Jump to content

Telescope drive master: Υπάρχει εμπειρία;


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Βρήκα αυτό

http://www.explorescientific.de/explore-scientific-tdm-telescope-drive-master-25-p-22973.html

με το οποίο μπορεί να επιτευχθεί, σε οποιαδήποτε στήριξη, 1 arcsecond peak to peak περιοδικό σφάλμα με κόστος 999 ευρώ. Εάν είναι σωστοί οι ισχυρισμοί του κατασκευαστή μετατρέπει μια Skywatcher EQ6 σε AstroPhysics Mach1GTO. Το έχει δοκιμάσει κανείς;

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Εκεί που ε#$%@ε η mach 1 φύτρωσε η eq6. Και μόνο το σώμα της από αλουμίνιο αρκεί για να μην αναφέρουμε γρανάζια κλπ δεν χρειάζεται. Στην eq6 υπάρχει και το θέμα της κάμψης (flexure) σε όλο το σώμα της το οποίο δημιουργείται από το βάρος του σωλήνα και εκεί δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.

Θέλεις καλό tracking πάρε στήριξη τέλος. Η eq6 παίρνει χέρι μέχρι ένα σημείο από εκεί και πέρα το να σπαταλήσεις χρήμα για να την κάνεις καλύτερη μου φαίνεται κακή ιδέα πόσο μάλλον να δώσεις 1000 ευρώ. Από την άλλη θα τα έδινα για την νέα eq6 az που φαίνεται πιο σοβαρή κατασκευή και μέχρι τώρα φαίνεται πως έχει θετικά σχόλια.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Τυχαίνει την skywatcher να την έχω ήδη και να μπορώ να διαθέσω άλλα 1000 ευρώ αλλά τα 8 χιλιάρικα που θέλει η mach1 να μην τα έχω. Θα ξαναθέσω το ερώτημα: Έχει κανείς εμπειρία απο το μηχανάκι; Είναι εφικτό 1 arcsec απο τον κινέζο;
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

μην μπεις στον κόπο να το πάρεις. Το είχα κοιτάξει και εγώ το θέμα αυτό πιο παλιά για την heq5 και πέραν της τιμής αν θυμάμαι καλά δεν σου αφήνει πολλά περιθωρια να την περιστρέψεις στους άξονες όταν η βάση είναι σβησμένη. Θα πρότεινα να κρατήσεις τα λεφτά και να επενδύσεις σε belt mod http://rowanastronomy.com/productsa2.htm#neq6beltkit συζήτηση http://stargazerslounge.com/topic/200007-rowan-neq6-belt-conversion/ τα αποτελέσματα απ' ότι φαίνεται είναι καλύτερα και σε συνδιασμό με καλή οδήγηση και σωστή ρύθμιση του τζόγου των γραναζιών θα έχεις πολύ καλύτερα αποτελέσματα. Σηείωση, ό,τι mod και να κάνεις στην βάση ποτέ μα ποτέ δεν θα πιάσεις το tracking που έχουν οι High end βάσεις οι οποίες είναι σχεδιασμενες από το μηδέν και μπορούν να πιάσουν μεγάλους χρόνους χωρίς οδήγηση.

Φιλικά Κώστας

 

http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης