Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

μολις εχω ζυγισει και ρυθμισει το ΝΤ203/1000 της bresser

ευθυγραμισα το σκοπευτικο σε επιγειο στοχο και ειπα να δοκιμασω τη φωτογραφικη μου μηχανη με τους ανταπτορες που εχω απο αλλο τηλεσκοπιο που ειχα παλιοτερα

πριν 20 χρονια περιπου ειχα αγορασει ενα Schmidt Cassegrain της meade 8" ,τωρα πια δεν το εχω εχω τη βαση του μονο τους ανταπτορες και τα προσοφθαλμια της meade

οπως και ανταπτορα t2 για την καμερα που ειχα τοτε minolta

εχω sony a77 οπου ταιριαζει ο ανταπτορας και την τοποθετησα στον ανταπτορα του τηλεσκοπιου 2" σε 1,25" κατευθειαν χωρις δακτιλιδια ,

το προβλημα ειναι οτι δεν εστιαζει σε μακρυνες αποστασεις πανω απο 20 -30μετρα

τερμα ο εστιαστης στη διαδρομη του και τιποτα

δοκιμασα τον camera adaptor της meade που εχω επισης (φωτο) παλι τιποτα , με προσοφθαλμιο souperploss 26mm μεσα στον adaptor εστιαζει αλλα η εικονα εινα παραμορφωμενη..

τι πρεπει να κανω ? χρειαζομαι αλλον ανταπτορ η αλλο εστιαστη πιο κοντο ?..

511934622_foc2.thumb.jpg.4dcf1a221b580c5d98dae18769c063ba.jpg

με το meade adaptor με 26mm super ploss μεσα

foc.thumb.jpg.dd49523febabb216bbee71a5b8998d98.jpg

κατευθειαν στον μετατροπεα 2"

αποσταση 25μ

1412469080_adapt1.thumb.jpg.e8aa33988991002748082bf03b126706.jpg

adapt.thumb.jpg.3724fe8bba90dae113499df9d673be6c.jpg

Δημοσιεύτηκε
Στείλε μια φωτό για το πώς είναι η σύνδεσή σου (χωρίς τον meade camera adaptor). Κατάλαβα πως είναι Κάμερα ---> Τ-ring ---> βίδωμα σε σπείρωμα αλλά σε εστιαστή ή σε κάποιον αντάπτορα; Ρωτώ για να δούμε αν μπορούμε να κερδίσουμε κάποια χιλιοστά από κάτι...
«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε

την εχω επισυναψει τη φωτο adapt.jpg δεν φαινεται ?

η συνδεση ειναι η καμερα -- Τ2 ring -- ανταπτορας 2" σε 1.25" -- εστιαστης

εχει πολυ μεγαλη πρεκταση η μοντουρα του εστιαστη (ο ασπρος σωληνας) , ψαχνοντας βρηκα οτι υπορχουν low profile focusers αλλα δεν διευκρινιζουν αν υπαρχουν για αυτο το λογο και ετσι κι αλλιως κοστιζουν απο 200 και πανω.

αλλος ελεγε σε βιντεο στο youtube οτι χρειαζεται φακος απο barlow 2x που μεταβαλει το εστιακο μηκος ? και βιδωνεται στο ακρο του 1.25" ανταπτορα.

δεν φανταζομουν οτι υπηρχε τετοιο προβλημα με τα νευτωνια

λιγη βοηθεια γιατι πελαγωσα

Δημοσιεύτηκε
Μία λύση είναι ένας Τ-2 "low profile". Στις παρακάτω φωτογραφίες φαίνεται η διαφορά ανάμεσα σε δύο αντάπτορες. Έτσι η μηχανή σου θα έρθει πιο κοντά στον εστιαστή.

t2-low.jpg.3ed1bb81a93a4a903d5f58d87dfb953c.jpg

t2-high.jpg.5e1ce9c38b637bc9e1948be7b96fdfd5.jpg

Γιώργος Αλεξίου
Δημοσιεύτηκε

Πρώτα απ' όλα μπορείς να αφαιρέσεις τον 2"/1.25" αντάπτορα παίρνοντας απ'ευθείας 2" T-Ring (http://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p200_TS-Adaptor-2-inch-to-T2---Focal-Adaptor.html - αν και έχω πάρει φθηνότερο στο ebay). Μετά υπάρχει το προαναφερθέν low profile t-ring (για Sony από Αγγλία έχει εδώ: http://www.opticstar.com/Run/Astronomy/Astro-Accessories-Imagers-Opticstar.asp?p=0_10_5_0_3_811). Αλλά αυτά θα κάνουν μικρή διαφορά, εγώ βλέπω στη φωτό να εξέχει ένα μαύρο από τον εστιαστή. Αυτή είναι η άκρη του εστιαστή, δε βγαίνει αυτό;

Σε κάθερ περίπτωση, πριν κάνεις αγορές, δοκίμασε χειροκίνητα την κοντινότερη απόσταση που θα μπορούσε να τοποθετηθεί η κάμερα απλά κρατώντας τη, γιατί υπάρχουν Νευτώνια που δεν έχουν αρκετό backfocus για να εστιάσει DSLR. Τα καινούργια συνήθως έχουν, αλλά σε περίπτωση που δεν έχει η μόνη λύση είναι να βάλεις barlow μπροστά από τη μηχανή, το οποίο θα σου μεταφέρει το σημείο εστίασης σε εφικτό σημείο.

Astro Blog Delta & Polar Scope Align for iOS

http://astro.ecuadors.net

Violence is the last refuge of the incompetent.

Δημοσιεύτηκε
Αλλά αυτά θα κάνουν μικρή διαφορά, εγώ βλέπω στη φωτό να εξέχει ένα μαύρο από τον εστιαστή. Αυτή είναι η άκρη του εστιαστή, δε βγαίνει αυτό;

Σε κάθερ περίπτωση, πριν κάνεις αγορές, δοκίμασε χειροκίνητα την κοντινότερη απόσταση που θα μπορούσε να τοποθετηθεί η κάμερα απλά κρατώντας τη, γιατί υπάρχουν Νευτώνια που δεν έχουν αρκετό backfocus για να εστιάσει DSLR. Τα καινούργια συνήθως έχουν, αλλά σε περίπτωση που δεν έχει η μόνη λύση είναι να βάλεις barlow μπροστά από τη μηχανή, το οποίο θα σου μεταφέρει το σημείο εστίασης σε εφικτό σημείο.

αυτο το μαυρο που εξεχει ειναι η πατουρα του σωληνα που μπαινοβγαινει και εχει επανω τις βολτες για να βιδωσει ο ανταπτορας 2".

μολις εχω λυσει τον εστιαστη και τον αφαιρεσα απο το τηλεσκοπιο και αυτο το μαυρο πραγμα ειναι σφηνομενο στο σωληνα κολλημενο δεν ξερω αλλα μου φαινεται περιεργο να ειναι τοσο παχυ γιατι ειδα σε εστιαστη low profile οτι δεν υπαρχει καθολου .

θα πεσει πατεντα γιατι ειδα οτι για να ερθω σε εστιαση θελω λιγο ακομα μισο ποντο ισως ?

υπαρχει τροπος να υπολογισω ποσο θελει να εστιαση στο απειρο σε εκατοστα ?

Δημοσιεύτηκε
γιατί υπάρχουν Νευτώνια που δεν έχουν αρκετό backfocus για να εστιάσει DSLR. Τα καινούργια συνήθως έχουν, αλλά σε περίπτωση που δεν έχει η μόνη λύση είναι να βάλεις barlow μπροστά από τη μηχανή, το οποίο θα σου μεταφέρει το σημείο εστίασης σε εφικτό σημείο.

αμα τα ηξερα αυτα πριν δεν θα το ειχα παρει αλλα ετσι κι αλλιως τσαμπα ειναι γιαυτο ας πειραματιστω

, πιθανως γι αυτο το λογο το εδιναν και δωρο αν και στη περιγραφη εγραφε αστροφωτογραφια...

αλλα ειμαι στη μεση η το κραταω και πειραματιζομαι η το επιστρεφω αυριο , εχω 1 μηνα περιθωριο επιστροφης χωρις αιτιολογια.

Δημοσιεύτηκε

και ποσο κοστιζει η ειναι πατεντα ιδιοκατασκευη?

γιατι ειδα οι τιμες των διορθωτων ειναι οσο και η τιμη ενος αχροματικου διοπτρικου μπορει και apo σε μερικες περιπτωσεις....

Δημοσιεύτηκε

Προσοχή, αν το διορθωτικό είναι και reducer (όπως το Skywatcher), τότε μάλλον θα πάει πιο πίσω ακόμα την εστίαση (δηλαδή θα χρειαστείς ακόμα περισσότερο backfocus).

Αυτό το τεράστιο μαύρο πάντως στη φωτό είναι όσο πιο μέσα μπαίνει; Γιατί αν είναι έτσι δε μπορεί κάποια πατέντα θα βρεις να φέρεις τη μηχανή πιο κοντά... Δεν ξεβιδώνει εε, μοιάζει κολημένο;

Δημοσιεύτηκε

αυτο το μαυρο που πρεξεχει ειναι σφινωμενο στο σωληνα του εστιαστη ολα τα αλλα λυνονται

νομιζω οτι το πιο κατω εστιαστη χρειαζομαι τι λετε δε ξερω αν προσαρμοζεται ευκολα και αν κανει για ολες τις διαμετρους νευτωνιων

http://www.ebay.de/itm/PrimaLuceLab-50-8mm-Hybrid-Drive-Auszug-fur-Newton-/161532051099?pt=LH_DefaultDomain_77&hash=item259c0f7e9b

προς το παρων επεξεργαζομαι πατεντα ( το ασπρο μερος στον εστιαστη ειναι πλαστικο)

η αποσταση που χρειαζεται για να εστιασει απειρο ειναι μεταξυ 10 - 12 εκατοστα απο την επιφανεια του σωληνα του τηλεσκοπιου μεχρι το σωμα της καμερας

focu.thumb.jpg.68a140f0accff1a94cd277ad367f40d8.jpg

35193967_focuser6.thumb.jpg.71be1e2d6d45a5e9e9796fd148159494.jpg

869781265_focuser5.thumb.jpg.3a5afb1990e62c79eeb2c1a83a256c66.jpg

Δημοσιεύτηκε

Σε βλέπω μάλλον να κόβεις λίγο από το άσπρο και λίγο από το μαύρο από την άλλη άκρη μην πλησιάσει πολύ το δευτερεύον κάτοπτρο; :)

Αλλιώς ξεκόλλημα και αντικατάσταση του πάνω μέρους με κάτι "χειροποίητο"...

Δεν καταλαβαίνω πάντως γιατί τον σχεδιάσανε έτσι. Για να γλιτώσουν 1 ευρώ ίσως; Στο Skywatcher αυτό το μαύρο είναι ξεχωριστό extension, το βάζεις για να εστιάζουν τα προσοφθάλμια, το βγάζεις για να εστιάζει η μηχανή...

Με αντικατάσταση εστιαστή το κυρίως θέμα είναι οι βίδες. Π.χ. αν δεν πέφτουν πάνω στις δικές σου, πρέπει να ανοίξεις καινούργιες, αν πέφτουν σχεδόν πάνω στις δικές σου είναι χειρότερο γιατί δε μπορείς να ανοίξεις νέες ακριβώς δίπλα στις παλιές... Επίσης, το κόστος είναι μεγάλο, το Νευτώνιό σου δε θα βγει καθόλου "τσάμπα" (αναιρώντας το λόγο που προτίμησες βάση Bresser αντί Skywatcher). Καλύτερα να το παλαίψεις με το δικό του αφού είσαι κοντά στην εστίαση...

Σημειωτέων, για πλανητική φωτογράφηση με barlow θα μπορέσεις να εστιάσεις όπως είναι. Και υπάρχει και ένα "ελαφρύ" barlow (1.6x) που το χρησιμοποιεί κόσμος που δε μπορεί να εστιάσει αλλιώς ακόμα και για deep space φωτογράφηση: http://www.rothervalleyoptics.co.uk/antares-2-16x-barlow-lens-with-twist-lock.html. Το δικό σου θα στο κάνει 1600mm f/8, δηλαδή λίγο καλύτερα από τα κλασσικά f/10 SCT, οπότε όχι πολύ άσχημα.

Δημοσιεύτηκε
Σε βλέπω μάλλον να κόβεις λίγο από το άσπρο και λίγο από το μαύρο από την άλλη άκρη μην πλησιάσει πολύ το δευτερεύον κάτοπτρο; :)

Δεν καταλαβαίνω πάντως γιατί τον σχεδιάσανε έτσι. Για να γλιτώσουν 1 ευρώ ίσως; Στο Skywatcher αυτό το μαύρο είναι ξεχωριστό extension, το βάζεις για να εστιάζουν τα προσοφθάλμια, το βγάζεις για να εστιάζει η μηχανή...

Με αντικατάσταση εστιαστή το κυρίως θέμα είναι οι βίδες. Π.χ. αν δεν πέφτουν πάνω στις δικές σου, πρέπει να ανοίξεις καινούργιες, αν πέφτουν σχεδόν πάνω στις δικές σου είναι χειρότερο γιατί δε μπορείς να ανοίξεις νέες ακριβώς δίπλα στις παλιές... Επίσης, το κόστος είναι μεγάλο, το Νευτώνιό σου δε θα βγει καθόλου "τσάμπα" (αναιρώντας το λόγο που προτίμησες βάση Bresser αντί Skywatcher). Καλύτερα να το παλαίψεις με το δικό του αφού είσαι κοντά στην εστίαση...

αυτο θα κανω το ασπρο το εχω κοψει ηδη 1.5 εκατοστα θελω αλλα 2 ακομα , θα προσπαθησω να ξεσφινωσω το μαυρο αν γινεται και να κοψω το σωληνα , ετσι κι αλλιως θελει μετατοπιση η μπαρα με τα δοντακια στο σωληνα

γιατι το σχεδιασανε ετσι ? νομιζω για εμπορικους λογους αν το εκαναν πιο κοντο που μπορουσαν ανετα στην ιδια ποιοτητα χωρις κοστος θα ηταν κελεπουρι γιατι οπτικα ειναι πολυ καλο πολυ καλη ευκρινεια και κοντραστ ,παω για συνεχεια...

Δημοσιεύτηκε
Δυστυχώς φίλε βιάστηκες και κόβοντας το άσπρο μόλις κατέστρεψες τον εστιαστή. Εάν έβγαζες αυτό το μαύρο που δεν αφήνει να κάνει το κινητό μέρος την διαδρομή του θα τέλειωνες. Αν δεν βγαίνει τότε θα πρέπει να πας σε μηχανουργείο να στο τρώγανε στον τόρνο ή ακόμα καλύτερα να σου φτιάχνανε ένα κομμάτι σωλίνα από αλουμίνιο στα σωστά μέτρα και να βίδωναν επάνω του τον κάνονα.

Εσύ να βγεις και να αποκριθείς παρών στο παρελθόν σου.

Ρέα Γαλανάκη. Από το, Ελένη ή ο κανένας.

Δημοσιεύτηκε

η πατεντα πετυχε ολα καλα

και εχει ως εξης

το ασπρο κοματι του εστιαστη ειναι απο πλαστικο και το κομματι που μπορουσε να αφιρεθει χωρις να επηρεασει τη λειτουργια του ηταν 1.5 εκατοστα και κοπηκε

στη συνεχεια μετατοπιστηκε η ραγα με τα δοντια στη ραχη του σωληνα ωστε να τερματιζει

αφαιρεθηκε το πλαισιο της βασης του εστιαστη δεν ειδα καποια διαφορα στη λειτουργια χωρις αυτο

κερδος συνολο 3 εκατοστα περιπου.

τωρα ο ανταπτορας της καμερας καπου πρεπει να βιδωσει και να μπαινει κατευθειαν στη 2" υποδοχη του εστιαστη , ειχα τον καμερα ανταπτερ της meade οπου λυνεται και το πανω κοματι ταιριαζει ακριβως

μετρηθηκε και κοπηκε ωστε να φερνει το σωμα της καμερας στο σωληνα απλα ετσι οπως ειναι τωρα δεν το σφιγει το δαχτυλιδι 2" αλλα λυση υπαρχει και γι αυτο θα παραγγειλω τον χαμηλου προφιλ καμερα ανταπτερ για sony /minolta αν βρω , οποτε και θα στερεονεται με ασφαλεια η καμερα

ευχαριστω ολους για τις ιδεες και τη βοηθεια

και μερικες φωτο οπως και μια του Δια

2002609123_JUPITERDSC07859(1).thumb.JPG.48122210ea4180aa91cf0cc5b25c3e63.JPG

επεξεργασια κοντραστ φωτεινοτητα και crop περιπου 100%

553421517_ast7.thumb.jpg.385cfd0ffbc768f9b43371a3737914ac.jpg

1107657584_ast6.thumb.jpg.752ff0e07d2174c139d933f1b8ec57ab.jpg

268008511_ast5.thumb.jpg.51bba41274d9279cf76ffed1629b5a1c.jpg

851635273_ast3.thumb.jpg.b133f19617142fa97a93e3a6729f7247.jpg

1207140104_ast1.thumb.jpg.a44b1b9bdb9925c24aca0787afc20763.jpg

Δημοσιεύτηκε
Μία λύση είναι ένας Τ-2 "low profile". Στις παρακάτω φωτογραφίες φαίνεται η διαφορά ανάμεσα σε δύο αντάπτορες. Έτσι η μηχανή σου θα έρθει πιο κοντά στον εστιαστή.

μηπως ξερεις κιολας που μπορω να βρω Τ2 για sony minolta low profile γιατι μονο για canon βρισκω

Δημοσιεύτηκε
Δεν κάνει το link που σου έβαλα παραπάνω; http://www.opticstar.com/Run/Astronomy/Astro-Accessories-Imagers-Opticstar.asp?p=0_10_5_0_3_811

εχω μπερδευτει

The T2 and M42 thread are often confused - they are not compatible:

♦ T2 = diameter 42 mm / pitch 0.75 mm per turn

♦ M42 = diameter 42 mm / pitch 1 mm per turn

εγω τελικα τι εχω στο meade camera adapter οτι ειναι 42mm το μετρησα το pitch πως το ξερω ?

αυτο που εβαλες ειναι 0.75 και το διαφημιζει σαν Μ42 χ 0,75 τι να πιστεψω τωρα και δεν ειναι και φτηνο.

http://en.wikipedia.org/wiki/T-mount οπως τα λεει ο τυπος ειναι , αυτος στο λινκ που εστειλες τα εχει μπερδεμενα , Μ42 χ 0.75 !!!

θα κανω το εξης γιατι μονο με τη πρακτικη μαθαινει κανεις την αληθεια βρηκα αυτο

http://www.ebay.de/itm/Objektivadapter-M42-Objektiv-an-Sony-Alpha-Minolta-AF-M42-an-AF-silvery/261273589559?_trksid=p2047675.c100005.m1851&_trkparms=aid%3D222007%26algo%3DSIC.MBE%26ao%3D1%26asc%3D20140117130753%26meid%3D5be81945b7e7419698a0c76b20cd3cfd%26pid%3D100005%26rk%3D2%26rkt%3D6%26sd%3D351040882874&rt=nc

εδω στη γερμανια για αγορες απο καταστηματα του ebay ειδικα , εχεις δικαιωμα επιστροφης χωρις αιτιολογια εως και ενα μηνα ( τους υποχρεωνει ο νομος) , το παιρνω το δοκιμαζω δεν κανει το στελνω πισω και παιρνω Τ2 η τιμη ειναι αστεια ετσι κι αλλιως. 3 με 4 μερες χρονος συνολο.

η αγγλια ειναι πανακριβη το ιδιο ακριβως πραγμα εως και 50 % ακριβοτερο απο τη γερμανια.

Δημοσιεύτηκε

Φίλε μου μη μπερδεύεσαι. Το "Mxx" στις βίδες σημαίνει metric με xx χιλιοστά διαμέτρου. Δηλαδή οι βίδες σου λένε M6x1 όταν είναι 6mm διάμετρος και 1mm pitch. Η συνήθης βάση των παλιών φακών ονομάστηκε απλά M42 επειδή ήταν M42x1.

Αντιθέτως, η βάση Τ/Τ2 δεν έχει 1mm pitch, αλλά είναι Μ42x0.75. Εγώ σου έδωσα το σωστό link, αυτό που βλέπεις στο ebay είναι για το σπείρωμα των φακών M42 και βιδώνουν μόνο 1-2 στροφές αν το δοκιμάσεις με σπείρωμα T. Εσύ κοίταζε να λένε Τ-thread / T2-thread και είσαι ΟΚ.

Και τα Αγγλικά καταστήματα δέχονται επιστροφές όπως τα Γερμανικά (αν και νομίζω 2 εβδομάδες αντί 1 μήνα είναι το μίνιμουμ) και συνήθως δεν είναι πολύ ακριβότερα (και από Ελλάδα πολύ συχνά έβρισκα κάτι φτηνότερο στο αγγλικό FLO αντί για το Γερμανικό TS). Αλλά το low-profile Τ-ring είναι πολύ εξειδικευμένο και το χτυπάνε. Ενώ τα Μ42 rings είναι πάμφθηνα (γιατί δεν είναι κατ' εξαίρεση low profile - αυτή είναι η στάνταρ απόσταση).

Δημοσιεύτηκε
Φίλε μου μη μπερδεύεσαι. Το "Mxx" στις βίδες σημαίνει metric με xx χιλιοστά διαμέτρου. Δηλαδή οι βίδες σου λένε M6x1 όταν είναι 6mm διάμετρος και 1mm pitch. Η συνήθης βάση των παλιών φακών ονομάστηκε απλά M42 επειδή ήταν M42x1.

Αντιθέτως, η βάση Τ/Τ2 δεν έχει 1mm pitch, αλλά είναι Μ42x0.75. Εγώ σου έδωσα το σωστό link, αυτό που βλέπεις στο ebay είναι για το σπείρωμα των φακών M42 και βιδώνουν μόνο 1-2 στροφές αν το δοκιμάσεις με σπείρωμα T. Εσύ κοίταζε να λένε Τ-thread / T2-thread και είσαι ΟΚ.

Και τα Αγγλικά καταστήματα δέχονται επιστροφές όπως τα Γερμανικά (αν και νομίζω 2 εβδομάδες αντί 1 μήνα είναι το μίνιμουμ) και συνήθως δεν είναι πολύ ακριβότερα (και από Ελλάδα πολύ συχνά έβρισκα κάτι φτηνότερο στο αγγλικό FLO αντί για το Γερμανικό TS). Αλλά το low-profile Τ-ring είναι πολύ εξειδικευμένο και το χτυπάνε. Ενώ τα Μ42 rings είναι πάμφθηνα (γιατί δεν είναι κατ' εξαίρεση low profile - αυτή είναι η στάνταρ απόσταση).

εχεις δικιο το λινκ σου ειναι το φθηνοτερο το χτυπανε γιατι ξερουν τι χρηση του και ας εχει λιγοτερο μεταλλο ..

ολα οσα βρηκα ειναι πανω απο 30 ευρω , αυτο βγαινει γυρω στα 28 με ταχυδρομικα

ευχαριστω

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης