Kostas Tzimoulias Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2014 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2014 Καλησπερα ειμαι μαθητης πρωτης λυκειου , γενικα ολα τα προηγουμενα χρονια διαβαζα φυσικη μαθηματικα και ολα τα μαθηματα απο αγγαρεια και οχι απο παθος παρολο που ειμαι πολυ καλος μαθητης , καιγομουν στα online games , απλα πριν λιγες μερες αποφασισα να ασχοληθω με τον τομεα που θελω να σπουδασω κι ολας την φυσικη διαβαζω αρκετα μπορω να πω και πηρα και το βιβλιο της αστρονομιας της β λυκειου, το θεμα ειναι οτι νιωθω λιγο χαμενος ( εχω σκοπο να παω σε ολυμπιαδες αν τα καταφερω αστορνομιασ η φυσικης) διαβαζω για παιδια ασ πουμε που εχουν παρει διακρισεις απο την α λυκειου στα θεματα τυ διαγωνισμου τησ Γ λυκειου τριτης φασης και γενικα απογοητευομαι διοτι στο γυμνασιο δεν ειχα το παθος να τα διαβασω αυτα τα μαθηματα και ισως να εχω καποια μικρα κενα, θα θελα αν μπορει καποιος εμπειρος εδω μεσα να με καθοδηγησει λιγο στο τι να διαβασω στη συνεχεια ( μιλαω για την αστρονομια τωρα) αμα χρειαζομαι τηλεσκοπιο κλπ κλπ γενικα ριξτε ιδεες τι χρειαζομαι περισσοτερο σαν οπλο απο τα μαθηματικα, ηθελα να πω οτι βλεπω τα θεματα της αστρονομιας ακομα και τησ 3ης φασης και παρολο που ειμαι υπερβολικα αρχαριος ακομα τα θεματα μου φενονται βατα ισως γιατι εβλεπα ντοκιμαντερ πανω σ αυτον τον τομεα νταξει οι ασκησεις με προβληματιζουν διοτι τα μθηματικα μου κακα τα ψεματα δεν ειναι σ'αυτο το επιπεδο ακομα δεν ξερω πραγματα για την σφαιρα για παραδειγμα,,αυτα ειχα να πω γενικα θελω μια καθοδηγηση και γενικα θελω να ακουσω γνωμες για τα παντα που αφορουν την Φυσικη-Αστρονομια( αστροφυσικη και κοσμολογια, τα ατρευω και τα δυο)-Μαθηματικα. Τελος θα ηθελα να πω ειναι δυνατον να παρει καποιος διακριση σε τετοια μαθηματα που ξεκηναει το "σωστο διαβασμα' τωρα? θεωρω τον εαυτο μου αρκετα εξυπνο να καταλαβω πραγματα δεν θελω να το παρω πανω μου ομως πρεπει να ειμαι μετριοφρων!!! ευχαριστω ( Επισης σκεφτομαι το καλοκαιρι να κανω μαθηματα φυσικης και μαθηματικων ωστε να προχωρησω την υλη και απο τη νεα χρονια να μπω στηνυλη της Γ λυκειου δεν μπορω να βλεπω παιδια γ γυμανσιου να εχουν τελειωσει την υλη ολου του λυκειου δεν πα να ειναι ο πατερας τους ο hawking νευριζω ειμαι ανταγωνιστικος ειανι αδικο καποια παιδια να εχουν τοσο μεγαλο iq ετσι το βλεπω τουλαχιστον, τι λετε καλη η αποφαση μου?) "Στον Kόσμο τίποτα δεν χάνεται και τίποτα δεν δημιουργείται, τίποτα δεν γεννιέται από την ανυπαρξία ούτε και επιστρέφει στην ανυπαρξία."
PanagiotisM Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2014 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2014 Όταν ήμουν και εγώ γυμνασιόπαιδο κανα δυο χρόνια πριν ονειρευόμουν μια μεγάλη καριέρα στο εξωτερικό πάνω στη φυσική.Διαγωνισμοί,διακρίσεις κτλ κτλ.Όσο περνάει ο καιρός ανακαλύπτω ότι πάντα θα υπάρχει κάποιος καλύτερος από εσένα(είτε επειδή έχει δουλέψει περισσότερο είτε επειδή γεννήθηκε με 'καλύτερο' μυαλό από το δικό σου).Δεν σου λέω να παραιτηθείς από τα μαθήματά σου,αλλά δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια.Οπότε διάβαζε τα μαθήματα που προορίζονται για την τάξη σου,ψάξου λίγο και λύσε πιο περίπλοκες ασκήσεις,αν θες σχεδίασε δικά σου πρότζεκτ και εφάρμοσε τα όσα έμαθες(εγώ πχ. στην β' γυμνασίου προσπάθησα να χρησιμοποιήσω τριγωνομετρία για να φτιάξω ένα τύπο που να υπολογίζει την απόσταση οποιουδήποτε άστρου από τη γη,και παρότι ο τελικός τύπος είχε πολλά προβλήματα,όταν είδα πριν λίγους μήνες τη λύση στο πρόβλημα διαπίστωσα ότι πολλά από τα συμπεράσματά μου ήταν σωστά). ΥΓ.Όταν πήρα τη φυσική στα σοβαρά,σταμάτησε το όλο θέμα να έχει να κάνει με το πως θα γίνω εγώ γνωστός και σημασία πλέον είχε να βοηθήσω όσο μπορώ να εξελιχθεί η ανθρώπινη σκέψη,οι γνώσεις μας για τον κόσμο.Το μέλλον της πιστήμης κατά την ταπεινή μου γνώμη ανήκει στις ερευνητικές ομάδες.Πέρασε η εποχή που ένας Νεύτωνας ή ένας Γαλιλαίος μπορούσαν να πάνε τη φυσική μπροστά μόνοι τους. "Τα πράγματα είναι απλά, το μπέρδεμα είναι να το καταλάβεις... "
TheRatPack Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2014 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2014 Ναι, έχεις το χρόνο να προετοιμαστείς για το διαγωνισμό φυσικής ή αστρονομίας. Αλλά...Για μένα επιστήμη δεν ούτε οι διακρίσεις, ούτε οι έπαινοι αλλά ένας αξιέπαινος αγώνας για την κατάκτησή της γνώσης. Ο στόχος των διαγωνισμών για εμένα είναι η ενασχόληση με την εκάστη επιστήμη και 'οχι η διάκρισή των νικητών. Έχω συμμετάσχει σε διαγωνισμούς και η προετοιμασία μου ήταν η ενασχόλησή με την επιστήμη. Να "διαβάζω" δηλαδή από ευχαρίστησή, και μετά ο έπαινος θα έρθει από μόνος του.Αν λοιπών αποφασίσεις να ασχοληθείς με την αστρονομία πρώτα από όλα πριν από κάθε διαγωνισμό μπορείς να αρχίσεις από εδώ, δες και άλλα θέματα στο forum...
Kostas Tzimoulias Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2014 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2014 ευχαριστω για την απαντηση ναι αυτο που λες με το μυαλο εχεις , δικιο απλα γενικα ειμαι ανταγωνιστικο ατομο!! αυτο με τον τυπο που ειχες σκεφτει πρεπει να ηταν πολυ ωραια φαση θα ηθελες να γραψεις ενα μερος του ειμαι περιεργος να μαθω! το θεμα ειναι οτι δεν θελω να καταληξω να κανω μαθηματα σε παιδια δεν ειναι κατι που με εκφραζει θα γουσταρα περισσοτερο την ερευνα οπως λες, αυτο για το καλοκαιρινο πως σου φενεται? δεν το κανω απο αγγαρεια απλα επειδη μου αρεσει να προχωραει γρηγορα εαν τα καταλαβαινω περιμενω την απαντηση σου και παλι ευχαριστω "Στον Kόσμο τίποτα δεν χάνεται και τίποτα δεν δημιουργείται, τίποτα δεν γεννιέται από την ανυπαρξία ούτε και επιστρέφει στην ανυπαρξία."
Kostas Tzimoulias Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2014 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2014 καταλαβα εχεις δικιο, μολις χες ξεκηνησα και πηρα το βιβλιο της β λυκειου και θα το παω οσο γινεται, οσον αφορα τις διακρισεις νταξει δεν ειναι ωραιο να εχειςμια αναγνωριση για την δουλεια που εχεις καταβαλλει? ετσι τουλαχιστον πιστευω εγω οχι μονο στην αστρονομια και στην φυσικη, οι μαθηματικοι διαγωνισμοι για μενα ειναι αρκετα δυσκολη δεν εχω ακομα αυτη την τοσο μαθηματικη σκεψη αλλα το παλευω "Στον Kόσμο τίποτα δεν χάνεται και τίποτα δεν δημιουργείται, τίποτα δεν γεννιέται από την ανυπαρξία ούτε και επιστρέφει στην ανυπαρξία."
TheRatPack Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2014 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2014 Ναι, άλλα όπως είπα η διάκριση θα ακολουθήσει την διαδικασία μαθήσεις και δεν πρέπει να είναι ο στόχος της.ΥΣπροτείνω αυτή η Θ.ενότητα να μεταφερθεί εδώ καθώς ταίριαζε καλύτερα με το θέμα. Είναι καλύτερο για το forum να γίνεται συζήτηση σε ένα σημείο..
Kostas Tzimoulias Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2014 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2014 εχεις δικιο αμεσως "Στον Kόσμο τίποτα δεν χάνεται και τίποτα δεν δημιουργείται, τίποτα δεν γεννιέται από την ανυπαρξία ούτε και επιστρέφει στην ανυπαρξία."
bellatrix Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10, 2014 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10, 2014 Έμενα τέτοιες περιπτώσεις ανθρώπων με προβληματίζουν.. Δηλαδή σιχαινόταν τα μαθήματα αυτά, αλλά ξαφνικά στο Λύκειο του ήρθε η αναλαμπή..Εκτός από αυτό εμμέσως πλην σαφώς ουκ ολίγες φορές αναφέρει για διακρίσεις στους διαγωνισμούς.. Ναι θέλει πολύ καλές βάσεις Μαθηματικών και Φυσικής για να πετύχεις..Θέλει διάβασμα, συνεχής προσπάθεια και αγάπη.. Απλά πρέπει να είσαι σίγουρος ότι αυτό θέλεις να σπουδάσεις..Πέρα από κάθε ανταγωνιστικότητα, πείσμα ή εγωισμό..Γιατί πολύ απλά όταν βρεθείς στο Πανεπιστήμιο αλλάζουν τα πράγματα και εκεί γυρισμός δεν υπάρχει..Ξέρω περιπτώσεις παιδιών σαν την δική σου, που πήγαιναν για διακρίσεις και μόλις έφθασαν στο Πανεπιστήμιο τα παράτησαν τελείως.
Kostas Tzimoulias Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10, 2014 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10, 2014 Για να ειμαι ακριβης εχεις δικιο σε αυτο δεν ειπα ποτε οτι σιχαινομουν τα μαθηματικα περισσοτερο μαλλον τα φοβομουν δεν ξερω αν εχεις νιωσει το συναισθημα αυτο, ειναι μια μη σιγουρια που σε κραταει πισω ε λοιπον αποφασισα να παρατησω τα ηλεκτρονικα παιχνιδια που τοσο καιρο με κραταγαν πισω και αν ασχοληθω με αυτο που απο 5 χρονων μου αρεσε, αυτο ειναι η φυσικη και τα παραξενα φαινομενα, χοροχρονος σκουληκοτρυπες και ολα αυτα τα παραξενα, αυτο με τις διακρισεις απλα νομιζω οτι εναι ετσι ο τυπος μου μου αρεσει να αναδυκνυομαι οχι με κακο τροπο μην παρεξηγηθω, βεβαια διαγωνισμοι μαθηματικων ειναι αρκτα δυσκολοι σε σχεση με τους αλλους ισως γιατι ακομα "φοβαμαι" λιγο αυτο το μαθημα ειναι παραξενο συναισθημα παραλο που μου αρεσουν παρα πολυ ειμαι επιφυλακτικος δεν ξερω που οφειλεται.Τελος θα ηθελα να πω οτι γενικα ειμαι απογοητευμενος με την ολη κατασταση του τομεα επιστημων την ελλαδα, θα ηθελα πολυ να σπουδασω ως θεωρητικος φυσικος η φυσικος και να το εξελιξω επειτα, και απο την αλλη ειναι και ο ηλεκτρολογος μηχανικος και ο μηχανολογος μηχανικος ( απαιτει παρα πολυ καλη αντιληψη του χωρου που δεν νομιζω οτι την εχω ακομα) μιας και ειναι επιστημες που εχουν πιο σιγουρο μελλον στην ελλαδα, το θεμα του εξωτερικου ειναι ωραιο κομματι αν και δυσκολο παρολο που ειμαι μαθητης α λυκειου ειμαι προσγειομενος θα ελεγα, νταξει κακα τα ψεματα ο ανταγωνισμος για μια καλη υποτροφια ειναι τεραστιος πρεπει να εχεις σχεσεις και συνδεσεις με αλλους φανταζομαι πως πανε, οι γονεις μου παρολο που εχουν τειλειωσει πανεπηστιμιο ηταν οι οι δυο θεωριτικοι κατυεθυνσης ασχετα με το τι τελειωσαν και τι επαγγελμα ασκουν τωρα.....γενικα ειμια μπερδεμενος ;( "Στον Kόσμο τίποτα δεν χάνεται και τίποτα δεν δημιουργείται, τίποτα δεν γεννιέται από την ανυπαρξία ούτε και επιστρέφει στην ανυπαρξία."
PanagiotisM Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10, 2014 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10, 2014 ευχαριστω για την απαντηση ναι αυτο που λες με το μυαλο εχεις , δικιο απλα γενικα ειμαι ανταγωνιστικο ατομο!! αυτο με τον τυπο που ειχες σκεφτει πρεπει να ηταν πολυ ωραια φαση θα ηθελες να γραψεις ενα μερος του ειμαι περιεργος να μαθω! το θεμα ειναι οτι δεν θελω να καταληξω να κανω μαθηματα σε παιδια δεν ειναι κατι που με εκφραζει θα γουσταρα περισσοτερο την ερευνα οπως λες, αυτο για το καλοκαιρινο πως σου φενεται? δεν το κανω απο αγγαρεια απλα επειδη μου αρεσει να προχωραει γρηγορα εαν τα καταλαβαινω περιμενω την απαντηση σου και παλι ευχαριστω Κοίτα όσο δούλευα πάνω στο προτζεκτ ένιωσα κάτι που δεν μου είχαν ξυπνήσει ποτέ τα μθήματα στο σχολείο.Αυτό που στα αγγλικά λέμε 'obsession'.Είχε γίνει έμμονη ιδέα και όταν τελικά κατέληξα κάπου ένιωσα ένα αίσθημα ικανοποίησης που δεν είχα ξανανιώσει.Με τον καιρό δυστυχώς η επιθυμία μου να ζήσω στην Ελλάδα νίκησε την ανάμνηση αυτή και αποφάσισα να εγκαταλείψω το όνειρο της θεωρητικης φυσικής.Πρόσεξε όμως αν τελικά αυτό που θες είναι μια τέτοια καριέρα.Εγω τελικά ανακάλυψα ότι είμαι ένας ρομαντικός που θα μείνει για πάντα κολλημένος στην Κλασσική Φυσική.Όλα αυτά τα υπερσύγχρονα μου φαινονται καταθλιπτικα... ΥΓ.Θα κοιτάξω να βρω το χαρτί με τον τύπο αλλά μην περιμένεις κάτι τρομερά σύνθετο.Η ομορφιά άλλωστε αυτών των τύπων είναι η απλές λύσεις(έστω και προσεγγιστικές) που δίνουν σε σύνθετα ζητήματα. "Τα πράγματα είναι απλά, το μπέρδεμα είναι να το καταλάβεις... "
Kostas Tzimoulias Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11, 2014 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11, 2014 γενικα νομιζω οτι δεν εχω νιωσει αυτο το συναισθημα στα μαθηματικα ακομα αλλα δεν τα παραταω περιμενω με ανυπομονησια αυτον τον τυπο χαχα "Στον Kόσμο τίποτα δεν χάνεται και τίποτα δεν δημιουργείται, τίποτα δεν γεννιέται από την ανυπαρξία ούτε και επιστρέφει στην ανυπαρξία."
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα