Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Ήταν σαν χθες όταν, πριν από 10 χρόνια, τέτοια μέρα, γράφτηκα στο φόρουμ. Θυμάμαι ακόμα την τρέλα των πρώτων μηνών, όπου ήθελα να διαβάζω και να μαθαίνω «τα πάντα», αναφορικά με την ερασιτεχνική αστρονομία. Ώρες ατελείωτες διάβαζα και διάβαζα και έγραφα, αντάλλασσα απόψεις με γνώστες και μη, με οποιονδήποτε. Σε αυτή την όμορφη διαδρομή γνώρισα φίλους με τους οποίους συνέδεσα σημαντικές στιγμές της ζωής μου, εξέλιξα τον εαυτό μου, σφραγίζοντας την ψυχοσύστασή μου με ιδέες, σκέψεις και αρχές που έλαβα από εδώ και που με ακολουθούν παντού, σε ό,τι κι αν κάνω. Κάποιοι φίλοι έφυγαν, κάποιοι άλλοι ήρθαν, οι υποχρεώσεις πολλές και για μένα, δεν μου επιτρέπουν πια να έχω την ίδια συμμετοχή, όπως παλιά. Δεν παύω όμως να μπαίνω κατά καιρούς, «στο φτερό», και να διαβάζω, έστω επιλεκτικά, κι ας μη συμμετέχω, γιατί, όπου και να βρισκόμαστε, ό,τι και να κάνουμε, το astrovox παραμένει μια σταθερή αξία στη ζωή όλων όσων είχαμε την τύχη να το γνωρίσουμε.

Σ’ευχαριστώ Ανδρέα γι’αυτό το όμορφο ταξίδι, το οποίο, ως έμπειρος καπετάνιος, μας προσφέρεις όλα αυτά τα χρόνια, σας ευχαριστώ και όλους εσάς, τα απλά μέλη, που δίνετε με την ενεργή συμμετοχή σας όλη αυτή την αξιοζήλευτη ροή πληροφόρησης και κρατάτε την διαδικτυακή ερασιτεχνική αστρονομία στην Ελλάδα ζωντανή κι επιτυχημένη.

Καλή χρονιά με καθαρούς ουρανούς σε όλους!

Φιλικά

PapGeo

Δημοσιεύτηκε
Ήταν σαν χθες όταν, πριν από 10 χρόνια, τέτοια μέρα, γράφτηκα στο φόρουμ. Θυμάμαι ακόμα την τρέλα των πρώτων μηνών, όπου ήθελα να διαβάζω και να μαθαίνω «τα πάντα», αναφορικά με την ερασιτεχνική αστρονομία. Ώρες ατελείωτες διάβαζα και διάβαζα και έγραφα, αντάλλασσα απόψεις με γνώστες και μη, με οποιονδήποτε. Σε αυτή την όμορφη διαδρομή γνώρισα φίλους με τους οποίους συνέδεσα σημαντικές στιγμές της ζωής μου, εξέλιξα τον εαυτό μου, σφραγίζοντας την ψυχοσύστασή μου με ιδέες, σκέψεις και αρχές που έλαβα από εδώ και που με ακολουθούν παντού, σε ό,τι κι αν κάνω. Κάποιοι φίλοι έφυγαν, κάποιοι άλλοι ήρθαν, οι υποχρεώσεις πολλές και για μένα, δεν μου επιτρέπουν πια να έχω την ίδια συμμετοχή, όπως παλιά. Δεν παύω όμως να μπαίνω κατά καιρούς, «στο φτερό», και να διαβάζω, έστω επιλεκτικά, κι ας μη συμμετέχω, γιατί, όπου και να βρισκόμαστε, ό,τι και να κάνουμε, το astrovox παραμένει μια σταθερή αξία στη ζωή όλων όσων είχαν την τύχη να το γνωρίσουν.

Σ’ευχαριστώ Ανδρέα γι’αυτό το όμορφο ταξίδι, το οποίο, ως έμπειρος καπετάνιος, μας προσφέρεις όλα αυτά τα χρόνια, σας ευχαριστώ και όλους εσάς, τα απλά μέλη, που δίνετε με την ενεργή συμμετοχή σας όλη αυτή την αξιοζήλευτη ροή πληροφόρησης και κρατάτε την διαδικτυακή ερασιτεχνική αστρονομία στην Ελλάδα ζωντανή κι επιτυχημένη.

Καλή χρονιά με καθαρούς ουρανούς σε όλους!

Φιλικά

PapGeo

=D> =D> =D>

Δημοσιεύτηκε
Να'σαι καλά Γιώργο για τα λόγια σου, καλή χρονιά και σύντομα ελπίζω να ευκαιρήσεις να τα πούμε από κοντά και σε κάποιο σκοτεινό βουνό :)
«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε
Στο astrovox οφείλουμε πολλά γιατί απαντήθηκαν πολλές απορίες , διοργανώθηκαν πολλές , παρατηρήσεις και το κυριότερα δημιουργήθηκαν πολλές φιλίες . Εχει πετύχει απόλυτα το σκοπό του. Οφείλουμε να το κρατάμε ζωντανό για να εμπνεύσει και να βοήθήσει και άλλους εραστές του έναστρου ουρανού! Μπράβο Ανδρέα για την ιδέα και μπράβο και σε όλους τους διαχειριστές για τη λειτουργία του φόρουμ!! :D :D :D
Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
Δημοσιεύτηκε
Στο astrovox οφείλουμε πολλά γιατί απαντήθηκαν πολλές απορίες , διοργανώθηκαν πολλές , παρατηρήσεις και το κυριότερα δημιουργήθηκαν πολλές φιλίες .

Αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια. Μακάρι να συνεχίσει έτσι με ζωντάνια και δημιουργικότητα.....

ΜΑΝΟΥΣΟΣ : ΚΑΤ΄ΟΝΟΜΑ «ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ» ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΩΝ-----ΠΡΟΣΟΧΗ

Οι κατασκευές του :

https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=26016=asc&start=165

https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=26016=asc&start=150

Δημοσιεύτηκε

Έχουν περάσει 2 χρόνια από τότεπου έγινα και εγώ μέλος.Είναι ένας σημαντικός φορέας της ερασιτεχνικής αστρονομία στην Ελλάδα.Θεωρώ μεγάλη τιμή που γνωρίζω τον κύριο Αντρέα Παπαλάμπρου προσωπικά.Όπως και να έχει,σέβομαι αυτή διαδικτυακή γωνιά,καθώς άτομα από όλη την Ελλάδα προσφέρουν απλόχερα τη γνώση τους σε πρωτάρηδες και μη, για αυτή την υπέροχη επιστήμη.

Στέλνω παράλληλα τις δικές μου ευχές για ένα καλύτερο 2015,με υγεία,ευτυχία και καθαρούς ουρανούς σε όλους τους παρατηρητές,φωτογράφους και μη.

Καλή συνέχεια σε όλη την αστροπαρέα αυτού του θαυμάσιου φόρουμ.

Με εκτίμηση,

Καραμπούλας Ηλίας

Αν θες να φτιάξεις μια μηλόπιτα εκ του μηδενός, πρέπει πρώτα να δημιουργήσεις το Σύμπαν.

Carl Sagan

Δημοσιεύτηκε

Ως άτομο μάλλον χαρακτηρίζομε μοναχικός έως αντικοινωνικός. Λίγοι οι άνθρωποι που αντέχω και κυρίως λιγότεροι αυτοί που με αντέχουν. Ο πρωταρχικός λόγος που πληρώνω Iternet είναι το Astro vox. Συμφωνώ απολύτως με τους παραπάνω φίλους στα όσα είπαν.

Τα τελευταία χρόνια και κυρίως τους τελευταίους μήνες υπάρχει μία αισθητή πτώση συμμετοχής στις συζητήσεις μας. Αυτό είναι μία ακόμα παρενέργεια τις κρίσης που μαστίζει την χώρα μας. Διότι ομολογουμένως ακόμη κι εμάς μας αποπροσανατόλισε. Μας έκανε να χάσουμε λιγάκι τα νερά μας. Μας ακύρωσε σκέψεις και σχέδια κυρίως με ότι έχει σχέση με τον εξοπλισμό. Όμως είναι παροδικό. Διότι εμάς ο <<μπούσουλας>> είναι κάτι πέρα από αυτό το οποίο αγοράζεται. Και δεν είναι άλλος από τον νυχτερινό έναστρο ουρανό. Εύχομαι λοιπόν σας όλους καλές αποδράσεις από την κόλαση των πόλεων και σαν επιστρέφουμε να είμαστε γεμάτοι εμπειρίες κι απορίες ούτως ώστε και πάλι μέσα από αυτό το Forum να τις μοιραζόμαστε.

Εσύ να βγεις και να αποκριθείς παρών στο παρελθόν σου.

Ρέα Γαλανάκη. Από το, Ελένη ή ο κανένας.

Δημοσιεύτηκε

10 χρόνια, λες και πέρασαν 1 μέρα!!!

Πραγματικά, το site αυτό, έφερε πιο κοντά τους ερασιτέχνες αστρονόμους και ιδιαίτερα τώρα,

στις χαλεπές αυτές μέρες που ζούμε.

Πιστεύω πως στο μέλλον, ο ιστότοπος αυτός θα αποτελέσει αφορμή για να συναντηθούμε όλο και

πιο πολλοί συν-αστρονόμοι.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ-ΑΓΑΠΗ-ΕΥΤΥΧΙΑ και ΚΑΘΑΡΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ!!!!

Καλές Παρατηρήσεις & Καθαρούς Ουρανούς!

Μάκης Λυκόπουλος

Μέλος Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης (ΕΑΕ)

Μέλος Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας (ΣΕΑΒ)

Δημοσιεύτηκε
Γιώργο, εύχομαι να τα ...εκατοστήσεις στο astrovox! Πριν μερικούς μήνες έκλεισα κι εγώ τα 10 χρόνια εδώ και αισθάνομαι ότι δεν είναι καθόλου υπερβολή να πώ ότι το astrovox αποτέλεσε σταθμό στη ζωή μου κι έγινε αφορμή για να γνωρίσω εξαιρετικούς ανθρώπους - ανάμεσά τους κι εσένα - και να μοιραστούμε, ηλεκτρονικά ή στο βουνό, πολύ ξεχωριστές στιγμές. Χαίρομαι πολύ για την κοινή μας διαδρομή αλλά και για το πάθος του Ανδρέα να συντηρεί και να εξελίσει έναν από τους καλύτερους διαδικτυακούς τόπους στην Ελλάδα. Χρόνια πολλά και καλή μας συνέχεια!

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε

Ανδρέα, Στέφανε, σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια, με τιμούν ιδιαίτερα. Εύχομαι να είμαστε όλοι καλά, δραστήριοι και δημιουργικοί, να μιλάμε και να ανταμώνουμε κάτω από υπέροχους έναστρους κι εκλειπτικούς ουρανούς! :)

Γιώργος

Δημοσιεύτηκε

Τα κλείνω τον Ιούλιο και ούτε που το είχα καταλάβει! :shock:

Όντως το astrovox και τα μέλη που το αποτελούν ήταν και είναι σταθμός στη ζωή μας, μια γωνιά που οι μεγαλύτεροι πόθοι και όνειρα για τον έναστρο ουρανό έγιναν για πολλούς πραγματικότητα..

Προσωπικά? Για αρχή Πάρνωνας με είκοσι άτομα μέχρι τον Πάρνωνα με τα 900 άτομα.. Κιθαιρώνας με αέρα και φορτωμένοι με εξοπλισμό μέχρι την οροφή του αυτοκινήτου (Κατερίνα Ουρανία, Ευστάθιος), Σούνιο, Σχινιάς στα δικαστικά, Θεσσαλονίκη σε βουνό με τον Τηλέμαχο και το Σάββα, τα αστροπάρτυ στη Χαλκιδική, Πανσέληνος στο Λυκαβηττό με κάμερες (!!!), αστροπάρτυ στους Αγίους Αποστόλους πριν τον Ωρωπό, ολική έκλειψη Ηλίου στο Καστελόριζο, παρουσίαση σε σχολείο με τον Θέμη Καρτέρη και την Αγγέλα με τον Αχιλλέα και πόσους άλλους, κρύο, σουβλάκια, κρασιά, κονσέρβες, κουβέντα στο καταφύγιο, ύπνοι σε σκηνή, ξύπνημα από τη ζέστη, τσακωμοί με την άλλη σελίδα τότε που είχε ανοίξει, τρέλα με τον Γιώργο Κορώνη (που ακόμα συνεχίζεται), Αντώνης Αγιομαμίτης (RESPECT), παραγγελίες για μπλουζάκια, με υπομονή να σταματήσει η βροχή και να ευχαριστηθούμε το ανθρώπινο GPS Γιώργο Κορώνη με ένα πράσινο laser να εξηγεί και να δείχνει τα πάντα, κομήτες, βροχές μετεωριτών, drones για φωτογραφία, ο Τρεμούλης κάθε χρόνο να τραβάει την αναμνηστική φωτογραφία και να μην είναι σχεδόν ποτέ μέσα, "ΤΑ ΦΩΤΑ ΡΕΕΕ", "μην ανάβετε τα laser", το Μ13 από 20άρι τηλεσκόπιο (δε θα το ξεχάσω ΠΟΤΕ), κατασκευή θόλων από ιδιώτες, τσακωμοί με έμπορους εντός και εκτός Ελλάδας, τόσα πολλά που θα μπορούσα να γράφω για ώρες...

Και σε όλα αυτά να προστεθούν οι άπειρες συμβουλές για αγορά και χρήση εξοπλισμού, η βοήθεια με δανεισμένο εξοπλισμό (α ρε Κεχαγιά με έσωσες τότε στον Πάρνωνα...), οι συγκρίσεις (Hyperion Zoom, ethos της Κατερίνας), η βοήθεια σε κουβάλημα εξοπλισμού, το στήσιμο των σκηνών, η δημιουργία Ομίλων Αστρονομίας σε όλη την Ελλάδα...

Άνθρωποι που τους ξέρεις τα βράδια από τη φωνή και κάνεις μέρες ή και χρόνια για να τους δεις την ημέρα (Σεβάχ), άνθρωποι που τους γνώρισα μόνους και τώρα κουβαλάνε παιδικά ποδηλατάκια στο βουνό ή με το έτερον ήμισυ (Τρεμούλης, Παπασωτηρίου), ανθρώπους που πέρασαν πρόβλημα υγείας και αντέχουν ακόμα στο βουνό και με κυνηγάνε για το τσιγάρο (Ε.), άνθρωποι που έφυγαν σε ξένες χώρες ή στην επαρχία για ένα καλύτερο αύριο, φίλοι που μας άφησαν (R.I.P. George Makris), φοιτητές, συνταξιούχοι, πλούσιοι και φτωχοί, άθεοι και θρήσκοι...

Όλοι μαζί κάτω από τον έναστρο ουρανό με δέος, με υπομονή, πλέον και με μια μεγάλη ομάδα άξιων αστροφωτογράφων, να προσπαθούν να δουν ή να "τραβήξουν" εύκολους αλλά και δύσκολους στόχους...

Μπράβο σε όλους και σας ευχαριστώ έναν έναν ξεχωριστά για τις καλές αλλά και τις άσχημες στιγμές που περάσαμε και περνάμε κάτω από τα αστέρια και όχι μόνο.

Μα πιο πολύ μπράβο σε σένα Αντρέα, που κατάφερες μέσα από αυτή την κοινότητα να κάνεις το όνειρο πολλών από εμάς πραγματικότητα. =D> =D> =D> =D> =D>

Καλή χρονιά σε όλους με υγεία και καθαρούς ουρανούς! Το όνειρο συνεχίζεται... 8)

ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης