Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

:evil:

Βαζω εχθες την καμερα να τραβηξει κανα καρε, μια που κατα τις 23:00 τα συννεφα εξαφανιστηκαν...

Εχω αγορασει και καινουργιο (ποιοτικο δήθεν ) καλωδιο για την οδηγητικη (DSI Ι εγχρωμο) , για να τσεκάρω και την συμπεριφορα της.....

Απλως αναφερω τα συμβάντα:

1.Η μεγαλη καμερα με τα πολλα MP δουλευε αψογα με το (1,8 μετρων) καλωδιο της

2.Η οδηγητικη δουλευε επισης αψογα με το (1,8 μετρων) καλωδιο της μεγαλης

3.Η οδηγητικη με το νεο καλωδιο (3μετρο) δεν δουλεψε (απειρος θορυβος στο παραθυρο απεικονισης)

4.Η μεγαλη καμερα ομως δουλεψε μια χαρα με το καινουργιο (3μετρο) καλωδιο ...

Υπενθυμιζω πως η DSI τροφοδοτειται μεσω του USB, αλλα δεν ξερω κατα ποσο αυτο επηρεαζει την αποτελεσματικοτητα της.

Επισης να αναφερω, πως η οδηγητική δουλευε με ολα τα "κοντα" καλωδια (<2μετρα) που εχω δοκιμασει κατα καιρους....

Τελικα εβαλα το παλαιο/μικρο καλωδιο στην οδηγητικη, και το μεγαλο/καινουργιο στην "μεγαλη" και ολα εξελιχθηκαν αστροφωτογραφικώς ιδανικα...(διοτι ειχε πολυ σταθερη ατμοσφαιρα,δεν ειχε κρυο, τα τζακια δεν ντουμανιαζαν, και εγω...αντεχα εξω).

Παντως το προβλημα της "χαμενης μεταδοσης" παραμενει.....

:-k :-k

Δημοσιεύτηκε

Αναρωτιέμαι αν με ένα USB hub θα έκανες δουλειά να γλιτώσεις το πολύ καλωδιομάνι προς το λαπτόπι.

Θέμα βάρους δεν υπάρχει μιας και είναι πανάλαφρα.δεν ξέρω βέβαια τι ρεύμα τραβάει η οδηγητική και ίσως χρειαστεί χαμπάκι με ανεξάρτητη τροφοδοσία ...

" Και όμως κινείται! " Γαλιλαίος Γαλιλέι 15 Φεβρουαρίου 1564
Δημοσιεύτηκε
παρόμοιο πρόβλημα έχω με μια dbk κάμερα. εαν βάλω διαφορετικό καλώδιο ακόμα και ίδιας απόσατσης έχω πρόβλημα στο να αναγνωρίσει ο η/υ την κάμερα. Σε usb hub με τροφοδοσία έχω πάλι το ίδιο πρόβλημα ενώ στον η/υ μόνο σε μια θύρα usb παίζει στις άλλες δεν αναγνωρίζεται.

Φιλικά Κώστας

http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/

Δημοσιεύτηκε

Για την DSI υπάρχει μια παλιά αναφορά στο CN εδώ :

http://www.cloudynights.com/ubbarchive/showflat.php/Cat/0/Number/1555470/page/259/view/collapsed/sb/6/o/all

Για το θέμα τροφοδοσίας το είχα ξαναδιαβάσει και πιο παλιά όσον αφορά την ποιότητα και το πάχος του καλωδίου.Μπορεί εκεί να έγκειται το πρόβλημα και στην DBK.

Όσον αφορά το πρόβλημα με την αναγνώριση ή μη της συσκευής απο τα USB port του ίδιου η/υ επειδή το έχω πάθει και εγώ με web camera ως επι πλείστον το μόνο που έχω καταφέρει είναι να κάνω μια απεγκατάσταση των οδηγών ,να την σβήσω τελείως απο το σύστημα και να την εγκαταστήσω απο την αρχή σε άλλο USB. Σαν να κλειδώνει η συσκευή σε συγκεκριμένο USB βάσει οδηγών της κατασκευάστριας εταιρίας ...Απο την άλλη βέβαια,αυτό το έχω πάθει μόνο σε περιβάλλον windows οπότε η επόμενη κίνηση μου είναι να σιχτιρίζω τον bill gates και τα χαζοwindows του :x

Δημοσιεύτηκε

Λυσεις lan to usb εχετε δοκιμασει; Ειναι γνωστο οτι το usb μετα απο τα 1.8m αρχιζει και χανει ταση. Οποτε αν μια συσκευη απαιτει σταθερη μεγαλη , το καλωδιο δεν θα αναπεξελθει. Με δυο τεοια μεχρι και 50 μετρα lan καλωδιο βαζεις και η η συσκευη τροφοδοτειται.

362240100_018.jpg

Θα σβήσουμε τα φώτα της πόλης των σπιτιών

θα έχουμε απόψε Γιορτή των αστεριών...

Η Πούλια θ’ αναλάβει το μπαρ και τα ποτά

και η Μεγάλη Αρκούδα θα φτιάχνει παγωτά

Δημοσιεύτηκε

Δεν είναι κακή ιδέα αλλά δεν ξέρω την ταχύτητα μετάδοσης δεδομένων των καμερών αυτών.

Αν θέλουν usb 2.0 για να δουλέψουν σωστά τότε με αντάπτορα 100 lan(που είναι ο πιό διαδεδομένος )

δεν θα πιάσεις την απαιτούμενη ταχύτητα που χρείαζονται με οτι αυτό συνεπάγεται για την καθυστέρηση

του συστήματος. Αν δουλεύουν και με usb 1.1 τότε κάτι πάει να γίνει.

Υπάρχει gigabit lan αντάπτορας αλλά θέλει usb 3.0 για να δουλέψει σωστά σύμφωνα με κάτι άρθρα που

είχα διαβάσει.

Ενας ειδικός να μας διαφωτίσει πλιζ

edit : Τώρα είδα οτι μπαίνει μπρος πίσω αντάπτορας....Αν το έχεις δοκιμάσει εσύ ή κάποιος άλλος θα

ήθελα απόψεις κατά το πόσο καλά δουλεύει :)

Δημοσιεύτηκε
Εγω μονο σε απλες usb συσκευες το εχω δει να δουλευει. Πχ το ειχε παρει φιλος μου για να παει στα 10 μετρα ενα usb wifi dogle για να κλεβει wifi απο τους γειτονες και λειτουργουσε :lol: Εχει και αλλα πιο ακριβα που τροφοδοτουνται με ρευμα παντως. Αλλα και εγω απο οσο διαβαζα ριχνουν την ταχυτητα δεδομενων. Το usb 2 νομιζω ειναι στα 480mbps. Αρα πεφτει πολυ, με την προυποθεση βεβαια οτι η καμερα κανει χρηση full αυτο το bandwidth.

Θα σβήσουμε τα φώτα της πόλης των σπιτιών

θα έχουμε απόψε Γιορτή των αστεριών...

Η Πούλια θ’ αναλάβει το μπαρ και τα ποτά

και η Μεγάλη Αρκούδα θα φτιάχνει παγωτά

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά σχετικά με το μήκος έχω πάρει 3 από δαύτα και δουλεύουν μια χαρά http://www.e-shop.gr/product?id=PER.750575

Επίσης να αναφέρω ότι δυστυχώς ψάχνουμε πολλές φορές για σούπερ καλώδια ή καλά usb hub κλπ και δεν κοιτάζουμε κάτω από την μύτη μας. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν φταίει ο υπολογιστής μας (desktop - laptop). Τα τελευταία 2 χρόνια είχα στην κατοχή μου ένα lenovo laptop καινούργιο το οποίο μου είχε βγάλει τον καρκίνο (m1). Είχα συνέχεια προβλήματα με τις συσκευές αλλά και τα Hub που έβαζα επάνω με αποτέλεσμα να χάνω τα ανέφελα βράδια μου χωρίς λόγο. Φυσικά δεν ήθελα να πιστέψω ότι το νέο μου Laptop έχει αδύναμες usb και τα είχα αλλάξει όλα εκτός από αυτό. Όταν λοιπόν πήρα ένα άλλο ultrabook asus όλα τα προβλήματα λύθηκαν και από τότε όλα καλά. Το ίδιο έχει συμβεί και στον Φαρμακόπουλο με τον σταθερό υπολογιστή του στο αστεροσκοπείο του μέχρι που και αυτός το άλλαξε και του λύθηκαν επίσης τα προβλήματα.

Δημοσιεύτηκε
Αν υπάρχουν προβληματικές USB, υπάρχει και η λύση της εξωτερικής κάρτας USB για τους desktop υπολογιστές σε PCI-express καθώς και για τα laptop που δέχονται express card.
«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
  • 4 μήνες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

update....

Καινουργιος υπολογιστης, καινουργια οδηγητικη (DSI II mono), χρηση (κινεζικου) HUB με τροφοδοσια, και παρ ολα αυτα, το μακρυ usb καλωδιο δεν τα καταφερνει με την οδηγητικη.....με το κλασσικο 1,8 μετρων ολα ειναι αψογα....

Μικρο (πρακτικώς ανυπαρκτο) το κακό.... 8)

Δημοσιεύτηκε
παρόμοιο πρόβλημα έχω με μια dbk κάμερα

Έχω το ίδο θέμα αλλά μόνο με το laptop μου. Σε σταθερο υπολογιστή μπορώ να βάλω διαφορετικά καλώδια,αλλά στο laptop μου μόνο το USB καλώδιο που ''έρχετα'' με τη DSI III.

Kι εδώ μικρό το κακό κι απλά αναφέρω το ίδιο πρόβλημα.

Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης