Jump to content

Διαχωρισμένη θεματική ενότητα

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στους φίλους maxplanck, Μαρίνο και κάθε ενδιαφερόμενο.

Ο Αριστοτέλης (και όχι μόνο) είπε πολλά από αυτά που δεν μας δίδαξαν. Για παράδειγμα, ότι οι κακοδαιμονίες των κοινωνιών οφείλονται στις ανισότητες μεταξύ φτωχών και πλουσίων και στη φαυλότητα των ηγεμόνων. Παρέλειψε βέβαια να προσθέσει «και κυρίως στον μυστικισμό των ιερατείων της γνώσης και των αφεντικών τους». Ο μακαρίτης ο Κάρλ Σαγκάν ταλαντεύτηκε λιγάκι για το αν ο Σταγειρίτης ήταν μυστικιστής ή όχι. Για μένα είναι αποδεδειγμένο και βέβαια δεν εξαιρείται ούτε ο Ελύτης, ούτε ο Βάρναλης, ούτε ο Καζαντζάκης ούτε πολλοί άλλοι κυρίως μεγάλοι φυσικοί. Φαίνεται ότι η μελέτη της φύσης ασκεί μια ακαταμάχητη γοητεία και ροπή στην ιδιοποίηση της γνώσης και στη χρήση του συμβολικού (και όχι του καθαρού) λόγου, από την πλευρά των σοφών.

Σήμερα οι κοινωνιολόγοι μελετούν το φαινόμενο και πολύς λόγος γίνεται για κανόνες ηθικής στην επιστήμη και μάλιστα αυτοκριτικά από τους ίδιους τους φυσικούς. Αν δεν κατανοήσουμε ότι το πρόβλημα είναι στη βάση του πολιτικό τότε μάλλον δεν καταλάβαμε ότι η γνώση ήταν και παραμένει το ακριβότερο εμπόρευμα. Όσοι μας είπαν ότι η μονοπώληση των μέσων παραγωγής είναι το αίτιο των εντάσεων και όχι το αποτέλεσμα μιας μονοπώλησης της γνώσης (πολιτικής, τεχνικής ή επιστημονικής) μάλλον ψαρεύουν σε θολά νερά. Γι’ αυτούς ισχύει το «ποιητικό μου» δίστιχο: «Πού ακούστηκε υλιστής νάναι και μυστικιστής;». (Ο Καζαντζάκης δεν αφορίστηκε τυχαία από τους άλλους μυστικιστές).

Λένε ότι στην αρχαία Αθήνα ο «πρώτος στην αγορά» Πρωταγόρας (του πάει γάντι το όνομα!) ήταν επιδεικτικά πλούσιος. Αν γι’ αυτό υπάρχουν αμφιβολίες, δεν έχουμε παρά να δούμε τον σύγχρονο Πρωταγόρα της Αμερικής Μπίλ Γκέϊςτ που από τη μια κάνει δημόσιες σχέσεις με τη φτώχια της Αφρικής και από την άλλη τα έχει βάλει με ολόκληρη την Ευρώπη (δικαστικά) γιατί δεν παραδίδει τους «κώδικες». Για τον ποιητικό αγνωστικισμό βέβαια του Ράμσφελτ που διαχειρίζεται χοντρά μυστικά και ανάλογες υπηρεσίες να μην εκπλήσσεστε καθόλου.

Δέστε τώρα έναν παλαιό και έναν σύγχρονο δίγλωσσο:

Αριστοτέλης: «..διότι όλη η φύση ίσως περιέχει μόνο ύλη» (το «ίσως» μπαίνει γιατί υπάρχει και η κίνησή της). Και κάπου αλλού: «… καίτοι το όν γεννιέται από το μη όν» (χαρά οι κβαντιστές στυλ Χάϊζεμπεργκ!).

Αϊνστάιν: Από τη μια το φωτόνιο είναι υλικό σωματίδιο και από την άλλη η μάζα ηρεμίας του είναι μηδενική.

Το απλό ερώτημα ενός αφελούς είναι: υπάρχει κάτι που ηρεμεί;

Έτσι, αν αποδειχθεί τελικά ότι το φωτόνιο σαν μέρος ενός σύνθετου σώματος «κινείται εν εαυτώ» (κατά Αριστοτέλη) δηλ. έχει μόνο κίνηση περιστροφής τότε ο ξύπνιος ο Εβραίος θα έχει και πάλι δίκαιο! Σας αρέσουν και εγκρίνεται αυτά τα επιστημονικά κόλπα;

Επειδή μακρηγόρησα θα τελειώσω με τα σοφά λόγια ενός αρχιερέα του «επάρατου» μυστικισμού: «Η αρμονία είναι πολυμιγέων ένωση και δίχα φρονούντων συναντίληψη». Άρα η όποια ενοποίηση είναι πρώτιστα κοινωνική θεώρηση των πραγμάτων πέρα από αυτήν της άβιας ύλης που επιχειρείται «σε υπόγειες στοές».

Υγεία και καλές γιορτές (με κριτική προσωκρατική ιωνική σκέψη)

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ειναι θαυμαστη η ικανοτητα σας κ. Μαυρουδη να γραφετε κατεβατα χωρις να λετε τιποτε!

Θυμιζουν meetings εταιρειων, συσκεψεις υπουργειων κλπ εκει επισης παρατηρειται το ιδιο φαινομενο...

Αληθεια σας απασχολησε ποτε η αστρονομια; ως χομπυ η εστω απο ακαδημαικο ενδιαφερον; επιτρεψτε μου να νομιζω πως οχι

Τι πρεμβαινετε και χαλατε την ροη των συζητησεων που τοσο καλη ειναι χωρις τις δικες σας ασυναρτησιες στη μεση;

ΥΓ παρακαλω καποιον moderator να σβησει και το δικο μου post μαζι με το παραπανω του κ. Μαυρουδη

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Σύνδεσμος για σχόλιο

Αγαπητέ Γιώργο

Χωρίς να επικαλεστώ αφορμές και με την απόσταση ενός χρόνου από τότε, ομολογώ (αν αυτό σημαίνει κάτι για σένα) ότι η τότε απάντησή μου στην πρόκλησή σου ήταν τουλάχιστον αντιπαιδαγωγική.

Για να ικανοποιηθείς περισσότερο, μάθε ότι τα άστρα με ενδιαφέρουν εξίσου αν όχι περισσότερο από σένα. Στα νιάτα σου χειρίστηκα και γώ τέτοια εργαλεία, όχι βέβαια τόσο σύγχρονα. Κάποια μέρα όμως «καθώς την έψαχνα τη δουλειά» ανακάλυψα πολύ κοντά μου ένα μικρό αστέρι με τριάντα χρυσές ακτίνες και άλλα εξήντα χρυσά αστέρια. Από τότε τα άστρα του ουρανού φαντάζουν «αστεράκια» γιατί μου ήλθε «ο ουρανός σφονδύλι». Αν βρείς τι εννοώ θα πάθεις και συ το ίδιο. Μέχρι τότε άσε τα κείμενα να υπάρχουν διότι «τα γραπτά μένουν».

Με φιλικές συμβουλές

Μάκης

Σύνδεσμος για σχόλιο

"Αϊνστάιν: Από τη μια το φωτόνιο είναι υλικό σωματίδιο και από την άλλη η μάζα ηρεμίας του είναι μηδενική.

Το απλό ερώτημα ενός αφελούς είναι: υπάρχει κάτι που ηρεμεί; "

To φωτόνιο δεν είναι υλικό σωματίδιο με τη καθημερινή έννοια του όρου.

Τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα εμφανίζουν διπλή συμπεριφορά και ως εκ τούτου διττή φύση.

Η θεώρηση του φωτός ως κύμα εξηγει τη περίθλαση ,τη διάθλαση κ.λ.π.

Η θεώρηση ως σωμάτιο, ΣΩΜΑΤΙΔΙΑΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ - ΥΦΗ εξηγει άλλα όπως π.χ. το φωτοηλεκτρικό φαινόμενο και γενικότερα την αλληλεπίδραση του φωτός με την ύλη.

Η σχέση αποκρυφισμου και επιστήμης -όπως π.χ. αστρονομίας και αστρολογιας - εχει απασχολήσει το forum και σε προηγούμενες συζητήσεις.

Ως αποτέλεσμα δε, είχε την οξυνση των πνευμάτων και τίποτε άλλο μιάς και κάποια πράγματα είναι ξεκαθαρισμένα (κατα τη προσωπική μου άποψη).

Ενα κύμα κύριε Μαρουδή ειναι αδύνατο να ηρεμήσει.

Παυει να υφίσταται η διάδοση της διαταραχής.

Και τοτε αυτο που δε κινείται παυει να υπάρχει.

Δεγνωρίζω βέβαια το επίπεδο των γνωσεών σας σε θέματα διαφορικού λογισμου,ωστόσο σας διαβεβαιώ οτι το γεγονός που σας ανέφερα αποτελει ένα απο τα καλύτερα παραδείγματα της διάβασης απο την κίνηση στην ακινησία(και απο την υπαρξη στην ανυπαρξία!)

------------------------------------------------------------------------

Σύνδεσμος για σχόλιο

Η συζήτηση είναι ήδη εκτος θέματος. Μάκη, θα σε παρακαλούσα, αν θες να πεις κάτι, να το πεις σε ένα νέο θέμα που να αναφέρεται στο ζήτημα που σε απασχολεί και όχι να εμποδίζεις κάθε συζήτηση αστροφυσικής η κοσμολογίας.

Αν διαφωνείς: με τους φυσικούς νομους, τη σχέση τους με την πολιτική, με τον τρόπο που εκφράζομαι και δεν ξέρω τι άλλο: κάντο! Kανεις δεν θα σε εμποδίσει. Αλλα το να διακόπτεις μια συζήτηση γύρω από ένα συγκεκριμένο θέμα μέσα σε ένα ορισμένο πλαίσιο επειδή διαφωνείς με το πλαίσιο είναι τουλάχιστον ενοχλητικό.

Για αυτό το λόγο η ενότητα διαχωρίστηκε (δεν επιλέχθηκε συγκεκριμένος τίτλος) .

Σύνδεσμος για σχόλιο

Αγαπητέ Κώστα

Οφείλω και σε σένα μια καθαρή απάντηση μια και είσαι η ψυχή αυτού του forum και άρα έχεις επωμισθεί αυξημένες ευθύνες.

Όχι μόνο δεν αμφισβητώ τις προθέσεις σου αλλά εκτιμώ ειλικρινά την ακρίβεια και την επικαιρότητα με την οποία αναφέρεσαι στις τρέχουσες επιστημονικές απόψεις στο χώρο της φυσικής και τις αστρονομίας. Η όποια θεμιτή διαφωνία μας μπορεί να αφορά θέματα μεθόδου προσέγγισης της γνώσης και τυχόν κρυφές σκοπιμότητες στο χώρο της προχωρημένης επιστήμης. Εγώ υποστηρίζω ότι ανέκαθεν υπάρχουν εσύ δεν το δέχεσαι. Πριν χάσω και γω την «αθωότητα» μου και την τυφλή μου πίστη σε ό,τι μου σέρβηραν, υπερασπιζόμουν με το ίδιο άδολο πάθος το ακριβές και ουδέτερο της επιστήμης. Εδώ και χρόνια έχω σοβαρές αποδείξεις περί του αντιθέτου και θεωρώ βαρύ ατόπημα ή τουλάχιστον μεγάλη ευθύνη για έναν επιστήμονα που ασκεί μικρή ή μεγαλύτερη επιρροή στους πολλούς, να αποφαίνεται για την αθωότητα θεωριών που προέρχονται από λίγους και προορίζονται για λίγους αλλά στο πρακτικό μέρος ανοίγουν περισσότερο την ψαλίδα εισοδημάτων, ροκανίζουν τον κόπο των πολλών και απειλούν ή αφαιρούν ανθρώπινες ζωές.

Φίλε Κώστα σε χώρες τις Ευρώπης (όπως η Γαλλία και η Γερμανία) συντελείται σήμερα μια κοσμογονία με επιστροφή στην ιωνική σκέψη. Εμείς που είμαστε οι φυσικοί συνεχιστές της γλώσσας και της φιλοσοφίας τους δεν πρέπει να πάθουμε πάλι ό,τι και μετά την πνευματική αναγέννηση της Ευρώπης που οι ανανήψαντες σοφοί της μας είπαν: «Έλα τώρα μπαμπά να σου πω για τ’ αμπελοχώραφά σου». Τι στο διάολο λοιπόν πήραν όλοι αυτοί (που έγιναν πυρηνικές δυνάμεις και κατασκευαστές μικροτσίπς) από τους δικούς μας και ξύπνησαν τόσο όσο να μας αποκοιμίσουν; Μήπως θεωρίες κυμάτων; Όσο θα λείψω σκέψου τα.

Φιλικά Μάκης

Σύνδεσμος για σχόλιο

Kυριε Μαυρουδη, εχετε διαβασει αραγε ποτε ενα πανεπιστημιακο συγραμμα Κβαντομηχανικης εκτος απο εκλαικευμενα επιστημονικα περιοδικα κ βιβλια? Αν ναι,πραγματικα θα μεινω αφωνος κ θα σας πω με οση ειλικρινια με διακατεχει οτι δεν καταλαβατε τιποτα!! Διοτι εχετε καταλαβει λαθος τα βασικα θεμελια αυτης της θεωριας.Εκτος του οτι τα μπερδευετε με αρχαια κειμενα,πολιτικες κ κοινωνικες σας πεποιθησεις.Δεν νομιζω οτι εχετε το επιπεδο,οτι γνωσεων ουτε επικοινωνιας για να κρινετε κ να αμφισβητησετε τους επιστημονες.Δικο σας θεμα εαν δεν καταλαβαινετε τι λενε αλλα σας παρακαλω προς θεου μην προσπαθειτε εσεις να μας πεισετε για τα "λαθη"των επιστημονων..Εχετε καταλαβει οτι καμποσοι εδωμεσα με πανεπιστημιακη μορφωση (κ πανω απο πτυχιακου επιπεδου) ουτε που χανουν τον χρονο τους να σας μιλησουν γιατι ξερουν οτι δεν βγαλουν ακρη αλλα κ διοτι γνωριζουν πως εχουν επιστημονικα τα πραγματα ή επειδη εχουν φαει μερικα χρονια σε εργαστηρια φυσικης κ εχουν δει πως συμπεριφερεται ενα φωτονιο???Αναρωτιεμαι εαν ναι..αλλα εγω σας απευθυνω τον λογο διοτι δεν ανεχομαι να λετε αυτα που λετε σε ενα φορουμ τοσων ατομων που μπαινουν τοσα μικροτερα σε ηλικια ατομα κ ισως ανθρωποι που δεν εχουν μελετησει τα συγκεκριμενα θεματα. Μας το παιζετε καποιος κ τους παραπλανητε..σεβαστειτε τους νεαροτερους τουλαχιστον.Γιατι θεωρειτε οτι ξερετε εσεις περισσοτερα κ οτι εχετε ανακαλυψει την αληθεια σε σχεση με τους καθηγητες μας στο πανεπιστημιο οι οποιοι εχουν φαει τα χρονια τους-με κριτικο πνευμα κ αυτοι-στα εργαστηρια κ διαβαζοντας για να κατανοησουν.. ή να καταρριψουν..τους θεωρειτε τοσο βλακες..?

Τελος παντων,θα σας πω κατι.Γιατι δεν ριχνετε μια ματια σε αυτο το βιβλιο, εαν οπως καπου διαβασα εχετε κ γνωσεις μαθηματικων, κ μετα ερχεστε να μας πειτε που διαφωνειτε,τι δεν σας φαινεται λογικο, τι μπορειτε να καταρριψετε κ τι δεν αποδικνυεται πειραματικα: http://www.cup.gr/catalogue/book.asp?bookID=314 Aν καταλαβετε τι λεει εκειμεσα τοτε μπορουμε να συζητησουμε.(Υπαρχει κ 2ος τομος εαν ενδιαφερεστε)

Α..κ κλεινοντας να σας κανω μια μικρη εισαγωγη μηπως κ σας κινησω την προσοχη αν κ ο φιλτατος Max Plank σας ειπε ηδη..Στο παν/μιο δεν μαθαμε πουθενα κ δεν μας διδαξαν οι κακοι καθηγητες μας οτι το φωτονιο ή γενικα τα σωματια ειναι κυματα κ σωματια ταυτοχρονα κυριολεκτικα. Δεν λεει η κβαντομηχανικη πως ενα σωματιο ξαφνικα γινεται κυμα κτλ. Ειναι αδυνατον κατι τετοιο. Το σωματιο ειναι ΕΝΤΟΠΙΣΜΕΝΟ και ΑΔΙΑΙΡΕΤΟ, το κυμα ειναι ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΟ και ΔΙΑΙΡΕΤΟ. Δεν ειναι κ τα δυο ταυτοχρονα.Το σωματιο ειναι παντα σωματιο ακομα κ στην κβαντομηχανικη!!Απλουστατα στον μικροκοσμο εμφανιζει κ σωματιδιακες κ κυματικες ιδιοτητες.Αυτο σημαινει η "Διττη Φυση".Κ αυτο φαινεται απ τα πειραματα.Ποιος μπορει να το αμφισβητησει??? Οταν λεμε ΥΛΙΚΟ ΚΥΜΑ δεν εννοουμε σωματιο να γινεται κυμα κ ταναπαλιν. Το υλικο κυμα εχει την εννοια του κυματος ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑΣ. Η οποια πιθανοτητα ειναι αυτη που προκυπτει απο την εξισωση Schrodinger (η οποια ειναι εξισωση κυματος αλλα χωρις φυσικη σημασια εαν δεν υψωθει στο τετραγωνο) κ τα αποτελεσματα της ειναι η πιθανοτητα να βρεθει καπου ενα σωματιο, λογω της ΑΡΧΗΣ της ΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΙΑΣ του ΗEISENBERG που οτι κ αν κανετε θα υπαρχει παντα κ ειναι εγγενης ιδιοτητα της φυσης μας..Ακομα κ εαν υπαρχει αιτιοκρατια σε μικροσκοπικο επιπεδο δεν θα φανει ποτε στον μακροκοσμο κ στον ανθρωπο!!Πειραματικα τα βλεπουν οι χριστιανοι ολα αυτα..

Ξερω βεβαια οτι θα αρχισετε τα δικα σας τωρα κ δεν το κοβω να βγαζω νοημα απο τυχον απαντηση σας.Εγω οτι ειχα να πω το ειπα κ ελπιζω να μην χρειαστει να επεμβω.

Καλημερα σας..

Φιλικά,

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Σύνδεσμος για σχόλιο

Κύριε Παναγιωτόπουλε

Για εριστικούς αλλά πολύ παραγωγικούς διάλογους των αρχαίων μας προγόνων (αυτών που έδωσαν τα φώτα τους σε όλους) φαίνεται ότι δεν έχετε ακούσει και πολλά πράγματα. Αλλιώς θα αντέχατε και σεις στο διάλογο.

Τώρα το πόσο έχω η δεν έχω ιδέα από καβαντομηχανική θα το δείξει ο χρόνος. Εκείνο που πάντως σίγουρα δεν κάνω είναι να μιλάω σε γλώσσα εξεζητημένη που κουράζει τον μη ειδικό.

Για πέστε μου όμως εσείς που έχετε σίγουρα διαβάσει πολλά βιβλία κβαντικής φυσικής πως σχολιάζεται ένα από αυτά που διδάσκεται και σε φοιτητές και λέει περίπου τα εξής:

«Κρατάω στα χέρια μου την άκρη ενός σχοινιού και το ανεβοκατεβάζω συνεχώς. Παρατηρώ ότι δημιουργείται ένα κύμα που ξεκινάει από το χέρι μου και καταλήγει στην άλλη άκρη του σχοινιού. Η ερώτηση είναι: τι είναι αυτό που διαδίδεται; Η απάντηση είναι: Αυτό που διαδίδεται είναι ένας κυματισμός».

Θα ήθελα να μου πείτε αν συμφωνείτε με αυτή την βαθυστόχαστη διαπίστωση των έγκριτων συγγραφέων (και καθηγητών πανεπιστημίου) του βιβλίου, για να πάμε και σε επόμενα.

Αναμένοντας απάντηση

Φιλικά Μάκης

Υ.Γ Η επόμενη ερώτηση θα αφορά έναν ορισμό της περίφημης «ενοποίησης» και αν δεν χρειάζεστε να το πολυσκεφτείτε μπορείτε να μ’ απαντήσετε και σ’ αυτό.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Kυριε Μαυρουδη,

μπορει να μην εχετε διαβασει ενα πανεπιστημιακο συγραμμα Κβαντομηχανικης. Σιγουρα ουτε βιβλια αλγεβρας και ανωτερων μαθηματικων δε θα εχετε διαβασει!

Μην επιμενετε τοσο στο παρελθον και στους προγονους μας, οι οποιοι εδωσαν τα φωτα τους για τη συνεχεια της ζωης σ αυτον το πλανητη αλλα φυσικα εμεις οι νεοελληνες, ψωροπερηφανοι για το παρελθον μας και αλλαζονικοι σε σχεση με τους αλλους λαους, δεν εχουμε καμια σχεση.

Αφηστε τα φρουφρου και αρωματα και προσπαθηστε να καταληξετε καπου, σε ενα λογικο συμπερασμα οσο απλο κι αν ειναι αυτο. Κατι σαν 2+2=4 !!!

Παρακολουθω αυτη τη συζητηση εδω και ωρα και απ οτι παρατηρησα και καταλαβαινω, γνωριζοντας παρα πολλα σημαντικα προσωπα απο το χωρο της μουσικης που ασχολουνται με τετοιες αερολογιες σα τις δικες σας, μονο αερα πατερα ειστε αυτου του ειδους τα ατομα! Η μορφωση παιζει απολυτο και σημαντικοτατο ρολο σε εναν ανθρωπο αλλα ας προσεχουμε. Ας κραταμε και τα σκοινια που και που!

Παντα φιλικα

Κωσταντινος

STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE

Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52

HYPERION 13mm 68 :mrgreen:

Σύνδεσμος για σχόλιο

Μην του απαντατε αλλο, μην του δινετε τροφη ωστε με ασυναρτητες αερολογιες, να μην χρησιμοποιησω καμμια αλλη λεξη, να αποδειξει πως υπαρχει.Ο ανθρωπος ζει για να χαλαει τις συζητησεις του forum.

Ας λυσει το υπαρξιακο του προβλημα καπου αλλου!

Σύνδεσμος για σχόλιο

Μα φιλε Γιωργο δε μπορεις να φανταστεις για τι ατομα μιλαμε.

Ειναι προβληματικα εντελως! Συγνωμη κ Μαυρουδη αλλα αλλη φορα προσεχτε λιγο περισσοτερο το τι λετε γιατι με τετοιες απαντησεις και τοσες αερολογιες τετοια συμπερασματα βγαζουμε.

Ειστε λοιπον απολυτα υπευθυνος της εικονας σας!

Σύνδεσμος για σχόλιο

Αγαπητέ κ. KOTS

Για να λύσω και την εύλογη απορία σου περί της μαθηματικής μου αμάθειας σε πληροφορώ ότι όταν ήμουν τρία χρόνια μικρότερός σου συμμετείχα ενεργά με εργασίες μου στο περιοδικό της Μαθηματικής Εταιρίας. Αν ανατρέξεις σε ένα παλιό τεύχος θα δεις ότι δημοσιεύτηκε και μία απ’ αυτές για ένα χαρακτηριστικό σημείο ενός τριγώνου. Ο καθηγητής μου των μαθηματικών πριν την στείλουμε με κοίταξε με απορία λέγοντας:

«Κοίτα, θα την στείλουμε αλλά θέλω να μου υποσχεθείς ότι δεν την ξεσήκωσες από κανένα βιβλίο γεωμετρίας γιατί θα γίνουμε ρεζίλι»! (διάβαζα τότε την γεωμετρία των Ιησουϊτών που ελάχιστοι την γνωρίζουν).

Μετά από χρόνια (και πριν πεθάνει) του έδειξα μια άλλη απλή εξίσωση, σαν κι’ αυτήν που θέλουν κάποιοι να γράψουν σε μπλουζάκια! Ντράπηκε μα με ξαναρωτήσει κάτι ανάλογο, γιατί δάκρυσε.

Σου λέει αυτό τίποτε; Είμαι σίγουρος ότι πολλά θα έπαιρνες πίσω για τη δεις!

Φιλικά Μάκης

Σύνδεσμος για σχόλιο

Ειδικά στον Ησίοδο για τα «Έργα και τις ημέρες του» και την απροσδόκητη συμφωνία μας!

Επειδή ως ενοχλητικός «έχω διαχωριστεί από τα άκακα πρόβατα» (και πριν λείψω για προσωπικούς λόγους) χρησιμοποιώ την «Διαχωρισμένη θεματική ενότητα» σαν βήμα επικοινωνίας μας, εκτιμώντας περισσότερο από όλα την δίτιμη λογική σου.

Είναι το πιο πολύτιμο εργαλείο σκέψης που ενώ εφαρμόζεται ευρύτατα σήμερα και στο λογισμικό των υπολογιστών, οι στεψοδίκες της «Κοπεγχάγης» το παρουσιάζουν κι’ αυτό σαν περίτρανη απόδειξη της θεωρίας τους. Εδώ συμβαίνει αγαπητέ φίλε κάτι χειρότερο και από το πείραμα (ή τα φακιρικά) των Michelson – Morley που (μετά την εμφάνιση του Μαρξισμού) ξεκίνησε τάχατες για να απορρίψει την ύπαρξη του αιθέρα αλλά «απέδειξε» τελικά και την κυματική φύση του φωτός, γιατί, λέει, το φαινόμενο της συμβολής μόνο κυματικά μπορεί να ερμηνευτεί.

Έχω πει αρκετές φορές σ’ αυτό το forum ότι για να θεωρείται ένα συγκεκριμένο συμπέρασμα επιστημονικά ασφαλές, πρέπει το αίτιο που το παράγει να είναι μονοσήμαντο διότι για έναν αιτιοκράτη ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα συνδέεται μόνο με ένα αίτιο και αντίστροφα, κάθε συγκεκριμένη επίδραση παράγει ένα και μόνον αποτέλεσμα. Οι εραστές του αφηρημένου αν και αποδέχονται την θεωρία ενοποίησης και την αποκαλούν μάλιστα «θείο δώρο» συγχρόνως είναι αντίθετοι μ’ αυτήν την βασική αρχή της. Αυτό τους βολεύει καθώς τους παρέχει τη θεωρητική και πρακτική δυνατότητα άλλα να ισχύουν για την λεγόμενη άβια ύλη και άλλα για την έμβια και φυσικά την ανθρώπινη κοινωνία. Σ’ αυτήν την περίπτωση και πριν τον Αϊνστάιν αγαπητέ Γιάννη, οι υποτιθέμενοι ορθόδοξοι υλιστές προηγήθηκαν με ένα δώρο που ακούει στα ονόματα Διαλεκτικός και Ιστορισμός Υλισμός. Όσο κι’ αν παρουσιάστηκαν σαν μονιστές στα λόγια, στο πολικό πεδίο «παίξαν» μόνο με το 50% της πιθανότητας να έχουν δίκαιο. Σήμερα ακόμη «ψάχνονται» αλλά δεν θέλουν να παραδεχθούν το επιστημονικό τους λάθος που πισωγύρισε την ανθρωπότητα όπως τότε που «η καταστραμμένη φωνή του Ηράκλειτου» διαστρεβλώθηκε από τον Χριστιανισμό.

Εμείς οι φαινομενικά λίγοι δεν πρέπει να κάνουμε σήμερα το ίδιο λάθος με νοθεύσεις και θεωρητικούς συμβιβασμούς στο όνομα μιας κατάληψης της πολιτικής, της πνευματικής ή όποιας άλλης εξουσίας, με κάθε τρόπο και την προχειρότητα του «μετά βλέπουμε…».

Ένας πραγματικός αιτιοκράτης και υλιστής πρέπει να είναι μέχρι τέλους ένας συνεπέστατος κοινωνικός ενοποιητής. Η σύγκρουση ποτέ δεν φέρνει κάτι μόνιμο και καθολικά αποδεκτό. Τα αντίθετα ποτέ δεν συντίθεται αν δεν είναι αρμονικά αντιφατικά. Έχω τη πεποίθεση ότι στη φύση γενικά, τα «εν επαφή» αντιφατικά πάντα είναι και αντίθετα αλλά τα απλώς και μόνο αντίθετα έχουν μόνο χωρικά ή δυναμικά αντίθετη θέση γύρω από μία θέση ασταθούς και προσωρινής ή στιγμιαίας εύθραυστης ισορροπίας.

Κάποιοι νομίζουν όπως έλεγε και ο Popper ότι η προσωρινή τους άποψη είναι και η πραγματικότητα. Για μένα έχουν μπερδέψει μια λανθασμένη δυνατότητα της φύσης με την μόνη δυνατότητα. Αν λοιπόν αύριο αποδειχθεί ότι εσφαλμένα ερμήνευσαν αυτό που παρατήρησαν και το φαινόμενο της συμβολής του φωτός αποδειχθεί με υλιστικούς όρους τότε τι άραγε θα πούν;

Σου εύχομαι υγεία και καλές γιορτές και «να βλέπεις πάντα το ίδιο καλά με το διεισδυτικό σου μάτι».

Φιλικά Μάκης

Σύνδεσμος για σχόλιο

Κύριε Παναγιωτόπουλε

Oταν μου απευθυνετε τον λογο θα λετε το ονομα μου οπως ειναι. Δεν με λενε Παναγιωτοπουλο αλλα Αντωνόπουλο. Εγινα κατανοητος κ. Μαυρουδη?

Για εριστικούς αλλά πολύ παραγωγικούς διάλογους των αρχαίων μας προγόνων (αυτών που έδωσαν τα φώτα τους σε όλους) φαίνεται ότι δεν έχετε ακούσει και πολλά πράγματα. Αλλιώς θα αντέχατε και σεις στο διάλογο.

Πρωτον δεν εχετε ιδεα για το τι γνωσεις εχω απ την αρχαια ελληνικη φιλοσοφια..αλλα ακομα κ εαν δεν ηξερα τιποτα αγαπητε, δεν ειναι προφανης ποσο επιστημονικη ισχυ εχει μια κατ'εξοχην φιλοσοφικη ιδεα για τη φυση οταν ερχεται αντιμετωπη με μια επιστημονικα τεκμηριωμενη θεωρια? Μπορειτε να πιστευετε οτι ο Ηρακλειτος, ο Αριστοτελης κ οποιος αλλος θελετε ειχαν δικιο κ η σχολη της Κομπεχαγης αδικο αλλα δεν νομιζω οτι οι εν λογω προγονοι μας εχουν επιστημονικη βαρυτητα εναντια στις σημερινες θεωριες. Εαν το πιστευετε αυτο πραγματικα ζειτε σε αλλον πλανητη κ δεν εχετε καταλαβει τον ορισμο της επιστημης.Μηπως θελετε να τις διδασκουμε στα σχολεια σαν επιστημονικες θεωριες,οπως επιδιωκουν οι υποκτηρικτες του "Ευφυους Σχεδιου" εναντια στην θεωρια της εξελιξης, στην Αμερικη? Ισως θα θελατε..

Τώρα το πόσο έχω η δεν έχω ιδέα από καβαντομηχανική θα το δείξει ο χρόνος

Αυτο λεω κ εγω,το ποσο δεν ξερετε θα το δειξει ο χρονος..

Εκείνο που πάντως σίγουρα δεν κάνω είναι να μιλάω σε γλώσσα εξεζητημένη που κουράζει τον μη ειδικό.

\:D/ Απιστευτη ατακα..σιγουρα δεν μιλατε με εξιδικευμενη επιστημονικη ορολογια,αλλα μιλατε ασυναρτητα,ακαταλαβιστικα κ αδομητα για τους μη ειδικους εδωμεσα, με ολες αυτες τις "σοφιες" που μπλεκετε στα λεγομενα σας..

Για πέστε μου όμως εσείς που έχετε σίγουρα διαβάσει πολλά βιβλία κβαντικής φυσικής πως σχολιάζεται ένα από αυτά που διδάσκεται και σε φοιτητές και λέει περίπου τα εξής:

«Κρατάω στα χέρια μου την άκρη ενός σχοινιού και το ανεβοκατεβάζω συνεχώς. Παρατηρώ ότι δημιουργείται ένα κύμα που ξεκινάει από το χέρι μου και καταλήγει στην άλλη άκρη του σχοινιού. Η ερώτηση είναι: τι είναι αυτό που διαδίδεται; Η απάντηση είναι: Αυτό που διαδίδεται είναι ένας κυματισμός».

Θα ήθελα να μου πείτε αν συμφωνείτε με αυτή την βαθυστόχαστη διαπίστωση των έγκριτων συγγραφέων (και καθηγητών πανεπιστημίου) του βιβλίου, για να πάμε και σε επόμενα.

Αναμένοντας απάντηση

Υ.Γ Η επόμενη ερώτηση θα αφορά έναν ορισμό της περίφημης «ενοποίησης» και αν δεν χρειάζεστε να το πολυσκεφτείτε μπορείτε να μ’ απαντήσετε και σ’ αυτό.

Αγαπητε, η εικονα που περιγραφετε διαστρεβλωμενα (δεν μας λενε κυματισμος) δινεται σε μαθητες λυκειου ή σε μαθημα προπτυχιακης γενικης φυσικης.Κ δεν θεωρω οτι εχει σχεση με κβαντομηχανικη κ πιστευω οτι προσβαλλετε την νοημοσυνη σας με αυτην την ερωτηση.Ακομα δεν προκειται να σας απαντησω ουτε σε αυτο, ουτε σε οποιαδηποτε αλλη ερωτηση διοτι πολυ απλα δεν μπηκα εδω για να κανω διαλογο μαζι σας.Δεν προκειται να παιξω το παιχνιδι σας,ειστε γνωστος για τις τεχνικες σας στους διαλογους απο παλιοτερες συζητησεις.Ζειτε για να χαλατε τις συζητησεις του forum. Ειστε ανθρωπος που δεν συζηταει κριτικα αυτα που του λενε οι υπολοιποι,αμετακινητος στις αποψεις του που οταν τα βρει σκουρα ξεφευγει εντεχνως γραφοντας ασυναρτησιες κ διαστρεβλωνοντας..Ευτυχως εχω αρκετες γνωσεις ωστε να μην μαγευομαι απ τις σειρηνες των λεγομενων σας..Κ επειδη ειπα τουλαχιστον αυτο που λεει η κβαντομηχανικη (το οποιο ειναι πολυ διαφορετικο απ αυτο που νομιζετε εσεις οτι λεει,κ στι οποιο δεν απαντησατε) κ μιας που εχω πολυ σοβαροτερα πραγματα να κανω σας αφηνω εδω να συνεχισετε το σοου σας.

Και να θυμαστε τα λογια του KOTS:

Ειστε λοιπον απολυτα υπευθυνος της εικονας σας!

Για το τελευταιο σας ποστ δεν εχω να σχολιασω τιποτα,διοτι δεν λετε τιποτα.Να ξερετε παντως οτι αυτοι οι επιστημονες που αναφερετε κατα καιρους, οπως οι στεψοδίκες της «Κοπεγχάγης», εχουν κερδισει επαξια την αναγνωριση κ τον σεβασμο εδω κ δεκαετιες (οπου τα πειραματα εγιναν κ ξαναεγιναν) διοτι ειχαν το σθενος να κοιταξουν μπροστα κ να κανουν την υπερβαση.Αυτους θα τους θυμουνται για παντα γιατι ηταν σπουδαιοι κ θα τους σεβονται οταν εσας θα σας εχουν ξεχασει..

Χαιρετε!!

Φιλικά,

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Σύνδεσμος για σχόλιο

Αγαπητοί φίλοι,

Γινεται έκδηλη η αμηχανία και ο εκνευρισμός που προκαλούν σε πολλά μέλη του φόρουμ οι παρεμβάσεις του κ. Μαυρουδή ο οποίος βέβαια, κατά τη γνώμη μου, ούτε ασυναρτησίες λέει ούτε «ζει για να προκαλεί».

Αντίθετα οι επισημάνσεις του ίσως να είναι μέχρις ενός βαθμού εύστοχες και ο λόγος του σχετικά πρωτότυπος λογοτεχνικά. Η πρόκληση βρίσκεται όμως στο γεγονός ότι είναι ένας λόγος δογματικός που δεν επιτρέπει τον διάλογο και πως απευθύνεται σε ένα φόρουμ συζητητών που δεν τους ενδιαφέρει η αμφισβήτηση της επιστήμης αλλά κυρίως η κατανόηση της. Ο λόγος αυτός δεν διατυπώνεται με σαφήνεια αλλά αναλίσκεται σε φιγούρες αυτοθαυμασμού και περιεαυτολογίας που θυμίζουν γραφικούς παππούδες και όχι στοχαστές.

Δογματικός και αποφθεγματικός ως προς την εμμονή του στην «αιτιοκρατία» και τον «υλισμό» αγνοεί το γεγονός πως η νοηματοδότηση των εννοιών αυτών είναι εξ’ ίσου προβληματική, αντιφατική και αυθαίρετη με εκείνη όλων των άλλων την προέλευση των οποίων θεωρεί ύποπτη. Όμως ακόμη και αν οι βασικές υποψίες του κ. Μαυρουδή ήταν σωστές γίνεται φανερό πως ο τρόπος που τις εκθέτει όχι μόνο αδυνατεί να πείσει για τη σοβαρότητά τους αλλά λειτουργεί ταυτόχρονα προσβλητικά για τα υπόλοιπα μέρη του φόρουμ.

Οι συζητήσεις πάνω σε θέματα θεμελίωσης των επιστημών θα μπορούσαν να έχουν μια θέση στο φόρουμ. Η έκθεση των απόψεων του κ. Μαυρουδή θα είχε τον τίτλο που ο ίδιος θα διάλεγε. Είναι ανάγκη όμως να επιχειρηματολογεί κανείς με έναν τρόπο ικανό να οδηγήσει σε γόνιμο διάλογο. Αν τα καταφέρει μόνο τότε θα βρεί συνομιλητές. Το να παρεισφρύει σε μια συζήτηση προσπαθώντας να σοκάρει με το να θέτει υπό αμφισβήτηση το γενικότερο πλαίσιο μέσα στο οποίο πραγματοποιείται μαρτυρά - αν όχι υπεροψία - εσφαλμένη εκτίμηση για τη φύση του θέματος και τις προθέσεις των συνομιλητών. Η ορθότητα του ευρύτερου πλαισίου των αποδοχών μας δεν μας απασχολεί σε κάθε συζήτηση, απλά τίθεται σκόπιμα ως εναρκτήρια κοινά αποδεκτή προϋπόθεση της δυνατότητας μιας συζήτησης.

Από την άλλη πλευρά βλέποντας κάποιους από τους πολλά υποσχόμενους νεαρούς να χάνουν την υπομονή τους και να υιοθετούν βιαστικά στάση απορριπτική και απαξιωτική προς τον κ. Μαυρουδή και τις απόψεις του - ή όποιον άλλον κατά καιρούς κάνει την εμφάνισή του στο φόρουμ με παραδοξολογίες – θέλω να τονίσω πόσο δεν πρέπει να βιάζεται κανείς να απορρίπτει και να κατακρίνει. Κάθε άνθρωπος που προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί μας είναι άξιος σεβασμού και προσοχής ακόμη και όταν διαφωνούμε μ’αυτά που λέει, δεν μας καταλαβαίνει, ή δεν γνωρίζει τη γλώσσα μας ή τους κανόνες συμπεριφοράς: Όχι μόνο γιατί κάποια ανθρώπινη ανάγκη τον οδηγεί να κάνει ό,τι κάνει αλλά και γιατί τα βιώματα των γεροντότερων, των ιδιαίτερων, των ανθρώπων που έξησαν διαφορετικά πράγματα, εμπεριέχει συχνά ψήγματα αλήθειας και σοφίας που είναι για μας δύσκολο από την αρχή να υποπτευθούμε.

Γιάννης

Σύνδεσμος για σχόλιο

Εμένα μου μυρίζει Ελλαδιστική Νεοειδωλολατρία.

Προσωπικά, προτιμώ τη λατρεία της Κάλι:

Χαχαχα Ηλια καλο!

Καλες γιορτες!!!

Σύνδεσμος για σχόλιο

Κάποια μέρα όμως «καθώς την έψαχνα τη δουλειά» ανακάλυψα πολύ κοντά μου ένα μικρό αστέρι με τριάντα χρυσές ακτίνες και άλλα εξήντα χρυσά αστέρια. Από τότε τα άστρα του ουρανού φαντάζουν «αστεράκια» γιατί μου ήλθε «ο ουρανός σφονδύλι». Αν βρείς τι εννοώ θα πάθεις και συ το ίδιο

κ. Μαυρουδή,

Μπορείτε να εξηγήσετε τι εννοείτε με τον παραπάνω γρίφο;

Ευχαριστώ

“The fault, dear Brutus, is not in our stars, but in ourselves, that we are underlings.”

― William Shakespeare, Julius Caesar

ALBIREO OBSERVATORY

Αlbireoobservatory

Σύνδεσμος για σχόλιο

Κύριε Μαυρουδή, επειδή εγώ δεν έχω πανεπιστημιακή μόρφωση, σας λέω ότι πιο καλά μπορώ να εκλάβω τα σχόλια άλλων χρηστών παρά τα δικά σας.

Λυπάμαι που το λέω αλλά παρατηρώ να θέλετε "να βγάλετε" κάτι, αλλά την τελευταία ατιγμή το σταματάτε.. Επειδή οι γρίφοι δε βοηθάνε κανέναν εδώ μέσα, ελπίζω να κάνετε πιο λιανά τα γραφόμενά σας μπας και εμείς οι πιο χαμηλής μόρφωσης χρήστες μπορέσουμε να κερδίσουμε κάτι από όλη αυτή τη φασαρία!!

Φυσικά περιμένω να πείτε τι είναι αυτό το ρημαδοαστέρι με τα 60 αστέρια γύρω του.... Και αυτό το λέω γιατί ξέρω για πεντάλφα, ξέρω για ευραϊκό αστέρι (εξάλφα ), ξέρω για Χριστιανοκό αστέρι, αλλά τέτοιο πράγμα πρώτη φορά ακούω..

Περιμένω σύντομα απάντησή σας είτε εδώ είτε σε προσωπικό μήνυμα.

Ευχαριστώ και καλές γιορτές να έχετε!!

ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
Σύνδεσμος για σχόλιο

κ. Π. Αντωνόπουλε

Συγνώμη για την παραποίηση του ονόματός σου που, αν θέλεις βέβαια το πιστεύεις, δεν έγινε από πρόθεση. Και μια και μου δίνεται η ευκαιρία να διορθώσω, το ορθόν είναι: «στρεψοδίκες της Κοπεγχάγης» και όχι «στεψοδίκες».

Δεν σου ζητάω βέβαια να απαντήσεις και ούτε το εκλαμβάνω για αδυναμία σου. Επειδή όμως οι «χρονιάρες μέρες» προσφέρονται για περισυλλογή και αυτοκριτική θα σου πω ότι το απόσπασμα είναι το «ζουμί» ενός «υλικού» παραδείγματος από το μεταφρασμένο στα Ελληνικά έργο των Alonso/ Finn «Θεμελιώδης Πανεπιστημιακή Φυσική»:

Όπως βλέπεις δεν είναι από κείνα τα τέστ που βάζουν στα παιδιά μας τα Αμερικανικά κολέγια για να τα σπουδάσουν με υποτροφίες, απαγάγοντάς τα και ξεκόβοντάς τα από τις μητρικές φιλοσοφικές και υλιστικές τους ρίζες, όπως ειρωνικά είχε πει ο και Πλάτωνας στην «ιδανική Πολιτεία» του.

Αυτό το νέο πνευματικό παιδομάζωμα με την ανοχή πολιτικών και πανεπιστημιακών δασκάλων συνεχίζεται και σε μεγαλύτερες ηλικίες προκειμένου να δημιουργηθούν οι νέοι σοφοί της «Κοπεγχάγης» που θα μας παραμυθιάσουν πάλι με τις νέες θεωρίες των υπερχορδών και των πολλών διαστάσεων που μαγειρεύουν. Κάθε εποχή βλέπεις έχει τους δικούς της σοβαροφανείς παραμυθάδες για τα ανήσυχα μυαλά.

Αυτά τα ιδιοφυή παιδάκια είναι εκείνα για οποία μιλάει με πολύ απαξιωτικές φράσεις ο νεότερος «δάσκαλος των δασκάλων» Φέϋμαν.

Πολλοί στις μέρες μας εξακολουθούν «να μας λεν το ποίημά τους» (μιμούμενοι τον Όμηρο, π.χ Ελύτης, Βάρναλης και Σία) και άλλοι ψάχνουν ακόμη την χαμένη Ατλαντίδα του ανάρχα του Πλάτωνα (που μας δουλεύει). Μερικοί πάλι θρησκόληπτοι μιμούμενοι τον Ιωάννη της «συγκάλυψης» (οι των πολλών διαστάσεων) μας λένε «ιστορίες και άγρια θηρία» και ευχαριστούν τον θεό που τους αξίωσε να γίνουν τόσο βαθυστόχαστοι στην αναζήτηση της Ενοποιημένης Θεωρίας τους! Στο μεταξύ οι πολιτικοί της πλάκας, με την ανοχή των εργατοπατέρων, ενοποιούν της αγορές, κάνουν το πενθήμερο εφταήμερο, η ψαλίδα των εισοδημάτων ανοίγει (ενώ σου μιλούν για πολιτική ενοποίηση και σύγκλιση), καθώς εσύ και γω (μην το πάρεις προσωπικά) σκεφτόμαστε τα υπέρπυκνα άστρα νετρονίων. Ποιος κύριε Αντωνόπουλε άραγε ζεί στη «κοσμάρα του»; Ιδού το μέγα ερώτημα

Οι αδαείς που μπερδεύουν στην «κρατοδημία τους» (την λεν δημοκρατία τους) τη γνώμη με την γνώση έχουν δύο επιλογές. Ή να νοσταλγήσουν τον Χίτλερ που θαύμαζε η παρέα σου ή να περιμένουν έναν νέο Μωϋσή να τους δώσει και πάλι το εξαήμερο, στην σύγχρονη κοινωνία μας της υψηλής τεχνολογίας και της δημοκρατικής πληροφόρησης!

Τα λόγια του Ηράκλειτου γίνονται όσο ποτέ επίκαιρα: «Δίκη καταλήψεται ψευδών τέκτονας και μάρτυρας». Ή αν θέλεις τα λόγια του δικού μου Χριστού: «ουαί υμίν» λογοπλάνοι και σοφοί πυρηνικοί φυσικοί!

Επειδή κύριε Αντωνόπουλε μου συμβαίνει να γνωρίζω τι σημαίνει «λόγος» και άρα τι σημαίνει και «ο την τέχνην έχων» θα σου πω και τι σημαίνει «επιστήμη», μια και με ρώτησες.

Ο εκ των μεγάλων τεκτόνων Πλάτωνας δίδει (ως συνήθως) δύο ερμηνείες από τις οποίες ο καθένας μας μπορεί να διαλέξει και να πάρει, αν τις αποκωδικοποιήσει.

Η πρώτη λέει σημαίνει ότι όποιος την κατέχει «ίσταται (πνευματικά εννοεί) επί του μοναδιαίου όντος της φύσης, αν δεν προτιμήσει βέβαια «να το καβαλήσει σαν καλάμι» όπως πολλοί καλαμαράδες και να συνεχίσει ένα ταξίδι για την Ιθάκη (αντί για την Ηθική της επιστήμης) προσπαθώντας να «δουλεύψει» μέχρι και τους ομοίους του σοφούς για να πάρει επάξια τον θρόνο του στο Μαντείο των Δελφών (δηλ να χρησθεί άναξ της μεταφυσικής επιστήμης της απάτης).

Η δεύτερη λέει ότι η λέξη είναι σύνθετη και πρέπει να προφέρεται στην αιτιατική της πτώση, προς δόξαν του αιτίου της Ηθικής μας κατάπτωσης. Έτσι, λέει, πρέπει να την προφέρουμε «ει πιστή μην». Οι «μεγάλοι μας γλωσσολόγοι» λένε: = «αυτή που μένει πιστή», δηλ. η επιστήμη θέλει πίστη και άρα θρησκευτική πίστη. Αυτοί κ. Αντωνόπουλε είναι οι πνευματικοί ταγοί μας που σήμερα θαυμάζεις. Το «μην» το αντιθετικό σου το μεταφράζουν «μένει».

Ελόγου μου σου λέω ότι μια άποψη φυσικού επιστήμονα αξίζει προσοχής «αν είναι πιστή από την ανάποδη» δηλ. αν δεν πιστεύει σε τίποτε από τα συνήθη.

Σου έχει συμβεί με τα αρχαία που έμαθες να σου ερμήνευσε κάποιος άλλος έτσι την λέξη επιστήμη; Αν όχι μένω με τη χαρά ενός χριστουγεννιάτικου δώρου παρ’ όλο που «δεν με πας καθόλου».

Δεν πειράζει όμως, ας είσαι καλά για να μπορέσουμε κάποτε να «αγαπηθούμε»!

Φιλικά Μάκης

Υ.Γ 1) Αν δεν σας λείψω, δεν θα επανέλθω!

2) Σε φανατισμένους οπαδούς γενικώς δεν απαντάω.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Κυριε Μαυρουδη,

δυο τινα μπορει να συμβαινουν με σας.

Η να κατεχετε μια πολυ περιεργα καλη θεση και να διαβαζετε ατελειωτα και φυσικα να ανηκετε και σε καποια οργανωση επισης περιεργη

Η εχετε πολυ ελευθερο χρονο να κανετε οτι θελετε και αφιερωνεστε στη προσπαθεια μυησης του αρχαιοελληνικου τροπου σκεψης

Οπως και να εχει εαν θελετε να συνεχισετε στο συγκεκριμενο φορουμ παρακαλω κρατηστε και κουμανταρετε καλα το πλοιο γιατι οπου να ναι βουλιαζετε σα το Τιτανικο!!!

Σύνδεσμος για σχόλιο

Στον ΚΟΤS

Πόσο λίγο με κατάλαβες κ. KOTS και μ’ αναγκάζεις να γίνω αμέσως αναξιόπιστος!

Δεν συμβαίνει τίποτα από αυτά που νομίζεις. Δεν ανήκα ποτέ ούτε ανήκω συνειδητά και από συνέπεια στις απόψεις μου σε οποιοδήποτε «λόμπυ» ή «θίασο ολίγων». Όσοι μπαίνουν σε τέτοια κλειστά κλάμπ «ανίερα μιούνται», όπως λέει ένας αρχαίος φίλος μου. Μερικοί μάλιστα ηλίθιοι δένονται και με όρκους ζωής.

Από την άλλη, δούλευα και δουλεύω «σαν τον μαύρο» και έτσι σπούδασα τα τρία μου παιδιά, αλλά και γιατί αγαπάω τη δουλειά μου όταν γίνεται μάλιστα δημιουργική. Επειδή πιστεύω στην «διά βίου παιδεία» όταν δεν δουλεύω για βιοπορισμό, διαβάζω «για να σας λέω εξυπνάδες».

Πάντως είμαι «Δήλιος κολυμβητής» και κάτι σαπιοκάραβα σαν τον Τιτανικό δεν με τρομάζουν, γιατί πέρασα και εξακολουθώ να ξεπερνώ μεγαλύτερες δυσκολίες και φουρτούνες.

Ό, τι πήρα το πήρα απ’ την πείρα

το πήρα μέσα απ’ την πυρά…

Ικανοποιήθηκες τώρα;

Μάκης

Σύνδεσμος για σχόλιο

K. Μαυρουδη δεν ασχολειστε καλυτερα με το προβλημα της <δια βιου εκπαιδευσης> που θα αντιμετωπισουν τα παιδια σας αλλα και εμεις που θα το αντιμετωπσουμε μετα τις σπουδες μας??

Ειναι πολυ πιο σοβαρο απο το να καθεστε εδω και να γραφετε,που οπως βλεπετε μαλλον δε κολλαει η νοοτροπια σας στην νοοτροπια αυτου του μερους,και για να μην στεναχωριεστε και εσεις και να μην νευριαζουν και οι εδω.

Ειστε καλα διαβασμενος κ καλο θα ηταν να κανατε εναν αγωνα για κατι πιο ουσιαστικο,απο το να προσπαθειτε (αδικα οπως βλεπετε) να πειτε μια διαφορετικη αποψη για το πως εχουν τα πραγματα της ζωης μας.

Ολα αυτα τα λεω με καλη διαθεση.

Καλες γιορτες σε ολο το κοσμο!!!

Νικος

Οταν εχεις ενα προβλημα,κοιτα τ'αστρα,

εκει θα βρεις τη λυση...

www.orionas.gr

Σύνδεσμος για σχόλιο

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

αναθεμα αν καταλαβαινει κανεις αυτα που λετε κ.Μαυρουδη!

παντως ομολογω πως μου προκαλειται τεραστια πληξη!!

οχι μονο επειδη τα λεγομενα σας ειναι τεραστια,αλλα ειναι κ τελειως ακαταλαβηστικα!ισως στην οργανωση,θρησκεια σας δν ξερω τι ειναι..σας καταλαβαινουν καλυτερα...

γτ δν μας αφηνεται λοιπον στην ησυχια μας κ να πατε να μιλησετε με τους

φιλους σας???

σας προτεινω το forum ***.esoterica.gr

ισως εκει βρειτε καποιον να σας καταλαβει...κυκλοφορουν πολλοι σα κ σας.... :D :D :D

καλες γιορτες!!! :cheesy:

(σημειωση:το συγκεκριμενο φορουμ που εδωσα πιο πανω,ειναι αρκετα καλο...απλα επειδη εκει κυκλοφορουν πολλες τετοιες σκεψεις :mrgreen: οπως του κ.Μαρουδη γι'αυτο το λογο κ του το δωσα.)

μν υποβιβαζουμε κ τα αλλα φορουμς δν ειναι σωστο!... [-X :wink:

BRESSER-GALAXIA(114/900)

K-6mm,K-25mm,barlow 2x

celestron kit : 5 plossl fully multicoated(32mm,15mm,9mm,6mm,4mm,barlow 2x) +7 planet filters.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Guest
Αυτή η συζήτηση είναι κλειστή σε νέες απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης