Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Το τηλεσκόπιο (δωρο) που εχω στα χερια μου είναι το meade ETX-70AT :( . Εχει δυο προσοφθαλμια 24mm και 9mm. Απ όσα διάβασα εδώ, δεν πρόκειται για σοβαρό αστρονομικό όργανο πιο πολύ για παιχνίδι, ωστόσο είναι το μόνο που διαθέτω και τα οικονομικά μου δείχνουν πως θα μείνω αρκετό καιρό μαζί του, οπότε στηρίζομαι στις προτάσεις σας ώστε να εκμεταλλευτώ πλήρως τις περιορισμένες του δυνατότητες. Οι μόνες παρατηρήσεις που εχω κάνει παλαιότερα με αυτό είναι η σελήνη. Θα ήθελα να ρωτήσω αν ενας barlow ή κατι άλλο θα βοηθούσε την κατασταση και ποιον ή τι θα μου προτείνατε. Κυρίως όμως θα ήθελα να μάθω τι μπορώ (και αν μπορώ) να δω μεσα απο αυτο το τηλεσκόπιο απο πλανήτες και deep sky. Οι παρατηρήσεις θα γινονται απο την περιοχή της παλλήνης και ραφήνας και θα ηθελα να ειναι χειροκίνητες, εχω τους χαρτες απο το THE BACKYARD ASTRONOMER'S GUIDE και σκέφτομαι και κάποιο application για το κινητό.

 

Ευχαριστώ.

static1.squarespace.com(1).png

             www.star-surfing.com

Δημοσιεύτηκε

Ψάξε για review στο διαδίκτυο σαν το παρακάτω :

 

http://www.cloudynights.com/item.php?item_id=874

 

Σύμφωνα με αυτά που λέει θα μπορέσεις να δεις αρκετά πράγματα από σκοτεινό ουρανό. Για αυτό μην απογοητεύεσαι. Όσο για τα προσοφθάλμια χρησιμοποίησε αυτά που έχεις και θα δεις τις ανάγκες σου με τον καιρό.

ΜΑΝΟΥΣΟΣ : ΚΑΤ΄ΟΝΟΜΑ «ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ» ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΩΝ-----ΠΡΟΣΟΧΗ

Οι κατασκευές του :

https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=26016=asc&start=165

https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=26016=asc&start=150

Δημοσιεύτηκε
Ακου φίλε, με αυτό το τηλεσκόπιο θα μπορείς να δεις: πλανήτες, μερικά νεφελώματα, μερικούς γαλαξίες, και κάμποσα αστέρια. Αυτό το συμπέραινα επειδή έχω και εγώ ενα τηλεσκόπιο παρόμοιο με αυτό. Φυσικά μην βασιστής μόνο σε αυτά που σε είπα εγώ, άκουσε αυτά που θα σου πουν ποιο έμπειροι παρατηρητές απο εμένα γιατί αυτοί τα ξέρουν ποιο καλά. :D
BILLLOON
Δημοσιεύτηκε

Μην υποτιμάς καθόλου το εργαλείο που έχεις! Αν ήσουν προχωρημένος, τότε πράγματι θα είχες λόγο να στεναχωριέσαι. Αλλά αν είσαι στην αρχή, τότε το "μικρούλι" μπορεί να σου προσφέρει πολλά!

 

Επειδή η εστιακή του απόσταση είναι μικρή, δεν ξέρω πόσο καλά θα παίξει σε πλανήτες. Ένα barlow ναι μεν θα βοηθούσε, αλλά όχι θεαματικά. Αν είναι πάρε κάτι οικονομικό σε barlow. Όσον αφορά DSO στόχους επειδή θα έχεις ευρύ πεδίο δοκίμασε κυρίως σε σμήνη. Πάντως μην κολλάς σε προκαταλήψεις, δοκίμασε ο ίδιος τα όρια του. Θα σου έλεγα να προσπαθήσεις για αρχή με ότι υπάρχει σε Messier. Επίσης προσπάθησε να είσαι σε όσο πιο σκοτεινό περιβάλλον.

Νίκος Κουρούνης

 

Celestron C8 XLT

Helios Apollo 15X70

Vixen Ultima 7X50

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα και σας ευχαριστω πολύ για τις απαντήσεις και για την ενθάρρυνση.

 

θα δοκιμάσω το 3ημερο αν το επιτρέψει ο καιρός να ψάξω για κάποια αντικείμενα ή εστω να ασχοληθώ με τους αστερισμούς. Υπαρχει καποιος κατάλογος αντικειμενων που τον χειμώνα ειναι πιο ευκολο να παρατηρηθούν, για να μην σας κουράζω;

static1.squarespace.com(1).png

             www.star-surfing.com

Δημοσιεύτηκε

Πέρασα το τελευταίο τρίωρο στην ταράτσα προσπαθώντας να βρω αντικείμενα με την βοήθεια του google sky map. Εκτος από τον Σείριο τον οποίο χάζεψα για κανα 20λεπτο δεν καταφερα να βρω με σιγουριά κάτι άλλο, πραγματικά απογοητευτικα δύσκολο σπορ σαν πρωτη επαφή. Για messier ουτε λόγος το πιο πιθανο είναι να μην ξέρω πως να δω κατι και τα σύννεφα κάνανε την εμφανιση τους γεμίζοντας και τον δυτικό ουρανό που για αρκετη ώρα ήταν καθαρός. Οποτε στράφηκα στο παιχνίδι της σελήνης με τα σύννεφα. Χόρτασα βεβαια μεγάλα πεδία αφου έβλεπα πάρα πολλά αστερια όπου και να εστρεφα το τηλεσκόπιο.

 

Ηθελα να ρωτήσω αν το μπλε χρώμα που έβλεπα στον Σείριο και οπως διαβασα υποδηλώνει υψηλή θερμοκρασία του αστρου προερχόταν απο ιδιο το αστέρι ή αν ηταν χρωματικο σφάλμα του τηλεσκοπίου.

static1.squarespace.com(1).png

             www.star-surfing.com

Δημοσιεύτηκε

Φίλε Erisian,

 

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

 

έχεις ένα τηλεσκόπιο με D70mm και F350mm τα οποία σου δίνουν συγκεκριμένες (και όχι περιορισμένες) δυνατότητες παρατήρησης.

 

Τα 70mm (μικρή διάμετρος) δεν σου δίνουν την δυνατότητα να παρατηρείς γαλαξίες και νεφελώματα.

Μπορείς, όμως να ανακαλύψεις τα messier, παρατηρώντας τα σε ευρύ πεδίο, χωρίς λεπτομέρειες, αλλά μέσα σε όμορφες "εικόνες" ανάμεσα σε αστέρια. Μπορείς να σχεδιάζεις στο πεδίο που βλέπεις τα αστέρια και ανάμεσά τους να τοποθετείς το αντικείμενο. Ετσι, θα γνωρίσεις σιγά σιγά τον ουρανό και θα ξέρεις που βρίσκεται το κάθε αντικείμενο από τα messier.

 

Τα 350mm δεν σου δίνουν την δυνατότητα για υψηλές μεγεθύνσεις και άρα δεν μπορείς να παρατηρείς πλανήτες με λεπτομέρειες.

Μπορείς, όμως, να παρατηρήσεις τον Δία με τους δορυφόρους του, να ανακαλύψεις την θέση του καθένα, να βλέπεις πως αλλάζουν θέση μέρα με την μέρα κλπ. Ειδικά αυτή την περίοδο που ο Δίας βρίσκεται ψηλά στους Διδύμους.

Μπορείς, επίσης, να δεις τους δακτυλίους του Κρόνου (όχι πολύ εντυπωσιακά) και να βρεις τον Τιτάνα και να τον παρακολουθείς)

 

Τέλος, ασχολήσου με αυτό το τηλεσκόπιο με τα ανοιχτά σμήνη. Εκεί θα δείς πολύ ωραία αντικείμενα που θα γεμίζουν όλο το πεδίο σου και που άλλα μεγαλύτερα τηλεσκόπια μπορούν μόνο λεπτομέρειες να δούν και όχι ολόκληρη την εικόνα. Πλειάδες, διπλό σμήνος του Περσέα και πολλά άλλα.

(Μην καταναλώνεσαι στο να βλέπεις μεμονωμένα αστέρια όπως ο Σείριος. Αστέρια είναι (φωτεινά σημεία) και όσο και να μεγεθύνεις πάλι αστέρια θα βλέπεις και σχεδόν όλα με μπλε χρώμα...

 

 

Σκέψου οτι έχεις ένα κιάλι 14χ70 με δυνατότητα 30χ70 και 87χ70 περίπου.

 

Να και ένα καλό βιβλίο για τις δυνατότητες του etx-70:

 

http://carolrpt.com/astroguidev9complete.pdf 8)

Όλη της τη ζωή μελετούσε το σύμπαν, αλλά είχε παραβλέψει το πιο ξεκάθαρο μήνυμά του.

Για τα μικρά πλάσματα σαν εμάς η απεραντοσύνη του γίνεται υποφερτή μονάχα μέσω της αγάπης.

C. Sagan. Επαφή.

Δημοσιεύτηκε

CarlSagan, ηδη κατέβασα και τύπωσα το βιβλίο που μου πρότεινες, σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την μακροσκελή σου απάντηση. =D> Θα ξαναπροσπαθήσω με την πρώτη ευκαιρία.

 

Φιλε βολιώτη, πολύ καλή η ιδέα σου =D>

static1.squarespace.com(1).png

             www.star-surfing.com

  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

παδια βρηκα τηλεσκοπιο με μεγενθυση Χ230 και διαμετρο 114mm με 170 ευρω

θα μπορω να παρατηρω πλανητες του ηλιακου μας συστηματος

τελος πειτε μου αν γινεται να δω αστερισμους και βαθυ ουρανο

ευχαριστω εκ των προτερων

κωστας

O ISON θα ζει για παντα...στην καρδια μας
Δημοσιεύτηκε

Φίλε Κώστα, μπορείς να δώσεις περισσότερα στοιχεία; π.χ. εστιακή απόσταση, μάρκα, μοντέλο κλπ;

Η τιμή είναι όντως δελεαστική για κάποιον που είναι νέος στον χώρο, αλλά η μεγένθυση, που χρησιμοποιήται κυρίως σαν δόλωμα από "μη σοβαρές" εταιρείες και καταστήματα, ελάχιστο ρόλο παίζει.

Θα πρώτεινα να έβλεπες κάτι καλύτερο, τουλάχιστο με όσο το δυνατό περισσότερα στοιχεία.

 

Erisian, το τηλεσκόπιό σου μπορεί να είναι μικρό, αλλά θα σε δώσει ατελείωτες ώρες από την χαρά της προσωπικής σου ανακάληψης των ουράνιων αντικειμένων. Το ίδιο έχω και εγώ, όπως και ένα 8ιντσο celestron, το μικρό το χρησιμοποιώ συχνότερα από το celestron για ψυχαγωγικούς λόγους, αλλά και για φωτογραφίες έκτακτων και μη, ουράνιων φαινομένων. Το ETX έχει την ευκολία μετακίνησης και χειρισμού. Εξάντλησε τις δυνατότητές του, και ταυτοχρόνως, αν υπάρχει, (δύσκολα πλεον) η δυνατότητα, αποταμίευσε χρήματα, για ένα μεγαλύτερο, γιατί επόμενο είναι ότι θα αναζητήσεις περισσότερα από τις δυνατότητες του τηλεσκοπίου. (Αν ακόμα και να είχαμε ένα τηλεσκόπιο με διάμετρο 2μέτρα, πάλι δε θα μας έφτανε.)

Καλές παρατηρήσεις!

....τὸν ἥλιον εἰς ἐξουσίαν τῆς ἡμέρας, τὴν σελήνην καὶ τοὺς ἀστέρας εἰς ἐξουσίαν τῆς νυκτός....

Ψαλμός 135

Δημοσιεύτηκε

Απο χτες έχω συνέχεια την αίσθηση πως ερωτοτροπώ με ένα μέρος του εαυτού μου που παράλληλα αποτελεί μέρος του ουρανού. Νιώθω κυριολεκτικά μεθυσμένος εως τα μύχια των νευρικών μου απολήξεων από τον όγκων των πληροφοριών και των οπτικών ερεθισμάτων που καλούμαι να αφομιώσω που νομίζω πως ονειρευομαι με ανοιχτά τα μάτια λευκές τελείες σε μαυρο φόντο. Ο Διας με τους δορυφόρους του που μοιάζαν λες και είχαν ευθυγραμιστεί με απορρόφησε για σχεδόν 2,5 ώρες :cheesy: Δεν είναι μόνο η εικόνα, είναι όλη αυτή η σιωπή, η ροή των σκέψεων και η παυση αυτών, η εστιασμένη προσοχή και όλη αυτή η μοναχικότητα που μοιάζει να είναι η το σημείο σύγκλισης των πάντων, που νομίζω πως τελικά η παρατήρηση είναι τελικά μια πνευματική εργασία...star yoga :P Αν νιώθω τόσο συγκλονισμένος απο την εικόνα του Δία και των αστερισμών δεν μπορώ καν να διανοηθώ πόσο "γεμάτοι" νιωθετε εσείς με όσα έχετε δει. Ανυπομονώ πραγματικά να πέσει το φως της σελήνης για να αναζητήσω τους υπόλοιπους στόχους που μου εχετε προτείνει.

 

 

Σαν να μην εφταναν όλα αυτά, είχα και την ακατανίκητη επιθυμία να φωτογραφισω οτι έβλεπα. Οποτε προσπάθησα afocal κ την κάμερα απο το κινητό να τραβηξω κάποιες φωτογραφίες την σελήνη. Πολυ δύσκολο μου φανηκε οπότε θα ηθελα να σε ρωτησω φίλε ptolemeo που διαθετεις το τηλεσκόπιο ποιά λύση θα μου πρότεινες για φωτογραφιση της σεληνης ή των πλανητων; Εχω διαβασει σχεδον όλες τις σελίδες που αφορούν το θεμα για το etx-70 αλλά δεν έβγαλα συμπέρασμα. Απο την μια ακούω οτι το τηλεσκόπιο δεν σηκώνει prime focus dslr γιατι βαραίνει το ολο σύστημα και ταλαιπωρει το μοτερ που ομως μεχρι τωρα δεν το χρησιμοποιώ και απο την αλλη η λύση της web cam δεν με ενθουσιάζει καθώς δεν θα ηθελα με τιποτα να πρεπει να ασχοληθω με το pc. Η λύση της dslr χωρις φακό στο προσθοφθάλμιο έχει αποτέλεσμα; ποια ειναι η καταλληλοτερη μεθοδος εν τέλει για το τηλεσκόπιο αυτο;

 

Το etx-70 διαβασα οτι μπορεί να κάνει tracking σε κομήτες. Ισχύει αυτό; Και αν ναι ο κομήτης που μας επισκεπτεται το Μαϊο μπορεί να γίνει ορατός απο αυτο ή εξαρταται κυριως απο την φωτεινότητα που θα πιάσει ο κομητης;;

 

Ευχαριστω!

 

η πρωτη μου φωτο ειναι θολη κ ανεστιαστη αλλα εγω θα την θυμαμαι! :cheesy:

2002511505_IMG_92928970822455(2).jpg.6d42b91386fda3cb3ffed84b4132b591.jpg

static1.squarespace.com(1).png

             www.star-surfing.com

Δημοσιεύτηκε

Φίλε Erisian είσαι σε πολύ καλό δρόμο. Τοσο όσον αφορά τον, ας τον πούμε, έρωτά σου, με την (ερασιτεχνική) αστρονομία, όσο και με τη φωτογραφία. Οι πρώτες παρατηρήσεις σε προκαλούν μια ψυχική ευφορία, η οποία σε κάνει να αναζητάς και να επιδιώκεις περισσότερες και καλύτερες παρατηρήσεις.

Αυτό που διάβασες, όντως ισχύει! Η προσάρτηση μιας dslr, (εννωείτε χωρίς φακό γιατί το τηλεσκόπιο αυτομάτως μετατρέπεται σε φακό), θα "τεντώσει" στην κυριολεξία τους μηχανισμούς κίνησης. Άσε που με το θα τη δεις επάνω, θα τρομάξεις και δε θα επιχειρήσεις τίποτα. Αν και δεν είμαι ειδικός στην αστροφωτογραφία, εγώ έφαρμώζω την afocal μέθοδο για το συγκεκρημένο τηλεσκόπιο και χρησιμοποιω αυτό:

 

http://wildbirdsunlimited.typepad.com/photos/uncategorized/2008/04/24/digital_camera_adaptor_lg.jpg

 

με κάτι τέτοιο

 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/06/Sony_Cybershot_DSC_W210.jpg

 

και πάλι έχει ένα μικρό θεματάκι με το βάρος. Για τους πλανήτες θα χρησιμοποιήσεις από web camera και πάνω, με την παρουσία pc . Οπότε σε afocal, που τουλάχιστον για την αρχή είναι μονόδρομος, θα "παίξεις" με Σελήνη, Ήλιο (!!! ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟ ΦΙΛΤΡΟ !!!).

Όσον αφορά το tracking σε κομήτες, μου φαίνεται λίγο παραπλανητικό. Οι κομήτες παρά την ταχύτητα της κίνησής τους, στον ουρανό που παρατηρούμε, φαίνονται ακίνητοι σαν τα υπόλοιπα ουράνια σώματα. Όπως κάνει tracking σε ένα αστέρι το τηλεσκόπιο, έτσι θα κάνει και στο κομήτη, άρα αυτό το "προσόν" του τηλεσκοπίου, το έχουν όλα τα ρομποτικά. Όσον αφορά τον κομήτη του Μαίου. Συνήθως όλοι οι κομήτες φαίνονται από 10mag και κάτω (με το συγκεκρυμένο τηλεσκόπιο), μπορεί να μοιάζουν σαν αστέρι. Οπότε θα ξέρεις ότι τον είδες αν δει τον κομήτη σε μέρος όπου, βάση του αστροχάρτη, εκεί δεν υπάρχει άλλο ουράνιο σώμα, ενώ ταυτόχρονα, ξέρεις την πορεία του, ανάλογα με τις ημέρες που κάνει το πέρασμά του.

Πάντως είναι πάρα πολλά τα περι αστροφωτογράφησης, και με τον καιρό και με λίγη εξάσκηση, θα καταφέρεις πολλά πράγματα. Η φωτογραφία της Σελήνης είναι αρκετά καλή για πρώτη από κινητό και με το χέρι. Το χρωματικό σφάλμα βέβαια δε μπορείς να το αποφύγεις λόγω του μικρού εστιακού μήκους του τηλεσκοπίου.

Καλή συνέχεια...

....τὸν ἥλιον εἰς ἐξουσίαν τῆς ἡμέρας, τὴν σελήνην καὶ τοὺς ἀστέρας εἰς ἐξουσίαν τῆς νυκτός....

Ψαλμός 135

Δημοσιεύτηκε

Φίλε ptolemeos σε ευχαριστω και πάλι για τις συμβουλές σου!

 

Αν δεν σε κουράζω ποιό φίλτρο είναι κατάλληλο για τον ήλιο απο αυτα εδω; http://www.telescopeshop.gr/index.asp?categoryId=9&productSeriesId=31 (κοστιζουν πιο πολυ κ απο το τηλεσκόπιο) :P

 

Σκεφτομουν και γω το ιδιο με τον alexandro αν καταλαβα σωστα ειναι η τεχνικη eyepiece projection για την οποια και πάλι διαβασα διφορούμενες αποψεις.

 

camera_adapter.jpg

static1.squarespace.com(1).png

             www.star-surfing.com

Δημοσιεύτηκε

Όχι δε με κουράζεις! Κάθε άλλο, κάθε ερασιτέχνης αστρονόμος, χαίρετε να βοηθάει άλλους (ερασιτέχνες). Απλά δεν έχω συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Αυτά τα φίλτρα που παραπέμπεις, είναιλίγο ακριβά. Μπορείς να ξεκινήσεις με κάτι αρκετά πιο φθηνό και πιο δημοφιλή, όπως αυτό:

 

http://astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=2309

 

ή καλύτερα αυτό:

 

http://astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=789

 

το οποίο το διαμορφώνεις όπως θες με λίγη, αλλά υπεύθυνη, χειροτεχνία.

....τὸν ἥλιον εἰς ἐξουσίαν τῆς ἡμέρας, τὴν σελήνην καὶ τοὺς ἀστέρας εἰς ἐξουσίαν τῆς νυκτός....

Ψαλμός 135

Δημοσιεύτηκε

Με γλίτωσες από πολλά χρήματα, σε ευχαριστώ πολύ, ενώ έχω επισκεφτεί αρκετές φορές το συγκεκριμένο ιστοχώρο μου διέφυγε.

 

Παρατηρώ καθημερινά σχεδόν τον Δια καιι κατάφερα να δω και τον κρόνο την μερα που ηταν σχετικά κοντά στην σελήνη :cheesy: Δεν μπορώ να περιγράψω τα συναισθήματα μου αλλά ηταν κατι ανάμεσα σε έξαψη, θαυμασμό και την ανάγκη να φωνάξω δυνατά λες και κέρδισα το κοσμικό τζόκερ :D

 

Εχτες παρ όλη την συννεφιά αποφάσισα να βρω το νεφέλωμα του Ωρίωνα ή τέλος πάντων οτι μπορούσα να δω απο αυτό. Ο ουρανός είχε άλλη άποψη βεβαια, ηταν γεμάτος σύννεφα αλλα ευτυχως ανοιγε συχνά πυκνά. Αφού εστίασα στον Σείριο κινήθηκα δυτικότερα προσπαθώντας να βρώ τον Rigel με τον 15αρη plossl και μετά κινήθηκα προς το Σαιφ χωρίς να καταφέρω να τον βρω οπότε και αλλαξα στον 24αρη κ αφου τον εντοπισα κινήθηκα προς το κέντρο του νοητού τριγώνου που ειχα δει στο stellarium και μπαμ :cheesy: υπέροχο θεαμα! Αστρα ντυμένα σε νεφος ξετρελάθηκα, γρηγορα εριξα τον 32αρη και το θέαμα εγινε ακόμη πιο εντυπωσιακό! Ηθελα να ξαναβαλω τον 15αρη ακόμα και τον 9αρη μηπως και παρω μια γευση απο τον τροπο που βλέπω το νεφελωμα στις φωτο αλλα δεν προλαβα τα σύννεφα μου στέρησαν την χαρά. Ποιο θα ειναι το ιδανικο προσθοφθαλμιο μενει να το ανακαλύψω. Δυστυχως τις πλειάδες οσες φορες προσπαθησα να τις δω δεν τα κατάφερα καθως ο ουρανος σε αυτην την πλευρα εχει ιδιαιτερα μεγάλη φωτορυπανση και καθως παρατηρω σχετικα νωρίς ειναι χαμηλα στον οριζοντα μαλλον ειναι ψιλοματαιο. Ο δυτικός ουρανός είναι πολυ πιο σκοτεινός καθως ο Υμηττός κόβει πολύ την φωτορύπανση οποτε όλο προς τα εκεί είμαι στραμμένος. Βρηκα πως με η χρηση του μοτερ βολευει περισσότερο καθως η κίνηση ειναι πιο ηπια και σταθερη απο τα χέρια μου και το τηλεσκόπιο χορευει πολύ λιγοτερο. Το goto αν κ το δοκιμασα ήταν πολύ εκτος πεδίου κατα την ευθυγραμμιση αν και προσεξα πως μαλλον οφειλεται στο οτι το αριστερο μερος της φουρκέτας ηταν 10 μοιρες off, το εφτιαξα και μενει να ξαναδοκιμάσω μπας και γλιτώσω λίγο χρόνο στο ψάξιμο.

 

Χαιρετώ και ευχαριστώ και πάλι.

static1.squarespace.com(1).png

             www.star-surfing.com

Δημοσιεύτηκε

Eν τελη απο το νεφελωμα του Ωρίωνα βλεπω τρια αστρα τυλιγμένα σε νεφος όποια μεγένθυση κ αν χρησιμοποιησα δεν ειδα κατι περισσότερο. Ωστόσο κατάφερα και είδα χωρις φεγγαρι τις Πλειάδες οι οποίες ηταν υπέροχες, M36, M37, M35, M41 με το Μ37 να είναι μαλλον το πιο πλούσιο που παρατήρησα. Εβρισκα τα πιο φωτεινα κοντινά άστρα πηδώντας απο το ενα στο άλλο και μετα σκάναρα το κομματι που ειχα οριοθετήσει κ καταφερνα να βρω τον στόχο αν και πιστευω οτι με εναν ερευνητη όλα θα ηταν πολύ πιο ευκολα. Αυτο που με δυσκόλευει περισσότερο με το τηλεσκόπιο είναι η εστίαση ιδιαίτερα όταν ο στόχος βρίσκεται ψηλα στο ζενίθ και τα δαχτυλα μου δεν χωράνε να γυρίσουν τον εστιαστη . Είδα κάτι πατέντες στο site του weasner, υπάρχει κατι που θα μπορουσα να βρω σε ελληνικό καταστημα για να βελτιωθεί ο τρόπος εστίασης; Καμιά ιδέα;

 

Ευχαριστώ!

static1.squarespace.com(1).png

             www.star-surfing.com

  • 1 μήνα αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Τις προάλλες επιτέλους κατάφερα με εναν φίλο μου να φτιάξω μια φλάντζα που να συνδέει ενα παλιό επαγγελματικό τρίποδο φωτογραφικης μηχανης που είχα στην άκρη, με το etx-70. Πήραμε ενα κομμάτι λαμαρινας 6χιλ και αφου το κόψαμε στην επιθυμητή διαμετρο, ανοιξαμε ενα σπείρωμα 3/8 που βιδώνει πάνω στην βαση του manfrotto και αλλες δυο τρύπες που θα συγκρατούσαν το τηλεσκόπιο. Ενα βάψιμο και τελος. Εχτες στην πρωτη δοκιμη που του έκανα νόμιζα οτι είχα διαφορετικό τηλεσκόπιο καθως το τρεμόπαιγμα κατα την εστίαση ήταν ελάχιστο και έχω την αίσθηση οτι μέχρι και το goto βελτιώθηκε :D

 

10308334_811743138844742_7737950443025023329_n.thumb.jpg.12e8da8c9a74d80f97df476479d6ec2f.jpg

φλαντζα και τρίποδο

 

10275985_811742908844765_2977160355864616564_n.thumb.jpg.0efa6ceb0083580efc81aebfb453cc32.jpg

etx-70 καθισμένο στο manfrotto

 

10365770_811744925511230_2853096531673174019_n.jpg.877f4ea782d63658e5b4884910ed201a.jpg

η φλαντζα

10258104_811743045511418_8423682101201893265_o.thumb.jpg.9ab9a72054821cff06aebc179c8d9f17.jpg

static1.squarespace.com(1).png

             www.star-surfing.com

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης