nikopol Δημοσιεύτηκε Μάιος 8, 2015 Δημοσιεύτηκε Μάιος 8, 2015 γεια σας παιδια ειμαι καινουριος στο φορουμ , πρωτο μου μηνυμα και το πρωτο μου go το τηλεσκοπιο ηρθε εχθες .Bresser Messier NT203/1000 exos 2 Go To ειναι το πρωτο μου νευτωνιο τετοιου μεγεθους αν και δεν ηταν ο σκοπος μου να παρω νευτονιο λογω βαρους ογκου θεση εστιαστη κλπ ,το πηρα καθαρα λογω εκπληκτικης τιμης !! τελος παντων το προβλημα μου ειναι το ζυγισμα του θα κανω μια μικρη παρουσιαση τις επομενες μερες μολις θα το εχω μαθει και ολοκληρωσει το στησιμο. αλλα εχθες προσπαθωντας να το ισσοροπισω οπως λεει το εγχειριδιο ηταν αδυνατο , σκεφτηκα καποιες πατεντες με αντιβαρα αλλα ειπα πρωτα να ρωτησω πριν κανω κατι λαθος γιατι ειναι και στην εγκυηση. η βοηθεια σας θα ειναι πολυτιμη. Γιωργος
astrovox Δημοσιεύτηκε Μάιος 8, 2015 Δημοσιεύτηκε Μάιος 8, 2015 Πρέπει να μας πεις, πρώτα, σε ποιον άξονα δε ζυγίζει για να σου πούμε πιο συγκεκριμένα. Διάβασε και τον εξής οδηγό: http://www.astrovox.gr/avat/balancing.php «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
nikopol Δημοσιεύτηκε Μάιος 8, 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 8, 2015 ναι συγνωμη στον DEC αξονα ,οταν ερχεται ο σωληνας να κοιτα βορρα γερνει προς την μερια του εστιαστη προς την αλλη μερια ισσοροπει. στον RA ολα καλα ισσοροπει παντου.
nikopol Δημοσιεύτηκε Μάιος 8, 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 8, 2015 Πρέπει να μας πεις, πρώτα, σε ποιον άξονα δε ζυγίζει για να σου πούμε πιο συγκεκριμένα. Διάβασε και τον εξής οδηγό: http://www.astrovox.gr/avat/balancing.php αυτη η διαδικασια ισχυει και για τα νευτονια ?το ΝΤ203 ειναι ογκοδες και καθε φορα που αλλαζω εξοπλισμο θα πρεπει να ξαναζυγιζω δηλ ζυγιζω για παρατηρηση και μετα θελω να τοποθετησω τη φωτογραφικη μηχανη + 1κιλο περιπουξαναζυγιζω ? η κατι λαθος υπολογιζω ?
astrovox Δημοσιεύτηκε Μάιος 8, 2015 Δημοσιεύτηκε Μάιος 8, 2015 Αν βάζεις εξοπλισμό που μεταβάλει σημαντικά το ζύγισμα (όπως αλλαγή από προσοφθάλμιο σε φωτογραφική μηχανή) είναι πολύ πιθανό να πρέπει να ξαναζυγίζεις. Για παρατήρηση συνήθως ζυγίζουμε με έναν από τους φακούς μας που είναι στο μέσο βάρος αυτών που θα χρησιμοποιήσουμε. Για φωτογράφιση ζυγίζουμε με το setup της φωτογράφισης όπως ακριβώς θα γίνουν οι λήψεις. Στο νευτώνειο όντως υπάρχει θέμα με τον εστιαστή καθώς αυτός μαζί με ό,τι του βάλεις πάνω (φακό ή φωτογραφικά) δημιουργεί μια εκτός άξονα ροπή που δεν μπορεί να αντισταθμιστεί εύκολα. Λύσεις υπάρχουν όπως αντίβαρα στην απέναντι μεριά, περιστροφή του σωλήνα για να μειωθεί αυτή η επίδραση ή ελαφρό ξεζύγισμα. Δοκίμασε και να φέρεις το σωλήνα πιο πίσω ώστε ούτε να μην είναι πολύ αζύγιστος προς τα μπρος στη θέση που σου βαραίνει ο εστιαστής και ούτε πολύ αζύγιστος προς τα πίσω στη θέση που τώρα σου ισορροπεί. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
nikopol Δημοσιεύτηκε Μάιος 8, 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 8, 2015 ευχαριστω πολυ αυτο ηθελα να ξερω , διαβασα και τα αρθρα και παω για να τελειωσω το setup. βασικα δεν ηθελα νευτονιο το go to mount exos 2 ηθελα, αλλα στη τιμη του goto mount συμπεριλαμβανοταν και το νευτονιο ..τετοια προσφορα !!! (728 euro)εδω στη γερμανια δεν παιζονται..
kookoo_gr Δημοσιεύτηκε Μάιος 8, 2015 Δημοσιεύτηκε Μάιος 8, 2015 δες αυτον το οδηγο για το ζυγισμα Φιλικά Κώστας http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/
ecuador Δημοσιεύτηκε Μάιος 9, 2015 Δημοσιεύτηκε Μάιος 9, 2015 βασικα δεν ηθελα νευτονιο το go to mount exos 2 ηθελα, αλλα στη τιμη του goto mount συμπεριλαμβανοταν και το νευτονιο ..τετοια προσφορα !!! (728 euro)εδω στη γερμανια δεν παιζονται.. Ελπίζω να είναι σχεδόν ισάξιο του EQ5 Synscan (που είναι φθηνότερο - χωρίς νευτώνιο φυσικά!) γιατί η Bresser έχει προβλήματα ποιότητας σε αρκετά προϊόντα... Αν το δουλέψεις αρκετά, γράψε και μία κριτική από την εμπειρία να μαθαίνουμε Astro Blog Delta & Polar Scope Align for iOShttp://astro.ecuadors.net Violence is the last refuge of the incompetent.
nikopol Δημοσιεύτηκε Μάιος 9, 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 9, 2015 βασικα δεν ηθελα νευτονιο το go to mount exos 2 ηθελα, αλλα στη τιμη του goto mount συμπεριλαμβανοταν και το νευτονιο ..τετοια προσφορα !!! (728 euro)εδω στη γερμανια δεν παιζονται.. Ελπίζω να είναι σχεδόν ισάξιο του EQ5 Synscan (που είναι φθηνότερο - χωρίς νευτώνιο φυσικά!) γιατί η Bresser έχει προβλήματα ποιότητας σε αρκετά προϊόντα... Αν το δουλέψεις αρκετά, γράψε και μία κριτική από την εμπειρία να μαθαίνουμε ναι το εχω σκοπο ,πρωτα να λυσω τα προβληματα που αντιμετωπιζω λογω αγνοιας οπως το ζυγισματο οτι δεν εχω εστιαση με τη καμερα , ασχετα με την ποιοτητα του τηλεσκοπιου. το EQ5 δεν το εχω δει απο κοντα ,πιστευω οτι ειναι καλυτερο ο λογος που προτιμησα το exos 2 goto εκτος απο τη προσφορα με το νευτωνιο ηταν το κομπιουτερ το startraker με τη μεγαλη οθονη , στην ελλαδα βλεπω ακομη το πουλανε με το autostar της meade !. αλλωστε ηταν φθηνοτερο σαν mount το eq5 synscan 665 euro σκετο , και το exos 2 goto σκετο 700 ευρο , οι διαφορες τους το exos εχει σερβο μοτορς το eq5 stepper αν και δεν το περιγραφουν ολοι με ακριβειαστις προδιαγραφες το exos 2 12kg φορτιο , το eq5 10kg .εμενα το exos 2 μου ηρθε με 2 βαριδια των 4.5κιλων αλλα ελειπε το polar alignment viewfinder reticle led knob , το δινουν εξτρα. τα υπολοιπα στη κριτικη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα