Jump to content

dslr πανω σε gem


Προτεινόμενες αναρτήσεις

ερωτηση...εχω μια dslr με εναν φακο 70-300mm nikon...υπαρχει περιπτωση να πατησει πανω σε ισημερινη στηριξη για αστροφωτογραφιση? εαν ναι υπαρχει καποια πατεντα η ανταπτορας? και τι μπορω να περιμενω με ενα τετιο ειδος αστροφωτογραφισης εφοσων ειναι εφικτο να γινει κατι τετοιο...θα μοπρουσαμε ας πουμε να εχουμε παρομοια αποτελεσματα με ενα 80αρι apo διοπτρικο? ευχαριστω
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Βεβαιως και μπορεις να τον βαλεις σε ισημερινη και να φωτογραφισεις. Αλλα εχει συζητηθει οτι οι φακοι ζουμ δεν ειναι και οτι καλυτερο και οι περισσοτεροι χρησιμοποιουν φακους σταθερης εστιακης.

Το αποτελεσμα αν δοκιμασεις θα ειναι ενα πολυ ευρυ πεδιο και μπορεις να δωσεις στοιχεια μηχανης και φακου ή τηλεσκοπιου στο λινκ και να δεις πως θα σου βγει :wink: http://www.12dstring.me.uk/fov.htm

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Μπορείς εύκολα να προσαρμόσεις την μηχανή απευθείας στην ισημερινή στήριξη χωρίς να υπάρχει κάν τηλεσκόπιο επάνω (δες τις φωτο που επισυνάπτω ή χρησιμοποίησε δικές σου ιδέες που μπορεί να ειναι και καλύτερες!). Με μικρές εστιακές αποστάσεις έως 135-150mm λογικά θα εισαι οκ (μιλάω για το αντίστοιχο σε φακούς φιλμ 35mm). Με μεγαλύτερες θα χρειαστείς ενδεχομένως διορθώσεις στην οδήγηση και καλό ειναι να έχεις και ένα μικρό οδηγητικό τηλεσκόπιο με autoguider ή με προσοφθάλμιο με φωτεινό σταυρόνημα (εγώ κάνω το δεύτερο με φωτογράφηση με τηλαφακούς το βρίσκω ευκολότερο! Μια διόθρωση κάθε 1-2 λεπτά ειναι αρκετή συνήθως).

PIGBACK2.JPG.37f4d21b457e999a05dc8c67b6ede968.JPG

PIGBACK1.JPG.1fac58ccdb4c43de4b154f4f0a3063b7.JPG

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλημέρα,

 

Για να τοποθετήσεις την DSLR επάνω στη στήριξη (με τον πιο απλό τρόπο) θα χρειαστείς ένα dovetail σαν αυτό στο παρακάτω link:

 

http://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p237_TS-Dovetail-Mounting-Bar-Vixen-Style---buttonhole-and-1-4--Screw.html

 

Εάν χρησιμοποιήσεις τον φακό στη μικρότερη εστιακή του (70mm), τότε με μία μέτρια πολική ευθυγράμμιση μπορείς να τραβήξεις δίλεπτες - τρίλεπτες λήψεις χωρίς trail .

Αν επιλέξεις την μέγιστη εστιακή (300 mm), τότε θα χρειαστείς καλύτερη πολική ευθυγράμμιση για λήψεις δίλεπτες, ενώ αν θέλεις να τραβήξεις πεντάλεπτες μάλλον θα χρειαστείς οδήγηση, εκτός και αν διαθέτεις μία πολύ καλή στήριξη (ASA, Paramount, κλπ).

 

Επίσης καλό θα ήταν να μην χρησιμοποιήσεις το μέγιστο άνοιγμα στο διάφραγμα του φακού σου, αλλά να το κλείσεις κατά 2 στοπ, γιατί στο μέγιστο διάφραγμα τα αστέρια στα άκρα του πεδίου σου θα "υποφέρουν" από την σφαιρική παραμόρφωση του φακού.

 

Τέλος, ένα 80APO έχει οπωσδήποτε μεγαλύτερη φωτοσυλλεκτική ικανότητα (μεγαλύτερη διάμετρος) και λιγότερα οπτικά στοιχεία σε σχέση με έναν zoom φακό, τα οποία μειώνουν το φως που τελικά φτάνει στο CCD της φωτογραφικής μηχανής. Ακόμη τα περισσότερα 80αρια έχουν εστιακή μεγαλύτερη από 400mm άρα και μικρότερο οπτικό πεδίο σε σχέση με το φακό που διαθέτεις. Οπότε όπως ανέφερε και ο Στέλιος με τον zoom θα έχεις ένα μεγάλο οπτικό πεδίο.

 

 

Φιλικά,

Δημήτρης

“The Truth Is Out There”

 

"Stardust" Observatory - Chalkidiki

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης