mihalis19 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28, 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28, 2015 Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να δω με το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο τον γαλαξία. Αυτά τα περίεργα χρώματα που κανει ή αν αυτά φαίνονται μόνο μέσα απο αστροφωτογράφιση! ΜΗπως με κάποιο προσοφθαλμιο θα μπορούσα να το δω; Αυτά που έχω τώρα ειναι τα stockBarlow x210mm25mm Επίσης με πιο προσοφθαλμιο θα μπορούσα να παρακολουθήσω καλύτερα τις περσίδες; Με το 25mm? Ευχαριστω
bellatrix Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28, 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28, 2015 1. Σε ποιον γαλαξία αναφέρεσαι? 2. Δεν χρειάζεται να παρατηρήσεις τους διάττοντες με τηλεσκόπιο..Και αυτό για δύο λόγους: α) Δεν έχουν συγκεκριμένο ακτινοβόλο σημείο β) Το οπτικό πεδίο σου θα είναι πάρα πολύ περιορισμένο
mihalis19 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28, 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28, 2015 1) λέω για τον δικό μας γαλαξία. Κάτι τέτοιο πχ. http://www.astrovox.gr/forum/album_pic.php?pic_id=19000 2) το ξέρω οτι θα μου δίνει μικρό πεδίο απλα ειναι να το δοκιμάσω και αυτο μια φορά! Τόσα χρονια κοιτάζω χωρίς τηλεσκόπιο τώρα που έχω για πρώτη φορά είπα να δω απο εκεί!
ecuador Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28, 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28, 2015 1) λέω για τον δικό μας γαλαξία. Κάτι τέτοιο πχ. http://www.astrovox.gr/forum/album_pic.php?pic_id=19000 Όχι, ο Γαλαξίας μας δε φαίνεται με τηλεσκόπιο. Είναι τεράστιος. Ο Γαλαξίας μας όμως έχει όλα τα νεφελώματα, ανοικτά σμήνη κλπ που βλέπεις με το τηλεσκόπιο. Και εδώ να τονίσουμε πως όταν λέμε νεφελώματα με το τηλεσκόπιο δε φαίνονται χρώματα καθόλου - μόνο στις φωτογραφίες. 2) το ξέρω οτι θα μου δίνει μικρό πεδίο απλα ειναι να το δοκιμάσω και αυτο μια φορά! Τόσα χρονια κοιτάζω χωρίς τηλεσκόπιο τώρα που έχω για πρώτη φορά είπα να δω απο εκεί! Όχι, δε θα δεις. Η πιθανότητα να περάσει ένα μετέωρο από το οπτικό πεδίου του τηλεσκοπίου σου είναι πολύ μικρή και μάλιστα και να περάσει θα δεις ένα ελάχιστο μέρος της τροχιάς του και θα περάσει στιγμιαία. Το τηλεσκόπιο είναι η χειρότερη ιδέα. Θεωρητικά κάποιους αργούς και λαμπρούς προλαβαίνουμε να τους δούμε με κιάλια, αλλά γενικά το γυμνό μάτι είναι το καλύτερο όργανο... Astro Blog Delta & Polar Scope Align for iOShttp://astro.ecuadors.net Violence is the last refuge of the incompetent.
giannis60 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29, 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29, 2015 Γεια σου φίλε mihalis19 και καλοτάξιδο το τηλεσκόπιο σου. Για τα παραπάνω που ρώτησες είναι έτσι όπως σου απάντησε ο ecuador και η bellatrix. Ο γαλαξίας μας φαίνεται με τα μάτια και αποτελεί το πιο όμορφο θέαμα που μπορεί να δει κάποιος μια νύχτα κάτω από τ' αστέρια. Από εκεί και πέρα με τα οπτικά όργανα κάνουμε ζουμ σε μικρές- μικρές περιοχές του. Όσο για τους διάττοντες μόνο κατά τύχη κάποιος θα περάσει μέσα από το οπτικό πεδίο του προσοφθαλμίου με ταχύτητα σφαίρας. Το θέμα λοιπόν είναι να ξέρεις που θα βρεις τους στόχους. Σε αστροχάρτες. Επειδή όμως μπορεί στην αρχή να σε δυσκολέψουν, αλλά και να μήν ξέρεις τι απ' όλα φαίνονται με το τηλεσκόπιο σου, σου προτείνω δύο βιβλία τα οποία έχουν και αυτά χάρτες, αν μπορείς να τα αγοράσεις. Ή ένα τουλάχιστον από τα δύο. http://www.planitario.gr/catalog-publications/nightwatch-enas-praktikos-odhgos-gia-na-deite-to-sumpan.html http://www.planitario.gr/catalog-publications/the-monthly-sky-guide-odhgos-parathrhshs-tou-ouranou-ana-mhna-4h-ekdosh.html . Θα σε βοηθήσουν πάρα πολύ και παράλληλα θα ξέρεις ότι όλοι οι προτεινόμενοι στόχοι φαίνονται με το τηλεσκόπιο σου. Αν θέλεις τώρα να αγοράσεις κάτι για τον εξοπλισμό σου πάρε ένα προσοφθάλιο με εστιακή απόσταση γύρο στα 17mm. Αν δεν βρεις 17 πάρε ένα 18 ή ένα 16. Από εκεί και πέρα με τον εξοπλισμό που έχεις με τον 25 θα εντοπίζεις τον στόχο και αφού τον δεις με αυτόν θα ανεβάζεις σταδιακά μεγέθυνση. Θα περνάς στον 17 μετά Barlow+25 (Θα γίνει 12,5) και στην συνέχεια αν αντέχει το θέμα σου στον 10. Αν κάνεις αυτή τη χρήση, σου είναι απίστευτο το τι μπορεί να δεις με αυτό το τηλεσκοπιάκι. Η στήριξη σου είναι αν κατάλαβα καλά η EQ2. Εγώ είχα το 114/900 + EQ2. Ναι μπορεί να είναι τρεμάμενη αλλά μπορείς πολύ εύκολα να αλλάζεις προσοφθάλμια πάνω στον στόχο χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος να τον χάσεις όπως με μία DOB. Τέλος σου στέλνω ένα χάρτη που έφτιαξα από φωτογραφία και έχει ένα μικρό μέρος του γαλαξία. Το 90% των στόχων φαίνονται με το τηλεσκόπιο σου, και παράλληλα έχει και τα 4 διασημότερα νεφελώματα του καλοκαιρινού γαλαξία. Μπορείς να τον βγάλεις φωτοτυπία. Εσύ να βγεις και να αποκριθείς παρών στο παρελθόν σου. Ρέα Γαλανάκη. Από το, Ελένη ή ο κανένας.
mihalis19 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29, 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29, 2015 Σας ευχαριστω πολυ για τις συμβουλές. Ναι θεωρώ οτι ειναι καλό τηλεσκόπιο για αρχαριο και ειμαι σε καλό δρόμο! Ψάχνω να εντοπίσω messier έχω βρει μερικά! Άρα αποκλείω τις περσίδες και και επισης έχω το Επιπεδοσφαιρο μου και μερικές εφαρμογές που με βοηθάμε πολυ στον εντοπισμό! Θα δω κρατήσω την συμβουλή για τα προσοφθαλμια γιατί θέλω να ξεκινήσω να πειραματίζομαι και με αλλα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα