bellatrix Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15, 2015 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15, 2015 Καλησπέρα σε όλους!! Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά! Όπως αναφέρω και στον τίτλο, ενδιαφέρομαι για αγορά ενός μικρού τηλεσκοπίου για να το χρησιμοποιήσω στην Ολική Έκλειψη Ηλίου το 2017! Αν και φαίνεται μακρινό το διάστημα, είναι μόνο 2 χρόνια και 4 μήνες οπότε σκέφτηκα να το ψάξω από τώρα για να δω τιμές κλπ. ! Τι μου προτείνετε? Σκέφτηκα το παρακάτω μιας και δεν θέλω να μου κοστίσει πολλά στην μεταφορά του με αεροπλάνο! http://www.planitario.gr/skyprodigy-70.html Ευχαριστώ!!
jimmy Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15, 2015 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15, 2015 γιατί δεν παίρνεις ένα απο αμερικα?
bellatrix Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15, 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15, 2015 Από πού όμως? Δεν έχω κάνει ποτέ αγορές αστρονομικού εξοπλισμού από το εξωτερικό! Απλά ένα 70mm είναι καλό για τέτοια περίπτωση? Το παραπάνω μοντέλο είναι ενδεικτικό! Αν ξέρει κάποιος να βρω σε προσιτή τιμή κάτι τέτοιο θα του ήμουν ευγνώμων! Κυάλια δεν με ενδιαφέρουν γιατί διαθέτω ένα ζευγάρι ήδη και δεν θέλω να έχω ασταθή εικόνα (μιας και δεν υπάρχει τριποδάκι για να τοποθετηθεί κάπου..) Θα το έχω και για άλλες παρόμοιες παρατηρήσεις σκέφτομαι απλά η αφορμή μου δόθηκε για την ολική έκλειψη! Y.Γ: Κοιτάω και εδώ στις αγγελίες βέβαια κατά καιρούς! Απλά θέλω να είμαι σίγουρη για την επιλογή και να μην μετανιώσω τα λεφτά!
ecuador Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16, 2015 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16, 2015 Ε, με το που θα σκάσεις Αμερική το 2017, θα πάρεις επί τόπου ένα Coronado PST και καθάρισες!Τουλάχιστον κάπως έτσι σκέφτομαι κι εγώ, νομίζω φασαρία να κουβαλάω το 80ED μου και για τον ήλιο έτσι κι αλλιώς η computerized alt-az βάση δεν είναι και η καλύτερη λύση... Astro Blog Delta & Polar Scope Align for iOShttp://astro.ecuadors.net Violence is the last refuge of the incompetent.
bellatrix Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16, 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16, 2015 Ε, με το που θα σκάσεις Αμερική το 2017, θα πάρεις επί τόπου ένα Coronado PST και καθάρισες!Τουλάχιστον κάπως έτσι σκέφτομαι κι εγώ, νομίζω φασαρία να κουβαλάω το 80ED μου και για τον ήλιο έτσι κι αλλιώς η computerized alt-az βάση δεν είναι και η καλύτερη λύση... Πανάκριβο δεν είναι? H αρχική μου σκέψη ήταν να αγοράσω ένα ηλιακό τηλεσκόπιο αλλά η τιμή του είναι κάπως απαγορευτική! Οπότε σκέφτηκα να πάρω ένα μικρό σαν το από πάνω που πόσταρα με ένα φιλτράκι...!Απλά πριν το αγοράσω θέλω να έχω κατασταλάξει στο τι θέλω να πάρω..! Αλλά επειδή ασχολούμαι ελάχιστα με αυτά ήθελα και μια 2η γνώμη!
stathisb Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16, 2015 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16, 2015 Ναι είναι ακριβό αλλά αν σκεφτείς πως εκεί κοστίζει 600 δολάρια ενω εδώ 1000 ευρω είναι ευκαιρία να το αγορασεις. Αυτά σημερα βέβαια γιατι το 2017 ίσως είναι διαφορετικά τα πραγματα. ΦιλικάΣταθης ΦιλικάΣτάθης
astrovox Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16, 2015 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16, 2015 Αν πάρεις ηλιακό, δε θα μπορείς να παρατηρήσεις καλά την ολικότητα «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
stathisb Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16, 2015 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16, 2015 Αν πάρεις ηλιακό, δε θα μπορείς να παρατηρήσεις καλά την ολικότητα Πολυ σωστη παρατήρηση. (Δεν είχα την έκλειψη στο μυαλό μου) ΦιλικάΣταθης ΦιλικάΣτάθης
ecuador Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16, 2015 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16, 2015 Αν πάρεις ηλιακό, δε θα μπορείς να παρατηρήσεις καλά την ολικότητα Ούτε με ηλιακό φίλτρο βέβαια. Κανονικά πρέπει να έχεις άλλο όργανο για τα λεπτά της ολικότητας και άλλο για την υπόλοιπη... Astro Blog Delta & Polar Scope Align for iOShttp://astro.ecuadors.net Violence is the last refuge of the incompetent.
astrovox Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16, 2015 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16, 2015 Στην τυπική περίπτωση απλά βγάζεις το φίλτρο για αυτά τα λίγα λεπτά. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
bellatrix Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16, 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16, 2015 Δηλαδή στην ολικότητα να βγει το φίλτρο? Δεν είναι παρακινδυνευμένο? Αυτό σκέφτηκα και εγώ πως στην ολικότητα το φίλτρο θα εμποδίζει..Άρα?
astrovox Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16, 2015 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16, 2015 Μη σπάτε το κεφάλι σας άδικα, οι αστρονόμοι παρατηρούν ολικές εκλείψεις καιρό και είναι στάνταρ το γι γίνεται. Στη μερική φάση παρατηρείς και φωτογραφίζεις με φίλτρο, στην ολική τα κάνεις χωρίς φίλτρο. Φυσικά θέλει προσοχή στο timing της αλλαγής το οποίο όμως συνήθως είναι εύκολο να το δεις - διαμαντένιο δαχτυλίδι, χάντρες του Bailey κτλ. Έχω παρατηρήσει και φωτογραφίσει δύο ολικές εκλείψεις, όλοι έτσι το κάνουν. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
geragelos Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 17, 2015 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 17, 2015 Καποια στιγμη να ανοιξουμε αλλο νημα για την εκλειψη του 2017. Φαινεται οτι θα μαζευτουμε πολλοι και η συνεργασια ποντα βοηθαει
bellatrix Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 17, 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 17, 2015 Εντάξει βρε Αστροβοξ δεν το ξέραμε .. Δεν έχω πάει ακόμη σε ολική!
astrovox Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 17, 2015 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 17, 2015 Καλά κάνεις και σκέφτεσαι να πας, είναι μοναδική εμπειρία! «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
bellatrix Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 17, 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 17, 2015 Το πιστεύω ότι θα είναι μοναδική γι αυτό ετοιμάζομαι σιγά σιγά από τώρα !! @geragelos Στους επόμενους μήνες θα ανοιχτεί και νήμα για όσοι θα πάμε !!
ecuador Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19, 2015 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19, 2015 Είναι και το θέμα που ακριβώς θα πάει ο καθένας. Εγώ με βλέπω για Μιζούρι μια που η σύζυγος πάντα μου έλεγε να πάμε προς το Μισσισσιπή και τελικά όλο καταλήγαμε είτε Καλιφόρνια είτε Καραϊβική... Οπότε ευκαιρεία να πάμε το ταξίδι που εκείνη θέλει wink-wink! Astro Blog Delta & Polar Scope Align for iOShttp://astro.ecuadors.net Violence is the last refuge of the incompetent.
cptfurz Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20, 2015 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20, 2015 Μη σπάτε το κεφάλι σας άδικα, οι αστρονόμοι παρατηρούν ολικές εκλείψεις καιρό και είναι στάνταρ το γι γίνεται. Στη μερική φάση παρατηρείς και φωτογραφίζεις με φίλτρο, στην ολική τα κάνεις χωρίς φίλτρο. Φυσικά θέλει προσοχή στο timing της αλλαγής το οποίο όμως συνήθως είναι εύκολο να το δεις - διαμαντένιο δαχτυλίδι, χάντρες του Bailey κτλ. Έχω παρατηρήσει και φωτογραφίσει δύο ολικές εκλείψεις, όλοι έτσι το κάνουν. Στο επισυναπτομένο ενας ενδεικτικός οδηγός χρόνων εκθεσης και φίλτρων εστω και αν ειναι λιγο νωρίς Μιχάλης - CptFurzwww.michael-stephanou.comLunt LS100THA DS PTSkylight 100 / f15Meade Lightbridge 12” HiLuxCelestron Nexstar 8SEIN ED 70/420Mod PST102/1000, CaK module
bellatrix Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20, 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20, 2015 Πολύ χρήσιμο cptfurz!Ευχαριστούμε! !
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα