gkarapetsas Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2013 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2013 Ενδιαφέρομαι για την αγορά ενός Nexstar 6SE ή 8SE. Το θέμα είναι ότι μια και την επόμενη εβδομάδα πρόκειται να κάνω ενα ταξίδι Αμερική σκέφτομαι να το αγοράσω απο εκεί λογω σημαντικής διαφοράς στην τιμή. Η ερώτηση που θέλω να κάνω σε κατόχους αυτών των τηλεσκοπίων αφορά στις διαστάσεις των επιμέρους στοιχείων (ΟΤΑ, βάση, τρίποδο) ώστε να δω κατά πόσο θα μπορέσω να το μεταφέρω με το αεροπλάνο. Αυτό που σκέφτομαι είναι να πάρω τον σωλήνα σαν αποσκευή μέσα στο αεροπλάνο και να κάνω check in τα υπόλοιπα. Πιστεύω ότι με το 6SE μάλλον είμαι ΟΚ αλλά δεν είμαι σίγουρος για το 8SE. Τι λέτε;
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2013 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2013 Έχουν περάσει χρόνια αλλά θυμάμαι πως πρόκειται για μία μεγάλη κούτα. Το βάρος είναι περισσότερο από το μισό από όσο δικαιούται ο κάθε επιβάτης. Εγώ χρησιμοποίησα μία βαλίτσα όπου προσάρμοσα το αφρώδες υλικό ώστε να υποδέχεται την βάση με τον σωλήνα. Τον τρίποδα τον κουβαλούσα στο χέρι. Το σύνολο είναι αρκετά μικρότερο από την μητρική κούτα. Αν το δουν στο αεροδρόμιο κινδυνεύεις να πληρώσεις τελωνείο. Δύσκολο να το κρύψεις. Το 8" είναι αρκετά καλύτερο από το 6", σχεδόν 2 φορές καλύτερο. Αλλά το 6", πέραν του οικονομικού, είναι καταλληλότερο για την παρεχόμενη βάση. Αν ποτέ πάρεις και μεγαλύτερο τηλεσκόπιο, πχ 10"-12" Dobson, προτείνω το 6". Αν βασιστείς στο Nexstar για αρκετά χρόνια, καλύτερα το 8". Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2013 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2013 Κατά σύμπτωση, σημερινό post στο Cloudy Nights: http://www.cloudynights.com/ubbthreads/showflat.php?Cat=0&Number=6194228&page=0&view=collapsed&sb=5&o=all&fpart=1&vc=&PHPSESSID=Αν το μοιράσεις, πετάξεις τα κουτιά και θυσιάσεις τα τιμολόγια, ίσως. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
gkarapetsas Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2013 Το βαρος δεν είναι και τοσο προβλημα καθώς θα εχω παρέα οπότε μπορούμε να το μοιράσουμε. Αυτό που με απασχολεί περισσότερο είναι ο όγκος των κομματιων. Πρώτη μου προτίμηση είναι το 8" αλλα το ερώτημα είναι αν ο σωλήνας χωράει σε μια μικρή βαλίτσα ώστε να τον παρω μεσα στο αεροπλάνο. Συσκευασιες κλπ δεν σκοπευω να τα παρω μαζι μου.Αλήθεια, η βαση και το τριποδο τι διαστάσεις έχουν;
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2013 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2013 Δεν είμαι σπίτι για να τα μετρήσω. Η βάση είναι μικρή. Χωρούν σε μεσαία βαλίτσα, μεγάλη αν βάλεις προστατευτικό υλικό. Ο τρίποδας μπορεί να μεταφερθεί στο χέρι, γυμνός η τυλιγμένος. Ένα μέτρο περίπου. Έχω δει πολλές φορές να μεταφέρουν τρίποδες στα αεροδρόμια, τυπικούς φωτογραφικούς και ξύλινους. Περίπου στο μήκος θήκης πόστερ συνεδρίου ή αρχιτεκτονικού σχεδίου, αλλά παχύτερος και βαρύτερος. Πρέπει να τον δέσεις γιατί τα πόδια κινούνται ελεύθερα. Σχέδιο. 1) Αγοράζεις βαλίτσα. - Μικρομεσαία αν το βάλεις στην καμπίνα. Χωράει χωρίς πολύ προτατευτικό υλικό (θα την κουβαλήσεις μόνο εσύ με προσοχή). - Μεσαία- μεγάλη αν το βάλεις στις αποσκευές με όλο το αφρώδες υλικό. Έχει θήκες για διαγώνιο, RDF κλπ και τον φακοβαστό θα τον χώσεις στην μπροστινό θήκη. 2) Τον τρίποδα στην καμπίνα από άλλο άτομο. Προτιμητέα η καμπίνα. Έχω δει πως πετάνε τις βαλίτσες. Buy- buy Scmidt lens. Θα πρέπει να εξηγήσεις τι είναι στον υπάλληλο x-ray των ΗΠΑ. Στην Αθήνα δεν θα σε ενοχλήσουν μάλλον. Εκτός κυτίων είναι ήδη μεταχειριμένο. Ελπίζω. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
KOSTAKIS Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2013 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2013 δυσκολο για το 8αρι.....εντελως απιθανο θα ελεγα....Ο ογκος του σωληνα+τα παραιτητα προστατευτικα αφρωδη δεν αφηνουν περιθωρια για αποσκευη καμπινας....
gkarapetsas Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2013 Αυτή η τσάντα για το σωλήνα νομίζω μπορεί να μπει στην καμπίνα και έχει την κατάλληλη προστασία http://www.adorama.com/ONCS15191.html?mode=state
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2013 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2013 Εγώ σκεπτόμουν μία κινέζικη βαλίτσα των 10-30€ αλλά και αυτό θα σου μείνει. Το 8" λένε είναι οριακό, το 6" είναι πολύ μικρό αν το δεις από κοντά. Ο κος στο link παραπάνω ισχυρίζεται πως το μετέφερε πάντως το 8". Δεν γνωρίζω αν αρκεί η αναφορά του για να το ριψοκινδυνεύσεις. Πάρε μία μεζούρα και μέτρησε τους χώρους στα ερμάρια κατά τον πηγαιμό καλού κακού. Τα διηπειρωτικά αεροσκάφη έχουν πιο άνετους χώρους. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
gkarapetsas Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2013 Καλή ιδέα, ένα μέτρημα σίγουρα είναι χρήσιμο.
gkarapetsas Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3, 2013 Μόλις επέστρεψα από Η.Π.Α. Τελικά αποφάσισα να πάρω το ρίσκο και αγόρασα το 8SE. Η μεταφορά έγινε χωρίς σοβαρά προβλήματα. Για το ταξίδι έβαλα τον τρίποδα σε μια μεγάλη βαλίτσα (χώρεσε διαγώνια). Τη βάση την έβαλα μαζί με το 1 προστατευτικό σε μια μικρή βαλίτσα και την πήρα στο αεροπλάνο (η συζυγος μου για την ακρίβεια). Η διάμετρος του σωλήνα είναι οριακά πάνω απο τις διαστάσεις που δίνει η αεροπορική εταιρία για μέσα στο αεροπλάνο. Τον έβαλα σε μια τσάντα του Ελληνικού Στρατού (!!!) και με ακολουθούσε σε όλη τη διαδρομή. Κατά το checkin έδειξα την τσάντα με το σωλήνα στο γκισε της Swiss Air και μου έδωσαν το οκ. Μέχρις εδώ καλά. Κατά τον έλεγχο στο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης με τον σωλήνα δεν ασχολήθηκαν καθόλου. Αυτό που τους τράβηξε το ενδιαφέρον ήταν η βάση του τηλεσκοπίου που είχε μαζί της η σύζυγος μου. Οι στιχομυθίες ήταν τραγελαφικές καθώς δεν καταλάβαινε η κυρία που έκανε τον έλεγχο περί τίνος πρόκειται αλλά τελικά κάποιος υπεύθυνος έδωσε το ΟΚ και προχωρήσαμε. Κατά την είσοδο στο αεροπλάνο κανένα πρόβλημα. Στο ντουλαπάκι όλα χώρεσαν άνετα και μάλιστα έβαλα από κάτω αριστερά, δεξιά κάποια παλτά για μια κάποια προστασία. Όταν προσγειωθήκαμε Γενεύη και πήρα το σωλήνα στα χέρια δεν άκουσα τίποτα περίεργους θορύβους οπότε όλα καλά. Στη Γενεύη ξαναπεράσαμε έλεγχο και αυτή τη φορά τους τράβηξε το ενδιαφέρον ο σωλήνας. Εύκολα όμως περασα αφου εξηγησα περι τίνος πρόκειται. Το δύσκολο ήρθε όταν πήγαμε να επιβιβαστούμε στο αεροπλάνο για Αθήνα (πετούσαμε πάλι με Swiss Air). Εκεί έλεγχαν όλες τις βαλίτσες αν τηρούν τις προδιαγραφές. Μπροστά από εμένα κάποιος είχε μια μικρή βαλίτσα με λίγο περίεργες όμως διαστάσεις και δεν τον άφηναν να την πάρει μαζί του γιατι δεν έμπαινε στο κουτί. Χρόνια ταξιδεύω με αεροπλάνο, τόση αυστηρότητα δεν την έχω ξαναδεί ούτε με εταιρίες χαμηλού κόστους. Κάπου εκεί τα χρειάστηκα. Ευτυχώς όμως στην αναμπουμπούλα πέρασαμε χωρίς να μας ελέγξουν. Δε θέλω να σκέφτομαι τι θα γινόταν σε άλλη περίπτωση... Όσο για τελωνειακό έλεγχο δεν υπήρχε πουθενά. Τέλος καλό λοιπόν, όλα καλα. Τώρα το μόνο που περιμένω είναι καθαρός ουρανός για να το δοκιμάσω.
KOSTAKIS Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3, 2013 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3, 2013 αντε...μας εσκασες με την περγραφη.....Ρωσσικη ρουλετα θυμιζε!(τελικα ενθαρρυνονται ή αποθαρρυνονται οι μελλοντικοι "λαθραιοι"???) Για αλλη μια φορα παντως..."Ο τολμων νικα"!Καλοριζικο!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα