pilot Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2014 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2014 Καλησπερα σε ολους , Θα ηθελα να σας ρωτησω βαση των εμπειριων σας..εαν θεωρειτε οτι η ευθυγραμμιση που μπορεις να κανεις μεσω χειριστηριων 2-3 αστερια/στοχους SYNSCAN ή NEXSTAR ειναι αξιοπιστη ή εστω μπορει να δωσει καποια ικανοποιητικα αποτελεσματα σε θεματα αστροφωτογραφησης βαθεως ουρανου....(για πλανητικη εχω εμπειρια οτι τα πανε πολυ καλα...) Εσεις χρησιμοποιειτε τα χειριστηρια σας για αρχικη ευθυγραμμιση ?? Νικος.. Νικος Π.
evansg Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2014 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2014 Μια χαρά είναι. Τέλεια φέρνει το στόχο στο κέντρο. Με όσα πιο πολλά σημεία κάνεις align τόσο πιο καλό αποτέλεσμα έχεις.3 σημεία πάντως αρκούν και καλό είναι να προτιμάς σημεία/άστρα που δεν είναι κοντά στο ζενιθ. http://celestialpixels.com
pilot Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2014 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2014 Μια χαρά είναι. Τέλεια φέρνει το στόχο στο κέντρο. Με όσα πιο πολλά σημεία κάνεις align τόσο πιο καλό αποτέλεσμα έχεις.3 σημεία πάντως αρκούν και καλό είναι να προτιμάς σημεία/άστρα που δεν είναι κοντά στο ζενιθ. Σαν πρωτη εντυπωση, αρχιζοντας να κατανοω καποια πραγματα πως δουλευουν, αρχιζω να πιστευω το ιδιο....Εγω εχω το χειριστηριο της Celestron Nexstar και ειδα οτι οσα πιο πολλα αστερια βαλεις και κεντραρεις τοσο πιο μεγαλους χρονους οδηγησης θα καταφερεις και τοσο πιο ευκολη γινεται η ζωη σου στο θεμα ευθυγραμμισης και οδηγησης.....οτι μου λες δηλαδη... ΑΠΟΡΙΑ: ηταν απαραιτητη η οδηγητικη καμερα ? Ευχαριστω,Νικος.. Νικος Π.
Aggelos Kechagias Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2014 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2014 Αγαπητέ φίλε και με ένα άστρο όσο πιο κοντά στον στόχο σου μέσα θα πέσεις. Τώρα αν θελήσεις να βγάλεις 2-3 στόχους σε μια νύχτα τότε με περισσότερα άστρα όπως είπε και ο Βαγγέλης.Το star align δεν έχει καμία σχέση με το αν θα έχεις καλή παρακολούθηση. Το star align είναι μόνο για το go-to και τίποτε άλλο τουλάχιστον στην συγκεκριμένη στήριξη.Για μεγαλύτερους χρόνους ναι θέλεις οδήγηση. Υ.γ. Μπαίνω γράφω όπου βλέπω ότι κάποιος χρειάζεται βοήθεια αστροφωτογραφικά. Τώρα για αστροφωτογραφίες λόγω καιρού δεν έχω κάνει κάτι σοβαρό μόνο δοκιμές αλλά ψήνεται το πράμα http://pegasusastro.com/
pilot Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2014 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2014 Αγαπητέ φίλε και με ένα άστρο όσο πιο κοντά στον στόχο σου μέσα θα πέσεις. Τώρα αν θελήσεις να βγάλεις 2-3 στόχους σε μια νύχτα τότε με περισσότερα άστρα όπως είπε και ο Βαγγέλης. Αγγελε σε ευχαριστω...καιρο εχω να σε δω στο forum.... Νικος Π.
pilot Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2014 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2014 Χμμ...αρα ηταν ηταν τελικα η οδηγητικη που κρατουσε τον στοχο κεντρο.... ...Μαλιστα.... Νικος Π.
giannis60 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2014 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2014 Χμμ...αρα ηταν ηταν τελικα η οδηγητικη που κρατουσε τον στοχο κεντρο.... ...Μαλιστα.... Πολύ σωστά κατάλαβες. Διότι αυτό που κάνει να μην φεύγει το αστέρι από το κέντρο, είναι η σωστή πολική ευθυγράμμιση της ισημερινής μας στήριξης. Αυτό δηλαδή που κάνουμε κοιτώντας τον πολικό μέσα από την διόπτρα που έχει η στήριξη. Αν πετύχεις αυτή την ρύθμιση, τότε αν σημαδέψεις ένα άστρο ή έναν πλανήτη η στήριξη θα μπορεί να παρακολουθεί τον στόχο μόνο με το μοτέρ της ορθής αναφοράς. Στην αστροφοτογραφία βαίβεα αυτό είναι λίγο θεωρητικό. Στην πράξη γίνεται διορθώσει και στον άξονα της απόκλισης. Όσο όμως πιο μικρή κι ανεπαίσθητη είναι η διόρθωση στον άξονα της απόκλισης τόσο πιο καλή είναι η φωτογραφία μας. Εσύ να βγεις και να αποκριθείς παρών στο παρελθόν σου. Ρέα Γαλανάκη. Από το, Ελένη ή ο κανένας.
pilot Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2014 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2014 Ευχαριστω Γιαννη !! Νικος Π.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα