Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

καλησπερα σε ολα τα παιδια!! :D

Θα ηθελα την πολυτιμη βοηθεια σας για μια αγορα τηλεσκοπιου.σκευτομαι το skywatcher 150EQ3. ποσο καλο ειναι? :?: ειμαι νεος στον χωρο του τηλεσκοπιου αλλα απο παρατηρηση τα παω καλα. :oops: απο χρηματα αντεχω αν αξιζει. τα καταδιοπτρικα τηλεσκοπια ειναι καλυτερα απο τα κατοπτρικα?

Οσο αναφορα την αστροφωτογραφιση ποιες φωτ.μηχανες μπορεις να χρησιμοποιησεις?χρειαζεται καποια βαση?

συγνωμη για το αφελες ισως καποιων ερωτησεων αλλα αυτο το forum ειναι ισως το μονο μερος οπου μπορω να μαθω κατι σωστα και απο σωστους ανθρωπους δηλαδη εσας.

Σας ευχαριστω.

Μόσχος. Ρόδος

Δημοσιεύτηκε

Αγαπητέ φίλε Μόσχο γεια σου και καλώς όρισες!

Πριν πάρεις τηλεσκόπιο και μιας και είσαι καινούριος στο χώρο καλή ιδέα θα ήταν να βρεις τους φίλους που ασχολούνται με την ερασιτεχνική αστρονομία στο νησί και να τους δεις από κοντά (υπάρχουν και μέσα στο φόρουμ :D ), μόνο τότε θα καταλαβεις τι πρέπει να προσέξεις σε ένα τηλεσκόπιο τι πρέπει να γνωρίζεις για να το χειρίζεσαι και τι θα μπορέσεις τελικά να δεις μέσα από αυτό.

Τώρα για το ποιο είναι ένα καλό τηλεσκόπιο για έναν αρχάριο δεν θα μπω στον πειρασμό να απαντήσω, γιατί όσοι ερασιτέχνες τόσες και οι γνώμες, ενώ παράλληλα εξαρτάται τι θέλεις να κάνεις (πλανητική/ήλιο/σελήνη μέσα από πόλη ή να παίρνεις τα βουνα για σκοτεινούς ουρανούς ή μήπως λίγο από όλα; )...

Κώστας

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα και καλώς όρισες και από εμένα!

Το βιβλίο nightwatch το έχεις πάρει? Αν όχι, είναι το καλύτερο βιβλίο που θα μπορούσες να πάρεις για αρχή.... Θα σου λυθούν πολλές από τις απορίες που έχεις.. :wink:

ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
Δημοσιεύτηκε

Κατ αρχας καλως ορισες στη παρεα..

Το καλυτερο σε πρωτη φαση ειναι να βρεις τους φιλους σου απο το νησι και να κανεις μια κανονικη συζητηση.

Επισης μια πολυ ωραια ιδεα ειναι να ξεφυλισσεις κανενα περιοδικο και να δεις τι σου χαιδευει το ματι σε πρωτη φαση και απο κει και περα ξεκινα ολο το παιχνιδι. Πρωτα θα δεις κατι πολυ ακριβο μετα θα πας σε κατι πιο φτηνο κλπ κλπ..

Το τηλεσκοπιο που ανεφερες ειναι 6" και ειναι καλο για εναν αρχαριο. Φαντασου οτι εγω που ασχολουμαι 10 χρονια και βαλε με αστρονομια εχω 8" και ειναι πολυ καλες. Προσεξε ομως καλυτερα που θα χαλασεις τα λεφτα σου γιατι ειναι κινηση αρκετα δυσκολη για αρχη. Συμφωνω με τη κουβεντα "οσοι ερασιτεχνες, τοσες και οι γνωμες".

Και κατι τελευταιο. Ειδα και εσενα και αρκετους νεους φιλους εδω στο αστροβοξ κανοντας μερικες ερωτησεις αρχαριες να λετε αμεσως μετα κουβεντες του στυλ "συγνωμη για τις αφελεις και χαζες και μπλα μπλα μπλα ερωτησεις μου"... Νομιζεις οτι γραφεις σε ενα forum επιστημονων???? Εδω μεσα ειμαστε χιλιαδες μελη και ελαχιστοι εχουν τη γνωση σε επιστημονικο επιπεδο (αντε να ναι 10) και απο αυτους τους 10 οι 2 θα σε βοηθησουν. Οι υπολοιποι το θεωρουν χασιμο χρονου το να μιλανε με να αρχαριο φιλε μου! Αυτοι οι μεγαλογνωστες απεχουν απο αυτες τις μικρουποχρεωσεις...

Γι αυτο μην αισθανεσαι ετσι

STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE

Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52

HYPERION 13mm 68 :mrgreen:

Δημοσιεύτηκε

Το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο το έχω και κάνει πολύ καλή δουλειά. Τώρα όμως που ασχολούμε ποιο σοβαρά με την φωτογραφία διαπίστωσα ότι η στήριξη δεν είναι και πολύ σταθερή στην απόδοση του μοτέρ :? Γι' αυτό θα πάρω μόλις έρθουν στην Ελλάδα οι 2 προσφορές του lidl για τηλεσκόπια τουλάχιστων το ένα για οδήγηση.

Γενικά οι 6" είναι καλές για αρχή. Εννοείται η αγορά του Nightwatch!

100_1910.jpg.433889ee6af05fdcef9299c21b741d67.jpg

100_1859.jpg.942aea510872b0f0bccc32dcf1629d85.jpg

Την ώρα που εμείς κοιτάμε τα :cheesy: , τα βλέπουν και κάποιοι άλλοι, ίσως όχι από τον δικό μας κόσμο... :cheesy: :cheesy: :cheesy:
Δημοσιεύτηκε
Και κατι τελευταιο. Ειδα και εσενα και αρκετους νεους φιλους εδω στο αστροβοξ κανοντας μερικες ερωτησεις αρχαριες να λετε αμεσως μετα κουβεντες του στυλ "συγνωμη για τις αφελεις και χαζες και μπλα μπλα μπλα ερωτησεις μου"... Νομιζεις οτι γραφεις σε ενα forum επιστημονων???? Εδω μεσα ειμαστε χιλιαδες μελη και ελαχιστοι εχουν τη γνωση σε επιστημονικο επιπεδο (αντε να ναι 10) και απο αυτους τους 10 οι 2 θα σε βοηθησουν. Οι υπολοιποι το θεωρουν χασιμο χρονου το να μιλανε με να αρχαριο φιλε μου! Αυτοι οι μεγαλογνωστες απεχουν απο αυτες τις μικρουποχρεωσεις...

Αγαπητέ φιλε KOTS,

Eιλικρινά δεν καταλαβαίνω για ποιο πράγμα μιλάς. Tο κλίμα στο φόρουμ είναι πολύ καλο και ο καθένας συμμετέχει με τον τρόπο του. Δεν έχει υπογράψει κανεις συμβόλαιο ότι θα απαντάει σε όλες τις ερωτήσεις, ο καθένας απαντάει όπου θέλει. Και είναι άσχημο να αφήνονται υπαινιγμοί για τους συνομιλητές, δώσε μας τη λίστα με τους 8 κακούς να τους στείλουμε εξορία στον Πλούτωνα!

Φιλικά (και το εννοώ)

Κώστας

Δημοσιεύτηκε
Εδω μεσα ειμαστε χιλιαδες μελη και ελαχιστοι εχουν τη γνωση σε επιστημονικο επιπεδο (αντε να ναι 10) και απο αυτους τους 10 οι 2 θα σε βοηθησουν. Οι υπολοιποι το θεωρουν χασιμο χρονου το να μιλανε με να αρχαριο φιλε μου! Αυτοι οι μεγαλογνωστες απεχουν απο αυτες τις μικρουποχρεωσεις...

Ουτε εγω το καταλαβα αυτο, αν εχεις παραπονα να μιλας ευθεως.Απο την αλλη κανεις δεν εχει "υποχρεωση" να απανταει σε τιποτε, πολυ περισσοτερο σε ερωτησεις που εχουν απαντηθει πολλες φορες η που απαντιουνται με ενα απογευμα στη βιβλιοθηκη η μια βολτα στο web.Στην καλη του διαθεση για προσφορα και διαδοση του hobby μας οφειλεται η οποια βοηθεια δινει οποιος απαντα σε "αδαεις" ερωτησεις και δεν νομιζω καποιος να χει παραπονο πως δεν του απαντησαν η δεν τον βοηθησαν να βρει μονος του την απαντηση (πραγμα ακομα καλυτερο!)

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε

Κατανοω το τροπο της απαντησης σας αλλα το θεμα δε θελω να συνεχιστει. Υπαινιγμους θα αφηνω και οσοι καταλαβαν καταλαβαν. Αν και πολυ το αμφιβαλω...

Δε προκειται να τους κατονομασω γιατι θα γινει πανικος και θα φυγουν μελη απο δω μεσα και δε θελω. Ουτε θελω να γινω ακομη πιο κακος απο οσο εχω γινει.

Στο θεμα μας τωρα... NIGHTWATCH προτεινω με κλειστα ματια πριν την αγορα

Δημοσιεύτηκε
Γι' αυτό θα πάρω μόλις έρθουν στην Ελλάδα οι 2 προσφορές του lidl για τηλεσκόπια τουλάχιστων το ένα για οδήγηση.

Φιλε Παναγιωτη γιατι 2 προσφορες? μαλλον το ενα θα ειναι το ETX70 απο οτι βλεπω και διαβαζω στα μηνυματα, η αλλη προσφορα τι θα ειναι?

:?:

Νικος

Φιλικα, Νικος
Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα. :D

Η δεύτερη προσφορά θα είναι εκείνο το γερμανικό διοπτρικό με την ισημερινή στήριξη.

Είναι γραμμένο σε άλλο post με τίτλο "Lidl ETX-70...."

Δημοσιεύτηκε

Nα ξαναθυμισω κιολας οτι το κεντρικο βιβλιοπωλειο Παπασωτηριου στη Στουρναρα πουλαει τα skywatcher...

Πηγα και τα ειδα! Πολυ καλες τιμες..

Δημοσιεύτηκε

παιδια σας ευχαριστω και παλι για τις γνωμες σας πανω στο θεμα και ψιλοπροβληματακι μου :) θα τις λαβω ολες υποψιν!!

βλεπω οτι η υποδοχη ενος ερασιτεχνη ειναι πολυ ζεστη και αυτο αποτελει θετικο στοιχειο στην ολη εικονα. :wink:

θα προσπαθησω να βρω το nightwatch αφου ακουω τοσο καλες κριτικες και οντως ηταν μεσα στα σχεδια μου να το αγορασω.

:mrgreen: Σας ευχαριστω και παλι και θα επανελθω με τυχων ερωτησεις η' απαντησεις

φιλικα Μόσχος

Δημοσιεύτηκε
Φιλε Mosquito εαν εισαι εντελως νεος και εισαι σε μικρη ηλικια (μαθητης) δε θα σου προτεινα το Nightwatch. Ξεκινα απο κατι ακομα πιο απλο γιατι το συγκεκριμενο βιβλιο ειναι μεν για αρχαριους αλλα θελει και μια μικρη γνωση του αντικειμενου ταυτοχρονα. Αν και ελαχιστη αλλα τη θελει. Θα μπερδευτεις και θα δυσκολευτεις λιγο

Δημοσιεύτηκε

Φίλε Kots το προφίλ του mosquito λέει πως είναι 22 από Ρόδο.

Αποκλείεται να μην καταλάβει το nightwatch και αφού μπήκε στην παρέα μας, ότι δε καταλάβει θα του το εξήγήσουμε εμείς!!

Άλλοι μπορούν να του πουν πως αλλάζει η μεγέθυνση σε ένα τηλεσκόπιο (π.χ. εμείς οι πιο "αρχάριοι"), άλλοι πως να βρεις σε 2.6 δευτερόλεπτα ένα δύσκολο γαλαξία ( π.χ....ο giorgosgr... :wink: ), άλλοι πως να κατασκευάσεις μία βάση τηλεσκοπίου ( και το τηλεσκόπιο το ίδιο, και το σπίτι που θα στεγάζει το τηλεσκόπιο, και το εξοχικό που θα μεταφέρεται αυτό για παρατήρηση, και το αμάξι που θα το μεταφέρει στο εξοχικό, και..... ΦΥΣΙΚΑ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΟN ΑΓΑΠΗΤΟ MAXPLANCK..!!!!! :lol: :lol: :lol: ) και άλλοι μπορούν να εξηγήσουν απλά τα πάντα!!! (π.χ. ο κύριος Αγιομαμίτης.. :oops: :oops: ..)

Φίλε Μόσχο καλώς όρισες στην παρέα μας!! "Τσίμπα" το nightwatch και βρες τους astrovoxers της Ρόδου!! Αυτά για αρχή....

Δημοσιεύτηκε

Οκ δε μιλαω, μπορει να κανω και λαθος..

Για να ειμαι ειληκρινης δε παρατηρησα διπλα τα στοιχεια :mrgreen: :mrgreen:

Δημοσιεύτηκε

Γι αυτο μην αισθανεσαι ετσι

Φίλε KOTS, η απάντηση σου αυτή είναι θρασύτατη και προκλητικότατη για όλα τα ενεργά μέλη του φόρουμ. Στο παρελθόν έχεις επανειλημμένα δημιουργήσει πρόβλημα και παρά την προσωρινή οικιοθελή σου αποχώρηση επέστρεψες δρυμμύτερος.

Συμφωνώ απόλυτα με την άποψη του Γιώργου ότι δεν είναι δυνατό συνεχώς να απαντάμε στις ίδιες ερωτήσεις! Και αυτό όμως το κάνουμε. Προσωπικά, ποτέ δεν αρνήθηκα βοήθεια σε αρχάριο και μάλιστα έχω συνεχή αλληλογραφία με νέα μέλη του Άστροβοξ.

Όσο για την επιστημονική γνώση, δε νομίζω ότι ερασιτέχνες αστρονόμοι διακαιούνται να είναι μόνο οι επιστήμονες αστρονόμοι!!!

Τώρα, αν εσύ θέλεις συνεχώς να προκαλείς και να δημιουργείς καυγάδες είναι δικό σου θέμα.

Δημοσιεύτηκε

Κυριε Χασιωτη,

ναι! Υπαρχουν μερικα ατομα τα οποια δε καταδεχονται. Τωρα το θεωρω υπερβολη να λετε οτι ειναι προκληση για ολο το forum. Προκληση γι αυτα τα ατομα ισως.

Και φυσικα δε ξεχναμε την απαραδεκτη συμπεριφορα τους στο 4ο συνεδριο στο Κρυονερι. Θα το χτυπαω συνεχεια αυτο οποτε μου δινεται η ευκαιρια!

Για σας προσωπικα δεν ειπα τιποτα και μαλλον αδικα πιαστηκατε μαζι μου. Ποτε δε θελησα να προσβαλω.

Ευγενικα και παντα φιλικα

Κωσταντινος

Δημοσιεύτηκε

Στο θεμα μας τωρα..

Υπαρχουν κι αλλα πολυ ωραια βιβλια για ξεκινημα. Θα ψαξω και συντομα θα ανεβασω πληροφοριες και αν τα καταφερω και τιμες. Απλα φροντισε να βρεις τους συμπατριωτες σου να κανετε μια ωραια παρεα και να συζητατε ολο τετοια! :mrgreen:

Δημοσιεύτηκε

φιλε αργυρη,σε ευχαριστω.

ειναι ωραιο να ξερεις οτι οταν χρειαζεσαι κατι υπαρχουν προθυμα ατομα να σε βοηθησουν. :wink:

απο αστρονομια φιλε KOTS κατι λιγα ξερω :oops: αλλωστε αυτα με ωθησαν για να προχωρησω στην αναζητηση τηλεσκοπιου και να δω επιτελουσ ολα αυτα για τα οποια μονο διαβαζα ή εβλεπα στις σελιδες περιοδικων :)

εχω ηδη κανονισει να βρεθω με ενα παιδι το οποιο μαλιστα ειναι και στο astrovox. ελπιζω τι θα αποκομισω αρκετα απο αυτην την συναντηση.

Οντως στην ροδο μενω (Φαληρακι) αλλα τωρα σπουδαζω χαλκιδα(τεταρτοετης) και οπου ναναι [-o< τελειωνω.

Δημοσιεύτηκε

Φίλε μου πίστεψέ με, εδώ μέσα όλοι οι καλοί χωράνε και κανείς δεν έφυγε παραπονεμένος....!!

Και δε πειράζει που ξέρεις λίγα!

Σιγά σιγά θα μάθεις ότι σε ενδιαφέρει!!

Δημοσιεύτηκε
.... εαν εισαι εντελως νεος και εισαι σε μικρη ηλικια (μαθητης) δε θα σου προτεινα το Nightwatch. Ξεκινα απο κατι ακομα πιο απλο γιατι το συγκεκριμενο βιβλιο ειναι μεν για αρχαριους αλλα θελει και μια μικρη γνωση του αντικειμενου ταυτοχρονα. Αν και ελαχιστη αλλα τη θελει. Θα μπερδευτεις και θα δυσκολευτεις λιγο

Εγώ θα διαφωνήσω! [-X

Το nightwatch είναι ίσως το μοναδικό μεταφρασμένο βιβλίο για τον αρχάριο ερασιτέχνη αστρονόμο. Όλα τα άλλα βιβλία αρχάριου (Β λυκείου, τα βιβλία του Σιμόπουλου κλπ) είναι βιβλία με γενικά θέματα αστρονομίας, αστροφυσικής, κοσμολογίας και διαστημικής. Σε κανένα από αυτά δεν θα βρεις αναφορές σε πρακτικά ζητήματα ερασιτεχνικής αστρονομίας, όπως "ποια τα είδη τηλεσκοπίων" , "τι να αγοράσω?" κλπ. (με εξαίρεση μιάμιση σελίδα στο βιβλίο της Β λυκείου που αναφέρεται στα τηλεσκόπια)

C8-NGT
Δημοσιεύτηκε
Οντως το καλυτερο σημειο ειναι αυτο που λες, ειδικα για ατομα που θελουν να ψαχτουν για αγορα τηλεσκοπιου

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης