Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλησπεριζω το πολυ ομορφο αυτο φορουμ.Ειχα απο μικρος την αγαπη για τα αστερια και τον ουρανο αλλα ποτε δεν ειχα ασχοληθει καπως σοβαρα.Τωρα τελευταια το εχω παρει πιο ζεστα αλλα οντας καπως ασχετος με την παρατηρηση (μπορω μονο να διακρινω 3-4 αστερισμους) περασα παρα πολλες ωρεςε στο φορουμ διαβαζοντας για βιβλια,τηλεσκοπια,κυαλια και ολα τα συναφη.

Θα ηθελα να ρωτησω αν το βιβλιο παρατηρησιακη αστρονομια αξιζει για πρωτο βιβλιο.

Εχω διαβασει πολυ καλες κριτικες για το nightwatch αλλα δυστυχως ειναι εξαντλημενο.

Δημοσιεύτηκε
Εγώ θα σου πρότεινα να βρείς πληροφορίες απο το ιντερνετ. Ότι γράφει στα βιβλία το βρίσκεις. Πάρε ή φτιάξε εσύ ένα πλανήσφαιρο αυτό είναι αναγκαίο να το έχεις στη αρχή.
Δημοσιεύτηκε

Καταρχην ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας.Εχω κατεβασει το stellarium και το χρησιμοποιω.Απλα θεωρω οτι το βιβλιο ειναι πολυ καλυτερο απο σποραδικες πληροφοριες που βρισκω μεσα στο ιντερνετ.Εχω διαβασει σχεδον ολα τα τοπικ του φορουμ που αφορουν εναν αρχαριο ερασιτεχνη αστρονομο και θα ηθελα να κανω ενα βημα παραπανω μεσα απο καποια βιβλια.

Για αρχη παρατηρω τον ουρανο με ενα ζευγαρι κυαλια 12χ50.Στις σκεψεις μου ειναι η αγορα ενος επιπεδοσφαιρου για μεγαλυτερη ευκολια.

Να πω εδω οτι προσπαθω να κανω παρατηρησεις απο ενα ορεινο χωριο με σχετικα (θεωρω) καλο ουρανο.

Δημοσιεύτηκε
Το "Παρατηρησιακή Αστρονομία" είναι καλό αλλά αρκετά τεχνικό. Τα άλλα βιβλία (Monthly Sky Guude, Nightwatch, Turn Left at Orion etc) είναι πιο ευχάριστα και πρακτικά, περισσότερο ερασιτεχνικά.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Θα ηθελα να ρωτησω αν το βιβλιο παρατηρησιακη αστρονομια αξιζει για πρωτο βιβλιο.

Εχω διαβασει πολυ καλες κριτικες για το nightwatch αλλα δυστυχως ειναι εξαντλημενο.

Καλησπέρα και καλώς όρισες! :cheesy:

Όχι δεν θα σου το πρότεινα το παραπάνω για κανένα λόγο, όπως αναφέρεται παραπάνω σωστά είναι αρκετά τεχνικό και ξεφεύγει από την απλή αστροπαρατήρηση!

Το Monthly Sky Guide είναι μια καλή αρχή καθώς και τα παραπάνω που σου προτείνουν! Εγώ βρήκα πολύ εύχρηστη την χρήση του επιπέδοσφαιρου πάντως, αν και θέλει προσοχή στην ανάγνωση γιατί είναι κάπως συμπυκνωμένες οι πληροφορίες! :P

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα φίλε μου και καλώς ήρθες.Τσέκαρε αυτή την εφαρμογή από το πλανητάριο θεσσαλονίκης όπου μπορείς να κατεβάσεις δωρεάν ένα ψηφιακό επιπεδόσφαιρο στο κινητό σου ή το tablet σου.

http://blog.planitario.gr/planisphere2015/

Καλή συνέχεια,

Γιώργος Λέκκας :)

Tο προφίλ του προσωπικού μου αστεροσκοπείου στο Instagram:

https://www.instagram.com/specca_observatory

Η Σελίδα μου στο Facebook.

https://www.facebook.com/dailyastronomy1/

Specca Observatory,Ioannina

Λέκκας Γεώργιος.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης