Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα,

Εδώ και 1 χρόνο περίπου έχω ένα FS-60CB. Σε γενικές γραμμές είμαι πλήρως ευχαριστημένος (για την χρήση που του κάνω) αν και δεν θεωρώ πως έχω πιάσει ούτε κατ'ελάχιστο τις δυνατότητες του.

Εδώ και 4 μήνες εμφανίστηκε στη πλευρά του σωλήνα, στην εξωτερική επιφάνεια, πάνω στο φακό μια περίεργη δομή που στην αρχή πίστευα ότι ήταν σκόνη. Μετά απο ψάξιμο (και εξάπλωση) είμαι σχεδόν σίγουρος οτι πρόκειται για μύκητα (!). Δείτε φωτό, μιλάει απο μόνη της.

Το έκανα ώρες expose σε UV, και μετά απο φύσημα δεν φένεται να φεύγει κάτι. Ιδέες; :)[/img]

IMG_20141005_185556.thumb.jpg.0c5c40e64d3c8c9aba081d61204540f6.jpg

IMG_20141005_185619.thumb.jpg.236edfed111e39b68ea7b1f87ed28a02.jpg

Δημοσιεύτηκε

http://herron.50megs.com/fungus.htm

Στην ιατρική χρησιμοποιούμε φυσικά ιμιδαζόλες, όπως κετοκοναζόλη ή μυκοναζόλη ή πολυένια όπως αμφοτερικίνη. Αλοιφή δεν ενδείκνυται (θα αφήσει κατάλοιπα) αλλά ένα κολλύριο μπορεί να εκπλυθεί. Αν είσαι hardcore μπορείς να κάνεις καλλιέργεια και αντιμυκητόγραμμα, αν δώσεις δείγμα σε ένα εργαστήριο.

Το διάλυμα που προτείνει ο σύνδεσμος παραπάνω νομίζω δεν θα σκοτώσει τους σπόρους (από τις ανθεκτικότερες μορφές ζωής).

Use at your own risk.

ΥΓ: Υπάρχει φαίνεται συμφωνία για το διάλυμα οξυζενέ/αμμωνίας, ακόμη και από τεχνικούς εταιριών όπως η Zeiss και η Leitz. Ως εκ τούτου αυτό θα πρέπει να δοκιμάσεις.

http://www.europa.com/~telscope/fungus.txt

http://www.ehow.com/how_7770957_clean-fungus-lens.html

To Thimerosal (M.T.S.: sodium ethylmercurithiosalicylate, Merthiolate, Lilly) τείνει να εγκαταλειφθεί λόγω τοξικότητας του Υδραργύρου, ο οποίος προκαλεί το σύνδρομο του Τρελλού Καπελά που γνωρίζουμε από την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων (Mad Hatter Syndrome). Αυτό χρησιμοποιούσαν στην βαφή των κιαλιών για πρόληψη του φαινομένου σε τροπικό περιβάλλον από όσο διαβάζω.

Όσο αργείς να το καθαρίσεις κινδυνεύεις να αντιμετωπίσεις μεγαλύτερη ζημιά από τα λυτικά ένζυμα των μυκήτων. Καλή τύχη.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Holly @#$% ](*,) ](*,) μου σηκώθηκε η τρίχα κάγκελο!

Μύκητας και μάλιστα σε πολύ προχωρημένη μορφή, καλά ρε συ τόσο καιρό δεν το πείρες χαμπάρι από πέρσι είχες να το δεις το εργαλείο;

Εγω τα κάτοπτρα τα πέρασα με αρκετό υγρό της Baader για αρχή και μετά αφού τα καθάρισα τα άφηνα στον Ήλιο για μερικές μέρες, δεν θυμάμαι να έβαλα τίποτε άλλο πάνω, ίσως καθαρό οινόπνευμα για πολύ λίγο, δεν ήθελα να καταστρέψω τις επιστρώσεις!

Μην ξεχάσεις να καθαρίσεις το εσωτερικό του σωλήνα και ότι άλλο έχει έρθει σε επαφή γιατί σίγουρα έχει κάνει μεταστάσεις και αργά ή γρήγορα θα το ξαναδείς μπροστά σου ίσως και σε άλλα όργανα!

Καθάρισε βαλίτσες, τσάντες, προσοφθάλμια, θήκες, κάμερες, αντάπτορες, όλα!!!

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης