Greekdestiny Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 19, 2013 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 19, 2013 Γεια σας φιλοι !!! Φετος ειχα την ευκαιρεια να ασχοληθω καλητερα με την παρατηρισιακη αστρονομια απο μεσα μεχρι τελη αυγουστου στο χωριο μου.Παρακατω θα αναφερω τους στοχους που εντοπισα.Αρχιζοντας ο εξοπλισμος μου ηταν ο εξης: Το τηλεσκοπιο μου Sky-Watcher Dobsonian 8",φακοι:25 mm plossl και 10 mm plossl απο το τηλεσκοπιο,ενας vixen eyepiece 6mm και ενας scopetronix 32 mm.Λοιπο εξοπλισμο που χρησιμοποιησα ειναι: Ο χαρτης μου pocket sky atlas και το google sky map απο το κινητο μου τηλεφωνο. Οι στόχοι:- Μ57:Δακτυλιοειδες Νεφελωμα στον αστερισμο της Λύρας.- Μ52 ανοιχτο σμηνος στον αστερισμο της Κασσιοπης.-M103 ανοιχτο σμηνος στον αστερισμο της Κασσιοπης-Μ3 σφαιρωτο σμηνος στον αστερισμο των Θηρευτικων Κυνων- Μ13 σφαιρωτο σμηνος στον αστερισμο του Ηρακλη.- Μ29 ανοιχτο σμηνος στον αστερισμο του Κυκνου. - Μ39 ανοιστο σμηνος στον αστερισμο του κυκνου.- Μ27:Νεφελωμα του Αλτηρα στον αστερισμο της Αλωπηξ.- Μ45 οι πλειαδες ενα ανοιχτο σμηνος στον αστερισμο του ταυρου.- Μ31 Ο γαλαξιας της ανδρομεδας.- Μ110+Μ32 οι συνοδοι γαλαξιες του Μ31.- Μ42:Νεφελωμα του Ωριωνα.- Μ4 σφαιρωτο σμηνος στον αστερισμο του Σκορπιου.- Μ22 σφαιρωτο σμηνος στον αστερισμο του Τοξοτη.- Μ28 σφαιρωτο σμηνος στον αστερισμο του Τοξοτη.- Μ6 ή σμηνος πεταλουδα ανοιχτο σμηνος στον αστερισμο του Σκορπιου.- Μ7 ή σμηνος του Πτολεμαιου ανοιχτο σμηνος στον αστερισμου του Σκορπιου.- Μ92 σφαιρωτο σμηνος στον Ηρακλη.- Μ54 σφαιρωτο σμηνος στον αστερισμο του Τοξοτη.- NGC 664 σπειροειδης γαλαξιας στον αστερισμο του Ιχθυ.-NGC 752 ανοιχτο σμηνος στον αστερισμο της Ανδρομεδας.- NGC 869 και NGC 884 διπλο σμηνος στον αστερισμο του Περσέα. Αυτοι ηταν οι στοχοι που παρατηρηθηκαν φετος το καλοκαιρι.Οι παρατηρησεις ηταν γυρω στις 10 με 15.Το ασχημο ειναι οτι τον αστερισμο του Τοξοτη τον ανακαλυψα την τελευταια βραδια και μπορεσα και παρατηρησα αυτους τους στοχους μονο.Επισης φετος εντοπισα και τον γαλαξια μας που ειναι πολυ ωραιος !!! Τωρα οποτε βρω ευκαιρια θα ακνω και καμια παρατηρηση.Τελος,θελω να σας ευχηθω καλη σεζον και καλη επιτυχεια σε οτι και αν κανετε Με εκτίμηση,Γιώργος Λέκκας !!! Tο προφίλ του προσωπικού μου αστεροσκοπείου στο Instagram:https://www.instagram.com/specca_observatory Η Σελίδα μου στο Facebook.https://www.facebook.com/dailyastronomy1/ Specca Observatory,IoanninaΛέκκας Γεώργιος.
Explorer79 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 19, 2013 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 19, 2013 Γεια σας φιλοι !!! Φετος ειχα την ευκαιρεια να ασχοληθω καλητερα με την παρατηρισιακη αστρονομια απο μεσα μεχρι τελη αυγουστου στο χωριο μου.Παρακατω θα αναφερω τους στοχους που εντοπισα.Αρχιζοντας ο εξοπλισμος μου ηταν ο εξης: Το τηλεσκοπιο μου Sky-Watcher Dobsonian 8",φακοι:25 mm plossl και 10 mm plossl απο το τηλεσκοπιο,ενας vixen eyepiece 6mm και ενας scopetronix 32 mm.Λοιπο εξοπλισμο που χρησιμοποιησα ειναι: Ο χαρτης μου pocket sky atlas και το google sky map απο το κινητο μου τηλεφωνο. Οι στόχοι:- Μ57:Δακτυλιοειδες Νεφελωμα στον αστερισμο της Λύρας.- Μ52 ανοιχτο σμηνος στον αστερισμο της Κασσιοπης.-M103 ανοιχτο σμηνος στον αστερισμο της Κασσιοπης-Μ3 σφαιρωτο σμηνος στον αστερισμο των Θηρευτικων Κυνων- Μ13 σφαιρωτο σμηνος στον αστερισμο του Ηρακλη.- Μ29 ανοιχτο σμηνος στον αστερισμο του Κυκνου. - Μ39 ανοιστο σμηνος στον αστερισμο του κυκνου.- Μ27:Νεφελωμα του Αλτηρα στον αστερισμο της Αλωπηξ.- Μ45 οι πλειαδες ενα ανοιχτο σμηνος στον αστερισμο του ταυρου.- Μ31 Ο γαλαξιας της ανδρομεδας.- Μ110+Μ32 οι συνοδοι γαλαξιες του Μ31.- Μ42:Νεφελωμα του Ωριωνα.- Μ4 σφαιρωτο σμηνος στον αστερισμο του Σκορπιου.- Μ22 σφαιρωτο σμηνος στον αστερισμο του Τοξοτη.- Μ28 σφαιρωτο σμηνος στον αστερισμο του Τοξοτη.- Μ6 ή σμηνος πεταλουδα ανοιχτο σμηνος στον αστερισμο του Σκορπιου.- Μ7 ή σμηνος του Πτολεμαιου ανοιχτο σμηνος στον αστερισμου του Σκορπιου.- Μ92 σφαιρωτο σμηνος στον Ηρακλη.- Μ54 σφαιρωτο σμηνος στον αστερισμο του Τοξοτη.- NGC 664 σπειροειδης γαλαξιας στον αστερισμο του Ιχθυ.-NGC 752 ανοιχτο σμηνος στον αστερισμο της Ανδρομεδας.- NGC 869 και NGC 884 διπλο σμηνος στον αστερισμο του Περσέα. Αυτοι ηταν οι στοχοι που παρατηρηθηκαν φετος το καλοκαιρι.Οι παρατηρησεις ηταν γυρω στις 10 με 15.Το ασχημο ειναι οτι τον αστερισμο του Τοξοτη τον ανακαλυψα την τελευταια βραδια και μπορεσα και παρατηρησα αυτους τους στοχους μονο.Επισης φετος εντοπισα και τον γαλαξια μας που ειναι πολυ ωραιος !!! Τωρα οποτε βρω ευκαιρια θα ακνω και καμια παρατηρηση.Τελος,θελω να σας ευχηθω καλη σεζον και καλη επιτυχεια σε οτι και αν κανετε Με εκτίμηση,Γιώργος Λέκκας !!! Οι καλυτερες παρατηρησεις ξεκινουν συντομα.... Ο χειμωνας ειναι καλυτερη εποχη διοτι η νυχτα διαρκει πολυ περισσοτερες ωρες και θα μπορουμε να δουμε πιο φωτεινα ουρανια σωματα οπως ο Διας και ο Σειριος! Με εκτίμησηΓιώργος Λέκκας (συνονωματος)
akisn Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 19, 2013 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 19, 2013 Γεια σας φιλοι !!! Φετος ειχα την ευκαιρεια να ασχοληθω καλητερα με την παρατηρισιακη αστρονομια απο μεσα μεχρι τελη αυγουστου στο χωριο μου.Παρακατω θα αναφερω τους στοχους που εντοπισα.Αρχιζοντας ο εξοπλισμος μου ηταν ο εξης: Το τηλεσκοπιο μου Sky-Watcher Dobsonian 8",φακοι:25 mm plossl και 10 mm plossl απο το τηλεσκοπιο,ενας vixen eyepiece 6mm και ενας scopetronix 32 mm.Λοιπο εξοπλισμο που χρησιμοποιησα ειναι: Ο χαρτης μου pocket sky atlas και το google sky map απο το κινητο μου τηλεφωνο. Οι στόχοι:- Μ57:Δακτυλιοειδες Νεφελωμα στον αστερισμο της Λύρας.- Μ52 ανοιχτο σμηνος στον αστερισμο της Κασσιοπης.-M103 ανοιχτο σμηνος στον αστερισμο της Κασσιοπης-Μ3 σφαιρωτο σμηνος στον αστερισμο των Θηρευτικων Κυνων- Μ13 σφαιρωτο σμηνος στον αστερισμο του Ηρακλη.- Μ29 ανοιχτο σμηνος στον αστερισμο του Κυκνου. - Μ39 ανοιστο σμηνος στον αστερισμο του κυκνου.- Μ27:Νεφελωμα του Αλτηρα στον αστερισμο της Αλωπηξ.- Μ45 οι πλειαδες ενα ανοιχτο σμηνος στον αστερισμο του ταυρου.- Μ31 Ο γαλαξιας της ανδρομεδας.- Μ110+Μ32 οι συνοδοι γαλαξιες του Μ31.- Μ42:Νεφελωμα του Ωριωνα.- Μ4 σφαιρωτο σμηνος στον αστερισμο του Σκορπιου.- Μ22 σφαιρωτο σμηνος στον αστερισμο του Τοξοτη.- Μ28 σφαιρωτο σμηνος στον αστερισμο του Τοξοτη.- Μ6 ή σμηνος πεταλουδα ανοιχτο σμηνος στον αστερισμο του Σκορπιου.- Μ7 ή σμηνος του Πτολεμαιου ανοιχτο σμηνος στον αστερισμου του Σκορπιου.- Μ92 σφαιρωτο σμηνος στον Ηρακλη.- Μ54 σφαιρωτο σμηνος στον αστερισμο του Τοξοτη.- NGC 664 σπειροειδης γαλαξιας στον αστερισμο του Ιχθυ.-NGC 752 ανοιχτο σμηνος στον αστερισμο της Ανδρομεδας.- NGC 869 και NGC 884 διπλο σμηνος στον αστερισμο του Περσέα. Αυτοι ηταν οι στοχοι που παρατηρηθηκαν φετος το καλοκαιρι.Οι παρατηρησεις ηταν γυρω στις 10 με 15.Το ασχημο ειναι οτι τον αστερισμο του Τοξοτη τον ανακαλυψα την τελευταια βραδια και μπορεσα και παρατηρησα αυτους τους στοχους μονο.Επισης φετος εντοπισα και τον γαλαξια μας που ειναι πολυ ωραιος !!! Τωρα οποτε βρω ευκαιρια θα ακνω και καμια παρατηρηση.Τελος,θελω να σας ευχηθω καλη σεζον και καλη επιτυχεια σε οτι και αν κανετε Με εκτίμηση,Γιώργος Λέκκας !!! Οι καλυτερες παρατηρησεις ξεκινουν συντομα.... Ο χειμωνας ειναι καλυτερη εποχη διοτι η νυχτα διαρκει πολυ περισσοτερες ωρες και θα μπορουμε να δουμε πιο φωτεινα ουρανια σωματα οπως ο Διας και ο Σειριος! Με εκτίμησηΓιώργος Λέκκας (συνονωματος) Συμφωνώ!!! Το χειμωνα υπαρχουν πολυ πιο ωραίοι στόχοι να παρατηρήσεις... Sky Watcher 60/700 Skywatcher Dobsonian 10''''
nik71 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20, 2013 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20, 2013 Διαφωνω!!!Οι δυνατοτερες και καλλιτερες παρατηρησεις αρχιζουν να γινονται απο Μαρτιο και μετα οταν κανουν την ειδοδο τους στον ουρανο ο αστερισμος της Παρθενου και της Βερενικης με μια χαοτικη πληθωρα γαλαξιων αναμεσα τους Τωρα ειναι η εποχη της...χαλαρωσης Γνωθι σαυτον μηδεν αγαν
Explorer79 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20, 2013 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20, 2013 Διαφωνω!!!Οι δυνατοτερες και καλλιτερες παρατηρησεις αρχιζουν να γινονται απο Μαρτιο και μετα οταν κανουν την ειδοδο τους στον ουρανο ο αστερισμος της Παρθενου και της Βερενικης με μια χαοτικη πληθωρα γαλαξιων αναμεσα τους Τωρα ειναι η εποχη της...χαλαρωσης Η καλυτερη εποχη για την παρατηρηση του Δια ειναι τον χειμωνα. Ο Διας ειναι και το μοναδικο ουρανιο σωμα που ειναι τοσο λαμπρο και μπορει να παρατηρηθει ακομη και στο ζενιθ του ουρανου, δηλαδη με αριστες συνθηκες!
gregohks Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20, 2013 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20, 2013 Διαφωνω!!!Οι δυνατοτερες και καλλιτερες παρατηρησεις αρχιζουν να γινονται απο Μαρτιο και μετα οταν κανουν την ειδοδο τους στον ουρανο ο αστερισμος της Παρθενου και της Βερενικης με μια χαοτικη πληθωρα γαλαξιων αναμεσα τους Τωρα ειναι η εποχη της...χαλαρωσης Η καλυτερη εποχη για την παρατηρηση του Δια ειναι τον χειμωνα. Ο Διας ειναι και το μοναδικο ουρανιο σωμα που ειναι τοσο λαμπρο και μπορει να παρατηρηθει ακομη και στο ζενιθ του ουρανου, δηλαδη με αριστες συνθηκες!Δηλαδή τα υπόλοιπα αντικείμενα δεν παρατηρούνται όταν είναι στο ζενίθ;
Greekdestiny Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20, 2013 Διαφωνω!!!Οι δυνατοτερες και καλλιτερες παρατηρησεις αρχιζουν να γινονται απο Μαρτιο και μετα οταν κανουν την ειδοδο τους στον ουρανο ο αστερισμος της Παρθενου και της Βερενικης με μια χαοτικη πληθωρα γαλαξιων αναμεσα τους Τωρα ειναι η εποχη της...χαλαρωσης Η καλυτερη εποχη για την παρατηρηση του Δια ειναι τον χειμωνα. Ο Διας ειναι και το μοναδικο ουρανιο σωμα που ειναι τοσο λαμπρο και μπορει να παρατηρηθει ακομη και στο ζενιθ του ουρανου, δηλαδη με αριστες συνθηκες!Δηλαδή τα υπόλοιπα αντικείμενα δεν παρατηρούνται όταν είναι στο ζενίθ; Και βεβαια παρατηρουνται τα αντικειμενα στο ζενιθ.Και το χειμωνα,οι αστερισμοι της κομης της βερενικης και της παρθενου ειναι ψηλα απο νωρις.Λογω υποχρεωσεων ομως οι παρατηρησεις εκεινη την εποχη ειναι λιγο δυσκολες !!! Tο προφίλ του προσωπικού μου αστεροσκοπείου στο Instagram:https://www.instagram.com/specca_observatory Η Σελίδα μου στο Facebook.https://www.facebook.com/dailyastronomy1/ Specca Observatory,IoanninaΛέκκας Γεώργιος.
hypercube Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20, 2013 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20, 2013 Xειμώνα, καλοκαίρι, ωραίος δεν είναι ο ουρανός; Γιάννης
sunspear Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20, 2013 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20, 2013 Καλό μας χειμώνα, να είναι ήπιος όπως ο περσινός, αλλά με λιγότερα σύννεφα σε σχέση με τον προηγούμενο χειμώνα...
giannis60 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20, 2013 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20, 2013 Για σας και από εμένα.Σας εύχομαι κι εγώ καλό χειμώνα ήπιο και προ πάντων ανέφελο τις ασέληνες νύχτες .Δεν είναι μόνο η άνοιξη η εποχή των γαλαξιών. Είναι και το φθινόπωρο. Σας στέλνω ένα σκαρίφημα, ένα χάρτη με τους γαλαξίες που τώρα μπορείτε άνετα να δείτε αυτή την εποχή. Τους έχω δει όλους με το 8ιντσο νευτώνιο μου και σας λέω ότι αρκετοί από αυτούς φαίνονται και με το μικρό 80ράκι διαθλαστικό.Η γραμμή που έχει ο χάρτης σηματοδοτεί την αλλαγή της αστρικής ημέρας. Είναι ο πρώτος ουράνιος μεσημβρινός και τα άστρα που ακουμπάνε επάνω του έχουν ορθή αναφορά και 0 Ώρα και 24.Τέλος τα αρχεία από τις φωτογραφίες είναι μικρά και κατάλληλα επεξεργασμένα για να τα βγάλει όποιος θέλει φωτοτυπία. Εσύ να βγεις και να αποκριθείς παρών στο παρελθόν σου. Ρέα Γαλανάκη. Από το, Ελένη ή ο κανένας.
hypercube Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20, 2013 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20, 2013 Ευχαριστούμε Γιάννη! Καθαρούς ουρανούς! Γιάννης
Greekdestiny Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20, 2013 Ευχαριστουμε πολυ Γιαννη !!! Να 'σαι καλα !!! Tο προφίλ του προσωπικού μου αστεροσκοπείου στο Instagram:https://www.instagram.com/specca_observatory Η Σελίδα μου στο Facebook.https://www.facebook.com/dailyastronomy1/ Specca Observatory,IoanninaΛέκκας Γεώργιος.
Explorer79 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22, 2013 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22, 2013 Διαφωνω!!!Οι δυνατοτερες και καλλιτερες παρατηρησεις αρχιζουν να γινονται απο Μαρτιο και μετα οταν κανουν την ειδοδο τους στον ουρανο ο αστερισμος της Παρθενου και της Βερενικης με μια χαοτικη πληθωρα γαλαξιων αναμεσα τους Τωρα ειναι η εποχη της...χαλαρωσης Η καλυτερη εποχη για την παρατηρηση του Δια ειναι τον χειμωνα. Ο Διας ειναι και το μοναδικο ουρανιο σωμα που ειναι τοσο λαμπρο και μπορει να παρατηρηθει ακομη και στο ζενιθ του ουρανου, δηλαδη με αριστες συνθηκες!Δηλαδή τα υπόλοιπα αντικείμενα δεν παρατηρούνται όταν είναι στο ζενίθ; Ειπα ποτε κατι τετοιο; Ειπα οτι στο ζενιθ του ουρανου η παρατηρηση ειναι καλυτερη λογω μικροτερης στηλης ατμοσφαιρας σε σχεση με αλλες περιοχες του ουρανου. Και φυσικα το λαμπροτερο αντικειμενο που μπορει να φτασει τοσο ψηλα ειναι ο Διας, με διαφορα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα