kimon Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2014 Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2014 Η διάμετρος της κηλίδας "στον μεγάλο άξονα" βρίσκεται στη μικρότερη διάσταση, από κάθε άλλη φορά, από την περίοδο που υπάρχουν μετρήσεις, όπου είναι 10 250 μίλια ή περίπου 16 400χλμ. http://science.nasa.gov/science-news/science-at-nasa/2014/15may_grs/
songless_bird Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2014 Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2014 Λέτε να ζήσουμε την εξαφάνιση της ερυθρας κυλιδας; Μετά θα περιμένω και τον μπελτεγκεζ να γίνει super nova για έχω να λέω στα εγγόνια μου για τι βλέπαμε εμείς στον ουρανό! Θα σβήσουμε τα φώτα της πόλης των σπιτιώνθα έχουμε απόψε Γιορτή των αστεριών... Η Πούλια θ’ αναλάβει το μπαρ και τα ποτάκαι η Μεγάλη Αρκούδα θα φτιάχνει παγωτά
HKostassm Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2014 Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2014 απο τι διαβασα συρικνωνεται 1000 χλμ το χρονο O ISON θα ζει για παντα...στην καρδια μας
Explorer79 Δημοσιεύτηκε Μάιος 17, 2014 Δημοσιεύτηκε Μάιος 17, 2014 Λέτε να ζήσουμε την εξαφάνιση της ερυθρας κυλιδας; Μετά θα περιμένω και τον μπελτεγκεζ να γίνει super nova για έχω να λέω στα εγγόνια μου για τι βλέπαμε εμείς στον ουρανό! Καλα ο Βελτεγεζης μεχρι να εκραγει μπορει να περασουν αλλα 1000 χρονια!
kimon Δημοσιεύτηκε Μάιος 18, 2014 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 18, 2014 Από τότε που υπάρχουν παρατηρήσεις με τα τηλεσκόπια, υπάρχει και η κόκκινη κιλήδα στον Δία, δεν είναι γνωστό πόσα χρόνια υπήξρε πριν στον Δια. Και αν υπάρχει εδώ και εκατοντάδες, χιλιάδες.. ή εκατομύρια χρόνια, πια όμως ήταν η συμππεριφορά της σε όλη αυτή την περιόδο, μίκρυνε και ξαναμεγάλωνε, άλλαζε γεωγραφικά πλάτη? Μήπως βιώουμε την περίοδο που απλά μικραίνει και θα ξαναμεγαλώσει? Πολλά τα ερωτήματα, θα έρθουν όμως και οι απαντήσεις, ίσως κάποιες από αυτές με την πάροδο του χρόνου.
bellatrix Δημοσιεύτηκε Μάιος 18, 2014 Δημοσιεύτηκε Μάιος 18, 2014 Από την στιγμή που αποτελεί ατμοσφαιρικό φαινόμενο, σίγουρα κάποια στιγμή θα εξασθενίσει πλήρως. Το πότε κάνεις δεν γνωρίζει. Από ότι διάβασα μάλιστα, έχει μικρύνει η διάμετρος του κατά 15%. Η μόνη αιτία που θα μπορούσε να ξαναμεγαλώσει είναι να λάβει με κάποιο τρόπο ενέργεια. Κάτι να το τροφοδοτήσει τέλος πάντων!
Stardweller Δημοσιεύτηκε Μάιος 18, 2014 Δημοσιεύτηκε Μάιος 18, 2014 Ισως να είναι παροδικό φαινόμενο. Το 2010 είχε χαθεί η South Equatorial Belt (SEB). Στον Αρη (αν και δεν είναι ακριβώς ανάλογο) έχουν παρατηρηθεί πλανητικές αμμοθύελες που κάνουν αδύνατη τη παρατήρηση των γνωστών χαρακτηριστικών του πλανήτη για καποιο διάστημα. Ας ελπίσουμε ότι η κηλίδα θα επανέλθει και γιατί οχι, να διασπαστεί σε δύο ευδιάκριτες ερυθρές κηλίδες για περισσότερο ενδιαφέρον!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα