Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Γεια σας,

έμαθα για την ιστοσελίδα από μια φίλη μου και ενθουσιάστηκα. Ο ουρανός είναι ένας κόσμος μαγικός που πάντα ήθελα να εξερευνήσω. Μικρή ήθελα να γίνω αεροπόρος για να βρίσκομαι ανάμεσα στα σύννεφα και στα αστέρια. Μετά αναγκάστηκα να προσγειωθώ και να σπουδάσω κάτι πιο γήινο... Όμως δεν ξέχασα ποτέ τα ουράνια σώματα και τώρα που οι συνθήκες της ζωής μου λέω να ασχοληθώ (αναγκαστικά ερασιτεχνικα πλέον, αν και ο έρωτας για κάτι - εξού και ερασιτέχνης - είναι σημαντικότερος από την επαγγελματική αντιμετώπισή του) με το θαυμαστό αυτό πεδίο της επιστήμης.

Αυτό που θα ήθελα είναι κάποιος από εσάς να με βοηθήσει να εξοπλιστώ με ένα καλό τηλεσκόπιο για αρχάριους και να μου δώσει κάποιες πρώτες οδηγίες για την πρώτη μου εμπειρία με τη θέαση του ουρανού (έχω ξανακάνει παρατήρηση, αλλά όχι με δική μου πρωτοβουλία, οπότε σας χρειάζομαι...). Θα περιμένω με ανυπομονησία τις απαντήσεις σας.

Ευχαριστω εκ των προτέρων. Μαρίνα Αστερίου

Δημοσιεύτηκε

Δεν είναι απλό το ερώτημα και θέλει και άλλα στοιχειά, δηλαδή εάν έχεις χώρο κατάλληλο να παρατηρείς και να το αποθηκεύεις μετά, και για πόσα λεφτά μιλάμε? Αλλά για αρχή πάντα λέω ένα ETX μιας και είσαι και γυναίκα και σε περίπτωση που θέλεις να το κουβαλήσεις πάει εύκολα βόλτα. Και να ξέρεις ότι δεν δίνεις λεφτά μόνο για τηλεσκόπιο αλλά και για τα άλλα αξεσουάρ (προσοφθάλμια, φιλτρα κτλ)

Γιώργος Ταρσούδης

Ταρσούδης Γιώργος

Αλεξ/πολη

George Tarsoudis

Υπό κατασκευή / προσωρινό

http://lunarcaptures.wordpress.com/

Δημοσιεύτηκε

Καταρχην Καλως Ορισες! :D

Υπομονη-επιμονη-ερευνα! Δωσε ενα γυρο μεσα στο φορουμ και θα βρεις πολλα..παρε ενα απλο αλλα καλουτσικο τηλεσκοπιο η κυαλια, ενα καλο βιβλιο-οδηγο και προετοιμασου να απογοητευτεις αρχικα αλλα και να προοδευσεις σταδιακα!

Ad Astra Per Aspera

www.agapioselia.com

Δημοσιεύτηκε

Καλως ήρθες Μαρίνα!

Η ερώτηση για τον αρχικό εξοπλισμό εκείνου που θέλει να κάνει τα πρώτα του βήματα στην παρατήρηση είναι πολύ συχνή εδώ. Μπορείς να δείς πολλές απαντήσεις που έχουν προηγηθεί.

Θα διαπιστώσεις ότι επίμονα αποτρέπουμε τους νεοεισερχόμενους από βιαστικές αγορές τηλεσκοπίου, κυρίως επειδή υπάρχει πολύ μεγάλη ποικιλία τύπων και χρήσεων και είναι αδύνατο να γνωρίζει κάποιος νέος από πριν τι ακριβώς επιθυμεί να κάνει με το τηλεσκόπιο, και κυρίως τι μπορεί να κάνει.

Όμως δύο αγορές συστήνονται πάντα γιατί βοηθούν αφάνταστα:

- Ένα καλό εισαγωγικό βιβλίο για την αστρονομική παρατήρηση όπως το "NightWatch" του T. Dickinson (κυκλοφορεί στα αγγλικά και ελληνικά και το βρίσκεις εύκολα στα μεγάλα βιβλιοπωλεία όπως Ελευθερουδάκη και Παπασωτηρίου)

- Ένα καλό ζευγάρι κιάλια μεγέθυνσης/διαμέτρου 7Χ50 ή 10Χ50, όχι όμως αξίας κάτω από 80-100 ευρώ. Η αγορά είναι γεμάτη με κιάλια χαμηλής ποιότητας και θέλει προσοχή. Αν αποφασίσεις να αγοράσεις ζήτησε πάλι πληροφορίες εδώ.

Αν ασχοληθείς με την παρατήρηση σε περιμένει ένα πολύ γοητευτικό χόμπυ με πολλές χαρές και συγκινήσεις!

Καλή αρχή, Στέφανος

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε

Μαρινα καλως ορισες και απο εμενα!!

ειμαι και εγω οπως βλεπεις καινουριος εδω και ειναι τωρα λιγος καιρος που μαζευω ιδεες,γνωσεις και χρηματα για το πρωτο μου τηλεσκοπιο. :cheesy:

Μην φοβηθεις να ρωτησεις οτιδηποτε και αν ειναι αυτο,η παρεα εδω ειναι παντα προθυμη οπως θα διαπιστωσεις και μονη σου να σου λυσει τις τυχων αποριες σου :)

Μπες σε καποια site οπως το www.atronomy.gr για παραδειγμα και δες τις κατηγοριες που υπαρχουν.

ενα skywatcher πιστευω θα ηταν πολυ καλο.πιστευω.

Αυτα.μην μου αγχωνεσαι :D απολαυσε το κλιμα της αγορας του πρωτου σου τηλεσκοπιου 8)

φιλικα,Μόσχος

Δημοσιεύτηκε

Μαρινα καλως ορισες στο astrovox.

Στα οσα ειπαν τα παιδια εν γενει συμφωνω πλην του etx :twisted:

Γενικα το τηλεσκοπιο για αρχαριους ειναι ως εκφραση καπως αβασιμη-αδοκιμη,αν δεν δωσεις ενα σεβαστο ποσο και δεν παρεις τηλεσκοπιο ικανου ανοιγματος με στιβαρη βαση το πιθανοτερο ειναι συντομη απογοητευση και απομακρυνση απο την αστρονομια. Απ την αλλη δεν ξερω τι γνωσεις εχεις για τον ουρανο (πραγμα απαραιτητο για αρχη).Η πορεια ειναι σταδιακη γυμνο-ματι μαθαινω αστερισμους,κυαλια και τελος τηλεσκοπιο.

Το δευτερο σταδιο ισως μπορει να υπερπηδηθει οχι ομως το πρωτο!Η τεχνη της παρατηρησης μαθαινεται σιγα σιγα.

Καλη αρχη!

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε

Καλως ηρθες,

οσον αφορα το θεμα του τηλεσκοπιου θελει υπομονη και λεφτα. Ολα τα υπολοιπα ειναι δευτερευοντα, πιστεψε με, μπροστα στην αποκτηση ενος τετοιου οργανου οταν γουσταρεις πραγματικα τη παρατηρηση και τον ουρανο!

Θα σου προτεινα για αρχη αυτο που σου ειπαν τα παιδια. Για να εχεις τις απαραιτητες γνωσεις για τη συνεχεια απαιτειται ενας μιρκος αριθμος βιβλιων, οχι ενα, αλλα 2-3, να παρεις μια σφαιρικη εικονα απο διαφορετικως γραμμενα βιβλια (λογω του οτι καποια φαινομενα και αλλα ειναι λιγο δυσκολα να τα πιασεις απο τη πρωτη φορα) και οταν νιωσεις την αναγκη να φουντωνει μεσα σου, τοτε πας και σκας τα χρηματα που μαζευες τοσο καιρο και παιρνεις ενα οργανο ΚΑΛΟ με πολυ καλη σταθερη βαση (μεγαλο πραγμα) και καλο ανοιγμα ετσι ωστε να εχεις καλες εικονες, πραγμα το οποιο θα σε κανει να συνεχισεις.

STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE

Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52

HYPERION 13mm 68 :mrgreen:

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης