Jump to content

αγορα hyperion zoum


Προτεινόμενες αναρτήσεις

χαιρετω ολο το φορουμ ,και ηθελα να κανω μια ερωτηση στουσ εμπειρουσ του αστροβoξ,αξιζει η αγορα του hyperion zoum,εχει καθαρη εικονα οπωσ ενα σκετο προσοφθαλμιο ,το σκεφτομαι λογω του χαμηλου οικονομικου ,γιανα εχω ενα φακο που κανει ολεσ τισ δουλεισ ,το τηλεσκοπιο εινε ενα 120/600 sky watcher
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Εγώ προσωπικά δεν θα προτεινα την αγορά zoom προσοφθαλμίου μιας και παρεμβάλλονται αρκετά οπτικά στοιχεία και χάνεται η αντίθεση. Επίσης στις μικρές μεγεθύνσεις μικραίνει το πεδίο αρκετά. Τον συγκεκριμένο φακό τον έχω δουλέψει και μου φάνηκε λιγάκι βαρύς και δύσχρηστος .

 

http://www.williamoptics.com/eyepiecesDCL/zoom2_features.php

 

Αν βρεις αυτόν προτίμησέ τον! Διάβασε κι εδώ το τεστ φακών zoom

 

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=7308

Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

ισωσ τελικα τον αγορασω ,απλοσ το μονο που σκεφτομαι ειναι οτι θα εχω πολα mm με ενα φακο ,σασ ευχαριστο πολυ για την γνωμη σασ
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Η δική μου γνώμη είναι πως πρόκειται για την καλύτερη αγορά ευρώ προς ευρώ που έχω κάνει για αστρονομική χρήση από το 2009. Με τον ES68 24mm, τον Baader Hyperion Zoom και έναν Barlow Shorty Plus τριών στοιχείων μπορεί κάποιος να τελειώσει με το θέμα "προσοφθάλμιοι" και να αφοσιωθεί στην παρατήρηση. Τον έχω δώσει στην κόρη μου εδώ και έναν χρόνο, μαζί με έναν Hyperion 24mm και έναν Baader Q Barlow και τίποτε άλλο. Έκτοτε μου έχει λείψει πολλές φορές. Πήρα προχθές έναν William Optics 24-8 ο οποίος είναι σημαντικά κατώτερος αν και κόστιζε το ίδιο με τον Zoom II, αλλά τουλάχιστον είναι ελαφρύτερος ώστε να τον προσαρμόσω στο μικροσκόπιο. Αν δεν τα καταφέρω μπορεί να τον δώσω στην κόρη μου και να πάρω πίσω τον Baader, αν και αυτό δεν είναι σωστή πατρική συμπεριφορά, καθώς στο παιδί σου πρέπει να δίνεις πάντα το καλύτερο. :-k

Οὖτιν με κικλήσκουσι

 

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Πολύ καλός και πρακτικός φακός, σου "λύνει τα χέρια" και αυξάνει την απόλαυση της παρατήρησης. Εξαιρούνται οι περιπτώσεις ιδιαίτερα απαιτητικής παρατήρησης, αλλά τότε θα πρέπει να υπάρχουν οι κατάλληλοι φακοί με το ανάλογο κόστος απόκτησης πάνω σε καλό τηλεσκόπιο...
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Με τον ES68 24mm, τον Baader Hyperion Zoom και έναν Barlow Shorty Plus τριών στοιχείων μπορεί κάποιος να τελειώσει με το θέμα "προσοφθάλμιοι" και να αφοσιωθεί στην παρατήρηση.

 

Από το πλήθος των προσοφθαλμίων σου δεν προκύπτει κάτι τέτοιο... :mrgreen:

 

Για μένα οι zoom είναι μόνο μια λύση ανάγκης. Σε κάθε περίπτωση πιστεύω ότι για οποιοδήποτε setup επαρκούν 3-4 καλά ευρυγώνια προσοφθάλμια. Το zoom θα μπορούσε να συμπληρώσει μια συλλογή για περιπτώσεις πολύ σύντομων παρατηρήσεων ή εκεί που βαριέσαι να κουβαλάς.

Για μένα τα προσοφθάλμια είναι πιο σημαντικά από το τηλεσκόπιο. Το τηλεσκόπιο δίνει το φως αλλά τα προσοφθάλμια δίνουν την "αίσθηση" της θέασης.......

ΜΑΝΟΥΣΟΣ : ΚΑΤ΄ΟΝΟΜΑ «ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ» ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΩΝ-----ΠΡΟΣΟΧΗ

Οι κατασκευές του :

https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=26016=asc&start=165

https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=26016=asc&start=150

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Και όμως προκύπτει, δεν λέω πως ο Baader Zoom αξίζει έχοντας δοκιμάσει μόνο αυτόν αλλά έχοντας ρίξει μια ματιά και μέσα από τους υπόλοιπους. Και επιμένω.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

 

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • 5 μήνες αργότερα...
ανασταίνω το ποστ. Σήμερα 24/07/2015 ισχύει ότι ο http://www.planitario.gr/mark-iii-hyperion-zoom-8-24-mm-o-50-8mm-o31-8mm.html παραμένει ο best ever zoom? ή κάτι έχει αλλάξει?
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Εννοείται παραμένει. Βλέπω ότι αγοράζεις ήδη αξεσουάρ πριν πάρεις το τηλεσκόπιο 10" ή 12". Ποια έχεις αγοράσει και ποια σκέφτεσαι να πάρεις ακόμα; Ρωτάω γιατί με ενδιαφέρει και μένα να αρχίσω να μαζεύω σιγά σιγά.

Θεόδωρος Σπανός

 

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

έχω ξεκινήσει με Tele vue Nagler 9mm T6. Είχε προηγηθεί το γνωστό βαλιτσάκι της celestron με φακούς και φίλτρα που θα αποτελέσουν την βάση για να μπορώ να έχω συγκρίσεις...αλλά και κάτι για να αρχίσει το παιχνίδι. Πιστεύω θα ακολουθήσει ο zoom. Η αγγελία για τον powermate 2.5 ήδη τρέχει. Μένει ο 30-35mm εκεί θέλει αρκετό ψάξιμο.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

οκ. ευχαριστώ. Θα σε παρακολουθώ για να ενημερώνομαι και να παίρνω και ιδέες. Και μένα οι πρώτες μου επιλογές είναι ο baader zoom και ένας barlow. Αυτά τα 2 θα τα αγοράσω μαζί με το τηλεσκόπιο ή πριν. Και από κει και πέρα μόνο ποιοτικά προσοφθάλμια όποτε μπορώ να αγοράσω φυσικά. Αλλα δεν θα επείγει.

Θεόδωρος Σπανός

 

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Η δική μου συμβουλή - πάρτε πρώτα το τηλεσκόπιο και μετά τα αξεσουάρ. Και μάλιστα χωρίς βιασύνες...

Astro Blog Delta & Polar Scope Align for iOS

http://astro.ecuadors.net

 

Violence is the last refuge of the incompetent.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ο Baader Zoom είναι ο καλύτερος από τους 24-8, με διαφορά.

Υπάρχουν και άλλοι δημοφιλείς, όπως ο 22.5-7.5 (γνωστός από την William Optics - απεσύρθη- αλλά και την Orion) αλλά και διάφοροι zoom για πεδιοσκόπια (διόπτρες), ορισμένοι εκ των οποίων κυκλοφορούν και με κάνη 1.25" από τον Markus Loudes ή astroadaptor. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει ο Leica Aspheric Zoom 17.8-8.9 (μεγαλύτερο πεδίο, 82 μοιρών) και ο Zeiss Vario D, ιδίως ο 25.1-6.7 (μεγαλύτερη μεγέθυνση). Αλλά υπάρχουν και οι Nikon, Pentax, Kowa & Swarovski, όλοι σε υπέρ διπλάσια τιμή από τον Baader, ο οποίος είναι συμβατός και με διόπτρες (Zeiss & Skywatcher).

Με εξαίρεση τον Leica που δεν είναι για όλους, η συντριπτική πλειοψηφία των αστροπαρατηρητών προτιμά τον Baader.

 

ΥΓ: τον πήρα πίσω από την κόρη μου και της έδωσα τον William Optics. Δεν είναι πατρική συμπεριφορά, το ξέρω.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

 

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Πιστευω να γνωριζεις τον τυπο, <εστιακος λογος τηλεσκοπιου> Χ <διαμετρος κορης του ματιου σου> = <μεγιστη ωφελιμη εστιακη αποσταση προσοφθαλμιου>. Συνεπως πρεπει να γνωριζεις δεδομενα πριν παρεις το μεγαλο φακο σου
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

έχω παρατείνει την αγορά του τηλεσκοπίου καθώς περιμένω να εμφανιστεί κάτι στα μεταχειρισμένα. Παράλληλα θα κάνω αγορές συγκεκριμένων φακών που θα αγόραζα ούτως ή άλλως. Και θα είναι φακοί αναγνωρισμένης αξίας-ποιότητας ώστε σε περίπτωση που αλλάξω γνώμη για κάτι να μπορεί να μεταπουληθεί εύκολα. Έχω κατεβάσει και εκτυπώσει τα

http://www.deepskywatch.com/files/dso-guide/DSO-observer-guide-full.pdfhttp://www.deepskywatch.com/files/deepsky-atlas/Deep-Sky-Atlas-full.pdf

σειρά θα έχει το pocket sky atlas.

Επίσης έχω αρχίσει και την μετακόμιση-δημιουργία χώρου αποθήκευσης.

Έχω κατεβάσει και το astroplanner.

 

Με λίγα λόγια φίλε ecuador θα σου πώ ότι είπα και της γυναίκας μου.

"Alea jacta est."

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Γιατρέ με ρώτησε η γυναίκα μου τι δώρο θέλω για την ονομαστική μου εορτή για να το κανονίσει μαζί με τα πεθερικά μου. Της είπα έναν zoom της Leica. Γελούσε προχθές μετά τη δουλειά και την ρώτησα αν το έψαξε και είπε όχι ακόμα. Γι αυτό γελάει ακόμη...

 

geragelos προσπαθώ έδω και μέρες να αποκρυπτογραφίσω τις επιλογές που έχει κάνει ο kkokkolis μέσα απο τα excel που έχει δώσει. Αυτό που γράφεις για την διάμετρο της κόρης του ματιού μου τώρα τι το ήθελες??? :?

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

στείλε πμ στον kkokkolis γιατι κάπου έχει λινκ για download αλλά δεν θυμάμαι σε ποιό ποστ. έχει 2 excel ένα που αφορά dob 12" που με βολεύει προσωπικά στην έρευνα μου αφάνταστα και έχει και ένα γενικό στο οποίο γίνεται κυριολεκτικά βομβαρδισμός πληροφοριών.

 

geragelos έκανα μία αναζήτηση στις σημειώσεις μου γιατί κάτι θυμόμουν ότι είχα ξαναδιαβάσει για το πως επηρεάζει η διάμετρος της κόρης των ματιών μας αλλά για λίγο ομολογώ ότι με βραχυκύκλωσες:

 

Ο μεγαλύτερος προσοφθάλμιος θα πρέπει να είναι 7 φορές μεγαλύτερος από τον εστιακό λόγο του τηλεσκοπίου σου αν είσαι νέος, έως 5 φορές αν είσαι μεσήλιξ.

Ο κύριος φακός σου θα ισούται περίπου με το διπλάσιο του εστιακού λόγου (3/5-1.5)

Ο πλανητικός φακός θα ισούται με τον εστιακό λόγο του τηλεσκοπίου.

Η λογική αυτή σχετίζεται με την κόρη εξόδου αλλά έμμεσα και με τις μεγεθύνσεις. Όταν ο φακός ισούται με την εστιακή και ο λόγος είναι 1, τότε η μεγέθυνση ισούται με την διάμετρο του πρωτεύοντος κατόπτρου/ φακού σε χιλιοστόμετρα. Είναι εμφανές πως χρειάζεσαι τηλεσκόπιο 12" (300mm) για να έχεις αξιόλογη εικόνα στα 300x. Και πως γενικά η μέγιστη μεγέθυνση για κάθε τηλεσκόπιο ισούται περίπου με τη διάμετρό του και όχι με το διπλάσιο, όπου η κόρη εξόδου είναι 0.5mm, η εικόνα σκοτεινή, η εστίαση ασαφής και τα έγκλειστα του υαλοειδούς εκσεσημασμένα. Άρα για το δικό σου είναι περίπου 200x με φακό 5mm.

'Ολα αυτά επειδή Mag=Fτ/Fπ και ep=Fπ/f και άρα (επιλύοντας ως προς Fπ) Mag=Fτ/ep*f, ενώ D=Fτ/f, όπου

Ft= Εστιακή τηλεσκοπίου, Fπ= Εστιακή φακού, ep= κόρη εξόδου, f= εστιακός λόγος, Δ= διάμετρος πρωτεύοντος

Σε πολύ καλά αποχρωματικά διοπτρικά οι σχέσεις αυτές επίσης ισχύουν, αλλά η κόρη εξόδου μπορεί να είναι μικρότερη του 1mm, καθώς μπορούν να ανεβάσουν μεγεθύνσεις περισσότερο, αλλά η επέκταση της αυτού του φαινομένου στα αχρωματικά (όπου το χρωματικό σφάλμα καταστρέφει την εικόνα σε υψηλές μεγεθύνσεις) και τα κατοπτρικά/ καταδιοπτρικά (όπου έχουμε κόμη και ατέλειες ευθυγράμμισης) είναι λάθος.

Αυτός ο τρόπος υπολογισμού λαμβάνει υπόψιν τους περιορισμούς του ανθρώπινου οπτικού οργάνου, το οποίο είναι τμήμα της οπτικής διαδρομής.

Η κόρη (εισόδου) μπορεί να μεγαλώσει έως 5-7mm και όχι παραπάνω. Αυτό καθορίζει την ελάχιστη μεγέθυνση. Η κόρη μας συνήθως (στο φως της ημέρας) έχει μέγεθος περίπου 2mm. Ο εγκέφαλος είναι "συντονισμένος" σε αυτό το διάφραγμα και εκεί περίπου ενδεχομένως αντιλαμβάνεται το βέλτιστο συνδυασμό φωτεινότητας/ οξύτητας. Η κόρη μας πέφτει κάτω από το 1mm σε περιπτώσεις φαρμακευτικών δηλητηριάσεων/ τοξικώσεων, όπου είμαστε σε κώμα και άρα δεν βλέπουμε ο,τιδήποτε. Σε υποχιλιοστομετρικό επίπεδο τα έγκλειστα μεγεθύνονται, καθώς, αν έχεις ένα έγκλειστο 100μm καταλαμβάνει 10% του πεδίου κόρης εισόδου 1mm και 20% του πεδίου κόρης εισόδου 0.5mm. Δεν έχουμε ωστόσο μόνο ένα έγκλειστο, αν δε ένα εξ αυτών βρίσκεταικαι μπροστά από την ωχρά κηλίδα τα πράγματα γίνονται πολύ εκνευριστικά.

Φυσικά αυτά είναι γενικές αρχές και οι ανοχές διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο, ενώ η τελική οπτική αντίληψη είναι εντελώς υποκειμενική (μιλώ για αντίληψη, όχι για όραση).

 

all rights to their respective owners ή τάδε έφη kkokkolis

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Έχω φτιάξει διάφορα βοηθητικά αρχεία κατά καιρούς.

 

Ένα που συγκεντρώνει αρχεία xls και pdf από άλλους συγγραφείς είναι το Astrovox Astrolists Ultima.

 

Εδώ η έκδοση 2.4 του 2011

http://www.mediafire.com/download/daw21bkao7iduld/Astrovox+Astrolists+Ultima+24.rar

 

Η έκδοση 2.9 είναι 300MB και δεν την σηκώνουν οι free servers.

 

Περιεχόμενα:

 

1 AAAA Deep Sky Urban List

 

2 AAAA Double Stars Urban List

 

3 ARP's Peculiar Galaxies

 

4 ARVAL Bright Galaxies

 

5 ARVAL Bright Globular Clusters

 

6 ARVAL Bright Nebulas

 

7 ARVAL Bright Open Clusters

 

8 ARVAL Bright Planetary Nebulas

 

9 ARVAL Guide Stars

 

10 ARVAL Planets

 

11 ARVAL Satelites

 

12 Astronomical A-List

 

13 Astronomy Overview

 

14 Astrovox Οδηγός Τηλεσκοπίων

 

15 Backyard Astronomer's Cleaning & Collimating

 

16 Backyard Astronomer's Guide Deep Sky Tables

 

17 Backyard Astronomer's Polar Aligning

 

18 Backyard Astronomer's Star Testing

 

19 Bara 100 Next Objects (μετά τα Messier)

 

20 Boyd Edwards List

 

21 Brightest & Nearest Stars

 

22 Brightest Stars

 

23 Caldwell Catalog

 

24 Caldwell Chart

 

25 Carbon Stars

 

26 Carol Beigel Backyard Astronomy Guide

 

27 Cloudy Nights Colorful Doubles

 

28 Collinder Open Star Clusters

 

29 Constellations & Objects

 

30 Constellations Athens

 

31 Constellations Data

 

32 Cuir's Blurb Eyepieces 6.8

 

33 Deep Sky from City

 

34 Dunlop South

 

35 EVAC Edge-on Galaxies

 

36 EVAC Galaxies

 

37 EVAC Globular Clusters

 

38 EVAC Open Clusters

 

39 EVAC Planetary Nebulae

 

40 Eye Candy List

 

41 Galactic SNRs: Summary Data

 

42 Getting Started North

 

43 Getting Started South

 

44 Herscel 2500

 

45 Herschel 400

 

46 JE Annual Program GR

 

47 JE DSO List by Date & Notes

 

48 JE DSO RA Diary

 

49 JE DSO's by Constellation and Notes

 

50 JE Field Calc

 

51 JE Ocular Calc

 

52 Lynd's Bright Nebulae

 

53 Mag 7 Atlas

 

54 Messier

 

55 Messier Annual Program

 

56 Messier Chart

 

57 Messier objects for Telrad Finders

 

58 Meteor List

 

59 Modern Constellations

 

60 Moon Map

 

61 Nebulae

 

62 Nexstar Abell

 

63 Nexstar Alignment Stars

 

64 Nexstar Asterisms

 

65 Nexstar Caldwell

 

66 Nexstar CCD Objects

 

67 Nexstar Double Stars

 

68 Nexstar Doubles

 

69 Nexstar Herscel 400 by NGC

 

70 Nexstar IC

 

71 Nexstar Messier

 

72 Nexstar Named Objects

 

73 Nexstar Named Stars

 

74 Nexstar NGC (full)

 

75 Nexstar NGC for SLT

 

76 Nexstar Tour Objects

 

77 Nexstar Variable Stars

 

78 Observing Form

 

79 Optics Barlows

 

80 Optics Diagonals

 

81 Optics Eyepieces

 

82 Optics Filters

 

83 Optics Focusers

 

84 Optics Laser Colimator

 

85 Optics Reticle

 

86 Orion Deep Map 600 - 22 Interesting Variable Stars

 

87 Orion Deep Map 600 - 537 Deep Sky Objects

 

88 Orion Deep Map 600 - 85 Interesting Double and Multiple Stars

 

89 Orion Double & Multiple Stars

 

90 Orion Top 500 Deep Sky

 

91 Planets

 

92 RASC Finest NGC List

 

93 Record AAAA

 

94 Record AAAA log

 

95 Record BAA

 

96 Record Binocular Messier

 

97 Record Doubles

 

98 Record Form Mars

 

99 Record Form Saturn

 

100 Record Form Solar

 

101 Record Form Venus

 

102 Record Jupiter Transit

 

103 Record Lunar

 

104 Record Meteor

 

105 Record Meteor IMO

 

106 Record Meteor SPA

 

107 Record Naked Eye

 

108 Record Observation

 

109 Record Solar

 

110 SAA 100 & 200 Non Messier Objects

 

111 SAA 100 Best

 

112 SAC Astrophoto log

 

113 SAC Form I

 

114 SAC Form II

 

115 SAC Form III

 

116 SAC Telescope Checklist

 

117 SAC 110 Best of the NGC

 

118 SAC Asterisms Ver30

 

119 SAC Best not in the NGC

 

120 SAC Bright White Dwarfs

 

121 SAC Database 8.1 & Notes

 

122 SAC Doubles Ver 40

 

123 SAC Galaxy Groups

 

124 SAC Metor Showers

 

125 SAC Named Objects

 

126 SAC Named Stars

 

127 SAC Rapid Motion Binary Stars

 

128 SAC Red Stars

 

129 SAC Redstars Ver20

 

130 SAC Stars with Very Large Proper Motion

 

131 SFA Star Charts

 

132 Sky & Telescope 105 Best by Constellation

 

133 Sky & Telescope 105 Best by RA

 

134 Suburban List

 

135 TAAS 200

 

136 Taki's Star Atlas

 

137 TRIATLAS A

 

138 Turn left at Orion Objects

 

139 Vic Mernard 400 & Notes

 

140 Αστροπαρατήρηση

 

141 Για να αρχίσετε

 

142 ΕΑΕ Εγχειρίδιο Αστρονομίας

 

143 Λεξικό Αστρονομίας Ορολογίες Τύποι

 

144 Μαθηματικά Τηλεσκοπίων

 

145 Ονομασίες Αστερισμών

 

146 Προσοφθάλμιοι

 

147 Το Ερασιτεχνικό Τηλεσκόπιο

 

148 Φαεινοί Αστέρες

 

Μετά υπάρχει ένα αρχείο που έφτιαξα με τα τηλεσκόπιά μου και τους φακούς μου (συνημμένο Αστρονομικός Εξοπλισμός kkokkolis light).

 

Εσάς μπορεί να σας ενδιαφέρουν τα φύλλα "Επιλογή Φακών" (υπολογιστής παραμέτρων από φίλους του Cloudy Nights), "Υπολογιστής" (δική μου προσαρμογή αλλά μπορείτε να το τροποποιήσετε με τους δικούς σας φακούς στην πρώτη στήλη και την εστιακή και εστιακό λόγο του δικού σας τηλεσκοπίου στις γραμμές 1 και 3). Έχω φτιάξει και φύλλα για συγκεκριμένα τηλεσκόπια για εκτύπωση και πλαστικοποίηση. Δεν τα χρησιμοποιώ πλέον καθώς τα έχω μάθει απ' έξω πια, αλλά στην αρχή με βοήθησε (και το διασκέδασα).

 

Έφτιαξα και αυτό για τα κιάλια:

 

post-88854-0-73079300-1432804420.jpg

 

Και, συνδυάζοντας πληροφορίες από τη Ελλ. Ορνιθολογική Εταιρία, μια αντιστοίχηση ελληνικών, αγγλικών και λατινικών ονομασιών των πτηνών της Ελλάδος, με την σελίδα της κάθε τάξης στον Collins Bird Guide (Συνημμένο "Πουλιά της Ελλάδας").

 

Αν ενδιαφέρεστε έχω και κάτι Telrad για μερικούς χάρτες. Και ένα κορόμετρο που έφτιαξα για μια έρευνα μαστούρας/χαρμάνας. Αν τα βρω.

KKOKKOLIS light.xls

Ελλάδας.xls

Οὖτιν με κικλήσκουσι

 

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης