Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα,

Μετά από πολύ καιρό κατάφερα να μαζέψω τα χρήματα για την αγορά τηλεσκοπίου.\:D/ Καθώς θα είναι το πρώτο μου τηλεσκόπιο και εφόσον είμαι μόνο δεκαέξι δεν είμαι πολύ ενήμερη σε αυτόν τον τομέα. Σκοπός μου είναι η παρατήρηση που βαθύ ουρανού και μετά η αστροφωτογράφηση. Στο νου μου έχω το bresser pollux 150/1400 eq2. Είναι κατάλληλο;

Ευχαριστώ πολύ! :D

Δημοσιεύτηκε

Καλώς ήρθες καταρχήν στον όμορφο κόσμο της αστρονομίας!

Καταλαβαίνω πόσο ενθουσιασμένη είσαι που επιτέλους θα μπορέσεις να

αγοράσεις το πρώτο σου τηλεσκόπιο, δεν γνωρίζω αν το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο

αξίζει αλλά σίγουρα δεν προσφέρεται και για παρατήρηση αντικειμένων βαθέως

ουρανού και για αστροφωτογράφηση. Και αυτό διότι τα κατοπτρικά τηλεσκόπια

είναι ιδανικά στην παρατήρηση α.β.ο. αλλά δύσχρηστα στην αστροφωτογράφηση.

Σίγουρα θα σε βοηθούσε αν διάβαζες τα παρακάτω πριν κάνεις οτιδήποτε

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=15860

Όπως και να έχει αν επιμένεις στην αστροφωτογραφία θα χρειαστείς πολύ μελέτη, πολύ εξοπλισμό, πολύ χρόνο, και φυσικά έναν πολύ γερό προυπολογισμό. Προσωπικά θα σου πρότεινα να ασχοληθείς

αρχικά μόνο με την παρατήρηση μέχρι να τελειώσεις το λύκειο και τις πανελλήνιες οι οποίες απαιτούν τεράστια θυσία χρόνου από εμάς τους μαθητές και ύστερα να δείς και την αστροφωτογράφηση

Δημοσιεύτηκε
Έχεις δίκιο. Δηλαδή είναι καλύτερο να πάρω ένα απλό κατοπτρικό τηλεσκόπιο για παρατήρηση α.β.ο και όταν έρθει η στιγμή για την αστροφωτογραφία να δω τότε τι θα κάνω; Αλλά δεν θα χρειαστεί να πάρω άλλο τηλεσκόπιο τότε;
Δημοσιεύτηκε

Ξέχνα για αρχή την αστροφωτογραφία καθώς αυτή απαιτεί πάρα πολύ διάβασμα και δυνατό budget.

Στα αντικείμενα βαθέως ουρανού όσο περισσότερη διάμετρος έχεις τόσο καλύτερα είναι. Τα κατοπτρικά προσφέρονται για αυτόν τον σκοπό λόγω του χαμηλού κόστος κατασκευής.

H EQ2 δεν είναι σταθερή βάση,και το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο πρέπει να έχει κάποιον φθηνό barlow για να επιτευχθεί η 1400 εστιακή.

Συνεπώς η γνώμη μου είναι για αρχή να κοιτάξεις κάποιο Dob 6-8" μεταχειρισμένο τα οποία μπορούν να σου δείξουν πάρα πολλά. Το 8άρι μπορείς να το βρεις και 250 ευρώ στις μικρές αγγελίες.

Καλή συνέχεια.

12923506513ffaeef0ecd23.gif
Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα,

Θα συμφωνήσω και εγώ πλήρως με τον Γρηγόρη στο παραπάνω σχόλιο.

Είναι προτιμότερο να ξεκινήσεις με παρατήρηση και να αφήσεις την αστροφωτογράφηση για το μέλλον καθώς απαιτείται πολλή μεγάλη δαπάνη για αγορά κατάλληλου εξοπλισμού ακόμη και μεταχειρισμένου.

Η στήριξη που συνοδεύει το τηλεσκόπιο που προτείνεις δεν είναι κατάλληλη, καθώς στερείται στιβαρότητας και μοτέρ για την αντιστάθμιση της κίνησης της γης.

Επίσης η εστιακή των 1400 επιτυγχάνεται με την ενσωμάτωση barlow στον εστιαστή.

Η επιλογή ενός DOB 6-8" είναι η καλύτερη λύση για ένα καλό ξεκίνημα και ιδικά αυτό των 8" θα συνοδεύει στις παρατηρήσεις σου για πολλά χρόνια και εάν στο μέλλον δεν σε ικανοποιεί μπορείς πολύ εύκολα να το πουλήσεις και εδώ στο AstroVox, σε αντίθεση μάλλον με το τηλεσκόπιο που προτείνεις.

Φιλικά,

Δημήτρης

“The Truth Is Out There”

"Stardust" Observatory - Chalkidiki

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης