpg http://www.koudounasonline.gr/ufgv120n-p-1486.html ..... Μάλλον θα πάω στο μαγαζί στο μοναστηράκι όπως ανέφερε ο Δημήτρης!!!
  12. Γνωρίζεται που και με ποιό όνομα μπορώ να βρω στην Ελλάδα τέτοιου είδους στηρίξεις επίπλων??? Η αγγλική τους ορολογία είναι lid support. http://www.ebay.com/itm/Home-Security-Curved-Friction-Lid-Support-Right-Hand-Bright-Brass-Finish-/321408099452?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4ad56a647c http://www.ebay.com/itm/Piano-Bench-Lid-Support-Prop-New-/120351801622?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1c0586c116 καθώς και αυτό http://www.ebay.com/itm/Turnbuckle-hook-M8-wire-strainer-tensioner-Sail-Shades-fix-mounting-kit-LC879-/281094178200?pt=AU_Sun_Shades&hash=item417284c598 turnbuckles στα αγγλικά.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης