Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Γεια σας παιδια, και εγω καινουριος ειμαι... θα ηθελα να μου συστησετε κανενα βιβλιο με θεμα γενικα την θεωρητικη αστρονομια, δηλαδη ΟΧΙ την αστροπαρατηρηση (βλ.Nightwatch κ.α.). Κατι σαν την "Κομη της Βερενικης" (Γραμματικακης) και το "Χρονικο του χρονου" (Hawking) πιστευω θα ηταν το ιδανικό. Ευχαριστω πολυ (προκαταβολικα)!!!! :D
Δημοσιεύτηκε

Ο Hawking έχεις και άλλα στα ελληνικά όπως το universe in a nutshell.

Αν σε συνάρπασαν οι μαύρες τρύπες και σε ενδιαφέρουν τα θεωρητικά του σύμπαντος, γενική θεωρία της σχετικότητας κτλ υπάρχει και το "μαύρες τρύπες και στρεβλώσεις του χρόνου".

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε

Αν μας δώσεις περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι ψάχνεις, ίσως να μπορέσουμε να προτείνουμε κι άλλα βιβλία.

Κοίτα κι αυτά.

http://gartaganisbooks.gr/Astronomia.html

http://gartaganisbooks.gr/AstrEks.html

http://www.planitario.gr/catalog-publications/planhtario-thessalonikhs-eisagwgh-sth-radioastronomia-9789608904972.html

Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Δημοσιεύτηκε
καλημερα και απο εμενα μια που τα λες γενικα καλο θα ηταν να παρεις το παρατηρησιακη αστρονομια Αυγολουπης σειραδακης ξεκινα με αυτο ειναι καλο και πολυ κατανοιτο μετα βλεπεις!
Δημοσιεύτηκε
καλημερα και απο εμενα μια που τα λες γενικα καλο θα ηταν να παρεις το παρατηρησιακη αστρονομια Αυγολουπης σειραδακης ξεκινα με αυτο ειναι καλο και πολυ κατανοιτο μετα βλεπεις!

Το βιβλίο αυτό, δεν έχει καμία σχέση με θεωρητική αστρονομία...Τα βιβλία που πρότεινε ο βολιώτης θα τον καλύψουν πιστεύω!

Θα πρότεινα από την πλευρά μου πάντως " Η φωτεινή πλευρά της βαρύτητας- Jayant Narlikar". Απλά εξαιρετικό..

Δημοσιεύτηκε

Εχοντας ηδη αρχισει μια στοιχειωδη ενασχοληση με την αστρονομια, που περιοζοταν μονο στην αστροπαρατηρηση θελησα να μαθω καποια βασικα πραγματα. Ο λογος που χρησιμοποιησα τον ορο "θεωρητικη αστρονομια" ηταν προς αποφυγη παρεξηγησεων.

Σας ευχαριστω για τον χρονο σας, προς το παρον ειμαι καλυμένος με τις διαλεξεις-μαθηματα του ΣΕΑ, και συμπηρωματικα διάφορα αρθρα στο διαδυκτυο.

Ευχαριστω και παλι. :D

Δημοσιεύτηκε
Αναφέρθηκε παραπάνω από τον βολιώτη και επαυξάνω για το "Σύμπαν που αγάπησα" Τόμος Α και Τόμος Β, Θεοδοσίου-Δανέζη. Είναι μια σοβαρή και κατανοητή εισαγωγή στην Αστροφυσική.
  • 1 μήνα αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Εάν θες να αποκτήσεις εμπεριστατωμένες και βασικές γνώσεις στην αστρονομια

Σου προτείνω ανεπιφύλακτα τα βιβλία του κυρίου Κ.Μαυρομματη είναι μια τριλογία

Η οποία περιέχει όλες τις απαραίτητες γνώσεις για να ενταχθεις στην σύγχρονη αστρονομικά απο το ηλιακό σύστημα μέχρι τις μαύρες τρύπες .Εαν σε ενδιαφέρει μπες στο astronomos.gr

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης